Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Eroare gif Facebook

Epson, acuzat ca-si programeaza i...

ExpertBook P2451FA
 La multi ani @sftpdt!

Proiect garaj respins ca nu este ...

Casa parasita

Discotecile anilor '90. Cine ...
 Recuperare date dupa chkdsk

ce motor am pe opel ?

A inviat Florin Salam

Tot inainte, sa ajunga si la noi&...
 Este zoofilia legala in Romania ?

Zgomot ciudat in bloc

SSD Adata SU650

Multifunctional Laser monocrom Pa...
 

Sursa ATX

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
schultzsch

schultzsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 19.06.2004
Cum pot porni o sursa ATX?? De ce am nevoie?? Se poate porni fara ca aceasta sa fie conectata la placa de baza??

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Pentru a porni sursa este nevoie sa conectezi la masa pinul corespunzator "PS ON". Vezi detalii despre conectorul ATX  de exemplu aici .  :)

#3
schultzsch

schultzsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 19.06.2004
ms mult

#4
schultzsch

schultzsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 19.06.2004
si de inchis cum o inchid?:D

#5
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Cred ca se desface pinul "PS ON" de la masa.  :cool:

#6
schultzsch

schultzsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 19.06.2004
am incercat sa deschid sursa si nu merge nush ce are cand pun ps on la masa imi pulseaza tensiunile la iesire ce sa fie oare? sa fie ars ceva? sau la ps on trebuie un semnal anume cu care sa o deschida?nu inteleg ce are de nu vrea sa porneasca

#7
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
De obicei firul care comanda pornirea sursei, "PS ON" este de culoare verde si trebuie conectat la masa, deci unul dintre firele negre. Exista si surse care au nevoie de un consum oarecare pe +5V si +12V pentru a functiona corect. :)

#8
schultzsch

schultzsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 19.06.2004
da chiar de chestia asta am uitat o sa incerc sa ii pun un consumator in locul colerului si pe ramura de 12v vreo doua becuri:D

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
incearca sa unesti firul verde cu cel gri :cool: la mine merge asa :D

#10
ipman

ipman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,810
  • Înscris: 16.05.2004
Switch-ul de pe carcasa e de tip "momentan". Ce ar fi sa scoateti acel fir dupa ce porneste sursa?
Si da, ar trebui sa aiba ceva sarcina.

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
nu o sa mearga. switch-ul acela comanda ceva pe placa de baza... si cand se alimenteaza MB-ul, tine loc tocmai de strapul intre verde si gri ;)

#12
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

Quote

Originally posted by i0nutzb
incearca sa unesti firul verde cu cel gri :cool: la mine merge asa :D

"PS ON" =fir verde, se conecteaza la 0 V pentru a porni sursa, iar firul gri="POWER GOOD" reprezinta iesirea comparatorului intern si are  0 V daca tensiunile furnizate sint in limitele normale. Nu este chiar o solutie corecta conectarea celor doua fire, dar va merge si asa.  :)

Attached Files

  • Attached File  atx.jpg   229.25K   151 downloads


#13
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 07.05.2004
are cineva idee ce integrat este in sursele atx de 300-400W.... nu mai e tl494, e o chestie care inglobeaza si PG-ul, si nu-l gasesc nicaieri.

#14
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
si pe mine m-ar interesa ceva scheme de surse mai noi , stie cineva ceva link-uri ?

#15
fenobarbital

fenobarbital

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 13.02.2004
mie mi-a fost de folos *.pdf-ul asta, poate va ajuta si pe voi cu ceva; este un circuit des intilnit in sursele ATX "mai noi"

Attached Files



#16
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 07.05.2004
uite cam ce caut eu ....

Attached Files



#17
BC107C

BC107C

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 20.02.2004
http://www.systemgen...5-datasheet.pdf

#18
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 07.05.2004
@bc107 thx, cu asta am scapat usor... da 2003-ul ala pe unde naiba sa-l mai caut ? de 2 luni rascolesc netul si ni'ic ....

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate