![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum sa lucrez?

Posted 28 September 2007 - 21:45

Am fost cam o luna la sala acum un an, m-am lasat din lipsa de timp si ambitie.
Am cam 1.83 si 60kg, sunt slabanog. Am citit asta: Quote ECTOMORF: Oase subtiri, longilin, umeri ingusti si lasati, masa musculara foarte putima, depune foarte greu masa musculara, are un metabolism rapid. Acum eu nu stiu daca ma incadrez in categoria asta, am umerii lati, sunt genul lat si subtire. Muschi dezvoltati am doar la picioare, eu as vrea sa lucrez la piept si brate in special. Ce exercitii imi recomandati pentru piept? M-am gandit si la niste suplimente, dupa vreo 2 saptamani de sala ma gandesc sa incep sa iau GainFast, am auzit lucruri bune despre el. As aprecia niste sfaturi. |
Posted 28 September 2007 - 22:24

nu stiu ce varsta ai, dar probabil ca mai mult ca sigur esti ectomotf
in cazul tau prima ta preocupare nu ar trebui sa fie suplimentele, sunt destul de neplacut surprins ca majoritatea incepatorilor primul lucru de care se intereseaza sunt suplimentele, medicamentele si nu mai stiu ce alte farmaceutice. muschii se fac prin ridicat de greutati, nu prin inghitirea kilogramelor de suplimente si medicamente prioritatile din punctul meu de vedere ar trebui sa fie: 1. un antrenament intens, daca nu sti ce insemna asta intreba pe cineva cu experienta de la sala ta unde te antrenezi. deasemenea iti sugerez ca o zi sa fai antrenament si o zi sa faci pauza, deci in felul asta o sa ajungi sa faci cam 3-4 antrenamente pe saptamana. ar fi suficient pt. tine in culturism mai mult nu inseamna mai bine 2. trebuie sa mananci, si trebuie sa mananci mult si alimente de caliate (carne, lapte, oua, legume, fasole, cereale, fructe) si nu semipreparate si alte prosti cauta sa ai macar 4 mese pe zi 3. trebuie sa te odihnesti, eu iti sugerez sa incerci ca sa dormi o ora dupa-masa, iar seara incerca ca ora 11 sa te prinda in pat 4. si daca chiar ai bani de aruncat, sau visezi ca vreodata o sa ajunzi pe o scena in vreun concurs, atunci da cred ca poti sa-ti cauti niste suplimente de calitate succes Edited by vincent_29, 28 September 2007 - 22:25. |
Posted 29 September 2007 - 00:31

Am 19 ani, fiind slab o sa-mi fie mai greu sa pun pe mine si d-aia m-am gandit la niste suplimente care sa ma ajute. Bani de aruncat pe ele n-am, dar sunt dispus sa investesc ceva daca stiu ca o sa m-ajute intr-adevar.
Alta problema e cu alimentatia, mi-e foarte greu sa mananc 4 mese pe zi mai ales acum cu facultatea. Parintii mei sunt plecati de dimineata pana seara asa ca nu sta nimeni sa-mi puna masa la pranza/seara. Asa ca mananc ce gasesc prin frigider, mezeluri si in ultimul timp mi-am facut un obicei sa mananc de la Mac... Ora 11 in pat...pana nu demult ma culcam la 3-4 si pana cand mi-am dat metabolismul peste cap asa ca mi-am propus sa nu ma culc mai tarziu de 1, de fapt acum am trecut de ora de culcare... Ce exercitii sunt eficiente pentru piept? Cate repetari sa fac, cu greutati mici/mari la inceput? Edited by ionut_xx, 29 September 2007 - 00:32. |
Posted 29 September 2007 - 01:10

Lasa-te nene de mc donalds, e o mizerie (m-am convins pe pielea mea).
|
Posted 30 September 2007 - 09:09

ionut xx incearca sa mananci sanatos...
Mancatul la Mac Donalds nu este o solutie... Trebuie sa lucrezi intens...dar sa ai si perioade de relaxare pt. ca muschii sa se dezvolte. Incearca sa lucrezi fara sa iei suplimente de crestere musculara pt. ca o sa ai probleme mai tarziu. Trebuie sa ai ambitie,sa fii bine determinat.Succes! |
Posted 30 September 2007 - 09:22

ionut xx incearca sa mananci sanatos... Mancatul la Mac Donalds nu este o solutie... Trebuie sa lucrezi intens...dar sa ai si perioade de relaxare pt. ca muschii sa se dezvolte. Incearca sa lucrezi fara sa iei suplimente de crestere musculara pt. ca o sa ai probleme mai tarziu. Trebuie sa ai ambitie,sa fii bine determinat.Succes! |
Posted 30 September 2007 - 10:07

ce probleme o sa ai mai tarziu de la suplimentele nutritive??? ai o baza in ce afirmi??? argumenteaza te rog....cu studii nu cu auzite dupa ureche dar poate se refera la confundatu wheight gainerilor cu steroizi.. |
Posted 30 September 2007 - 10:09

adevarat, proteine, zaharuri, carbohidrati etc. se gasesc in toate alimentele, nu inteleg de ce ar fi "problematice" cele din suplimente? dar poate se refera la confundatu wheight gainerilor cu steroizi.. ![]() |
Posted 30 September 2007 - 14:22

cu siguranta...deasta lumea e prost informata..si multi copii de 16-17 ani au probl cu parintii la cumpararea proteinelor..etc..ca-s prost informati parintii si aud pe unu altu ca tipu cel de sus cum zice ca dauneaza...si le intra-n cap asta...si nu-l mai lasa pe saracu copil sa-si cumpere nimik... si cand cumpara de la fast food numa junk-uri ...nu-i zice nimik ![]() Ooo da ! Foarte multa dreptate ![]() |
Posted 01 October 2007 - 16:06

Am 19 ani, fiind slab o sa-mi fie mai greu sa pun pe mine si d-aia m-am gandit la niste suplimente care sa ma ajute. Bani de aruncat pe ele n-am, dar sunt dispus sa investesc ceva daca stiu ca o sa m-ajute intr-adevar. Alta problema e cu alimentatia, mi-e foarte greu sa mananc 4 mese pe zi mai ales acum cu facultatea. Parintii mei sunt plecati de dimineata pana seara asa ca nu sta nimeni sa-mi puna masa la pranza/seara. Asa ca mananc ce gasesc prin frigider, mezeluri si in ultimul timp mi-am facut un obicei sa mananc de la Mac... Ora 11 in pat...pana nu demult ma culcam la 3-4 si pana cand mi-am dat metabolismul peste cap asa ca mi-am propus sa nu ma culc mai tarziu de 1, de fapt acum am trecut de ora de culcare... Ce exercitii sunt eficiente pentru piept? Cate repetari sa fac, cu greutati mici/mari la inceput? Trebuie sa intelegi ca intelegi ca suplimentele nu pot sa inlocuiasca sau cel putin nu ar trebui sa inlocuiasca caloriile pe care ar trebui sa la iei din hrana. Spui ca nu poti sa ai o alimentatie sanatoasa si ca te culci foarte tarziu din varii motive. Eu te intreb ce sacrificii esti dispus totusi sa faci? Culturismul este un sport care presupune un anumit grad de disciplina. Cu asta se obtin muschii si nu cu suplimente. Suplimentele nu sunt un lucru rau sau daunator, dar sunt alte lucruri mult mai importante pe care trebuie sa ti le rezolvi inainte. Nu cred ca este mare lucru sa-ti cumperi singur lapte, sa inveti sa faci un gratar, sa inveti cateva retete de baza cu alimentele de care ai tu nevoie etc. Eu stiu ca e mult mai simplu sa mergi la Mac, dar ti-am zis totul sta in disciplina ta. Legat de antrenamentul pt. pectorali eu iti sugerez urmatoarele: 1. sa-ti alegi patru exercitii, ca de exemplu: impins din culcat cu haltera, impins din inclinat cu gantere, fluturari din culcat, plus un exercitiu la un aparat in functie de ce aparate ai tu pe acolo cum ar fi de exemplu impins la helcometru 2. faci 2-3 serii / exercitiu dar nu mai mult de 10 per total 3. alegeti o greutate cu care sa poti face singur 4, 5 sau 6 repetari, plus 1-2 fortate si plus inca 1-2 negative, dar ca sa te antrenezi in felul asta o sa ai nevoie de cel putin un partener de antrenament, ideal ar fi doi. Fara macar un partener de antrenament o sa-ti fie foarte greu sa reusesti sa scoti un antrenament bun sau sa ai parte de un antremanet intens. 4. inverseaza ordinea exercitilor de la un antrenament la altul, daca de exemplu la primul antrenament ai inceput cu impinsul cu haltera, la al doilea incepe cu impinsul cu gantere, la al treilea cu fluturarile etc. Lucru asta te va ajuta sa-ti ataci muschiul din tote unghiurile cu greutatea maxima si in plus s-ar putea sa-ti mai taie din rutina. 5. nu fa mai mult de 2 zile antrenament consecutiv, ideal ar fi o zi da o zi nu. 6. ceea ce am spus in linii mari poti sa aplici cam la toate grupele. ceea ce am spus la primele 5 punte nu se adreseaza incepatorilor, adica tie, dar ai in felul asta o idee cam pe unde ar trebui sa te afli cu antrenamentul, pe unde ar trebui sa ajungi. tu in momentul de fata ar trebui sa inveti sa executi exercitile, iar pt. asta trebuie sa lucrezi cu greutati moderate deci nici nu poate fi vorba de repetari fortate sau negative sau alte tehnici complicate. |
|
Posted 01 October 2007 - 21:31

Lasa-te nene de mc donalds, e o mizerie (m-am convins pe pielea mea). Stiti cum face McNuggets la McDonald's ? Iau gaina si o strivesc cu totul (inclusiv cioc, ghiare) o baga la malaxor si iesa McNuggets TM. La fel si burgerii de (copite de) vaca. De aia daca ii sa mananc ori la KFC (acolo vezi carnea intreaga) ori o shaorma ![]() Normal ar trebuii sa mananci de 5 ori pe zi, asa ca daca iei odata suplimente ia-le ca pe o masa ( desigur nu inlocui toate 5 mesele, poti inlocui 2-3). Si nu uita de vitamine daca nu mananci sanatos. Edited by keeekeeess, 01 October 2007 - 21:33. |
Posted 11 October 2007 - 20:54

Am cumparat o cutie de GainFast, cum ar trebui sa-l iau?
Nu are cupa in cutie asa ca trebuie sa iau cu lingura. |
Posted 12 October 2007 - 22:00

Nu va luati gainere care-s pline de zahar. Cautati proteina concentrata si atat.
Poate are cupa da-i mai la fund ia caut-o. |
Posted 13 October 2007 - 07:46

Nu va luati gainere care-s pline de zahar. Cautati proteina concentrata si atat. Poate are cupa da-i mai la fund ia caut-o. Proteina se absoarbe mai bine daca suplimentul are si carbohidrati (zahar) ![]() ![]() Edited by allah2, 13 October 2007 - 07:47. |
Posted 13 October 2007 - 10:05

Proteina se absoarbe mai bine daca suplimentul are si carbohidrati (zahar) ![]() ![]() ![]() |
|
Posted 13 October 2007 - 12:04

da, ai dreptate, dar nu iesi mai ieftin si mai bine daca iti iei ceva proteina cu peste 70% ceoncentratie proteica si pui in ea dextroza sau nesquick ? ![]() Pai da, dar keeekeeess zicea sa ne luam proteina concentrata si atat ![]() Si eu momentan am proteina simpla la care bag dextroza ![]() Edited by allah2, 13 October 2007 - 12:05. |
Posted 13 October 2007 - 13:06

De unde faci rost de dextroza ? Nu-i zahar ? Sau cum ?
|
Posted 13 October 2007 - 13:13

da, ai dreptate, dar nu iesi mai ieftin si mai bine daca iti iei ceva proteina cu peste 70% ceoncentratie proteica si pui in ea dextroza sau nesquick ? ![]() Eu am Pure Whey Protein 80% de la Activ si Energo Carb-R , pun vreo 40-45g de proteina si vreo 70 grame de carbo , eu zic ca-i bine..dar na..i-au abia de 2 saptamani asa.. ![]() ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users