Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Cit ar costa design-ul unui site de genul..

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postwebc, on Nov 20 2007, 01:22, said:

Probabil, ca topicul n-a mai avut nici-un rost inca de aici...

Este de apreciat oricum, ca a "licitat" pe fata, si apoi, a lasat topicul sa ...curga.  Si, bine-nteles, -bun tipul daca isi permite sa se incadreze in banii astia...
Eu am spus cat cer eu pentru astfel de munca... practic nu sunt mai mult de 2 ore de munca (pentru un PRO)... asta ar insemna  30 euro pe ora, mult peste media de castig al unui freelancer cu ceva experienta.

#20
RAGE

RAGE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 04.09.2003
!!! NU MAI FACETI SITE-URI PE BANI DE NASTURI !!!




(dar nici nu luati pielea de pe om ... gasiti si voi un pret corect)

#21
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
Pentru cei care vor calitate, niste valori estimative pe care le gasiti la cei care lucreaza serios:
- 100 - 150 de euro un layout frumos (pret de start, poate urca in functie de complexitate)
- 50 - 150 slice xhtml/html valid, seo ready (pret de start, poate urca in functie de complexitate)
- 5-15 euro ora de cod php, in functie de experienta si viteza omului

Pentru animatiile in flash se discuta in general separat. Cei care trantesc un pret fix pentru ele te cam jupoaie de bani sau iti dau junk-uri. Luati insa si aici in calcul tot 5-10 euro pe ora.

Daca vreti sa mergeti la firmele de afara, o sa va ingroziti. Pentru lucrari de calitate se ajunge la 85$ pe ora la grafica si cod si 100$ pe ora la flash/as

#22
bony20cm

bony20cm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.08.2006
cand s-a auzit de bani ati asaltat omu care probabil numai intelege nimic acum. el a intrebat doar cat costa designul si voi ati inceput cu licitatii si modestie de experienta. Dupa parerea mea designul dat ca exemplu costa 50eur, "felierea" 50eur porgramarea 60eur.




(oare de de ce ne plangem ca romani sunt prost platiti cand "uni" etc, etc ..... )

Edited by bony20cm, 22 November 2007 - 04:21.


#23
bony20cm

bony20cm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 21.08.2006

View PostRAGE, on Nov 21 2007, 14:03, said:

!!! NU MAI FACETI SITE-URI PE BANI DE NASTURI !!!




(dar nici nu luati pielea de pe om ... gasiti si voi un pret corect)


:clapping:

Edited by bony20cm, 22 November 2007 - 04:24.


#24
webc

webc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 09.08.2007
Sunt in "criza" de inspiratie la o secventa de cod, de cateva zile si imi mai dau si eu cu parerea p-aici...

View Postxnoise said:

era vorba numai de design, nu si de...

View Postbony20cm said:

...el a intrebat doar cat costa designul si voi ati inceput...
La urma urmei, nu avem de unde sa stim ce a vrut @active95, de fapt... Si nici care este (-sau, era inainte de acest topic!?!) notiunea lui despre "design"...
(Am putea chiar presupune ca active95 are un job de la un salon de cosmetica, -de ex..., si vrea sa se documenteze asupra unui pret rezonabil...)

Sincer, nici cand am deschis prima oara topicul asta si nici cand am intervenit, Post #18, si nici cand am citit, de 2-3 ori, replicile urmatoare, nu am stat sa dau click pe site-ul "de genul acesta". Ma gandeam ca ce poate sa fie..., ceva design, -un template, si ceva cod, -niste module...
Abia acum, am intrat si eu pe anna-jones, am "rasfoit" un pic galeria, si am mai dat niste click-uri p-acolo...
Si, concluzia oarecum socanta este ca fiecare p-aici a avut dreptate in felul lui...

Atat darkangel, a carui oferta cred ca a cam stat "in gat" la toti (-intr-adevar, nu e chiar atat de munca..., oricum, insa, nici chiar "2 ore"...!).  Cat si cel cu tarifele de sute de EUR, si comparatiile cu preturile firmelor..., (-caci, la urmei urmei, aici era o negociere business 2 business...)

De fapt, asta vroiam sa subliniez, abordarea, evaluarea pretului...
Asi zice ca perspectiva de pe acest topic "acopera" mai putin de 90o din cele 360o care ar crea un echilibru sa zic asa... "de piata" al tarifelor pe acest segment. Aici nu era vorba de un site al unui student care are un vad, o sursa amarata d T-shirts sau shoes, si ar vrea si el un mini e-comm care sa-i aduca some dow, sa-si plateasca chiria...

Aici era vorba de un business care a fost, este si va fi intotdeauna printre primele aliniate la standardul european si mondial al preturilor, indiferent de puterea de cumparare, de valoarea "cosului mediu", sau de venitul clientului... Ma refer la Hair Styling, Make-Up, Fashion, & stuff...
In acest context, a evalua pretul pornind de la cate ore sunt de "munca" la site, de la dificultatea (sau simplitatea) designului, de la complexitatea (sau banalitatea...) scriptului, mi se pare o abordare stupida, sau, oricum, f. f. f. ingusta.  O abordare de profesionisti complexati. Sau de amatori infatuati...

Acolo unde Anna-Jones a spus "Bridal Make-up price starts from as little as UK Pounds 55", presupun ca nu a luat in calcul cate miligrame de pudra foloseste, de cate ori va misca mana in sus si in jos, sau de la dreapta la stanga, si invers... pentru a finaliza lucrarea, respectiv machiajul. Si nici cate energie psihica, nervoasa va consuma... Si nici daca va presta serviciul ca "freelancer", sau ca firma... Si nici faptul ca pt. un pro, un make-up dureaza cam 30min...  Asta este pretul ei, atat cere ea, si sunt convins ca, si constienta fiind ca pretul este mai mult decat confortabil pentru afacerea ei, sau ca putini clienti si l-ar permite, oricum ea nu ar cere nici-un penny less.  Pur si simplu pentru ca astea sunt preturile pe piata de profil...

Mergem un pic mai departe, unde am avut curiozitatea sa vad cine a realizat site-ul respectiv. Am dat, deci, click pe legatura aia discreta "Website by MCS", si gasesec in subsolul uneia dintre pagini "Pricing is based...  starting at as little as UK Pounds 250.00+VAT"

No (more) comments... Q.E.D.
____________________________
Si pt. ca demonstratia sa fie completa (cu corolare cu tot...) vedeti, va rog, si continuarea -"which includes arranging domain name registration and web site hosting"... :))

Edited by webc, 22 November 2007 - 17:54.


#25
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
@webc, eu vorbeam de firme serioase, de calitate, de garantie (da, se aplica si la site-uri), de contract si factura. Incearca sa ceri un quote la orice firma de la noi si o sa vezi cat de realiste erau preturile de care vorbeam. Ba chiar sunt spre minim. Evident, repet, e vorba de calitate si siguranta.

Darkangel momentan este un freelancer sustinut de parinti, care lucreaza sa castige bani de buzunar si probabil ca sa-si cumpere ce-si doreste el. El nu trebuie sa-si amortizeze cheltuieli, sa-si acopere timpii morti, sa plateasca taxe (enorme) statului roman, curent, net, licente, etc.

Legat de preturile de afara, just google them. Si o sa vezi cam la cat se invart si de ce americanii fac outsourcing in Romania, India si Pakistan.

p.s. pentru cei care cred ca indienii lucreaza pe putini bani: salariile in IT la ei sunt duble fata de cele de la noi. Cei care nu fac fata umplu site-urile de freelance si lucreaza la preturi de nimic livrand produse de o calitate cel putin indoielnica. Din pacate la fel fac si multi freelanceri de la noi. Diferenta e ca ei sunt 1 miliard.

p.s.2 plata la ora de munca e ceva mai mult decat normal. Ca tariful pe ora e diferit, e cu totul altceva. Si stilista ta isi calculeaza la fel pretul. Doar ca ea stie de dinainte cam cat dureaza un machiaj :) Iar 250 de lire inseamna peste 500$ ceea ce e un pret corect la ei pentru oratania aia de site.

Edited by miromulus, 22 November 2007 - 21:43.


#26
webc

webc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 09.08.2007

View Postmiromulus, on Nov 22 2007, 21:40, said:

Iar 250 de lire inseamna peste 500$ ceea ce e un pret corect la ei...
Si, de fapt, de ce nu ar fi si la noi...?!?!?

Pentru ca aici vroiam sa completez cele 360o ale perspectivei...

Anume:
Sa facem abstractie de lucrarea in sine, de "felierea" serviciului pe ore de munca, pe layout, slice, module, extensii, galerii, animatii, flash, seo ready, etc., etc... (Cam la asta ma refeream cand spuneam "profesionisti complexati" -la aceasta tendinta umila, de justificare penibila in fata clientului, a beneficiarului lucrarii....)
Inainte sa ma intrebe el pe mine, -"hai dom'le cat iti ia sa faci asta sau aia...?!", sa-mi spuna el mie intai, cam la cat estimeaza cresterea incasarilor, a veniturilor, implicit a profiturilor, de pe urma promovarii web?! Cam cat l-ar fi costat alte mijloace de reclama (audio, tv, postere, etc...) pentru a atinge, informa, poziti'va piete si clienti potentiali... la care, de fapt, ma indoiesc ca ar fi ajuns prin mijloace traditionale ?!?

#27
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
of, webc. Pentru ca la noi nu-ti permite piata. Degeaba produsul tau face 1 milion de euro daca the highest bidder are doar 500,000 in buzunar.  Also, numarul de ore de lucru nu e o justificare pentru incompetenta. E doar un mod de calcul  de pret (esti familiar cu expresia "Time is money" probabil). Iar clientul nu trebuie sa-ti spuna nimic din ce face cu site-ul pentru ca tu ii prestezi un serviciu contra cost, nu-i esti partener (de aia se numeste client :D ). Ce naiba e asa de complicat?

True, in Romania un site costa din ce in ce mai mult dar chestia aia data ca exemplu eu nu aveam curaj sa o trimit unui client ca "site".

Edited by miromulus, 23 November 2007 - 11:51.


#28
voltwd

voltwd

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 17.05.2007
Dacă vă uitați mai bine pe site-ul firmei de web design veți constata că:

Quote

Anna Jones
Makeup artist info and portfolio. Simple, classy box-style site with client control over the gallery section for updates and additions.

Mai pe românește, conține un CMS (Administrare online). Deci, site-ul nu se face în 5 minute designul + 30 minute programarea în php!

Ca preț de România ar fi 100E design-ul și 150E CMS-ul pentru galeria foto.

#29
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postmiromulus, on Nov 22 2007, 21:40, said:

Darkangel momentan este un freelancer sustinut de parinti, care lucreaza sa castige bani de buzunar si probabil ca sa-si cumpere ce-si doreste el. El nu trebuie sa-si amortizeze cheltuieli, sa-si acopere timpii morti, sa plateasca taxe (enorme) statului roman, curent, net, licente, etc.
1. Da, sunt freelancer, dar nu ma sustin parintii (locuiesc singur, imi platesc datoriile la stat DIN BANII MEI, castigati PRIN MUNCA MEA).
2. Da, lucrez ca sa am bani sa-mi cumpar ce-mi doresc (si nu-mi plac lucrurile ieftine).
3. Iar te inseli, platesc taxe, curent, net, etc.

Inainte sa-ti dai cu parerea despre cineva intereseaza-te daca a mai evoluat de la stadiul in care era acum 1 an, cand era la inceput.
:peacefingers: :peacefingers: :peacefingers:

#30
marketing.online

marketing.online

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 21.12.2006

View Postcrst_g, on Nov 18 2007, 21:52, said:

romanii se duc spre indieni, se pare. of of...

De 2 ani de zile tot ce inseamna design la-am externalizat in India si Brazilia. Inainte aveam agajati 2 designeri dar costurile m-au determinat sa ii concediez si sa externalizez. Cu 2 sapt. in urma am cerut niste cotatii de pret prin Romania si vreau sa spun ca preturile mi se par enorme comparativ cu cat mi se facutureaza in India pentru un home page in format psd. In romania pretul intre 350-1500 EUR. In india intre 85-400 USD = aproximativ 60-300 EUR. Referitor la calitate depinde de la designer la designer, de ce doreste fiecare si dupa cum detaliaza descrierile proiectelor design-arilor. Personal eu sunt mai multumit cu ce obtin din India/ Brazilia si la preturile de la noi nu cred ca voi mai apela la vrun designer local.

#31
webc

webc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 09.08.2007

View Postmiromulus, on Nov 23 2007, 11:48, said:

Pentru ca la noi nu-ti permite piata.
?!??
...D-aia se "prabusesc" dealurile si muntii de vilele de milioane (...de EUR !!!) ale industriasilor nostrii?! D-aia nu mai are loc un Golf, un Focus sau un Clio, prin Buc. de atatea jeep-uri cat autobuzu, "incepand de la" 50-60.000E...?!
De cat de "saraca" e piata? "Ca la noi nu-ti permite..."?

NU! Ci pt. ca "la noi" s-a invatat clasa "entrepreneur"-iala cu scalvi...

Daca in alte domenii, profesiuni exista o "inflatie" de cereri de munca, care creaza un dezechilibru fata de oferta de locuri de munca, si aseaza nivelul salariilor in segmentul respectiv la cel mai mic nivel, cel putin aici in domeniul programarii, dezvoltarii, promovarii aplicatiilor web, situatia zic ca este total diferita, exact invers...

In termopane, jaluzele, sau in croitorii, patronii scad salariile la nivelul subzistentei pe motiv ca sunt altii 30-40 "la usa". Si asta le creaza impresia ca au dreptul sa faca legea banului fara sa intrebe sau sa dea socoteala nimanui daca cele 4-500 RON medie de salarizare in firma ajung sau nu pt. hrana de subzistenta, pentru haine (macar S-H...), si pentru intretinere (-aliniata, desigur, la tarifele europene ale resurselor...).

In dezvolarea web insa, cred ca toti design-erii si graficienii, si programatorii, si seo experts, si server admins la un loc abia ar face fata la mai putin de un sfert din cererea agregata de servicii web. Si atunci, in cazul acestui tip de dezechilibru, cine este in pozitia de a face legea banului, de a stabili grila tarifelor...?!

Quote

numarul de ore de lucru... E doar un mod de calcul  de pret...
Pai tocmai asta spuneam, ca ar trebui sa depasim complexul "tarifelor", si normelor orare, si "nomenclatoarelor" de operatiuni...

Este absolut incredibil cum este posibil ca o generatie care nu a apucat nici macar un biberon de lapte, cumparat in limita ratiei de 2 litri, dupa o coada formata inca de la 4-4:30 dim, sa judece astazi in sabloane scoase din "haznaua" istoriei...

Pretul intr-o economie de piata, libera, concurentiala se formeaza la echilibrul dintre costurile "de productie" si utilitatea economica (-valoarea "de intrebuintare" a serviciului respectiv...); se formeaza la concurenta, echilibrul dintre cererea agregata de servicii, si oferta prestatorilor pe segmentul respectiv; la concurenta, echilibrul dintre preturile uzuale practicate intr-un spatiu geografic, si cele practicate in economiile concurente...
(Am zis pe undeva in alineatul de mai sus vre-un cuvant despre "nr. de ore" de php coding...?!?)

Intr-adevar:

Quote

tu ii prestezi un serviciu..., nu-i esti partener
Da, dar nici angajat!
Nu i-ai spalat scarile la firma pana acum, iar de acum te-a avansat sa stergi praful la birouri, ca sa iti faca norma orara si tariful pe operatiuni...
Nu te-a tinut el in scoli, nu te-a pregatit el, nu ti-a cumparat el echipament, carti, softuri, licente, nu a stat cu tine zilele si noptile pe tuturiale, pe manuale, pe un layout, pe o secventa de cod, pe o platforma cms...
Tot ce faci nu e pe "muschii lui", e pe capul tau!

Si asa cum angajatul lui nu are nici-un drept sa intrebe de ce ia doar atat, cu tot cu ore peste program, cu sambete, cu duminici..., pur si simplu nu "mârăie" in fata lui, nici el, atunci, sa nu te intrebe pe tine de ce un site de prezentare costa de la as little as $500, iar cel de aplicatie de la as little as $1400...
  

Quote

...dar chestia aia data ca exemplu eu nu aveam curaj sa o trimit unui client ca "site"
Pai si asta a fost o mare greseala, ca i-am obisnuit cu bijuterii de site-uri, pe maruntis... Si acum e greu sa le mai scoti din cap ca alea au fost oferte promo, sau "de portofoliu"...
Tocmai asta este metoda adecvata "to approach the customer", asa cum procedeaza firma aia MCS: "starting from as little as"

View PostFrom Nov 22 2007, 21:40:

...oratania aia de site.
Doar oratania (si de fapt, cred ca mai putin de atat...) face "UK Pounds 250.00+VAT". Atata costa the base-option, abia de acolo incep extra features, si implicit, extra charges, fees...

______________________________
@marketing.online -Sunt convins ca si MCS a externalizat "tot ce inseamna design...  in India si Brazilia."

Edited by webc, 23 November 2007 - 16:20.


#32
dwhite

dwhite

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 21.10.2007
aplauze webc,nota 20! ai pus punctul pe I.Ne-am saturat de fraierii care nu platesc munca adevarata si nu pun pret pe ea.Vor servicii cls 1 la preturi de 2 lei.

#33
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006

View Postdarkangelbv, on Nov 23 2007, 14:29, said:

1. Da, sunt freelancer, dar nu ma sustin parintii (locuiesc singur, imi platesc datoriile la stat DIN BANII MEI, castigati PRIN MUNCA MEA).
2. Da, lucrez ca sa am bani sa-mi cumpar ce-mi doresc (si nu-mi plac lucrurile ieftine).
3. Iar te inseli, platesc taxe, curent, net, etc.

Inainte sa-ti dai cu parerea despre cineva intereseaza-te daca a mai evoluat de la stadiul in care era acum 1 an, cand era la inceput.
:peacefingers: :peacefingers: :peacefingers:

In cazul asta felicitari si nu mai cere 60 euro pentru un site.

#34
marketing.online

marketing.online

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 21.12.2006

View Postwebc, on Nov 23 2007, 16:09, said:

@marketing.online -Sunt convins ca si MCS a externalizat "tot ce inseamna design...  in India si Brazilia."

Eu am externalizat serviciile de design in India si Brazilia doar din cauza costurilor locale pe care le-am mentionat , pentru mine piata locala este foarte scumpa.  
Referitor la calitate seriviciilor fiecare primeste ce cere. Daca nu este formulata corect cerinta probabil nu o sa se livreze ce trebui si de acolo apar nemultumirile.

#35
webc

webc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 09.08.2007
Asta o spui cand esti pe pozitia sa angajezi un colaborator pentru un job, o lucrare...

Atunci cand esti insa, pe pozitia de a vinde produsul final, imi inchipui ca iti convine ca...

View Postmarketing.online, on Nov 23 2007, 18:48, said:

piata locala este foarte scumpa.
Poti sa fi sincer si sa ne spui cu cat ai vinde www.Anna-Jones.com cu toata mini-aplicatia (si eventual un back-end admin) la un salon de cosmetica din RO, si ca sa fiu mai specific, sa zicem din Buc...!??

Cred totusi, ca nu "costurile locale" (eventual raportate la "calitatea serviciilor"...) te indreapta spre alte zone, ci doar un calcul economic elementar, -acea tendinta fireasca de a maximiza profitul, minimizand costurile...  

Iar performanta cost/calitate a designerilor din India cred ca este un simplu fenomen statistic..., -"ei sunt 1 miliard" (-- s-a spus p-aici...), deci probabilitatea de a gasi acolo angajatul convenabil este proportional mai mare cu populatia...

Edited by webc, 23 November 2007 - 21:38.


#36
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postmiromulus, on Nov 23 2007, 16:56, said:

In cazul asta felicitari si nu mai cere 60 euro pentru un site.
Nu a cerut site... a cerut doar design, si pentru acel design asta imi este pretul.
Daca prin design se referea la website complet, atunci lucrurile se schimba. B)

BTW, misto discurs @webc

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate