Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Țuica de prune

  • Please log in to reply
2250 replies to this topic

#2125
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022
Adevarul e ca pruni am doar 4.
Perele nu le pun intregi, le tai in 4 sau chiar mai marunte. Caisele, da.
Tuica o scot cam pe la 35, 40 de grade maxim, ca nu-mi place sa-mi arda gatu'.

#2126
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,573
  • Înscris: 10.01.2019

View Postsov, on 24 noiembrie 2022 - 10:19, said:

Dacă cumpăr apa plata, trebuie sa o mai fierb înainte?

Nu, o pui asa cum e.

#2127
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018
Eu, la un cazan de inox-50 litri folosesc ptr racire Tv cupru fi 15 mm, indoita peste un butoi mic de 400 mm in diametru. Teava are lungime de 3 m + Tv de legatura cu cazanul.
Folosesc o mufa de prelungire teava PEHD cu mici modificari (garnitura adaugata) ptr etansarea la iesirea din racitor.
Ptr culoare folosesc bete din dud subtiri ca un creion, trecute prin microunde (sa nu am "musafiri"), tinte in tuica pana ce obtin culoare.
Tuica pe care o obtin se amesteca intr-un butoi mai mare ptr uniformizarea gustului.
Peste arzator pun o plasa de sarma cu ochiuri de aprox 5 mm ( se gaseste o plasa cu azbest pe mijloc ptr aragaz) astfel flacara nu mai atinge fundul cazanului si nu se prinde nimic.
Distilatul trebuie sa picecat de repede dar sa nu curga.
La iesirea din butoiul din tabla 200 litri, distilatul este rece

Attached Files


Edited by ProdanV, 26 November 2022 - 22:19.


#2128
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,347
  • Înscris: 26.02.2006
ProdanV unde ai găsit plasa cu azbest? M-am uitat pe net dar nu am vazut

#2129
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 03.08.2004
De ce ai vrea ceva cu azbest sa pui peste flacara?
Eu asez discul pentru friptura (este facut chiar din disc de discuit pamantul) peste arzator. Fundul cazanului se potriveste aproape perfect deasupra.

#2130
scania_delfin

scania_delfin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 25.01.2015

View Postdestrug, on 28 noiembrie 2022 - 14:33, said:

De ce ai vrea ceva cu azbest sa pui peste flacara?
Eu asez discul pentru friptura (este facut chiar din disc de discuit pamantul) peste arzator. Fundul cazanului se potriveste aproape perfect deasupra.
Discul este pentru friptura,cazanul de tuica este pentru fierbere,nu este bine sa bata flacara direct in cazanul de tuica.

#2131
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 03.08.2004
Ma sacrific si mananc friptura la gratar cat fierbe tuica!

View Postscania_delfin, on 28 noiembrie 2022 - 15:05, said:

...nu este bine sa bata flacara direct in cazanul de tuica.
Pai asta-i rolul discului, sa nu bata flacara direct in cazan.

#2132
scania_delfin

scania_delfin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 25.01.2015

View Postdestrug, on 28 noiembrie 2022 - 15:12, said:

Ma sacrific si mananc friptura la gratar cat fierbe tuica!


Pai asta-i rolul discului, sa nu bata flacara direct in cazan.
Ai dreptate,am inteles eu gresit,scuze.

#2133
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
Buna Prodan, pune si tu niste poze de la cazanul tau de tuica.

#2134
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018

View Postsov, on 27 noiembrie 2022 - 22:56, said:

ProdanV unde ai găsit plasa cu azbest? M-am uitat pe net dar nu am vazut
De fapt este o plasa bordurata cu azbest pe mijlocul ei, se gasea -cu mult timp in urma-
Despre aschii de dud de un an, taiate subtiri, trecute prin cuptorul  cu microunde si introduse in damigeana cu tuica ptr culoare....

#2135
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018

View Postgermania-proffesionist, on 28 noiembrie 2022 - 18:05, said:

Buna Prodan, pune si tu niste poze de la cazanul tau de tuica.
Voi pune, am cautat dar nu am gasit acum...

#2136
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018
Am gasit ceva...

Attached Files


Edited by ProdanV, 05 December 2022 - 22:59.


#2137
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
Aha, fain ����

#2138
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,347
  • Înscris: 26.02.2006
Pt o tuica inalbita de la adaugarea de apa plată (era prea tare), oare merge filtrata prin cana filtranta? Sau doar metoda cu filtru de hartie?

#2139
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
...da poti incerca si una si alta,..eu cu filtru de hartie am facut si mia iesit limpede.
Trebuie pusa tuica la rece o noapte,..frigider, sau congelator..sau afara in curte, daca e destul de frig.

DRAGI COLEGI CU OCAZIA SARBATORIILOR DE IARNA SI A ANULUI NOU
VA DORESC MULTA SANATATE SUCCES IN PRODUCTIILE VOASTRE SI
-LA MULTI ANI - 2023 !!

Attached Files



#2140
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018
In curte am destui pomi- corcodusi-, daca nu culeg fructele trebuie sa le calc in picioare, eu apreciind mai mult vinul-tot din curte, acum am tuica ptr zece ani.
Este adevarat ca cei -din apropiere- sunt fani tuica de 27 grade

Edited by ProdanV, 24 December 2022 - 16:32.


#2141
germania-proffesionist

germania-proffesionist

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 271
  • Înscris: 23.09.2012
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1o9MPDKvJ6k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

..asa produc eu,..bineinteles "nesanatos cu zahar in boasca"..cu o boasca de 16% alc. , fermentata in totoalitate cu drojie selectionata si tinuta 3 luni pina la fierbere dupa terminarea
fermentatiei.

Edited by germania-proffesionist, 22 January 2023 - 21:14.


#2142
sebybastian

sebybastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 08.09.2010
Felicitari pentru filmulet.
Cat rachiu ai scos din 14L de boasca?
Mie nu-mi da la calcul acele procente de 16% la care se face referire...

La ce temperatura sta boasca 3 luni dupa fermentatie?
Intreb pentru ca, din experieta proprie, mai ales perele e bine de facut la finalizarea fermentatiei, asa 1-2 saptamani mai merge, dar 3 luni mi se pare mult. Apoi daca tot se pune fruct pentru arome de ce se mai tine boasca inca 3 luni la macerat?

Stima.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate