Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: Feb 22 2024 16:57, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
25
#2125
Posted 24 November 2022 - 15:51
Adevarul e ca pruni am doar 4.
Perele nu le pun intregi, le tai in 4 sau chiar mai marunte. Caisele, da. Tuica o scot cam pe la 35, 40 de grade maxim, ca nu-mi place sa-mi arda gatu'. |
#2126
Posted 24 November 2022 - 19:19
#2127
Posted 26 November 2022 - 22:15
Eu, la un cazan de inox-50 litri folosesc ptr racire Tv cupru fi 15 mm, indoita peste un butoi mic de 400 mm in diametru. Teava are lungime de 3 m + Tv de legatura cu cazanul.
Folosesc o mufa de prelungire teava PEHD cu mici modificari (garnitura adaugata) ptr etansarea la iesirea din racitor. Ptr culoare folosesc bete din dud subtiri ca un creion, trecute prin microunde (sa nu am "musafiri"), tinte in tuica pana ce obtin culoare. Tuica pe care o obtin se amesteca intr-un butoi mai mare ptr uniformizarea gustului. Peste arzator pun o plasa de sarma cu ochiuri de aprox 5 mm ( se gaseste o plasa cu azbest pe mijloc ptr aragaz) astfel flacara nu mai atinge fundul cazanului si nu se prinde nimic. Distilatul trebuie sa picecat de repede dar sa nu curga. La iesirea din butoiul din tabla 200 litri, distilatul este rece Attached FilesEdited by ProdanV, 26 November 2022 - 22:19. |
#2128
Posted 27 November 2022 - 22:56
ProdanV unde ai găsit plasa cu azbest? M-am uitat pe net dar nu am vazut
|
#2129
Posted 28 November 2022 - 14:33
De ce ai vrea ceva cu azbest sa pui peste flacara?
Eu asez discul pentru friptura (este facut chiar din disc de discuit pamantul) peste arzator. Fundul cazanului se potriveste aproape perfect deasupra. |
#2130
Posted 28 November 2022 - 15:05
destrug, on 28 noiembrie 2022 - 14:33, said:
De ce ai vrea ceva cu azbest sa pui peste flacara? Eu asez discul pentru friptura (este facut chiar din disc de discuit pamantul) peste arzator. Fundul cazanului se potriveste aproape perfect deasupra. |
#2131
Posted 28 November 2022 - 15:12
#2132
Posted 28 November 2022 - 15:44
#2133
Posted 28 November 2022 - 18:05
Buna Prodan, pune si tu niste poze de la cazanul tau de tuica.
|
#2134
Posted 05 December 2022 - 21:18
sov, on 27 noiembrie 2022 - 22:56, said:
ProdanV unde ai găsit plasa cu azbest? M-am uitat pe net dar nu am vazut Despre aschii de dud de un an, taiate subtiri, trecute prin cuptorul cu microunde si introduse in damigeana cu tuica ptr culoare.... |
|
#2135
Posted 05 December 2022 - 22:26
#2136
Posted 05 December 2022 - 22:58
Am gasit ceva...
Attached FilesEdited by ProdanV, 05 December 2022 - 22:59. |
#2138
Posted 19 December 2022 - 12:21
Pt o tuica inalbita de la adaugarea de apa plată (era prea tare), oare merge filtrata prin cana filtranta? Sau doar metoda cu filtru de hartie?
|
#2139
Posted 21 December 2022 - 08:08
...da poti incerca si una si alta,..eu cu filtru de hartie am facut si mia iesit limpede.
Trebuie pusa tuica la rece o noapte,..frigider, sau congelator..sau afara in curte, daca e destul de frig. DRAGI COLEGI CU OCAZIA SARBATORIILOR DE IARNA SI A ANULUI NOU VA DORESC MULTA SANATATE SUCCES IN PRODUCTIILE VOASTRE SI -LA MULTI ANI - 2023 !! Attached Files |
|
#2140
Posted 24 December 2022 - 16:31
In curte am destui pomi- corcodusi-, daca nu culeg fructele trebuie sa le calc in picioare, eu apreciind mai mult vinul-tot din curte, acum am tuica ptr zece ani.
Este adevarat ca cei -din apropiere- sunt fani tuica de 27 grade Edited by ProdanV, 24 December 2022 - 16:32. |
#2141
Posted 22 January 2023 - 21:01
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1o9MPDKvJ6k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
..asa produc eu,..bineinteles "nesanatos cu zahar in boasca"..cu o boasca de 16% alc. , fermentata in totoalitate cu drojie selectionata si tinuta 3 luni pina la fierbere dupa terminarea fermentatiei. Edited by germania-proffesionist, 22 January 2023 - 21:14. |
#2142
Posted 31 January 2023 - 12:21
Felicitari pentru filmulet.
Cat rachiu ai scos din 14L de boasca? Mie nu-mi da la calcul acele procente de 16% la care se face referire... La ce temperatura sta boasca 3 luni dupa fermentatie? Intreb pentru ca, din experieta proprie, mai ales perele e bine de facut la finalizarea fermentatiei, asa 1-2 saptamani mai merge, dar 3 luni mi se pare mult. Apoi daca tot se pune fruct pentru arome de ce se mai tine boasca inca 3 luni la macerat? Stima. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users