Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Nokia E51

- - - - -
  • Please log in to reply
7137 replies to this topic

#3799
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Ce-mi place e viteza relativ mica de incarcare. N95 de exemplu care era un ''battery hog'' se incarca vizibil mai greu decat E51 + incarcator micut si cu clama de prindere a cablului.

Pana la urma, HTC Pro-ul unui amic (pe care era cat pe cel sa-l cumpar dar m-am razgandit avand alte planuri pentru bani pe moment) tinea o zi la normal usage...rupeai bateria in 10 ore daca te apuca intratul pe net, joaca, etc. Bine, vorbim si de o rezolutie dubla, de un ecran touch, QWERTY iluminat din spate dar si de o baterie mai puternica (1050 vs 1340).

Pana la urma, cu 3G-ul dat jos ai o durata de viata suficient de ok pentru un smartphone.

Edited by krossfire, 14 January 2009 - 22:55.


#3800
Steauaboy95

Steauaboy95

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,802
  • Înscris: 03.12.2007

View Postkrossfire, on Jan 14 2009, 22:11, said:

Performantele aparatului sunt complet dependente de procesor in cele mai multe cazuri . Asta pot sa o spun comparand niste HTC-uri si un Asus, toate cu acelasi sistem de operare (Windows Mobile 6.1). Cu aceeasi cantitate de RAM mancata, diferenta dintre 400 si 200 de mhz ramanea foarte mare.

Nu poti schimba versiunea sistemului de operare (firmware-ul nu are legatura) insa nu e problema din moment ce vei gasi destule aplicatii pentru 9.1. Ai putea avea putin de pierdut la capitolul ergonomie dar nu cred sa fie asta buba.

Apropo de Windows Mobile....sunt oare eu singurul care cred ca este un OS care e depasit de vreme? Ma cert cu cativa WM Fans de imi vine rau si tot n-o scoatem la capat...daca eu zic ca e mai putin ergonomic sau ca are meniurile incalcite mi se raspunde ca nu stiu eu sa-l folosesc :lol:
Cel mai tare a fost cu Stokarit_s care la un topic denumit: "Sa-mi iau Iphone 3G?" i se raspunde? Iphone? o porcarie de telefon!.
Apoi omul spune: "Atunci o sa-mi iau Nokia 5800!" Apoi Stokarit_s: CE?? Nu! I-ati Iphone ca e  bun! :lol:

#3801
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006

View PostSteauaboy95, on Jan 14 2009, 23:06, said:

Apropo de Windows Mobile....sunt oare eu singurul care cred ca este un OS care e depasit de vreme? Ma cert cu cativa WM Fans de imi vine rau si tot n-o scoatem la capat...daca eu zic ca e mai putin ergonomic sau ca are meniurile incalcite mi se raspunde ca nu stiu eu sa-l folosesc :lol:
Cel mai tare a fost cu Stokarit_s care la un topic denumit: "Sa-mi iau Iphone 3G?" i se raspunde? Iphone? o porcarie de telefon!.
Apoi omul spune: "Atunci o sa-mi iau Nokia 5800!" Apoi Stokarit_s: CE?? Nu! I-ati Iphone ca e  bun! :lol:

Chestia e ca tranzitia de la 5.0 la 6.0 nu mi s-a parut impresionanta. Pur si simplu Microsoft nu a avut suficient chef sau timp sa investeasca in sistemul asta desi este suficient de folosit pe piata smartphone-urilor. E mult mai putin user friendly decat altele dar e oarecum usor de descifrat daca te-ai jucat si cu un Windows Normal. La nivel de compatibilitate si aplicatii pentru sfera business as zice ca Windows Mobile e foarte bine dotat. Problema lui este ca pentru utilizatorul tipic este nevoie neaparat de un shell ca sa nu ai probleme (vezi HTC TouchFlo, SPB Mobile Shell-ul celor de la Asus, etc). Un telefon cu WinMobile fara shell care sa-i mascheze interfata te va speria mai mult ca sigur si asta se va intampla cu mai toti potentialii utilizatori.

Ar mai fi si problema bug-urilor si scurgerilor de memorie (memory leaks, ca sa nu para usor aiurea). Pe un HP 610c , un alt telefon pe care pusesem ochii (si iata-ma cu un E51 si cu 10 milioane in plus) se putea observa dupa vreo doua ore de mers scaderea de RAM. Pur si simplu aplicatiile nu reuseau sa goleasca tot cache-ul. La Symbian daca rulezi cateva aplicatii mancatoare de ram, dupa inchidere vei ajunge aproape de valoarea initiala a ram-ului, la Windows Mobile 6.1 e aproape imposibil fara alte softuri. Poti pierde pana la 40 de mb de ram numai jucandu-te online.

Iphone are culmea, un hardware destul de puternic (se presupune ca dispune de un proc tot ARM, de la Samsung..dar de vreo 600 si ceva de Mhz) insa foloseste ''mai nimic'' din hardware-ul pus la dispozitie. E o jucarie stralucitoare si simpatica nu un business phone. Prea impractic si slab dotat software cu toate aplicatiile de pe piata Apple.

Edited by krossfire, 14 January 2009 - 23:17.


#3802
catavlad

catavlad

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 28.12.2008

View PostkkLM, on Jan 14 2009, 22:51, said:

Esti fericit cu 2 zile jumatate :).
Oricum, la E51 proaspat resetat ai pe undeva la ~40Mb RAM, incarca 3-4 pagini din topicul E51 de pe Softpedia (varianta normala) si ajungi la sub 10, partea proasta e ca dupa o serie de browsing te trezesti ca iti raman intre 2 si (la mine cel mai mult) 6 Mb ocupati si habar n-ai unde-s.
Daca vrei sa iti consume cat mai putin: fara 3g, fara bt, fara active standby, fara luminozitate, fara vibratii, fara wlan, fara programe care sa ruleze; in mai putine cuvinte vinde-l si ia-ti altceva pentru ca te-ai prostit cu 90% din banii pe care i-ai dat pe acest telefon.

stai linistit ca nu m-am prostit, decat la camera.. acolo e teapa mare, pt ca efectiv nu ma asteptam la asa petarda de camera.. atat m-a surprins, pt ca restul e cam asa cum ma gandeam, cum era si la fostul telefon, pe care efectiv l-am folosit atat de mult cum nu-ti pot descrie, doar ca speram si parca ma si asteptam sa fie cat mai aproape de nevoile mele de imbunatatire.. ma multumeste si asta, doar ca nu-mi dau seama cum de nu au reusit sa-l imbunatateasca mult mai vizibil, tinand cont ca unul era fabricat in feb 2005 iar altul in nov 2008. efectiv am impresia ca daca ala avea ramii astuia, procesorul si wireless-ull era cam la fel de util si 'de bun' ca si asta. plusul de la design, display si de la redarea audio nu se pun ca nu conteaza prea  mult in ceea ce priveste performanta.. chiar nu mi-as fi mai luat altul daca aveam cele 3 amintite. ala macar avea o tastatura de nu scartaia din 3 in 3 secunde, un buton de pornire care mergea normal si nu mai eram nevoit sa-l inchid dintr-o aplicatie sau alta (sa nu mai zic ca tastatura asta e destul de greu de folosit la o aplicatie de messenger, mai ales daca ai de stat vreo cateva zeci de minute cu el in mana), nu mi se incingea in mana cand il foloseam mai mult, sau lsa-mi ia urechea foc dupa 5 minute de convorbire, nu arata ca dracu daca puneai mana 'nespalata' proaspat pe el, nu trebuia sa dai capacul jos de fiecare data cand scoteai cardul (desi si la ala se cam f...a tamburusu' ala ce o tinea in suport), nu bazaiau ledurile atat de deranjant parca, si daca ma mai gandesc 10 minute mai scot inca 5-6.. telefonul e o gluma proasta pe langa ce trebuia sa fie, si pe langa ce putea fi cu adevarat. are un design super, care a contat f mult in alegerea mea (ma refer aici la designul tastaturii, al ramei, al carcasei spate, la materialul folosit), are ceva dotari tehnice foarte bune, care totusi, nu stiu din ce motiv, nu-l fac sa 'zbarnaie' asa cum ma asteptam eu (sii, am o intrebare aici-oare daca rulez tema instalata pe card imi creste timpul de raspuns atat de mult?? ar fi normal sa fie putin mai mare, dar ma gandeam ca n-ar tb sa se observe chiar blocarea aia pt o fractiune de secunda care aparea si la 6630, un telefon cu infinit mai putini rami si pe care rulam si 2 aplicatii java si una de sistem fara un lag prea mare) plua alte cateva aspecte de soft si de afisaj care merita oarecum cei 100 de euro.. de-aia l-am si luat acum, nu ca n-as fi avut bani mai inainte, dar chiar mi se parea prea mare pretul de 10 sau 8 sau 7 cat a fost graduat pana a aparut oferta din decembrie de la orange.. deci, teapa nu cred ca am luat, ca de fiecare data cand cumpar electronice ma consult si studiez produsul de nush cate ori, trecand si 2-3 luni pana ma decid, pentru ca nu fac din ele o urgenta.. cum e si normal..
legat de BT, 3G, aplicatii in background etc, avand deja 4 ani de symbian in spate, am invatat treptat toate aspectele astea, si multe altele, si stiam ca tre tinut pe gsm si schimbat numai la nevoie (ceea ce mai uit daca ma iau repede cu treaba de multe ori pe umts), BT inca de la inceput il tin inchis, si foarte rar il uit pornit, aplicatiile tot timpul le inchid si verific task manu' inainte sa blochez tatatura, lunina mi se inchide dupa 20 de sec, doar ca am active standby (pe care ar fi si pacat sa-l dezactivezi).. de-aia mi se pare ca ma tine cam putin, o baterie laudata de toti in primele pagini ale topicului (atat cat am citit, pana la 30 cand ma plicisisem)
forumuri nu deschid cu el, pt ca stiam ca inclusiv la n95 mananca foare mult dintr-un review pe care l-am citit acum vreo 10 luni, dar sunt multumit de cum ruleaza opera si chiar prin conectare wireless.. ciudat, dar parca imi incarca mai usor o pagina de net decat menu-ul lui :P dar, repet, o fi din cauza ca am pus temele (toate cate le am, mari, de peste 1mb, pe card si le ruleaza de acolo). si, ca sa nu ziceti ca poate nu il repornesc decat din joi in Pasti, nu cred sa treaca 2 zile fara sa ia o pauza de vreo 2 minute ;)
oricum, va multumesc la amandoi pt reply ;) dar nu alea sunt solutiile.. cred..

#3803
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Chestia cu 3G-ul chiar e o solutie, iti spun pentru ca nu sunt singurul care a vazut imbunatatirea :)

#3804
Hidralazina

Hidralazina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 14.06.2006
Am WM5 (un SPV C100), OS9.2 (un E51) si UIQ3 (un S-E M600i). Singurul care nu are memory leak-uri e  WM-ul, din pacate! Din 64Mb RAM disponibili la boot imi raman cam 25 care scad la 21-22 insa nu mai mult de atat, oricate zile l-as folosi! In 16 luni de folosire nu i-am dat hardreset niciodata si de blocat cred ca de vreo 3 ori s-a blocat si-am fost nevoit sa scot bateria. Deci la stabilitate sta bine! La UIQ de exemplu, tot din 64Mb RAM la boot imi raman disponibili doar 16!

#3805
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006

View PostHidralazina, on Jan 15 2009, 09:36, said:

Am WM5 (un SPV C100), OS9.2 (un E51) si UIQ3 (un S-E M600i). Singurul care nu are memory leak-uri e  WM-ul, din pacate! Din 64Mb RAM disponibili la boot imi raman cam 25 care scad la 21-22 insa nu mai mult de atat, oricate zile l-as folosi! In 16 luni de folosire nu i-am dat hardreset niciodata si de blocat cred ca de vreo 3 ori s-a blocat si-am fost nevoit sa scot bateria. Deci la stabilitate sta bine! La UIQ de exemplu, tot din 64Mb RAM la boot imi raman disponibili doar 16!

Pe 6.1 e cat se poate de vizibil. S-ar putea sa depinda si de aparat dar in principal WM are memory leaks mai mari decat Symbian (http://blogs.msdn.co.../29/498154.aspx). Acum depinde, daca nici nu l-ai umplut cu aplicatii s-ar putea sa nu ai intr-adevar probleme. SPV-urile sunt facute tot de HTC (S310)  sau cel putin erau ca nu am mai vazut pe piata din Ro.

Edited by krossfire, 15 January 2009 - 10:37.


#3806
Hidralazina

Hidralazina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 14.06.2006
Ei na, l-am umplut si cu chestii de care n-am neaparata nevoie, doar asa...am peste 40 de aplicatii instalate si vreo 10 jocuri. Si sa stii ca s-au scos ROM-uri de WM6.1 pentru el si toti care l-au pus au remarcat ca se misca un pic mai bine plus ca durata de viata a bateriei a crescut cam cu 30%! Mie nu-mi place insa pentru ca e lent...mult mai lent decat UIQ-ul desi are acelasi hardware! Stiu si ca e facut de HTC. SPV adica SoundPicturesVideo. Si nu le-ai mai vazut pentru ca s-a terminat contractul dintre HTC si Orange.

#3807
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Cum se misca bine DAR E LENT ? Chestia e ca nu e lent  (sau n-ar trebui sa fie). Uita-te pe un Touch 3G cu suficiente resurse pentru a rula un Windows 6.1 (64 RAM nu-s suficienti) si ai sa vezi ca nu e absolut deloc lent , mai ales comparativ cu UIQ3 (Ma rog, pana si SE a scapat de mod-ul ala de symbian in favoarea lui WM).

HTC Touch (prima versiune) de-abia rula Windows 6.0, timpi enormi de latenta cand intrai in meniuri, etc. Era din fericire salvat de shell. Daca te jucai in principal cu TouchFlo si nu te apucai de explorat WinMobile aparatul nu ti se mai parea lent.

E daca vrei, similar cu un Windows Vista rulat pe un PC cu specificatiile minime.

Edited by krossfire, 15 January 2009 - 11:23.


#3808
Hidralazina

Hidralazina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 14.06.2006
Se misca MAI BINE decat cu ROM-ul de WM5 standard! Ce nu intelegi? Si vad ca imi dai si lectii de UIQ3...UIQ3 e un sistem cu mult mai avansat decat WM (oricare dintre ele) prin faptul ca e mult mai finger-friendly. Eu nu scot sylusul aproape niciodata, nici cand folosesc tastatura virtuala. HTC abia cu ultimele modele si inspirat fiind de iPhone a facut chestia asta cu Touch FLO. Care consuma de rupe! Cu Symbianul obisnuit nu are rost sa-l compar, abia de la 5800 incolo putem sa comentam!

Edited by Hidralazina, 15 January 2009 - 12:13.


#3809
trancehell

trancehell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 28.09.2006

View PostkkLM, on Jan 14 2009, 20:34, said:

Exact ce am spus si eu: diferenta de memorie interna de 80Mb desi as fi vrut ca diferenta asta sa se regaseasca la RAM.
<quote embedded>
Eu zic ca nu si telefonul imi da din cand in cand dreptate spunandu-mi ca am ramas fara memorie...
Treaba asta se vede cel mai mult la browserul nativ, in care daca incarci 4 taburi (cu 4 pagini separate sa zicem, care sa aiba imagini si form-uri cum folosesti pe desktop) incepe sa zica low memory, inchide din ele fara sa te anunte ce inchide sau sa te lase sa alegi, sau chiar inchide aplicatiile java (am observat ca varsa tot sandbox-ul, adica daca ai 2 aplicatii java in background, dupa Low Memory te trezesti fara ele...). Acest neajuns se poate evita prin folosirea de browsere 3rd party, care trec traficul prin serverele lor, unde il comprima pentru uz mobil. Pina la urma paginile au fost scrise pentru un desktop, pentru care memoria ocupata cu continutul web ajunge usor la 10-20 de MB. Cum sa incapa totul in memoria lui E51 ?

Chiar sint curios cum se face swap sub Symbian la datele din RAM... :D

#3810
misake

misake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 14.12.2008
Poate sa-mi dea si mie niste poze pt.E 51 sau niste adrese ?Merci

#3811
stephano

stephano

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 27.01.2008
a aparut noul firmware pentru e51       300.34.56.mici chestii bagate in meniu cum ar fi in media este acum si internet radio share online si inca o chestie search internet and my content unde puteti intra direct pe google...

#3812
catavlad

catavlad

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 28.12.2008

View Poststephano, on Jan 15 2009, 14:08, said:

a aparut noul firmware pentru e51       300.34.56.mici chestii bagate in meniu cum ar fi in media este acum si internet radio share online si inca o chestie search internet and my content unde puteti intra direct pe google...
total inutil din cate se pare. nu poti stii ce teapa iti iei cu un update dintr-asta, sa iti restrictioneze una sau alta

#3813
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
nu mai imi amintesc, dar cumva are optiune de a regla volumul la tonul pentru sms-uri separat de cel de apeluri?

#3814
h3llboy

h3llboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,093
  • Înscris: 02.06.2007

View Postmisake, on Jan 15 2009, 13:44, said:

Poate sa-mi dea si mie niste poze pt.E 51 sau niste adrese ?Merci

Cine sa-ti dea? ce poze? Adrese pentru ce? ....fratele meu asta chiar ii "culmea" exprimarii :death:  no offence dar e chiar prea de tot, hai ca ma opresc aici sa nu ajungem la altele, scoala asta ne da de cap la unii :puke:

#3815
stephano

stephano

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 27.01.2008
va rog am nevoie de un product code cu limba finlandeza pentru nokia e51.am gasit ceva pe google ar fi 0552194.stiti cumva daca contine si finlandeza?

#3816
adrian81

adrian81

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,105
  • Înscris: 13.04.2006

View Poststephano, on Jan 15 2009, 14:08, said:

a aparut noul firmware pentru e51       300.34.56.mici chestii bagate in meniu cum ar fi in media este acum si internet radio share online si inca o chestie search internet and my content unde puteti intra direct pe google...


Varianta Orange?
Pentru cel la liber:


"Latest available software for  Nokia E51, product code 0554769
Versiune:  220.34.37

Compare numbers
If your current version is dated earlier,then update now to get the latest features,applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download "

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate