Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST
 Despre titularizare si definitiva...

date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara
 Recomandare SmartWatch pe care po...

Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...
 Propranolol zilnic

Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri
 

intrebare PoE

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
yuly

yuly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 12.04.2002
sper ca postez unde trebuie

vreau sa fac PoE pt un acces client dar as vrea sa stiu daca in loc sa vin cu curent din transformatorul lui original pot sa iau curent din calculator de pe USB(ce voltaj este pe USB?)

#2
dan4

dan4

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 11.12.2002
Power over Ethernet (PoE) se foloseste de regula la modemele radio care se alimenteaza la 12V si consuma  maxim 1A.
La USB ai 5V curent continuu si chiar daca echipamentul tau se alimenteaza la 5Vcc sint sanse sa nu-ti mearga datorita pierderilor de tensiune pe firele de UTP (sau ce-o fi FTP/STP). Tensiune mai mica rezulta curent mai mare (la aceeas putere consumata) si implicit pierderi mai mari in fire. Unele echipamente sint chiar pretentioase si vor sa fie alimentate doar cu tensiunea care e scrisa pe alimentatorul lor, daca e mai mica nu merg cum trebuie iar daca e mai mare se ard. Daca ai cablul Ethernet mai lung de 20m mai bine foloseste un alimentator cu tensiunea mai mare cu 2-3V, care sa suporte amperajul care e scris pe alimentatorul original. E bine sa masori si tensiunea la intrarea in echipament cind e alimentat ca sa fii sigur ca e in parametri. Sa nu uiti de polaritate daca ai curent continuu.

#3
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,153
  • Înscris: 05.12.2002
teoria ca teoria. in practica, merge si cu 220 pe cablu utp, pe langa semnal - folosesti cate 2 fire.

#4
dan4

dan4

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 11.12.2002
Eu n-am avut curaj sa bag 220 pe firicelele alea...)

#5
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
cine a zis ca trebe sa bagi 220? pui un transformator innainte sa injectezi curentul pe calbu si trimiti 12 V sau ce vrei tu...

pe USB sunt 5 V si maxim 500mA/port. Depinde acum de cat este consumul.
Personal nu recomand asta.

#6
yuly

yuly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 12.04.2002
k mersi frumos de raspunsuri,intre timp am masurat si eu un usb si intr-adevar e vorba de 5V asa ca o sa ii trag curent tot din transformatorul lui

#7
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Usor fratilor. Tensiunea la care rezista izolatia UTP-ului e departe de 220v. In jos!
Deci atentie, se strapunge izolatia. Nu grosimea firelor e problema, pentru ca intensitatea curentului e mica.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate