![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Recuperare datorie 4 milioane
Last Updated: Feb 12 2008 22:51, Started by
A.Stelian
, Sep 16 2007 20:48
·
0

Posted 17 September 2007 - 12:11

nu spun eu, spune codul civil. invatare de minte: cand dai bani imprumut, fa un act intr-un singur exemplar pe care il pastrezi tu, cu copia dupa C.I. a debitorului, cu specificarea sumei imprumutate, termenului de restituire si eventual dobanda (care sa nu depaseasca limita legala) semnat si datat de debitor. In momentul in care iti returneaza banii, ii restitui si actul original. |
Posted 17 September 2007 - 13:04

esti sigur ca nu e suficienta semnatura lui olografa sub mentiunea imprumutului, la capitolul inscris sub semnatura privata ? da Art. 1180. - Actul sub semnatura privata prin care o parte se obliga catre alta a-i plati o suma de bani sau o catime oarecare, trebuie sa fie scris, in intregul lui de acela care l-a subscris, sau cel putin acesta, inainte de a subsemna, sa adauge la finele actului cuvintele bun si aprobat, aratand totdeauna in litere suma sau catimea lucrurilor si apoi sa iscaleasca. Desigur, formula "bun si aprobat" poate fi inlocuita cu orice alta expresie, atata timp cat este scrisa de insusi debitor. daca te referi redactarea actului pe copia de pe C.I. ... se face pentru ca nu cumva debitorul sa invoce ca nu e vorba despre el, speculand o greseala de redactare a numelui, etc... Edited by cipix, 17 September 2007 - 13:05. |
Posted 17 September 2007 - 14:03

se puta aplica foarte bine si aici si era mai putin complicat.
eu sunt convins ca invocand buna credinta, pagubitul poate castiga in instanta |
Posted 17 September 2007 - 17:10

cacat. e vorba de oameni. daca avea contract ce facea, il dadea in judecata pentru 4 mil? numa taxiurile sau benzina costa mai mult
|
Posted 17 September 2007 - 20:54

Posted 17 September 2007 - 21:13

In cheltuielile de judecata nu intra benzina pana la tribunal, taxiul, etc. Sau intra?
|
Posted 17 September 2007 - 21:28

O faza din asta am patit si eu. Bine, era suma mai mare, dar oricum...
Am luat banii cu taraita, un milion azi, 3 maine, etc... Ar mai fi o varianta, daca il cunosti destul de bine, cunosti si persoana/persoanele de care ii e jena. Si ii spui ca vorbesti cu acele persoane si le spui... |
Posted 17 September 2007 - 21:52

Posted 17 September 2007 - 21:54

Posted 17 September 2007 - 21:55

cacat. e vorba de oameni. daca avea contract ce facea, il dadea in judecata pentru 4 mil? numa taxiurile sau benzina costa mai mult da, daca il dadea in judecata ii platea sigur pana la proces pt ca nu voia sa ajunga sa plateasca 10 mil (4+cheltuieli de judecata). |
|
Posted 17 September 2007 - 22:28

ai dat vreodata pe cineva in judecata? crezi ca te duci acolo si urli "vreau sa-l dau pe unu in judecata, uite, tre sa-mi dea 4 milioane si nu mi-i daaaaaa
![]() ![]() |
Posted 17 September 2007 - 22:44

ai dat vreodata pe cineva in judecata? crezi ca te duci acolo si urli "vreau sa-l dau pe unu in judecata, uite, tre sa-mi dea 4 milioane si nu mi-i daaaaaa ![]() ![]() nu stiu cu cine vorbeai, dar iti raspund eu: - debitorul raspunde cu toate bunurile mobile sau imobile, prezente si viitoare. De exemplu casa, masina, o parte din salariul lunar pana la acoperirea datoriei (creantei). iar daca trimiti cererea de judecata prin posta, cu documentele aferente, nu mai platesti nici taxiul, cum ziceti voi ![]() Dar avand in vedere ca omu nu a facut nicio hartie de mana, vorbele astea sunt doar pentru cei ce vor sa invete ceva din treaba asta. De regula, banii ii dai unui "cunoscut", prieten, si cu care ti-e tarsa sa faci hartie. Dar daca e o suma care iti afecteaza intr-o oarecare masura bugetul, inainte sa ii imprumuti, FA O HARTIE ! |
Posted 17 September 2007 - 22:53

Posted 17 September 2007 - 23:39

orice proces din lumea asta sta la latitudinea instantei ! iar principiul bunei credinte este infailibil... pari a fi in tema cu dreptul. chiar nu stii despre ce vorbesc ?! Cred ca faci o confunzie. Intr-adevar, exista un principiu fundamental in drept, deci si in dreptul civil, denumit "principiul ocrotirii bunei credinte". Acesta se refera la faptul ca interesele celor ce participă cu bună-credință la raporturile juridice civile, să fie temeinic protejate față de cele ale participanților de rea-credință, care vor fi sancționați pentru conduita lor necorespunzătoare. De exemplu, un hot vinde un tablou furat, lasand sa creada ca e al lui, unui dobanditor de buna credinta. Adevaratul proprietar nu va putea sa recupereze tabloul de la cel care l-a dobandit cu buna credinta, de la un targ, balci, decat daca ii plateste dobanditorului contravaloarea lui, cel din urma nestiind ca acel tablou e furat si neavand posibilitatea ca cu minime eforturi sa verifice acest lucru. Proprietarul se va putea indrepta pentru a recupera paguba de la hot, care consta in contravaloarea tabloului. Astfel, se ocroteste buna credinta a dobanditorului. Evident, nu are legatura cu discutia noastra. Cand dai in judecata pe cineva esti obligat sa faci proba a ceea ce sustii. Art. 1169. - Cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca. Cu alte cuvinte, trebuie sa aduci probe pentru acea datorie de 400 de lei. Art. 1191. - Dovada actelor juridice al caror obiect are o valoare ce depaseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decat sau prin act autentic, sau prin act sub semnatura privata. Nu se va primi niciodata o dovada prin martori, in contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde ca s-ar fi zis inaintea, la timpul sau in urma confectionarii actului, chiar cu privire la o suma sau valoare ce nu depaseste 250 lei. Cu alte cuvinte, daca ai de recuperat o suma peste 250 de lei, nu poti fara actul care dovedeste datoria, fie semnat, fie incocmit la notar. Daca exista acel un act, fie si pentru mai putin de 250 de lei, nu se vor admite martorii care vor spune altceva decat ceea ce cuprinde actul. Edited by cipix, 17 September 2007 - 23:53. |
|
Posted 17 September 2007 - 23:49

ai perfecta dreptate cu cuantumul sumei, iar eu ma refeream ca s-ar putea aplica principiul respectiv, daca ar exista martori, si atunci poate pretinde numai 250 de lei din suma
caz in care invinuitul n-ar avea prea multe alternative nu e o posibilitate? |
Posted 18 September 2007 - 00:10

"invinuitul" se numeste cel pus sub invinuire intr-un dosar penal. spune-i "parat".
Ba da, poate, dar nu e cazul lui, decat daca chiar ar fi fost suma sub 250 lei. Daca ar face cerere doar pentru 250 lei de la inceput, ar minti, pentru ca suma este mai mare. Art. 1193. - Cel care a format cerere in judecata, pentru o suma mai mare de 250 lei, chiar de va voi a-si restrange cererea la 250 lei, nu va fi primit a infatisa dovada prin martori. Art. 1194. - Dovada prin martori nu se poate admite nici in cazul cand cererea in judecata este pentru o suma mai mica de 250 lei, dar care este un rest din o creanta (datorie) mai mare, neconstatata prin inscris. Iti dai seama ca pt suma asta chiar nu se duce nici dracu in instanta, te faci de ras. ![]() Ai tu ceva cu "buna credinta" ![]() Si oricum, buna credinta se prezuma, deci se considera ca debitorul e de buna credinta pana la proba contrarie. ![]() |
Posted 18 September 2007 - 00:57

chiar ca s-ar face de ras
![]() dar ca sa vezi ce am cu buna credinta, o sa-ti dau niste solutionari pe pm ca sa vezi ce diferenta face instanta in cazuri aproape similare tinand cont de buna credinta creditorului...ca sa nu crezi ca mi-a tunat din senin |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users