Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

alocatie copil roman nascut afara

Schimbare Furnizor Energie Prin P...

Retete compensate
 Proba la alegere a profilului la ...

Exploziile din blocurile romanesti.

Polizor unghiular mediu

Editare video, fara placa video
 Cateva intrebari legate de sistem...

Despre lipituri, statii, pistoale...

ANGLIA...ITALIA...FRANTA...GERMAN...

Sfat achizitie masina ∼6000...
 Sunet electronic dupa franat

SSD M2 ieftin pentru un laptop My...

Programator USB-ISP E-LAB

Monitor cu probleme
 

Interfon de bloc facut la IASI

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
arthurdeme

arthurdeme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.07.2003
Am si eu o intrebare... La mine la scara este montat un interfon facut de firma ICPE Trafil SA... si am urmatoarele problema...:

1. se pare ca interfonul poate avea cate un cod pt fiecare apartament.. cu care sa se poata intra fara cheie... omul de la firma care l-a montat vrea pt ca sa valideze aceasta optiune cate 10$ pt fiecare apartament care doreste aceasta facilitate "optionala" cica.

2. interfonul este capabil ca sa se comunice (voce) intre apartamente... in schimb omul de la firma respectiva cere inca 10$ de la fiecare apartament care doreste aceasta facilitate care de asemenea cica este optionala. (o perioada a dat el drumul la aceasta facilitate cica promotional-- deci este sigur ca face asa ceva)

3. Initial ne-a adus un interfon cu max. 99 posturi si in bloc erau peste 100 de apartamente..si deabia dupa insistente cu OPC-ul a binevoit sa ne schimbe consola de la intrare..

4. cred ca ne-a luat de prosti...(poate chiar suntem) si as vrea daca stie cineva cum se programeaza acest interfon..(se pare ca se programeaza din tastatura de la intrare...)


multumesc anticipat pt. eventualele raspunsuri...

#2
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
Ia legatura cu producatorul. Probabil nu prea stie ce fac cei care le monteaza.

#3
tunelu

tunelu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 13.08.2004
chiar daca este tarziu acest raspuns il dau in ideea ca mai sunt si alte persoane interesate...
- interfonul vine de la producator cu un cod de administrator format de regula din 4 cifre... cu ajutorul acestuia se poate intra in setari si activa codul(codurile) de acces.
- Montatorul avea obligatia de a va da acest cod...odata cu documentatia echipamentului. In documentatie este trecut acest cod (care poate fi la randul lui schimbat si stiut doar de locatar sau numai de o persoana din bloc   nu montatorul stabileste codurile de acces ci locatarii. acesta este dreptul lor....montatorul are doar obligatia de al monta si de a aduce la cunostiinta locatarilor modul de functionare si setare ulterioara.
- trebuie verificat si aflat persoana care a negociat cu montatorul si care au fost conditiile negocierii si montarii... totul trebuia pus pe hartie.
- cred ca inca o adresa la OPC ar rezolva problema.

p.s. si eu montez interfoane dar nu percep o astfel de taxa

#4
interfonila

interfonila

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.11.2006
Tare tipu, am auzit eu povesti cu interfoanele ICPE dar asta e cea mai faina, bani pentru intrcomunicatie, ha ha haaaa.
Chestia cu codul nu prea e buna pentru ca , codul se afla si apoi toti copchii din cartier intra fara restrictie , mizgilind incontinuare peretii. Codul unic e mai bun decit codul multiplu. Cu cit mai multe coduri cu atit mai multe posibilitati de acces neautorizat, va recomand un chit de upgrade cu breloc RFID, ultima tehnologie, mic , comod, iti impresionezi placut prietenii si neplacut dusmanii cu magia inductiei magnetice si microcipurilor codare pe 16 biti. :w00t:
Chestia cu intercomunicatia e anulata din meniul de setari asa cum a zis si colegul (salutari), nu e o extraoptiune ci o facilitate a acestui tip de interfon DUPLEX cu INTERCOMUNICATIE cum scrie in prospect....acuma dragi mosului exista o posibilitate de a activa aceasta optiu...hmm facilitate, fara cod. :naughty:
Trebuie vazut contractul daca mentioneaza expres chestia cu extra plata  -_-

#5
szabi

szabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 15.04.2006
La noi in scara a functionat de la inceput aceasta optiune de intercomunicare intre max 3 apartamente.
Daca tot e vorba, am si eu o intrebare: cum se poate ajusta-regla ceasul de la panoul de bloc (are o alunecare de circa 5-6 ore  :D ), si timpul iluminarii din scara.
Eventual daca stie cineva, ce tip de microC e folosit :rolleyes:
Merci anticipat!

#6
lucianf

lucianf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 03.10.2004

 szabi, on Jan 29 2007, 12:35, said:

La noi in scara a functionat de la inceput aceasta optiune de intercomunicare intre max 3 apartamente.
Daca tot e vorba, am si eu o intrebare: cum se poate ajusta-regla ceasul de la panoul de bloc (are o alunecare de circa 5-6 ore  :D ), si timpul iluminarii din scara.
Eventual daca stie cineva, ce tip de microC e folosit :rolleyes:
Merci anticipat!
Daca nu stii codul de "instalator" (adica setat de cel ce-a instalat jucaria), nu ai cum seta nimic.
microC...cred ca ceva de la ATMEL daca retin bine.

#7
ESPRIT

ESPRIT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005
Panoul de exterior se poate reseta (adus la conditiile initiale, inclusiv codul instalator). Procedura nu este chiar asa simpla tocmai pe considerentul ca daca noaptea ti-l fura baietii, nu au ce face cu el atita vreme cit nu stiu codul instalator si nu cunosc procedura de resetare (il pot folosi cel mult ca piese).
Pt. procedura asta de resetare trebuie contact producatorul sau o firma instalatoare avizata.

Adevarul e ca sint f.f. SLABE, si nu mi-ar trebui asa ceva nici gratis.

#8
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

 ESPRIT, on Jan 30 2007, 23:03, said:

Panoul de exterior se poate reseta (adus la conditiile initiale, inclusiv codul instalator). Procedura nu este chiar asa simpla tocmai pe considerentul ca daca noaptea ti-l fura baietii, nu au ce face cu el atita vreme cit nu stiu codul instalator si nu cunosc procedura de resetare (il pot folosi cel mult ca piese).
Pt. procedura asta de resetare trebuie contact producatorul sau o firma instalatoare avizata.

Adevarul e ca sint f.f. SLABE, si nu mi-ar trebui asa ceva nici gratis.

Eu nu inteleg aceste afirmatii privitoare la un producator. Vina producatorului apare cand vinde echipamente oricarei firme ,asa zis de instalatii electrice, si orice electrician vine si tranteste pe pereti un echipament digital full duplex,cu o gramada de optiuni software,fara sa aiba habar de electronica. Verificati firma care va instaleaza echipamentele ,vina apartine integral lor. Montez de doi ani ICPE si merg perfect. Inainte de a ma oprii asupra acestui echipament am incercat toate modele posibile(inclusiv similarul Tehnoton ,care a furat tehnologia de la ICPE) si ma saturasem de garantii . Cel care zice ca are probleme sa retina ca ICPE doar vinde si nu este responsabil de ceea ce fac instalatorii in zona. Si la mine a mai fost o firma care a incercat sa instaleze ICPE ,a instalat prost si lumea a inceput sa injure echipamentul. Ne-am dus ,am remediat proasta instalare si totul a fost OK.Daca seful de scara sau asociatia a facut un contract prost cu firma de interfoane ,a cui este vina? Cititi fratilor contractele inainte de a le semna. Si la mine semnau din prima fara sa le citeasca si cand le atrageam atentia ,ziceau ca ce mare branza poate fi intr-un contract ca ala? Si in garantie cand apareau probleme cu amortizoarele (curgea uleiul sau le rupeau ,intr-un cuvant proasta exploatare) aveau pretentie sa le schimb (ca de,e in garantie). Le ziceam ca pe contract ,partea mecanica nu face obiectul garantiei ,holbau ochii la mine si ziceau ca nu au citit contractul si nu stiau. So,cine este vinovat?

Despre resetarea aparatului ,se face numai hardware.Tehnoton se face software.

Edited by valh, 31 January 2007 - 12:01.


#9
szabi

szabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 15.04.2006

 valh, on Jan 31 2007, 11:59, said:

Despre resetarea aparatului ,se face numai hardware.Tehnoton se face software.

De unde as putea descarca un manual de utilizare, ca siteul ICPE nu mai exista.  (http://home.dntis.ro...cpe/  sau  http://www.icpe.go.ro/)
Pentru Tehnoton am gasit: http://www.tehnoton....ges/Manual1.pdf

Cateva intrebari: de la postul interior se poate apela panoul principal? (la Tehnoton 007)
Tot de la postul interior se poate accesa yala? (fara sa fiu apelat de jos)
Cum se introduce codul de administrator, C+0+COD sau C+0+0+COD ?

...resetare hard, banuiesc ca panoul principal trebuie desfacut. Alta modalitate nu exista? (administratorul de scara nu vrea sa ne dea codul de acces in scara, din motivul ca nu cumva sa afle si altcineva, desi multi am avea nevoie de aceasta facilitate. Cum am mai scris, si ceasul e total dereglat si asa mai departe, dar lui nu-i pasa)

Edited by szabi, 31 January 2007 - 15:08.


#10
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

 szabi, on Jan 31 2007, 15:07, said:

De unde as putea descarca un manual de utilizare, ca siteul ICPE nu mai exista.  (http://home.dntis.ro...cpe/  sau  http://www.icpe.go.ro/)
Pentru Tehnoton am gasit: http://www.tehnoton....ges/Manual1.pdf

Cateva intrebari: de la postul interior se poate apela panoul principal? (la Tehnoton 007)
Tot de la postul interior se poate accesa yala? (fara sa fiu apelat de jos)
Cum se introduce codul de administrator, C+0+COD sau C+0+0+COD ?

...resetare hard, banuiesc ca panoul principal trebuie desfacut. Alta modalitate nu exista? (administratorul de scara nu vrea sa ne dea codul de acces in scara, din motivul ca nu cumva sa afle si altcineva, desi multi am avea nevoie de aceasta facilitate. Cum am mai scris, si ceasul e total dereglat si asa mai departe, dar lui nu-i pasa)
Ti-am trimis PM. Nu stiu daca am reusit.

#11
szabi

szabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 15.04.2006

 valh, on Jan 31 2007, 16:16, said:

Ti-am trimis PM. Nu stiu daca am reusit.

Din pacate n-am primit PM-ul. (cred ca motorul forumului are ceva, ca mi-am trimis un mesaj, dar nici nu l-am primit, nici in outbox n-a aparut)

Pot sa te rog sa-mi mai trimiti o data in email (click pe numele meu, View Member Profile, stanga jos Send an Email) :worthy:

Multumesc mult!

#12
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

 szabi, on Jan 31 2007, 18:50, said:

Din pacate n-am primit PM-ul. (cred ca motorul forumului are ceva, ca mi-am trimis un mesaj, dar nici nu l-am primit, nici in outbox n-a aparut)

Pot sa te rog sa-mi mai trimiti o data in email (click pe numele meu, View Member Profile, stanga jos Send an Email) :worthy:

Multumesc mult!

Ai Email. Sper sa fi mers!

#13
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Am o rugaminte.
Pe un forum, informatiile daca nu sunt private trebuiesc lasate si la dispozitia altor useri.
In aceste conditii poate ca mai sunt useri interesati de manualul de utilizare si daca este posibil poate sa fie atasat direct  aici.
Multumesc.

#14
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

 mister_rf, on Jan 31 2007, 23:03, said:

Am o rugaminte.
Pe un forum, informatiile daca nu sunt private trebuiesc lasate si la dispozitia altor useri.
In aceste conditii poate ca mai sunt useri interesati de manualul de utilizare si daca este posibil poate sa fie atasat direct  aici.
Multumesc.


OK,atasez instructiuni de programare a UC(unitatii centrale) dar imi cer scuze,instructiunile despre reset nu le pot publica (asta vroia omul pe PM).

Attached Files



#15
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Multumesc.
Am inteles ideea despre resetare.
Poate ca  acest lucru este  normal...  uneori  si accesul la anumite informatii trebuie limitat (controlat    :)  ).

#16
ESPRIT

ESPRIT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005

 valh, on Jan 31 2007, 12:59, said:

Eu nu inteleg aceste afirmatii privitoare la un producator. Vina producatorului apare cand vinde echipamente oricarei firme ,asa zis de instalatii electrice, si orice electrician vine si tranteste pe pereti un echipament digital full duplex,cu o gramada de optiuni software,fara sa aiba habar de electronica. Verificati firma care va instaleaza echipamentele ,vina apartine integral lor. Montez de doi ani ICPE si merg perfect. Inainte de a ma oprii asupra acestui echipament am incercat toate modele posibile(inclusiv similarul Tehnoton ,care a furat tehnologia de la ICPE) si ma saturasem de garantii . Cel care zice ca are probleme sa retina ca ICPE doar vinde si nu este responsabil de ceea ce fac instalatorii in zona. Si la mine a mai fost o firma care a incercat sa instaleze ICPE ,a instalat prost si lumea a inceput sa injure echipamentul. Ne-am dus ,am remediat proasta instalare si totul a fost OK.Daca seful de scara sau asociatia a facut un contract prost cu firma de interfoane ,a cui este vina? Cititi fratilor contractele inainte de a le semna. Si la mine semnau din prima fara sa le citeasca si cand le atrageam atentia ,ziceau ca ce mare branza poate fi intr-un contract ca ala? Si in garantie cand apareau probleme cu amortizoarele (curgea uleiul sau le rupeau ,intr-un cuvant proasta exploatare) aveau pretentie sa le schimb (ca de,e in garantie). Le ziceam ca pe contract ,partea mecanica nu face obiectul garantiei ,holbau ochii la mine si ziceau ca nu au citit contractul si nu stiau. So,cine este vinovat?

Despre resetarea aparatului ,se face numai hardware.Tehnoton se face software.


   Montez de 5 ani interfoane si m-am "plafonat" la ELECTRA :rolleyes: . Nu vreau sa fac reclama dar mi se par cele mai fiabile, si n-am avut probleme cu ele absolut niciodata cu partea electrica, electronica din partea sistemului.  

    La cele TEHNOTON sau ICPE cam o data la doua-trei luni se intimpla sa se blocheze pur si simplu, respectiv disparea lumina de la afisaj (semnentul g de la ambii digiti). Nu aveai ce le face absolut nimic decit sa decuplezi alimentarea si sa-l lasi asa 20-30 sec. La repornire merge perfect inca vreo doua-trei luni  :death:
    Asta a cel mai simplu lucru ce s-ar putea intimpla, dar oricum nu mi se pare ceva normal la un produs omologat.  Sa nu-mi spui ca n-ai patit asta niciodata :) .


    Cind se apuca un locatar si face renovari modificari in apartament, demonteaza si interfonul de pe perete (adica taie cablu si il lasa acolo asa, eventual mai si rasuceste intre ele capetele la fire).
    La ELECTRA postul de interior este alimentat doar in momentul apelului, printr-o sursa de curent constant, deci un eventual scurtcircuit pe cablu in apartament nu poate deteriora sursa de alimentare a sistemului.
    La celelalte ai serioase sanse sa arzi ceva in distribuitorul de etaj sau chiar tranzistorul la sursa in comutatie a sistemului. Lucru verificat probat.


    La toate modelele de interfoane am primit un manual de instalare elaborat de proiectantii echipamentului respectiv, in care sint descrisi toti pasii in instalarea sistemului. Nu stiu daca este relevant ca ala de la ELECTRA este mult mai complet si contine toate problemele ce ar putea sa apara si ce anume sa verifici pentru a le remedia.
    Important este ca "orice firma"  daca respecta pasii din manualul de instalare   "trinteste pe perete echipamentul" si ar trebui sa mearga din prima, si sa nu mai fie probleme cu partea electrica, electronica cel putin pe durata de exploatare medie specificata pe produs. Cel putin asa se nimereste cu astea de ELECTRA.





   L. E.  Poate ca e si o chestie subiectiva, dar pe mine m-a impresioneaza placut cind o firma producatoare care se respecta iti da acolo in ambalajul echipamentului si diblurile cu hosuruburi, adica tot ceti trebuie pt. al trinti pe perete. B)

#17
valh

valh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.05.2006

 ESPRIT, on Feb 1 2007, 20:13, said:

Montez de 5 ani interfoane si m-am "plafonat" la ELECTRA :rolleyes: . Nu vreau sa fac reclama dar mi se par cele mai fiabile, si n-am avut probleme cu ele absolut niciodata cu partea electrica, electronica din partea sistemului.  

    La cele TEHNOTON sau ICPE cam o data la doua-trei luni se intimpla sa se blocheze pur si simplu, respectiv disparea lumina de la afisaj (semnentul g de la ambii digiti). Nu aveai ce le face absolut nimic decit sa decuplezi alimentarea si sa-l lasi asa 20-30 sec. La repornire merge perfect inca vreo doua-trei luni  :death:
    Asta a cel mai simplu lucru ce s-ar putea intimpla, dar oricum nu mi se pare ceva normal la un produs omologat.  Sa nu-mi spui ca n-ai patit asta niciodata :) .
    Cind se apuca un locatar si face renovari modificari in apartament, demonteaza si interfonul de pe perete (adica taie cablu si il lasa acolo asa, eventual mai si rasuceste intre ele capetele la fire).
    La ELECTRA postul de interior este alimentat doar in momentul apelului, printr-o sursa de curent constant, deci un eventual scurtcircuit pe cablu in apartament nu poate deteriora sursa de alimentare a sistemului.
    La celelalte ai serioase sanse sa arzi ceva in distribuitorul de etaj sau chiar tranzistorul la sursa in comutatie a sistemului. Lucru verificat probat.
    La toate modelele de interfoane am primit un manual de instalare elaborat de proiectantii echipamentului respectiv, in care sint descrisi toti pasii in instalarea sistemului. Nu stiu daca este relevant ca ala de la ELECTRA este mult mai complet si contine toate problemele ce ar putea sa apara si ce anume sa verifici pentru a le remedia.
    Important este ca "orice firma"  daca respecta pasii din manualul de instalare   "trinteste pe perete echipamentul" si ar trebui sa mearga din prima, si sa nu mai fie probleme cu partea electrica, electronica cel putin pe durata de exploatare medie specificata pe produs. Cel putin asa se nimereste cu astea de ELECTRA.
   L. E.  Poate ca e si o chestie subiectiva, dar pe mine m-a impresioneaza placut cind o firma producatoare care se respecta iti da acolo in ambalajul echipamentului si diblurile cu hosuruburi, adica tot ceti trebuie pt. al trinti pe perete. B)


Trebuie sa iti spun cu toata sinceritatea ca defectul pe care tu il spui nu am auzit de el!!!
Crede-ma ,nu mint ,nu am niciun interes ,nu le fabric eu. Poate ai problemele acelea ,pentru ca folosesti acumulatori prea mici si in momentul deschiderii yalelor ,curentul absorbit fiind de 1 A ,acumulatorul fiind mic (sau prost),reuseste sa il puna intr-o stare de "agatare" a softului procesorului. Cu Electra  problema pe care o aveam ,cand un post intra in scurt ,restul posturilor mergeau defectuos. Stii de ce? Sursa de Electra e liniara fara protectie,si cand un post pune tensiunea de 12v in scurt ,moare coloana. La ICPE ,nu exista niciun tranzistor cu care se comanda vreo tensiune de alimentare.


Tensiunea de 50 V este asigurata cu un specializat in comutatie ,cu protectie la suprasarcina si scurcit HTC34063A si chiar te rog sa pui un post in scurt. Stii ce se intampla? Daca instalai ICPE stiai. Procesorul sesizeaza scurtul si iti da un mesaj la UC de felul urmator OC ,la Tehnoton apare un Z intors care iti spune ca pe postul respectiv ai scurt. Electra ce sesizor de avarie are. Iti zic eu,mirosul de scrum. Una la mana. Tensiunea de 12 V necesara alimentarii posturilor este protejata si livreaza cam 1 A . Daca apare scurt pe bara de 12v sursa intra in protectie.

Va zic eu ,am reparat Electre cu probleme penibile ,gen post interior in scurtcircuit ,coloana intreaga moarta. Altul, yala in scurt ,sursa scrum. ETC. Sunt satul. Stii cum faci un cititor optic de Electra sa nu mai functioneze? Simplu ,pui flacara de la bricheta sub el si pa pa cititor. Nu mai spun ca acele "cartele" de fapt plastice cu un cod de bare in 8 biti daca se zgarie se duc. M-au inebunit"fericitii" posesori de Electre cu cereri de celebre carduri mov. Cititorul se murdareste si iarasi nu mai citeste codul bar. Cu RFID e alta taina.

Si sunt multe. Chiar le cunosc. In doi ani de interfoane digitale singurele remedieri au fost firele taiate de "amatorii" concurenti.

Despre diblurile care le ofera Electra ,ofera 100 de dibluri cate consum eu pe o scara de bloc? Pe mine nu ma impresioaneaza. La 1000 de lei diblul prefer sa imi cumpar eu. Pe mine ma impresioneaza softul si comunicatia digitala. Totul se face digital ,e flexibil. Permite upgrade ,conectare la seriala RS 232. Asta ma impresioneza. Am facut Acces Control Pontaj cu el. Ma rog ,poate sunt eu subiectiv.

Edited by valh, 01 February 2007 - 20:55.


#18
diesel

diesel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 06.07.2003
Electra deja a trecut la tehnologia de lipire fara plumb RoHS deci atentie la produsele care folosesc plumbul ca aliaj pentru lipirea componentelor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate