Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Cosmopolis - Minioras la Stefanesti, pe 100 de hectare

- - - - -
  • Please log in to reply
1933 replies to this topic

#1855
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,961
  • Înscris: 18.12.2007

 MeVeryHigh, on 05 aprilie 2019 - 12:21, said:

Nu, este o problema per se daca un complex de dimensiunea asta deverseaza dejectii pentru ca nu face fata statia de epurare. Nu trebuie sa ma interesez inainte - daca se intampla asa ceva, e gravissim. Am vazut la "Romania, te iubesc" reactia patronului acelui complex care urla ca un descreierat ca e pe terenul lui si ca sa nu-l traga pe el cineva la raspundere pe terenul lui. Da, intr-o tara normala, acelui garoi i s-ar fi pus piciorul pe gat si bagat la racoare sa se linisteasca. Ca si cum daca ai teren ai voie sa incalci norme minimale de mediu.
In bula voastra, puteti sa va aparati casele si investitiile, considerand ca ati facut alegeri bune. Intr-o lume normala, un complex rezidential care pluteste pe dejectii n-are cum sa fie in regula.
In rest, eu n-am vazut unde va spune alexandrinabob ca sunteti prosti, cred ca ai o problema in a interpreta mesajele, precum si in a accepta ca suntem de acord sa nu fim de acord.

Nu a spus-o direct dar daca ii citesti cu atentie postarile, o sa reiasa foarte clar asta.
Deci pana la urma problema e cu deversarea, nu cu scoala/gradinita. Corect?


 alex6, on 05 aprilie 2019 - 13:04, said:

OMG nu are nici scoala, nu stiu de ce ramasesem cu impresia ca are una acolo, in raza de 1km. Nu conteaza cat de proasta este. La clasele 1-4 merge orice daca te ocupi de copil si e o cladire curata si incalzita.

Pe mine fix asta m-a deranjat!  Pur si simplu, mi se pare o idee total superficiala!  Dar na, avand doi copii la scoala, ma sperie ideea ca cineva poate sa gandeasca si asa..
In rest, fiecare e stapanul propriilor alegeri! Nu cred ca e normal sa radem unii de altii,  sa ne aratam cu degetul sau sa judecam!
.Per total, suntem toti in aceeasi oala, Romanica!

Eu nu am copii si nici nu planuiesc sa am deci nu m-ar afecta in niciun fel ca nu e scoala. Cum spuneam, trebuie sa te interesezi inainte si iei decizia cea mai buna pentru tine. Nu cred ca a fost obligat cineva de patroni/constructori/investitori sa cumpere locuinta undeva anume.

#1856
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,327
  • Înscris: 31.07.2017
https://www.zf.ro/co...opolis-18085793

scoala de stat se va face in 1000 de ani, iar drumul spre autostrada nu se va face, cati nu-si doresc drumusoare d-astea. ele se fac dupa un normativ bine pus la punct.

deci mama prostilor este vesnica gravida, dar si mama naivilor..

#1857
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,961
  • Înscris: 18.12.2007
Dai si niste surse pentru informatiile astea sigure pe care le ai tu?

#1858
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,279
  • Înscris: 16.08.2016
Ești cam agresiv pe aici și când cineva își expune părerea treci la atac la persoana direct. După ce îți schimbi atitudinea o sa primești răspunsuri la întrebările tale.

#1859
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,961
  • Înscris: 18.12.2007
Daca la mine te referi, spune-mi exact care este atacul la persoana. Da-mi exemplu concret.
Mi se pare de bun simt ca atunci cand cineva face afirmatii ar trebui sa le sustina si cu dovezi, altfel sunt doar pareri personale care nu au valoare concreta si duc la flame si offtopic.

#1860
alexandrinabob

alexandrinabob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 06.02.2015
Hei, hai sa fim intelesi nu am primit ban de la nimeni si am 0 warning points. Pur si simplu am lipsit mult de pe forum pentru ca m-am plimbat prin lumea reala.

Consider complexul scump pentru ce ofera si pentru tot ce aflu despre el. Si nu apar lucruri placute. Imi spun parerea din perspectiva unei persoane care a avut optiunea de a locui acolo, la momentul cand aveam de ales intre foarte, foarte putine optiuni.

La momentul ala preturile erau mici dar comparand se putea construi relativ usor oriunde in Bucuresti sau Ilfov in regie proprie, sau cu firma. Erau materialele ieftine, era mana de lucru ieftina si autorizatiile se luau mai rapid.

Acum nici vorba de asa ceva, e mult mai mult stres, in schimb optiunile sunt mult mai multe. Spre exemplu atunci NU gaseam o insiruita si duplexurile erau construite prost si foarte prost, nu mai discut de blocurile aruncate printre case.

In privinta blocurilor s-a construit mult in camp, in complex si fara complex. Au renume prost datorita celor facute prost si lipsei facilitatilor. Nu zic neaparat ca este vina Cosmopolisului.

Inteleg sa faci compromis pana se regleaza anumite chestii, am facut 2ore dus-intors pana la birou timp de un an.

DAr demografic scadem, chiar daca Bucurestiul este asaltat. Va convine sa cumparati ceva cautat doar pentru faptul ca este ieftin? De fiecare data cand aud DOAR argumentul "ieftin" ma gandesc ca nu e bine, nu e bine deloc.

N-am mai trecut peacolo de mult timp sivoi imi insiruiti cateva magazine pe care le are orice periferie in numar dublu sau triplu. Nu vreau sa va supar, dar trebuie sa va ganditi cum vor evolua lucrurile in timp.

E normal ca dezvoltatorul sa creasca preturile, dar le-a crescut fara sa ofere nimic in schimb si au inceput si problemele cu statia de epurare. Oky, or sa sara rudele dezvoltatorului sa imi toarne hate, asta este...

********************************************************

Referitor la "Nu conteaza cat de proasta este. La clasele 1-4 merge orice daca te ocupi de copil si e o cladire curata si incalzita" imi pare rau ca va deranjeaza "superficialismul" meu. La asta ar trebui sa raspund pe cafeanea, dar cum am mai zis peacolo, raspund si aici.

Eu am crescut cu scoala la cateva strazi, imi lasa mama ghiozdanul pregatit de seara, ma trezeam si fugeam la scoala dupa ce mancam, cea mai proasta scoala din Bucuresti, asa era atunci, asa este si acum.

In schimb pana in clasa a-II-a am facut lectiile cu mama zilnic, sunt amintile cele mai vii din copilarie, timpul petrecut cu mama la lectii. Ii multumesc din suflet ca nu m-a chinuit sa ma duca dimineata la o scoala buna in cartierul vecin.

Nu consider ca este necesar sa imi duc copilul la cea mai buna scoala pentru clasele 1-4. Nu condamn pe nimeni daca asa face, dar mie imi ajunge o scoala, orice scoala decenta, pentru clasele 1-4. Pot sa suplinesc eu ce nu invata de la invatatoare, fara probleme.

DAca vreti sa credeti cas superficiala pentru ca desi imi permit nu mi-as duce copilul la cea mai de top scoala din Bucuresti, e oky, e dreptul vostru. Dar sustin ca fiecare isi educa cum doreste copilul si nu e frumos sa judecati. Puteti sa va felicitati dupa, daca ati facut treaba buna.

De fapt nu este nevoie de felicitari, vor recunoaste copiii singuri si va vor pupa pe ambii obraji de cate ori va deschid usa.

Imi mentin parerea ca este groaznic daca de atatia ani de cand exista complexul nu exista scoala primara. Este un compromis pe care eu nu l-as fi facut. Cine l-a facat a gresit, in conceptia mea. Acu ce sa zic, fiecare cum considera, poate ei considera ca pretul a meritat compromisul. E oky si asa, ca nu suntem toti la fel.

si cu asta ma incheiat, nu mai intru peacii oricat ma barfiti. Posted Image Daca faci raport si pe urma il toci pe om pentru ca "ai impresia" ca nu iti poate raspunde, asta in definita mea este barfa.

Si nu ma afecteaza, nu am facut clasele 1-4 la o scoala rea degeaba Posted Image, dar pur si simplu nu am timp.

Edited by alexandrinabob, 23 April 2019 - 14:06.


#1861
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
hai sus cu el

1. care e faza cu deversarile?
2. cum e calitatea apei potabile? se poate bea fara griji (mai ales copii)?
3. unde este acel magazin non-stop?
4. are spalatorie auto?
5. de ce mama zmaului nu mai fac un fir de iesire de acolo - eventual "prin spate" - 10000 d elocuitori --> cateva sute de maisni lejer (mii?!?!?) --> un singur fir de iesire si ala cu cedeaza si fara banda adiutionala?
6. exista vreo forma de comunicare interna? un site "al primariei"? nu blogul de vanzare

#1862
Baltaci

Baltaci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.04.2007

 ccezar2004, on 19 decembrie 2019 - 11:55, said:

5. de ce mama zmaului nu mai fac un fir de iesire de acolo - eventual "prin spate" - 10000 d elocuitori --> cateva sute de maisni lejer (mii?!?!?) --> un singur fir de iesire si ala cu cedeaza si fara banda adiutionala?
E treaba comunei sa le faca, iar comuna actioneaza teoretic in interesul locuitorilor. Daca toata lumea sta legal acolo, sunt sigur ca locuitorii pot usor decide de unii singuri cine ajunge primar si consilier in comuna.

#1863
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Pe ce te bazezi când spui "sunt sigur"? Cosmpolisul nu e prea bine văzut de primăria din Stefanesti. Iar de el primăria își amintește atunci când sunt alegeri. Nu are rost sa discutam detalii. Dar ideea e că tot ce s-a făcut în complex, s-a făcut pe banii rezidenților și turcilor. Primăria nu a mișcat un pai. Restul sunt discuții si, ca sa rezum pe placul majorității, nu veniți aici. E nașpa. Rămâneți în bucuresti sau oriunde vreți voi.

#1864
Baltaci

Baltaci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.04.2007
Stefanestii de jos avea in 2011 5700 de locuitori, daca in Cosmopolis sunteti acum 10.000 aritmetica spune ca puteti vota primar pe cine vreti voi, avand o majoritate de cel putin 60%

Edited by Baltaci, 20 December 2019 - 19:10.


#1865
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Aha. Toti din Cosmopolis au buletin de Stefanesti, așa cum toți cei din București au buletine de Bucuresti. Lasă aritmetica, pentru că viața o bate.

#1866
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Dacă nu au, e vina lor.

#1867
rotarumarius

rotarumarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 11.12.2019
Cosmopolis nu are nici o legătură cu Ștefănești, trebuie înființat un oraș separat zona cosmopolis la cat de mare a ajuns.

#1868
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
Daca tu zici că trebuie să devină un oraș, iarta-ma , dar inseamna că habar nu ai ce înseamnă unul. Cosmopolisul arata ca un oraș. Dar e departe de caracteristicile lui. Pentru a se ajunge acolo, cel mai simplu e sa se lipească de tunari. Construcțiile am înțeles că vor ajunge până acolo. Dar e complicat dpdv administrativ sa ii schimbi statutul în oraș. E vorba de bani, timp, investiții și o reorganizare teritorială. Să nu uităm și că acest complex este unul privat (!) Iar până să se pună problema de așa ceva, mai e mult.

#1869
rotarumarius

rotarumarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 11.12.2019

Nu sunt reglementate zonele rezidențiale private de dimensiuni mai mari, ar cam fi timpul sa se facă ceva.


#1870
MikeEL

MikeEL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 03.11.2005
E misto Cosmopolisu'. Fact! :D

#1871
Myorlawr

Myorlawr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 08.08.2019
E cineva care locuieste acum acolo si ne mai poate impartasi niste pareri?

#1872
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,142
  • Înscris: 08.12.2008
N-are rost. E nașpa. Nu ai citit ce scrie pe-aici?

Edited by LauCalin, 10 April 2020 - 14:39.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate