Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Honor 70
 Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money
 Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault
 Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight

Bios nu recunoaste HDD si nu boot...

Caști audio noise cancelling
 

Interfon de bloc facut la IASI

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
ESPRIT

ESPRIT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005

View Postvalh, on Feb 1 2007, 21:50, said:

Trebuie sa iti spun cu toata sinceritatea ca defectul pe care tu il spui nu am auzit de el!!!
Crede-ma ,nu mint ,nu am niciun interes ,nu le fabric eu. Poate ai problemele acelea ,pentru ca folosesti acumulatori prea mici si in momentul deschiderii yalelor ,curentul absorbit fiind de 1 A ,acumulatorul fiind mic (sau prost),reuseste sa il puna intr-o stare de "agatare" a softului procesorului.


Nu are absolut nici o legatura cu acumulatorul. Poate fi si de 7AH. Mai ales la Tehnotoane. Ma rog, asta poate fi si o problema de retea.


View Postvalh, on Feb 1 2007, 21:50, said:

Cu Electra  problema pe care o aveam ,cand un post intra in scurt ,restul posturilor mergeau defectuos. Stii de ce? Sursa de Electra e liniara fara protectie,si cand un post pune tensiunea de 12v in scurt ,moare coloana.
La ICPE ,nu exista niciun tranzistor cu care se comanda vreo tensiune de alimentare.
Tensiunea de 50 V este asigurata cu un specializat in comutatie ,cu protectie la suprasarcina si scurcit HTC34063A si chiar te rog sa pui un post in scurt. Stii ce se intampla? Daca instalai ICPE stiai.
Procesorul sesizeaza scurtul si iti da un mesaj la UC de felul urmator OC ,la Tehnoton apare un Z intors care iti spune ca pe postul respectiv ai scurt. Electra ce sesizor de avarie are. Iti zic eu,mirosul de scrum. Una la mana. Tensiunea de 12 V necesara alimentarii posturilor este protejata si livreaza cam 1 A . Daca apare scurt pe bara de 12v sursa intra in protectie.Va zic eu ,am reparat Electre cu probleme penibile ,gen post interior in scurtcircuit ,coloana intreaga moarta.
Stii cum faci un cititor optic de Electra sa nu mai functioneze? Simplu ,pui flacara de la bricheta sub el si pa pa cititor. Nu mai spun ca acele "cartele" de fapt plastice cu un cod de bare in 8 biti daca se zgarie se duc.
M-au inebunit"fericitii" posesori de Electre cu cereri de celebre carduri mov. Cititorul se murdareste si iarasi nu mai citeste codul bar. Cu RFID e alta taina.[/



Cu cit mai simpla sursa de alimentare cu atit mai bine. Electra nu are nevoie decit de 12V, si sursa e simpla.
In partea de sus a placii sursei, exista o placa de aluminiu, pe post de radiator termic probabil, :lol:  iar in dreptul ei sint doua stabilizatoare 7805, 7812 si un tranzistor de comutatie un BU... daca mai tin bine minte (o sa fac o poza daca am ocazia) iar componentele respective nu au fost niciodata prinse de "radiator"  cu surub desi in dreptul lor exista gaura in placa de aluminiu :lol: .



Da, asta intradevar la ELECTRA daca pui in scurt un post afectezi toata coloana.
Probleme penibile in sensul bun, cred. Dar probleme serioase la Tehnotoane? Cum ar fi, alterarea programului in microcontroler.


View Postvalh, on Feb 1 2007, 21:50, said:

Altul, yala in scurt ,sursa scrum.


N-are cum. Yala e comandata cu un tranzistor in colector , aflat in panoul ext si o siguranta fuzibila.  Deci chiar daca e in scurt yala, cel mult arzi tranzistorul si siguranta.





Cartele optice a facut si TEHNOTON. Pune bricheta pe cititorul TEHNOTON sa vezi ce pateste. :D

Acces cu proximitate face si ELECTRA. :D


View Postvalh, on Feb 1 2007, 21:50, said:

Despre diblurile care le ofera Electra ,ofera 100 de dibluri cate consum eu pe o scara de bloc? Pe mine nu ma impresioaneaza. La 1000 de lei diblul prefer sa imi cumpar eu.
Pe mine ma impresioneaza softul si comunicatia digitala. Totul se face digital ,e flexibil. Permite upgrade ,conectare la seriala RS 232. Asta ma impresioneza.



Nu e vorba de cite dibluri ofera. E vorba de chestie asa, ca o firma care se respecta este atenta cu toate detaliile si iti da ce-ti trebuie pt. montare. Asta nu ca n-ar fi tot felul de chinezarii cu doua bucati de plastic intr-o punguta pe post de dibluri. :D  

Si ELECTRA e digital, nu are atitea facilitati, nu "stie" sa faca atitea dar ce face face foarte bine. Cit despre acele functii suplimentare facilitati sa nu-mi spuneti mie ca ati folosit functia de "ceas desteptator" sau "mesagerie vocala" oferite de ICPE sau TEHNOTON.



View Postvalh, on Feb 1 2007, 21:50, said:

Am facut Acces Control Pontaj cu el.


:w00t: La bloc?! :D

Acces Control Pontaj face si ELECTRA.

#20
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

View PostESPRIT, on Feb 2 2007, 19:03, said:

Nu are absolut nici o legatura cu acumulatorul. Poate fi si de 7AH. Mai ales la Tehnotoane. Ma rog, asta poate fi si o problema de retea.
Cu cit mai simpla sursa de alimentare cu atit mai bine. Electra nu are nevoie decit de 12V, si sursa e simpla.
In partea de sus a placii sursei, exista o placa de aluminiu, pe post de radiator termic probabil, :lol:  iar in dreptul ei sint doua stabilizatoare 7805, 7812 si un tranzistor de comutatie un BU... daca mai tin bine minte (o sa fac o poza daca am ocazia) iar componentele respective nu au fost niciodata prinse de "radiator"  cu surub desi in dreptul lor exista gaura in placa de aluminiu :lol: .
Da, asta intradevar la ELECTRA daca pui in scurt un post afectezi toata coloana.
Probleme penibile in sensul bun, cred. Dar probleme serioase la Tehnotoane? Cum ar fi, alterarea programului in microcontroler.
N-are cum. Yala e comandata cu un tranzistor in colector , aflat in panoul ext si o siguranta fuzibila.  Deci chiar daca e in scurt yala, cel mult arzi tranzistorul si siguranta.
Cartele optice a facut si TEHNOTON. Pune bricheta pe cititorul TEHNOTON sa vezi ce pateste. :D

Acces cu proximitate face si ELECTRA. :D
Nu e vorba de cite dibluri ofera. E vorba de chestie asa, ca o firma care se respecta este atenta cu toate detaliile si iti da ce-ti trebuie pt. montare. Asta nu ca n-ar fi tot felul de chinezarii cu doua bucati de plastic intr-o punguta pe post de dibluri. :D  

Si ELECTRA e digital, nu are atitea facilitati, nu "stie" sa faca atitea dar ce face face foarte bine. Cit despre acele functii suplimentare facilitati sa nu-mi spuneti mie ca ati folosit functia de "ceas desteptator" sau "mesagerie vocala" oferite de ICPE sau TEHNOTON.
:w00t: La bloc?! :D

Acces Control Pontaj face si ELECTRA.

Vorbim de Tehnoton sau ICPE aici?


Hai de Tehnoton,vad ca nu esti electronist,nu e condamnabil. Intr-adevar Tehnoton are doi stabilizatori ,unul pentru 12v ,unul pentru 5 V. La ICPE nu se mai foloseste tensiunea de 5 V. Una la mana. Ziceai ca cunosti ICPE.
A doua ,ce vezi tu tranzistor (BU...) este un Darlington care comanda  ,pe colector ,deschiderea yalei.Este un BDW 90.Ce vezi tu neprins pe radiator este pentru ca au pus tranzistori cu curenti de colector mult mai mari decat proiectasera initial (parca BD647) si la BDW nu e nevoie de radiator ,nu se ambaleaza termic cand se deschide yala. A doua gaura nefolosita este pentru deschiderea secundara de usa ,caz in care se monteaza cel de-al doilea tranzistor de comanda.Daca yala lui Tehnoton intra in scurt ,cel mult arzi tranzistorul si sigranta.La ICPE ,nu se arde nimic ,sursa intra in protectie.

La ICPE(despre care trebuia sa vorbim acum) comanda yalei se face cu releu.Ups.

Acces pontaj control ,Electra, il face dedicat ,eu,pe un ICPE  interfon l-am facut sa fie acces control. Intelegi diferenta?

Repet ,nu vorbim de Tehnoton ,merge la fel de bine ca Electra ,de accea nu am mai montat. Topicul si pledoaria mea e pentru ICPE.
Functia de ceas desteptator mi-a fost ceruta in mod special de multi care au ales ICPE. ICPE nu are mesagerie ,are redirectionare de apel ,functie iarasi ceruta de clienti in mod special.

Ma rog ,nu mai continui ,fiecare monteaza ce vrea.

Edited by valh, 03 February 2007 - 01:26.


#21
Adrian35

Adrian35

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.02.2007
............
Ce parere aveti de sistemul Dios 2P su 1p?
.......................



Edited by mister_rf:

Daca formulam ''acuzatii'' despre un produs, acestea trebuie sa fie insotite de argumente.
Interventiile fara sustinere  fara vor fi sterse.

Edited by mister_rf, 07 February 2007 - 10:29.


#22
diesel

diesel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 06.07.2003
cumva ICPE = RESEL????

#23
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

View Postdiesel, on Feb 7 2007, 09:51, said:

cumva ICPE = RESEL????



Nu are legatura,RESEL e a lui Tehnoton ,o firma prin care vinde domnul Zigman.

ICPE = Betamex.RESEL si Betamex sunt firme total diferite.Adica ,concurente .

Dioseta am vazut ,par interesante ,am vrut sa instalez din cele cu display matrice si cu RS232 ,dar era scump si nu au acceptat clientii. Nu avea nici intercomunicatie.Celalalt model (clasic) era similar cu Electra.

Edited by valh, 07 February 2007 - 22:42.


#24
Adrian35

Adrian35

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.02.2007
...............
Au scos baietii un sistem care are 10 perechi de comunicare intre apartamente.,
Ce mai spui?


Edited by mister_rf

Daca lansezi opinii de tot felul fara sustinerea lor cu motivatii concrete, se vor sterge interventiile tale de pe acesta arie.
Nu ne folosesc  afirmatiile partinitoare si fara acoperire.
Trebuie sa intelegem si noi care sunt diferentele intre aceste sisteme prin comparatia  diverselor experiente si argumente.

Edited by mister_rf, 08 February 2007 - 02:19.


#25
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006
E posibil sa fie complex ,am facut o analiza a ofertelor de pret (acum un an cred) si raport pret/performante /faciltati ,Dioseta cu display-ul acela smecher era mult mai scump decat ICPE. Si nu oferea intercomunicatie. Si Dioseta clasic era mai scump. Ma rog ,ca si functionalitate nu pot spune ca sunt bune sau proaste ,nu am montat ,m-am oprit la stadiul de oferte. Am mai gasit atunci un interfon analogic,cu cheie Dallas ,ERC(parca)  ,tot la Iasi facut dar era ciudat rau.


L.E .:


Ce chihite ai gasit la I.C.P.E?

NU te intreb cu rautate ,sunt doar curios.

Edited by valh, 07 February 2007 - 22:56.


#26
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006
Pentru userul Samselrom (pe PM):





Samselrom said:

Se poate reseta interfonul de scara produs de Tehnoton? A iesit din garantie si firma care l-a instalat vine cand isi aduce aminte si ce-i mai rau ca terbuie sa platim, ma interesea in mod special pt a introduce acces pe baza de cod
de la tastatura. Deci se poate reseta codul de administrator la cel implicit care in manual zice ca ar fi 1111?








DA, se apasa *0*  (steluta ,zero ,steluta)  si va aparea pe display seria aparatului. E formata din doua cifre care apar prima data si alte doua cifre care apar imediat. Acea serie trebuie notata pe ceva. Trebuia sa te interesezi ce firma a montat interfonul ,afli numele. Suni la Tehnoton si le spui problema care a aparut. Le dai seria aparatului si daca sunt de acord iti vor da codul de resetare. Repet ,daca oamenii sunt de acord. Cu acel cod de resetare se formeaza (* 00 cod de reset ) si va aparea C1. Atunci se poate schimba acel cod C1 care inseamna cod acces meniu. Il schimbi in ce cod vrei si dupa aceea intrii in meniul cu acest cod ,stabilit de tine.

Numai bine.

Edited by valh, 09 February 2007 - 01:20.


#27
dellesmami

dellesmami

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 23.10.2006
Buna ziua,


Avem si noi la scara o problema cu un astfel de interfon. A iesit din garatie si s-a defectat tastatura (asta presupun ca este), adica ramane apasata o tasta si doar dupa un soc mai puternic se deblocheaza permitand tastarea numarului de apartament (tasta 6 cred). Ati mai intalnit un astfel de defect?

Firma care-l instaleaza a cerut enorm pentru reparatie si am hotarat, cu incuviintarea admin. de bloc sa-l demontez, avand in vedere ca am posib. sa-l repar. Acum panoul e la mine pe birou urmand ca maine sa cumpar un set de butoane pentru a le schimba (a intrat praf la ele si unele revin greu inapoi).

In alta ordine de idei am cautat si gasit pe forum instructiuni utile pentru el. Instructiunile postate functioneaza pentru acest model de ICPE-Trafil (Model UC-02-i, 12V) ?. Daca da, v-as fi recunoscator daca mi-ati explica modul de reset hard intr-un PM. E trecut pe eticheta din spate codul dar nu am siguranta ca nu a fost schimbat si as dori sa pot sa-l administrez dupa reparatie si sa activez optiunile de comanda a iluminatului de scara.

Merci,
Ovi

#28
colibri

colibri

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.02.2008
salutare,oameni buni. am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva avizat: s-a montat interfon la scara blocului unde locuiesc si eu nu vreau sa platesc 100 ron ,cat ne-a cerut vecina care s-a ocupat de contract, adica nu vreau receptor (partea din casa)sau cum se numeste,ci doar cartele,sa pot intra in scara.Adica imi poate bloca accesul la proprietatea privata?
Astept raspuns si multumesc anticipat!

#29
controloru

controloru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 26.01.2008

View Postcolibri, on Feb 7 2008, 21:00, said:

salutare,oameni buni. am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva avizat: s-a montat interfon la scara blocului unde locuiesc si eu nu vreau sa platesc 100 ron ,cat ne-a cerut vecina care s-a ocupat de contract, adica nu vreau receptor (partea din casa)sau cum se numeste,ci doar cartele,sa pot intra in scara.Adica imi poate bloca accesul la proprietatea privata?
Astept raspuns si multumesc anticipat!
Sa-ti blocheze accesul la proprietatea ta  nu e legal. Insa daca instalarea s-a facut in urma hotararii majoritatii, trebuie sa te supui (conf. act constituent Asoc. de Poprietari, din care cred ca faci parte).

#30
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Si care este legatura dintre aceasta intrebare si aria ""electronica''?  
Vezi ca avem si aria ''Juridica''.  :rolleyes:

#31
ezeQuel

ezeQuel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 27.12.2006
Cum se reseteaza pana la urma un TEHNOTON d'asta ca pe scara la noi vad ca de cateva zile numai functioneaza cititorul de card iar cod nu stie nimeni..cel care l-a montat e plecat in Germania :) ...Daca nu ai pe cineva in casa..plangi la usa . Multumesc anticipat.

#32
ezeQuel

ezeQuel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 27.12.2006
Nimeni ?!!!

#33
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

View Postvalh, on Feb 9 2007, 02:19, said:

DA, se apasa *0*  (steluta ,zero ,steluta)  si va aparea pe display seria aparatului. E formata din doua cifre care apar prima data si alte doua cifre care apar imediat. Acea serie trebuie notata pe ceva. Trebuia sa te interesezi ce firma a montat interfonul ,afli numele. Suni la Tehnoton si le spui problema care a aparut. Le dai seria aparatului si daca sunt de acord iti vor da codul de resetare. Repet ,daca oamenii sunt de acord. Cu acel cod de resetare se formeaza (* 00 cod de reset ) si va aparea C1. Atunci se poate schimba acel cod C1 care inseamna cod acces meniu. Il schimbi in ce cod vrei si dupa aceea intrii in meniul cu acest cod ,stabilit de tine.


#34
adutzu

adutzu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.07.2004
Acum 4 ani am montat la mine pe scara un interfon facut la ICPE TRAFIL Iasi.
Pot spune ca a functionat excelent in conditii extreme, avand in vedere ca scara mea se afla in mijlocul unui parc foarte populat...
De 2 ori am avut probleme cu el: prima data la instalare, cand din cauza neatentiei noastre a intrat span printre circuite si s-a corupt microcontrolerul (faza la care domnii de la ICPE au fost chiar domni - le-am trimit unitatea si au rescris softul, gratuit!); a doua oara acum, dupa 4 ani,  cand "maimutele" care populeaza parcul au bagat apa (sper...) prin unitatea centrala! Ca urmare, posturile de interior sunt moarte (nu pot fi apelate din exterior dar nici lumina nu o putem aprinde atunci cand iesim din casa).

Am vazut ca nu mai exista saitul lui ICPE TRAFIL IASI!

Cine stie cum se poate reseta sau rescrie microcontrolerul? Caci defecte de alta natura nu par sa fie (posturi in scurt, componente defecte etc)

Vreun upgrade a reusit la cineva?...

#35
nelucatarama71

nelucatarama71

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.12.2008
va rog cine ma poate ajuta sa schimb codul de acces la un interfon ICPE IASI. Il stie tot cartierul si firma care l-a montat nu mai raspunde la telefoane. Tastatura nu are * ci numai literele C si S
Va raman recunoscator

#36
interfonila

interfonila

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.11.2006
Posibil sa fie modelul vechi de la ICPE , ala cu panou exterior alb, la unele modele se modifica codul prin rescriere soft la altele se pot modifica.

Vesnica disputa Betamex - Electra

Betamex:


:)
+ carcasa exterioara de aluminiu solida cu butoane de inox
+ intercomunicatie
+ cablare usoara (5 fire / 2 fire)
+ pastrarea tipului de cablare de la un model la altul (deci usor de servisat si upgradat)
+ full duplex
+ se gasesc piese de schimb
+ usor de programat

:(
- yalla nasoala (eu montez cu Electra, JEB, sau Commax)
- telefoane ieftine (se pot comanda din alta parte mai bune Hanro, Siemens, Alcatel ptr modelul necodat etc)
- design cam din topor (macar nu tenteaza "colectionarii" de suveniruri)
- pretul (mai mare ca Resel sa Electra)
- citiorul separat de unitate (timp mai mare de montaj)

Electra:

:)
+ design fain (ultimele modele)
+ posibilitate video
+ display alfanumeric
+ pret mic
+ se gasesc piese de schimb
+ cititor integrat in unitate
+ yalla foarte fiabila (modelul de tabla)

:(
- carcasa unitatii exterioare de tabla (rugineste dupa ceva ani daca e expusa apei si zgarieturilor)
- butoane de plastic la exterior , se sterge vopseaua la taste dupa un timp
- extrem de incomod de programat (trebuie desfacuta unitatea centrala, jumperi, etc)
- simplex (push to talk)
- cablare (multe fire, multe scheme, se schimba mereu)
- yala de plastic (ultima "inventie" Electra ...)
- separarea blocului acumulator de sursa (greu de montat, prefer sistemul vechi)

Ce prefer intre ele 2 ? Raspuns: RESEL cu yalla Electra :) si telefoane schimbate ; din nefericire lumea se arunca la ieftineala si instalarea interfoanelor de bloc nu mai este o afacere foarte rentabila, prefer cele de vila unde se plateste mai bine in raport cu volumul de munca prestat (mai merge si o autoamatizare de poarta auto sau de usa de garaj pe langa $$)

Edited by interfonila, 29 May 2010 - 03:05.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate