Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: Feb 22 2024 16:57, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
25
#2053
Posted 14 January 2022 - 04:31
legislația în dlmeniu:
https://legislatie.j...umentAfis/95145 vad ca sint acceptate cantități însemnate de metilic și sa nu uitam, la intoxicațiile cu metilic tratamentul este... etilicul 🙂 alcoolul etilic îndepărtează pe cel metilic în organism fiind o ecuație de echilibru i |
#2054
Posted 14 January 2022 - 16:44
Daca o sa aveti curiozitatea asa cum am facut si fac eu cu tuica/palinca produsa pentru mine (nici eu nu-s fabrica pentru altii), o sa aveti surprize cu procentele astea de alcool metilic regasit.
Nu stiu exact motivele (teoretice le cunosc) dar cum viata bate uneori filmul, tuica nu prea se incadreaza uneori in procentul maxim admis de metilic, fapt pentru care eu rareori nu distilez si a doua oara (adica nu prea o las tuica simpla). Abia dupa ce mai separ inca o buna fractie si la a doua distilare, reusesc sa fiu impacat cu produsul finit propriu. Acum nu zic sa faceti la fel, eu produc si ma joc cu multe tipuri de tuica produsa din diferite tipuri de fructe. Pruna nu prea fac deoarece nu mi se pare foarte calitativa si apoi o cam gasesti pe toate drumurile in Ro. Dar analize fac destul de fregvent deoarece nu vreau sa ma otravesc singur (vorba vine). Oricum am avut surprize mari la tuici cumparate ca fiind niste tuici calitattive de la oameni cu experienta din diferite zone ale tarii. Stima. |
#2055
Posted 14 January 2022 - 18:22
Pai daca zici ca faci analize pune niste cifre sa vedem si noi ce concentratii de metilic ai gasit.
|
#2056
Posted 20 January 2022 - 16:14
La nemti soiul de baza din care se prefera tuica/palinca este Williams (si s-a discutat pe topicul de cultura parului motivele).
Nu stiu cat lasi la fermentat cu enzime/drojdie dar in 14-18 zile maxim la 20-22 grade procesul de fermentatie este cam gata si nu cred ca se descompune chiar asa de tare. Cel putin la mine nu se intampla asa cu fructele date prin tocator/razatoare + drojdii selectionate. Textura fructului are o predispozitie de a se lipi de fundul cazanului, cel putin la cazane mai mari. La cazane mici (nu-mi dau seama cat are cel de la tine) posibil sa fie altfel (poate ai si fund dublu). Eu folosesc cazan mic la a 2-a distilare. Oricum o tuica/palinca buna de pere nu este chiar usor de obtinut. I totally agree. thank you! https://www.tahipack.gr/ |
#2057
Posted 21 January 2022 - 13:49
AlexD2, on 14 ianuarie 2022 - 18:22, said:
Pai daca zici ca faci analize pune niste cifre sa vedem si noi ce concentratii de metilic ai gasit. Buna Alex. Am trecut deocamdata de etapele cand imi faceam probleme de metilic din motivul ca nu prea mai las tuica distilata 1 singura data. Deoarece retin si arunc mai multa frunte la prima distilare, retin si arunc si la a doua distilare suficient de mult, sunt cam sigur ca ma incadrez in limitele acceptate, dar mai duc probe si la analiza (ca sa fiu impacat cu mine). Nici plamada nu o mai tin asa mult la fermentat. Eu faceam referire la colegul care distileaza o plamada tinuta destul de mult la macerat si care nu trage a doua oara (a spus chiar dumnealui acest aspect mai demult) si mi s-a parat cam putin cat arunca el din frunte, mai ales ca se increde foarte mult in acel termometru. Eram curios daca a facut analize vreodata, deoarece faceam si eu asa acum 5-7 ani si nu iesea metilicul in parametrii (daca o sa mai gasesc buletinele cu metilicul crescut le postez aici). Nu contest ca tuica produsa nu e de calitate, doar ca e riscant putin cu acest raport de alcool rezultat in produsul final. Dar eu nu fac tamtam din asta, eram curios de rezultatele obtinute si de altii. Analize care sunt ok si ies bune nu le pot posta aici deoarece buletinele nu le mai generez (e chestie de costuri - nu intru in detalii), le generez doar daca-s inafara valorilor admise. Stima. |
#2058
Posted 21 January 2022 - 14:12
sebybastian, on 21 ianuarie 2022 - 13:49, said:
Buna Alex. Am trecut deocamdata de etapele cand imi faceam probleme de metilic din motivul ca nu prea mai las tuica distilata 1 singura data. Deoarece retin si arunc mai multa frunte la prima distilare, retin si arunc si la a doua distilare suficient de mult, sunt cam sigur ca ma incadrez in limitele acceptate, dar mai duc probe si la analiza (ca sa fiu impacat cu mine). Nici plamada nu o mai tin asa mult la fermentat. Eu faceam referire la colegul care distileaza o plamada tinuta destul de mult la macerat si care nu trage a doua oara (a spus chiar dumnealui acest aspect mai demult) si mi s-a parat cam putin cat arunca el din frunte, mai ales ca se increde foarte mult in acel termometru. Eram curios daca a facut analize vreodata, deoarece faceam si eu asa acum 5-7 ani si nu iesea metilicul in parametrii (daca o sa mai gasesc buletinele cu metilicul crescut le postez aici). Nu contest ca tuica produsa nu e de calitate, doar ca e riscant putin cu acest raport de alcool rezultat in produsul final. Dar eu nu fac tamtam din asta, eram curios de rezultatele obtinute si de altii. Analize care sunt ok si ies bune nu le pot posta aici deoarece buletinele nu le mai generez (e chestie de costuri - nu intru in detalii), le generez doar daca-s inafara valorilor admise. Stima. |
#2059
Posted 03 February 2022 - 23:09
Eu revin cu întrebările despre învechire.
Nu de alta da la noi horică se face, prblema e numai că nu prea apucă zile multe Dacă e învechită în sticlă, fără alte influențe, este vreo transformare ? câștigă sau pierde ceva ? Întreb asta pentru că vinul se poate învechi și în sticlă, fără aportul lemnului din butoi, și are loc o maturare, chiar dacă e diferită. |
#2060
Posted 04 February 2022 - 08:06
Morosanul, on 03 februarie 2022 - 23:09, said:
Eu revin cu întrebările despre învechire. Nu de alta da la noi horică se face, prblema e numai că nu prea apucă zile multe Dacă e învechită în sticlă, fără alte influențe, este vreo transformare ? câștigă sau pierde ceva ? Întreb asta pentru că vinul se poate învechi și în sticlă, fără aportul lemnului din butoi, și are loc o maturare, chiar dacă e diferită. |
#2061
Posted 04 February 2022 - 11:04
Mulțam frumos de explicație !
Precipitarea e un fenomen care apare și la vin, mai ales a taninilor, și nu e considerat negativ, e un semn al vechimii. Doar că trebuie avut grijă la turnare, să nu se ridice. Nu am înțeles ce înseamnă ”creste aroma de solvent” ? |
#2062
Posted 04 February 2022 - 11:16
Morosanul, on 04 februarie 2022 - 11:04, said:
Mulțam frumos de explicație ! Precipitarea e un fenomen care apare și la vin, mai ales a taninilor, și nu e considerat negativ, e un semn al vechimii. Doar că trebuie avut grijă la turnare, să nu se ridice. Nu am înțeles ce înseamnă ”creste aroma de solvent” ? |
|
#2064
Posted 04 February 2022 - 12:38
Morosanul, on 04 februarie 2022 - 11:47, said:
Cam la ce temperatură se tulbură ? |
#2065
Posted 04 February 2022 - 15:19
Pfua, tare !
Ce produce tulburarea, și în fapt ce se filtrează acolo ? |
#2066
Posted 04 February 2022 - 17:06
Morosanul, on 04 februarie 2022 - 15:19, said:
Pfua, tare ! Ce produce tulburarea, și în fapt ce se filtrează acolo ? De filtrat se filtreaza particulele foarte fine care sunt din acesti esteri care sunt solubili in alcool dar putin solubili in apa. Pe masura scaderii continutului de alcool scade si solubilitatea acestora in solutia alcool apa (tuica) si la un moment dat precipita cu formarea acestei tulbureli. Temperatura scazuta scade si mai solubilitatea si prin racire gradul de tulbureala creste sau in cazul in care initial tuica este limpede prin racirea tulbureala se produce. Edited by AlexD2, 04 February 2022 - 17:14. |
#2067
Posted 04 February 2022 - 17:25
Lucrurile sunt destul de complexe si se fac lucrari de doctorat pe teme de cercetare in domeniul acesta.
Multe din ceea ce spune Alex am experimentat si eu. Am filtrat (depinde si cu ce densitate filtrezi, adica de la 3um la 20um e diferenta mare) si eu diferite distilate la diferite temperaturi cu rezultate total diferite, nu as putea deocamdata sa trag niste concluzii proprii. De regula peste acele temperaturi nu se mai tulbura, dar imediat sub ele incepe sa-si piarda claritatea. Daca e adusa inapoi peste acea temperatura isi revine de la sine, dar procesul invers e putin mai lent. Am patit chiar sa se tulbure dupa 2-3luni cand statea in butoi de lemn la temperaturi decente 12-16 grade. Adica chiar lemnul a influentat acest fenomen prin reactia produsa in interior (initial am crezut ca cineva turnase o cantitate mare de apa) Cred ca fenomenul este in directa legatura cu densitatea unui/unor compusi din produsul final, dar nu-mi pot demonstra exact ce anume. Mai interesant este ca, desi la diluarea compozitiei ar trebui sa ai o tulburare mai disipata sau spre deloc, uneori e chiar invers. Adica unele nu se tulbura nici la congelator si altele la 8 grade-s albe... Stima. |
|
#2068
Posted 04 February 2022 - 18:08
sebybastian, on 04 februarie 2022 - 17:25, said:
Lucrurile sunt destul de complexe si se fac lucrari de doctorat pe teme de cercetare in domeniul acesta. Multe din ceea ce spune Alex am experimentat si eu. Am filtrat (depinde si cu ce densitate filtrezi, adica de la 3um la 20um e diferenta mare) si eu diferite distilate la diferite temperaturi cu rezultate total diferite, nu as putea deocamdata sa trag niste concluzii proprii. De regula peste acele temperaturi nu se mai tulbura, dar imediat sub ele incepe sa-si piarda claritatea. Daca e adusa inapoi peste acea temperatura isi revine de la sine, dar procesul invers e putin mai lent. Am patit chiar sa se tulbure dupa 2-3luni cand statea in butoi de lemn la temperaturi decente 12-16 grade. Adica chiar lemnul a influentat acest fenomen prin reactia produsa in interior (initial am crezut ca cineva turnase o cantitate mare de apa) Cred ca fenomenul este in directa legatura cu densitatea unui/unor compusi din produsul final, dar nu-mi pot demonstra exact ce anume. Mai interesant este ca, desi la diluarea compozitiei ar trebui sa ai o tulburare mai disipata sau spre deloc, uneori e chiar invers. Adica unele nu se tulbura nici la congelator si altele la 8 grade-s albe... Stima. Edited by AlexD2, 04 February 2022 - 18:09. |
#2069
Posted 20 March 2022 - 17:31
Buna colegi!
..liniste maare pe aici,.. In primavare nu prea fiin ceva de bagat la cazan, m.am gindit sa dac un Rum Rom..original din melassa de trestie de zahar. Si cele originale sunt produse din melassa de trestie de zahar si si din zaharul, mustul acela scos direct din trestia de zhar. Melassa de trestie de zahar e defapt rezidul care ramina la urma cind se produce zaharul adevarat din trestia de zahar. Mai e putin dulce ,de aceea mai adaug zahar, bineinteles si drojdie pt fermantatie. Adaug drojdie Turbo, care duce la cam 18 % de alcoolemie in boasca. "..foarte nesanatos, .."deci nu va ambalati, o beu eu nu voi, glumita. E ok. Amnpus poze, din ultima sarja de facut,. Numai bine la toti. ! ..bidon de 5 l de Melassa, de pe amazon cumparat. Am diluato cu 40l apa calda. |
#2070
Posted 20 March 2022 - 19:34
germania-proffesionist, on 20 martie 2022 - 17:31, said:
Buna colegi! ..liniste maare pe aici,.. In primavare nu prea fiin ceva de bagat la cazan, m.am gindit sa fac un Rum Rom..original din melassa de trestie de zahar. Si cele originale sunt produse din melassa de trestie de zahar si si din zaharul, mustul acela scos direct din trestia de zhar. Melassa de trestie de zahar e defapt rezidul care ramina la urma cind se produce zaharul adevarat din trestia de zahar. Mai e putin dulce ,de aceea mai adaug zahar, bineinteles si drojdie pt fermantatie. Adaug drojdie Turbo, care duce la cam 18 % de alcoolemie in boasca. "..foarte nesanatos, .."deci nu va ambalati, o beu eu nu voi, glumita. E ok. Am pus poze, din ultima sarja de facut,. Numai bine la toti. ! ..bidon de 5 l de Melassa, de pe amazon cumparat. Am diluato cu 40l apa calda. germania-proffesionist, on 20 martie 2022 - 17:31, said:
Buna colegi! ..liniste maare pe aici,.. In primavare nu prea fiin ceva de bagat la cazan, m.am gindit sa dac un Rum Rom..original din melassa de trestie de zahar. Si cele originale sunt produse din melassa de trestie de zahar dar si din zaharul, mustul acela scos direct din trestia de zahar. Melassa de trestie de zahar e defapt rezidul care ramine la urma cind se produce zaharul adevarat din trestia de zahar. Mai e putin dulce ,de aceea mai adaug zahar, bineinteles si drojdie pt fermantatie. Adaug drojdie Turbo, care duce la cam 18 % de alcoolemie in boasca. "..foarte nesanatoasa, .."deci nu va ambalati, o beu eu nu voi, glumita. E ok. Amnpus poze, din ultima sarja de facut,.esti Numai bine la toti. ! ..bidon de 5 l de Melassa, de pe amazon cumparat. Am diluato cu 40l apa calda. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users