Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Aveti idee, se mai poate seta ton...

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...
 Elveția ia in considerare in...

Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?
 

incepatoare la apple

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
care ma poate ajuta si pe mine cu ceva tutoriale despre tiger?? am primit cadou un apple, nu e nou si deci nu am nici un manual la el, de unde as putea sa le descarc?

si mai am o porblema...cam mare...cum functioneaza combo drive-ul?
am bagat un dvd, ce e drept nu mi l-a "tras" asa cum ma asteptam, a facut ceva zgomot cand era complet inauntru dar nimik mai mult. adevarat ca nici nu stiu cum sa deschid continutul dvd-ului()daca puteti sa ma ajutati si cu asta, pls) dar nici nu stiu cum sa il fac sa mi-l scoata din drive, ca nu stiu unde sa gasesc ejectul, daca are asa ceva.

multumesc mult

#2
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
intii identifica ce fel de computer ai (in cel mai rau caz pune o fotografie aici) si apoi te vom putea ajuta cu mai multe date.

eject poate fi pe tastatura, dreapta sus. tine-l apasat sau tine F12 daca nu ai buton de eject

#3
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
e un macbook alb, din cate am inteles din acela cu combo drive, generatia noua de macbook
dvd-ul blocat de aseara am reusit sa il scot azi, am apasat lung butonul de eject din dreapta sus si l-a scos
apoi am zis sa incerc si cu un cd..la fel, nu mi-l tragea deloc in interior, l-am bagat eu complet, apoi facea un zgomot, ca si cum incerca sa il citeasca, dar pe desktop nu aparea nimik si cand am vrut sa il scot si pe asta cu eject nu a mai mers.
am inchis si am deschis din nou laptopul, si cand l-am deschis am tinut apasat pe click si mi l-a scos...
ce credeti???

#4
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
credem ca daca treceai la profilul tau orasul de unde esti, se gasea cineva care sa te ajute...
e dificil pe net, in scris, cu atit mai mult cu cit se pare ca esti destul de incepatoare la capitolul asta.

#5
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
orasul meu...campulung muscel, langa Pitesti ..daca asta ajuta cu ceva...
si da...sunt incepatoare..never touched a mac before

so...aveti ceva sfaturi sau sugestii in legatura cu combo-drive-ul?

sau...ceva tutoriale pentru sistemul de operare..sfaturi legate de cum sa imi configurez reteaua de net sau ce aplicatie sa ii fac, ce sa fac cu q playerul ca nu am codecuri....

inca o data multumesc

#6
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
cineva mi-a recomandat asta...sa scot unitatea optica "sa ii suflu in fund" si sa o bag la loc...urmand instructiunile urmatoare
http://www.ifixit.co...cal-Drive/86/6/

care din voi s-ar incumeta?

#7
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
de ce s-ar incumeta cineva si nu cei care fac service. ziceai ca e nou, deci ar trebui sa ai garantie. dealeriic are ofera service sunt listati pe apple.ro

#8
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
nu am zis ca e nou, am zis ca l-am primit cadou
daca il aveam in garantie ma duceam direct la service, dar este primit cadou din strainatate, si de acolo nu luat nou

#9
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005
Foarte rau ca NU ai discurile de sistem. Spre deosebire de calculatoarele Windows, Apple vine CU discurile de sistem si, cu toate ca e un sistem care merge (teoretic) pe toate macurile, discurile sint asa facute incit merg numai pe computerul tau sau echivalent. De exemplu: daca tu ai macbook, pentru el vor fi valabile numai discurile de macbook din generatia lui - nici macar alea mai vechi!
Exista torenti, dar, fiind un soft piratat (adica pus acolo impotriva vointei producatorului) e traba ta sa cauti.
In ceea ce priveste combo.
Din ceea ce spui, unitatea merge, numai ca tu nu stii unde sa te uiti dupa disc. Discul ala apare pe desktop. Sau, cind deschizi hardul (sau un folder), in orice fereastra, in partea stinga, sus. Daca acolo NU SE VEDE, tot sus, in stinga, exista un meniu pt Finder. Da la preferinte si bifeaza sa vada CD-urile, iar la Sidebar, de asemenea.
Bafta, dar ti-ai luat o masina total diferita de Windows, nu ai manual, nici discuri. Nu cred ca ai sa te descurci.

#10
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006

View Postfloriniaru, on Sep 12 2007, 10:51, said:

Foarte rau ca NU ai discurile de sistem. Spre deosebire de calculatoarele Windows, Apple vine CU discurile de sistem si, cu toate ca e un sistem care merge (teoretic) pe toate macurile, discurile sint asa facute incit merg numai pe computerul tau sau echivalent. De exemplu: daca tu ai macbook, pentru el vor fi valabile numai discurile de macbook din generatia lui - nici macar alea mai vechi!
Exista torenti, dar, fiind un soft piratat (adica pus acolo impotriva vointei producatorului) e traba ta sa cauti.
In ceea ce priveste combo.
Din ceea ce spui, unitatea merge, numai ca tu nu stii unde sa te uiti dupa disc. Discul ala apare pe desktop. Sau, cind deschizi hardul (sau un folder), in orice fereastra, in partea stinga, sus. Daca acolo NU SE VEDE, tot sus, in stinga, exista un meniu pt Finder. Da la preferinte si bifeaza sa vada CD-urile, iar la Sidebar, de asemenea.
Bafta, dar ti-ai luat o masina total diferita de Windows, nu ai manual, nici discuri. Nu cred ca ai sa te descurci.


multumesc de infos

pana la urma am aflat ca eu nu impingeam cu destula forta cd-ul inauntru..il impingeam usurel..ca imi era mila de el si cd-ul ramanea vreo 2 mm inafara si nici drive-ul nu il tragea...pana a venit un tip si i-a facut vant mai bine cd-ului si de atunci nu am probleme...mie nu imi aparea deloc pe desktop ca nu tragea cd-ul si nici eu nu il impingeam pana la capat.

pana acum ma descurc...sunt la kfc si imi scriu un referat...

as vrea sa va intreb despre cum sa imi configurez o retea de net(click net de la romtelecom) si ce sa fac sa pot sa vad filmele quick time playerul nu mi le deschide...ori am eu vreo varianta mai aiurea/veche, ori lipsesc codecurile(daca exista asa ceva pt mac).

va multumesc inca o data

ps.   am incercat sa pun mouseul de la fostul laptop si am fost surprinsa sa vad ca functioneaza click dreapta(apar optiunile de la ctrl si click )
la fel am fost surprinsa sa vad ca bateria ma tine minim 5 ore...daca o las mai usor cu activitatea de pe el...chiar si 6

#11
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
QuickTime poate avea probleme cu unele filme. Incearca VLC (videolan.org) pentru cele care care nu merg cu QuickTime player.

clicknet are pppoe parca (afaik). cel mai usor este sa pornesti "Network Setup Assistant". fa un search prin computer si apoi porneste-l. te va ajuta destul de mult.

#12
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
mersi mult

am sa incerc sa fac ce mi-ai zis
another question...aveti idee de unde as putea sa dld wordul  care sa mearga pe mac?am o problema..ca toate documentele mele sunt .doc..si as fi vrut sa le citesc asa...am avut pe el wordul pt mac, de testare, dar mi-a expirat...10x a lot

#13
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
wordul nu il descarci de pe net ci il cumperi de la magazin, cel putin nu vei primi sfaturi pe forumul asta cum sa-l descarci ilegal.
dar exista altermativa: OpenOffice.

deschide fisiere word si e si gratuit, vezi aici: http://download.open...?focus=download

#14
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006

View Postzuppy, on Sep 15 2007, 23:32, said:

wordul nu il descarci de pe net ci il cumperi de la magazin, cel putin nu vei primi sfaturi pe forumul asta cum sa-l descarci ilegal.
dar exista altermativa: OpenOffice.

deschide fisiere word si e si gratuit, vezi aici: http://download.open...?focus=download


doar nu crezi ca intrebam cum sa il descarc ilegal?!
am intrebat daca am cum sa descarc legal try-out-ul...pentru ca l-am primit cu el expirat

10x pt link

#15
floriniaru

floriniaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 11.04.2005

View Postbelle_pasado, on Sep 16 2007, 07:17, said:

doar nu crezi ca intrebam cum sa il descarc ilegal?!
am intrebat daca am cum sa descarc legal try-out-ul...pentru ca l-am primit cu el expirat

10x pt link
Din pacate, daca a expirat, nu il vei mai putea revitaliza, chiar tragind o versiune trial.
De aceea, iti recomand si eu - dar nu OpenOffice, care ruleaza intrun emulator, ci NeoOffice, care merge nativ si binisor (ultima versiune e full compatibila MS Office) si e chiar free!

#16
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
multam fain!

#17
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004

View Postfloriniaru, on Sep 18 2007, 13:35, said:

De aceea, iti recomand si eu - dar nu OpenOffice, care ruleaza intrun emulator, ci NeoOffice, care merge nativ si binisor (ultima versiune e full compatibila MS Office) si e chiar free!

NeoOffice e si preferatul meu. merge excelent si pe PPC

#18
belle_pasado

belle_pasado

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 12.11.2006
pana acum m-am descurcat cu tot ce mi-ati zis...filme, .doc insa tot nu reusesc sa cnfigurez netul...am incercat ce mi-ati zis dar nu inteleg care sa fie problema...partea mai aiurea e ca in cateva zile plec in spania pt 5 luni(bursa- nu capsuni :D ) si nu stiu peste ce o sa dau acolo...ce fel de net :(

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate