Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Master - Sisteme distribuite

Problema pornire Accent 1.4 benzi...

Parere seria 4.
 Recomandare trepied pt Godox SL15...

Un documentar amuzant despre un b...

Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...
 Problema cu youtube si yahoo mail

Cer o umila recomandare pentru ca...

Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator
 Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...

Ce intelegeti din aceasta formula...

Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?
 

Tutoriale asamblare PC

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#19
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,526
  • Înscris: 07.02.2003
Utilizeaza un program de identificare si testare, gen Everest, Sandra si afli ce e in el.

#20
biutza_72

biutza_72

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 02.04.2008
Multumesc !...acu sa caut programele respective... :)

#21
GTA-FT

GTA-FT

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,123
  • Înscris: 24.04.2008
Un Tutorial interesant si constructiv. :)

#22
stone_crash_wolf

stone_crash_wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 10.04.2007
Acceptati si critici?

Daca da , atunci permiteti'mi sa semnalez cateva greseli :

* pe alocuri se pot observa greseli de ortografie. Grea limba romana , nimic de comentat.
* modul de exprimare este ca al unui copil de clasa a 4'a care a fost nevoit sa faca o compunere ca tema pentru acasa. Suna cam asa :
    
      ".. am mancat o paine. Am mai mancat o paine. Si ca sa vezi!!! Am mai mancat inca o paine!!"  
* pare trasa de par faza cu demontarea unui procesor pe socket lga. Daca tu esti obisnuit ca atunci cand scoti procesorul sa folosesti dalta si ciocan , cred ca se intelege de ce. Dar daca tu in schimb , faci totul cu calm si cu atentie , cred ca poti sa scoti acel procesor de 13254562436 ori.

* este tutorial , trebuie sa cuprinda si poze! Degeaba te apuci sa scrii pagini intregi referitoare la asamblarea unui pc , daca tu orientezi acest ghid catre unul care nu stie nici macar cum se aprinde un calculator , fara sa ii arati astfel ce si unde se gaseste.

Daca ceea ce am postat mai sus nu este vazut sub nici o forma constructiv , imi puteti sterge postul fara nici un fel de explicatie. Eu insa , cred ca am dreptate deplina.

Numai bine!

#23
magnificentboys

magnificentboys

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 33
  • Înscris: 16.03.2009
Buna..Am nevoie de ajutoru vostru...vreau sa-mi iau o placa de baza Gigabyte 73PVM-S2H, socket 775 Si vreau sa stiu daca trebuie sa cumpar alt Hardisk..Eu am unul pe "ATA100 WESTERN DIGITAL 250GB" si nusitu daca merge pe placa asta..ca nu-mi permit sa mai cumpar alt Hardisk.. mai ales ca am multe fisiere pe ele...Ast Raspuns Va multumesc Anticipat

#24
Florinbv

Florinbv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,800
  • Înscris: 28.05.2006
Merge.

#25
aWp_viTal

aWp_viTal

    Romania's Special Operations Forces

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,526
  • Înscris: 06.10.2007
Cel mai bun tutorial este ala cand ai langa tine o persoane in domeniu ... Sa te apuci de unu'l singur sa-ti motezi PC'uri este cam nasol , mai ales pentru un simple user !

#26
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 26.02.2007
cum e la hdd-urile SATA noi, mai au conector de alimentare cu curent? eu nu am primit cu placa si nu stiu ce imi trebuie...

#27
stone_crash_wolf

stone_crash_wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 10.04.2007

View Postban, on 25th June 2009, 17:35, said:

cum e la hdd-urile SATA noi, mai au conector de alimentare cu curent? eu nu am primit cu placa si nu stiu ce imi trebuie...

Da, au , doar ca in loc sa fie acel MOLEX obisnuit cu 4 fire , ai un alt tip de mufa cu 5 fire.

#28
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 26.02.2007
Ok, m-am prins. Imi trebuie un adaptor...

#29
alexqaws

alexqaws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 18.03.2008

View Postdani.webdeveloper, on 24th April 2009, 15:53, said:

incearca sa il dezlipesti usor. 70 grade e mult pt temp unui proc,  dar oricum se opreste calculatorul cand se incalzeste pre mult

Nu neaparat...
Eu de exemplu am un celeron la 3.06 ghz, nu este overclock-at, cooler stock, si la pornire(in bios) are 67 de grade, idle are cam 70, iar cand e "stresat" ajunge pe la 73. Functioneaza in parametrii astia de vreo 3 ani si nu am avut probleme cu el, si din cate am gasit pe net cam asta pare sa fie temperatura lui.

#30
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,447
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Cel mai bun tutorial este ala cand ai langa tine o persoane in domeniu ... Sa te apuci de unu'l singur sa-ti motezi PC'uri este cam nasol , mai ales pentru un simple user !
Depinde cat de a-tehnic esti... Daca te pricepi cat de cat la chestii tehnice, e suficient sa ai manualele si te descurci singur sa-l montezi. Probleme ar fi la achizitionarea componentelor- unde daca nu esti pe faza risti sa cumperi componente incompatibile.

Quote

Eu de exemplu am un celeron la 3.06 ghz, nu este overclock-at, cooler stock, si la pornire(in bios) are 67 de grade, idle are cam 70, iar cand e "stresat" ajunge pe la 73.
E bazat pe core-ul Prescott - cel mai mare esec al Intel. In loc de performanta scotea caldura... E doar un "accident". Sau mai bine zis exceptia e la regula. Un procesor mai vechi sau mai nou de el sta sub 40 in idle si rar ajunge la 60 in full load, daca are racirea corecta.

#31
feel_the_bit

feel_the_bit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 07.01.2008
Instalezi probramele de genul EVEREST system info tool, AIDA32... :P
S-au daca te incurci in detalii cu programelele alea ai putea pt placa video sa dai click dreapta pe desktop -> properities -> settings -> advanced -> adapter si acolo scrie ce placa video ai , ce memorie are...etc. (asta daca o ai instalata :P )
Iar pentru procesor si ram dai click dreapta pe my computer -> properities -> general si vezi ce procesor ai si ce memorie RAM ai :P
Sau pur si simplu te duci in start -> run si acolo scrii cmd si dai enter apoi in fereastra aia pe fond negru scrii systeminfo si dai enter apoi o sa vezi detaliile.
Succes!

Edited by feel_the_bit, 10 July 2009 - 14:45.


#32
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,447
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Instalezi probramele de genul EVEREST system info tool, AIDA32...
Pai ? Cu msa instalezi ceva cand nu ai calculatorul montat ? Cred ca ai gresit topicul...

#33
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Postyo_cristi, on 18th April 2009, 10:29, said:

Cum sa fie lipit de radiator, ce socket ai la procesor ? Cand ai pus ultima oara pasta termoconductoare ?


      Nu e chiar asa ciudat . Nici eu nu as fi crezut daca nu mi s-ar fi intamplat tocmai mie . Anumite paste termoconductoare sunt relativ adezive sau se intaresc in timp motiv pentru care procesorul adera foarte strans de cooler . Operatiunea de extragere din socket este foarte dificila de vreme ce nu poti modifica pozitia levierului din pricina coolerului .

       De vreme ce pasta nu se consuma nu este nevoie sa pui din cand in cand . Daca nu ai probleme cu temperatura nu vad nici un motiv sa umbli la procesor .

#34
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,447
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

De vreme ce pasta nu se consuma nu este nevoie sa pui din cand in cand . Daca nu ai probleme cu temperatura nu vad nici un motiv sa umbli la procesor .
Pasta de proasta calitate se intareste si isi pierde din proprietatile de transfer termic dupa 2-3 ani. Deci daca apar probleme legate de temparatura e necsara schimbarea ei.
Ptr dezlipire e foarte usor. Pornesti calculatorul 5 minute apoi il opresti si rotesti usor de cooler stanga-dreapta. Din cauza incalzirii pasta se mai inmoaie putin si pierde din aderenta.

#35
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
As putea adauga in tutorialul de montare urmatoarele :

    Mare atentie la utilizarea surubelnitei in apropierea placii de baza . O zgarietura cat de fina poate duce la nefunctionarea acesteia . Anumite coolere necesita montarea prin presarea clemei cu surubelnita . Mare atentie si o mana ferma .
    Mai inainte de conectarea computerului nou montat la curent se face o reverificare a tuturor etapelor .
       - Se verifica daca toate memoria RAM si alte placi au fost montate corespunzator , mai precis daca sunt corect introduse in sloturi .O placa introdusa corect in slot are toti pinii inserati la o adancime egala si la un capat si la celalalt . Daca ceva pare cat de cat in neregula se scoate si monteaza din nou .
       - se verifica ca mufele de alimentare ale placii de baza , HDD, unitati optice sa fie introduse corect in sloturi . Idem cu cablurile IDE , Sata .
       - se verifica daca nu au ramas mufe deconectate (ex. alimentare cooler) .
       - se verifica sa nu fi ramas vreun surub pe placa de baza (catastrofa iminenta).

     Ideal ar fi ca toate cablurile sa fie fixate si legate cu banda elastica la departare de coolere sau alte radiatoare pentru a permite o racire corecta in carcasa . Acest lucru nu are numai rol estetic .
      
       - atasati monitorul , tastatura si mouse-ul inainte de a porni computerul .
       - porniti !
       - daca nu porneste de prima data nu intrati in panica . Probabil ati uitat sa porniti sursa din butonul propriu daca are unul sau ati conectat gresit conectorii la butonul de pornire si de reset . Verificati din nou manualul .
          


View Posteiffel, on 16th July 2009, 11:16, said:

Ptr dezlipire e foarte usor. Pornesti calculatorul 5 minute apoi il opresti si rotesti usor de cooler stanga-dreapta. Din cauza incalzirii pasta se mai inmoaie putin si pierde din aderenta.

    Usor de zis , greu de facut . In cazul meu , placa era deja scoasa din unitate . Chiar daca nu era scoasa metoda ta nu avea succes fiind vorba de o placa de baza perfect nefunctionala . Procesorul l-am dezlipit impingand cu putere intr-o margine . S-a desprins cu mare viteza , noroc ca eram pregatit si a cazut pe moale .

#36
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,447
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

fiind vorba de o placa de baza perfect nefunctionala
Asta e exceptia de la regula. Mergea cu Feonul...

Edited by eiffel, 16 July 2009 - 11:53.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate