Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: Feb 22 2024 16:57, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
25
#2143
Posted 31 January 2023 - 14:15
Buna Seby,..din 14 l de boasca am scos cam 3 l de raciu la 55%.
Boasca o tin in pivnita la rece, inchisa hermetic ,sa nu intre deloc aer. Iti dai seama ca e ca un vin cu tarie mare. Bineinteles cind sa oprit de tot fin fermantatie. Si da se poate tine si mai mult,fiiind concentratie de alcool mare in ea. Si da, cele fermentate fara drojdie de rasa, adica naturle se fierb imediat dupa fermentatie. O tin mai mult pt ca nu am mereu timp so fac pe loc, plus mai trage multe arome din fructe,ca la un lichior. Mai are avantajul ca scade si din alcoolul metilic, fruntea cu cit sta mai mult. Oricum curge foarte putina frunte fiind boasca facuta curata ,daica fruvtele spalate, codita date jos partiile striccate le tai. Si fermentata cu drojdie de rasa si zahar. Srima ! |
#2144
Posted 31 January 2023 - 14:34
Ai scos foarte bine, undeva spre 20% alcoolemie, este foarte mult chiar si pentru drojdii selectionate.
Eu nu reusesc mai mult de 16-17% sa scot decat la cirese amare, caise, in anii buni cu precipitatii bune si caldura, altfel nu strange zaharuri fructul. Am pus si eu miere de albine la fermentat in perioada aceasta sa vedem ce iese. Ciudat este ca la mine se opreste fermentatia cam la 4-5 Brix si oricat o las am vazut ca nu tinde spre zero decat in conditii ideale de temperatura. Folosesc un refractometru brix zaharuri 0-90% Stima. |
#2145
Posted 31 January 2023 - 21:04
Din miere de albine, o sati iasa o tuica cam fara gust, e prea fin gustu de miere sal prinzi in tuuca.
Mierea e doar dulce si cam atit . Se face tot cam la fel asa alcool fara gust pt lichioruri, gin, etc din zahar ,apa si drojdie Turbo,care in 5 zile fermenteaza zaharul la cam la 18 ..19..20 % . 16,..17% ,cum zici tu ca scoti la fructe super coapte doar cu drojdie specila si zahar cred ca . Fara drojdie speciala nici un fruct nu fermenteaza la asa tarie. Pina si strugurii, care sunt fructele cu cel mai mare continut de zahar , fara drojdie speciala nu fermenteaza peste 10% pt ca drojdiile naturale nu rezistanla alcoolemie peste 10%.cu toate ca ar mai fi zahar in fructe. Salutare ! Aceasta drojdie e bestiala de buna, fermenteaza cam tot in orice conditii normale. Foarte de indicat si pt fructe,..egal ca sa adauga zahar in boasca sau nu, dar porneste fermentatia repede si in tolatite fermenteaza zaharul din fructe. Bineinteles , se spala si se zdrobes bine de tot. Attached Files |
#2146
Posted 01 February 2023 - 08:02
Sebi nu stiu de unde ti-a iesit tie 20% ca din alcoolul colectat iese ca avut doar 11,8 % , probabil ceva mai mult ca au fost si pierderi in capetele colectate. Iar daca a avut intradevar 17-20% insemna ca pierderile au foate foarte mari, oarecum normale insa la o distilare simpla. .
Cu refractometru nu are cum sa iasa brixul zero pt ca refractometrul masoara unghiul de refractie care este dat de toate substantele refractive (care modifica unghiul de refractie) din solutie. Intr-o plamada fermentata pe langa eventualul zahar ramas nefermentat unghiul de refractie este modificat de alcoolul rezultat si de alte substantele solide dizolvate care nu sunt zaharuri, in principal fiind vorba de saruri minerale solubile. Ca atare un brix de 4,5 -5 la o plamada total fermentata este o valoare corecta. Edited by AlexD2, 01 February 2023 - 08:07. |
#2147
Posted 01 February 2023 - 09:54
germania-proffesionist, on 31 ianuarie 2023 - 21:04, said:
................................................................................................................................. Aceasta drojdie e bestiala de buna, fermenteaza cam tot in orice conditii normale. Foarte de indicat si pt fructe,..egal ca sa adauga zahar in boasca sau nu, dar porneste fermentatia repede si in tolatite fermenteaza zaharul din fructe. Bineinteles , se spala si se zdrobes bine de tot. Multumesc pentru drojdie! O sa o testez si eu. Tot drojdii selectionate folosesc si eu dar luate din Ro si sunt ok si acestea, doar ca fermenteaza in 14-20zile. Din miere iese o tuica foarte buna sa stii, nu este cum crezi/spui tu, din contra, eu o distilez de 2 ori deoarece iese prea dulce pentru gustul personal si la a doua distilare se mai pierde din dulceata plus ca la aditia de apa iarasi se mai dilueaza dulceata. AlexD2, on 01 februarie 2023 - 08:02, said:
.................................................... . Cu refractometru nu are cum sa iasa brixul zero pt ca refractometrul masoara unghiul de refractie care este dat de toate substantele refractive (care modifica unghiul de refractie) din solutie. ............ Ca atare un brix de 4,5 -5 la o plamada total fermentata este o valoare corecta. Multumesc. Stima. |
#2148
Posted 01 February 2023 - 11:50
Buna Seby, o poate o sa incerc si eu din miere,. Cu toate ca mie parca prea pacat de ea, mai bine o maninc.
Eu cu vinometrul asta masor taria la boasca, foarte de indicat. E pt. vin dar merge si la boasca. Cind e gata fermantata O strecor,cam un paharel mic de zeama de boasca prin filtru de cafea de hartie si gata. Plus o mai iau si la gust cind e gata si imi dau seama daca e fermentata total. Trebuie sa fie acrisoara, cam ca un vin de casa. La boasca de prune cind se lasa la fund fructele fermantate, decompuse, ramine sus doar zeama,e limpede ca vinu . Parca pacat de pus la cazan. Alte scule de masurat nu folosesc. https://www.utilvini...alcool-vin.html Attached Files |
#2149
Posted 03 February 2023 - 16:56
germania-proffesionist, on 22 ianuarie 2023 - 21:01, said:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1o9MPDKvJ6k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ....................................... Am uitat sa intreb ceva: ce fel de banda este folosita la izolat capacul de cazan in filmuletul tau? Seamana cu banda izolatoare sau siliconica, probabil este ceva rezistent la temperatura, dar sunt curios de modelul folosit de tine. Stima. |
#2150
Posted 03 February 2023 - 17:37
In general nu cred ca merita sa folosesti banda pt ca banuesc ca nu e chiar ieftina. Cu putina faina si apa (aluat) ai rezolvat problema. Singurul dezavantaj este ca dupa fiecare distilare/demontare trebuie sa cureti imbinarile si daca asta o faci in "sufragerie" e intradevar problematic.
|
#2151
Posted 03 February 2023 - 17:53
Ce mai conteaza deranjul de dupa, cata vreme distilatul iti face cu ochiul!
|
#2152
Posted 06 February 2023 - 11:27
Salut,este o banda de hartie creponata care se foloseste la zugravit, la vobsit etc. Eu o folosesc pt ca nu e scumpa, si o fooosesc de mai multe ori
la cazan. E lata ,cam de 3 degete, si cu o rola ma tine 2 ani de fiert tuica pe putin, pina acuma am facut cu una ,adica o invelitura, nu rola, cam 6 fierberi. Eu zic ca merita. Adica 6 invelituri de capac cu o bucata de banda data de 2 ori in jurul capacului. Numai bine la toti. ! |
|
#2153
Posted 13 February 2023 - 11:10
Eu folosesc banda izoliera/izolatoare pentru electric la imbinarile mici iar la cazan intradevar folosesc aluat dar in bucatarie la a doua distilare ma cam enerveaza mizeria lasata de operatiune, chiar daca ai grija tot se sfarma la desfacere si trebuie curatenie dupa.
Cu o banda e mai usor/practic/rapid. Credeam ca e o banda speciala ce rezista la temperaturi mai mari, de asta am intrebat. Stima. |
#2154
Posted 19 February 2023 - 15:14
..ultima fierbere pe anul asta,..boasca de prune. Intradevar facuta in septembrie.
Tuica foarte buna. 👍 Banda folosita la capac,se vede , e folosita deja tot sezonul de fiert. Cam de 6 ori, si ar mai tine. Salutari Attached FilesEdited by germania-proffesionist, 19 February 2023 - 15:16. |
#2155
Posted 19 February 2023 - 23:06
Se muleaza banda respectiva ca sa faca o inchidere perfecta ?. Nu trec vaporii de alcool prin ea ?. Ce se intampla la urmatoarele fierberi, se da jos prin deslipire sau trebuie sa o razuiesti ?
|
#2156
Posted 20 February 2023 - 08:55
Da se muleaza pe capacul cazanului si inchide cam 90 la % bine. Se umezeste putin, la mine . Depinde si de capacul
fiecaruia cit de etans astupa cazanul. Eu pt ca fierb doar maxim de 2 ori pe zi, adica unu dupa altu la rind tine bine banda cu toate ca e putin umeda. Dar pina la urmatoarea fierbere ,dupa citeva zile e uscata si ok. Si da se dezlipeste bine nu trebuie razuita. Incercati si voi, colegi, si o sa vedeti,.. poate la unu mai bine, la altu mai putin bine. Numai bine ! |
#2158
Posted 03 July 2023 - 10:51
La prepararea țuicii din cireșe trebuie vreo operațiune suplimentara, sau se "fabrică" la fel ca cea din prune?
|
#2160
Posted 06 July 2023 - 18:16
Nu e nimic special, la fel se spala, zdrobesc, se amesteca cu apa, se activeaza drojdiile si se face un amestec cu borhotul respectiv.
Grija la temperaturi, ca e foarte cald si nu recomand sa le lasi in plin soare, as zice chiar sa le pui mai la racoare. Ciresele in general acumuleaza mult zahar si nu mai trebuie adaugat, dar daca nu ai cu ce sa masori borhotul poti adauga 1-2kg la activarea drojdiilor ca iti pleaca mai repede fermentatia. De regula, ciresele amare strang mai mult zahar decat cele dulci, iti zic din experienta masuratorilor din livada proprie. Stima. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users