Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandări HOTĂ bucatarie
#2233
Posted 16 October 2017 - 17:04
Da, e adevărat, pe mijloc, unde e fanta, debitul de aer e semnificativ mai mare. În principiu, nu merit deranjul cu problemele puse de așezarea mobilei pentru hota de 90, asta înțeleg.
|
#2234
Posted 16 October 2017 - 23:30
eu asa zic. daca ai loc sa te lafai pui 90. altfel 60 cm face la fel de buna treaba. important este sa citești si manualul pt ate asigura ca o utilizezi cu maxim de randament. in plus, hota e conceputa pe un sistem de easy install - pt reglare simpla si rapida la linie. mai mult a durat la mine sa dea gaurile cum si unde trebuie pt a pica fix peste plita.
|
#2235
Posted 19 October 2017 - 22:59
Bună seara.
Ce credeți, pentru o bucătărie de aproape 10mp în care se gătește destul de des ar fi suficientă această hotă Franke, model FTC 612 XS, capacitate de absorbtie 420 m3/h (link specificatii)? Ar fi vreo 700 de lei. Sau oare merită o investitie majora (pret dublu) un model Franke FTC 626, capacitate 650 m3/h (specificatii)? Mulțumesc Edited by Tepesh, 19 October 2017 - 23:00. |
#2236
Posted 21 October 2017 - 09:07
Tepesh, on 19 octombrie 2017 - 22:59, said:
Bună seara. Ce credeți, pentru o bucătărie de aproape 10mp în care se gătește destul de des ar fi suficientă această hotă Franke, model FTC 612 XS, capacitate de absorbtie 420 m3/h (link specificatii)? Ar fi vreo 700 de lei. Sau oare merită o investitie majora (pret dublu) un model Franke FTC 626, capacitate 650 m3/h (specificatii)? Mulțumesc Păreri, cineva? |
#2237
Posted 21 October 2017 - 09:31
Eu nu ma pricep s™i sunt în aceeasi situatie ca si tine. Pentru mine, pe lângă o absorbtie bună, ma interesează sa fie Č™i cat mai silentioasa. Nu atiu dacă vrei neapărat hota telescopica, dar stiu ca au o eficienta ceva mai scăzută decât cele fixe. Dacă te interesează o hota fixa, dă-mi un mesaj privat, te pot ajuta cu ceva dc vrei.
Edited by f3br4, 21 October 2017 - 09:32. |
#2238
Posted 21 October 2017 - 13:03
Tepesh, on 19 octombrie 2017 - 22:59, said:
Bună seara. Ce credeți, pentru o bucătărie de aproape 10mp în care se gătește destul de des ar fi suficientă această hotă Franke, model FTC 612 XS, capacitate de absorbtie 420 m3/h (link specificatii)? Ar fi vreo 700 de lei. Sau oare merită o investitie majora (pret dublu) un model Franke FTC 626, capacitate 650 m3/h (specificatii)? Mulțumesc Din punct de vedere calitativ Franke face lucruri destul de bune, daca nu chiar foarte bune. Eu in locul tau as lua-o pe cea mai scumpa, capacitatea fiind una superioara celei mai ieftine. Dar, exista un mare dar, problema acestor hote telescopice e faptul ca aerul este tras doar prin partea din spate unde se afla motorul sau motoarele, depinde de model. Ce ai ales vad ca e un model cu un singur motor, desigur nu este o problema avand in vedere capacitatea de absorbtie. Daca vrei sa te convingi poti face o proba, ia o foaie de hartie si pune-o pe suprafata unde se afla filtrele. Vei constata ca in partea din spate foaia va sta lipita iar in partea din fata nu. O alta problema sunt filtrele. Esti sigur ca vei gasi altele de schimb? In timp se vor imbacsi si nu le vei mai curata in vecii vecilor amin. Printre altele nu poti pune un filtru suplimentar de grasime iar intr-un timp relativ scurt motorul se va imacsi de grasime. Posibil ca dupa o perioada de timp sa nu-ti mai functioneze deloc. De partea electronica nu stiu ce sa-ti spun, pana acum n-am avut acest model de hota pe mana, daca imi permiti expresia. Este foarte probabil ca respectiva electronica sa fie fiabila, sa nu, eu nu stiu. Sper sa te fi ajutat, daca mai ai nelamuriri poti intreba, daca stiu iti raspund cu placere. |
#2239
Posted 23 October 2017 - 11:31
Ana0181, on 13 octombrie 2017 - 14:53, said:
sashamiha@ Sa intelegem deci ca incepand cu ultima luna ai conectat-o la gaura? Intreb, caci nu prea se intelege...zici doar ca ai gaura nu si de tubulaturi, etc. Desi presupun ca asta voisei sa zici. Si da, pentru folosirea hotei in regim de evacuare exterioara demontezi definitiv filtrul de carbon. Clovis, on 15 octombrie 2017 - 11:24, said:
citeste ce am scris in #2162 pagina 121 tot aici.... La o saptamana după ce am conectat hota la evacuare exteriora si am renuntat la filtrul de carbune, am un fenomen ciudat. Anume, la pornirea hotei, simti cum ”trage aer” dinspre camara , pe sub usa. Daca vrei sa deschizi usa la camara, iar apoi sa o inchizi, iti trebuie ceva forta. Apoi , alta ciudatenie, este zgomotul. Nu in bucatarie, unde nu e nicio diferenta intre zgomotul actual si cel de dinainte, doar pe hol si in living, cand usa la bucatarie e inchisa... Legat de puterea hotei, pot spune ca la viteza 2 parca nu vezi ca ar iesi abur din oala de pe foc. Foarte multumit sub acest aspect. Insa acel zgomot deranjeaza. Voi incerca sa pun filtre de carbune sa vad daca e vreun efect. Sper ca am fost, de data acesta , inteligibil in exprimare |
#2240
Posted 23 October 2017 - 12:25
Nu e nimic ciudat. Hota isi asigura necesarul/debitul de aer de unde poate si ea, in cazul tau din camara.
E absolut logic sa apara respectivele fenomene in momentul in care treci hota de pe recirculare pe evacuare (si nu asiguri un flux corespunzator de aer). Pe recirculare, hota ia aerul il filtreaza (elimina aburul, grasimile si mirosul) apoi il baga inapoi in aceasi incapere. Deci aerul nu e evacuat din bucatarie. Ce intra in hota iese din hota tot in bucatarie. Pierderi (de aer) zero. Pe evacuare, hota scoate aerul din bucatarie -> afara. Si trebuie sa compenseze de undeva, asa ca ia aerul de unde poate. Ca sa nu ai probleme, si pentru a creste randamentul hotei, tu trebuie sa asiguri ventilatia. Asta inseamna ca atunci cand pornesti hota, vei asigura si necesarul de aer (si atunci vei deschide geamul la bucatarie). In caz contrar apar 2 elemente negative: 1. randamentul hotei scade; 2. regimul de functionare al hotei este unul impropriu => risc ridicat de defectiune la motorul hotei. Filtrul de carbune nu are nici un rol in toata povestea. Edited by touche, 23 October 2017 - 12:31. |
#2241
Posted 23 October 2017 - 12:31
tepesh, on 21 octombrie 2017 - 13:03, said:
Ce credeți, pentru o bucătărie de aproape 10mp în care se gătește destul de des ar fi suficientă această hotă Franke, model FTC 612 XS, capacitate de absorbtie 420 m3/h (link specificatii)? Ar fi vreo 700 de lei. Sau oare merită o investitie majora (pret dublu) un model Franke FTC 626, capacitate 650 m3/h (specificatii)? un_el, on 21 octombrie 2017 - 13:03, said:
Din punct de vedere calitativ Franke face lucruri destul de bune, daca nu chiar foarte bune. Eu in locul tau as lua-o pe cea mai scumpa, capacitatea fiind una superioara celei mai ieftine. Clar că aia cu capacitate mai mare trage mai bine Eu intrebam dacă pentru o bucătărie de 10mp chiar e nevoie de o hotă cu capacitate de absorbtie 650 m3/h sau e suficientă cea de 420 m3/h? Edited by Tepesh, 23 October 2017 - 12:32. |
#2242
Posted 23 October 2017 - 12:39
sashamiha@
--Capacitatea pe recirculare este mai mica decat capacitatea pe evacuare; de acolo si faptul ca acum, pe modul evacuare, ai constatat diferente si esti mai multumit de rezultatele ei. Pe evacuare, hota are nevoie continua de aer proaspat, aer cu care va inlocui numarul de m3 de aer viciat absorbit si evacuat...aer pe care poate sa-l ia de la o gaura prevazuta, de la o fereastra deschisa (desi daca fereastra nu e opus pozitionata, degeaba ai cantitate suficienta daca nu ai un circuit corect) , etc... in lipsa acestora, sau atunci cand aerul debitul suficient pentru aceasta nu este corect prevazut, hota (cu cat puterea sa e mai mare cu atat mai mult se va vedea si fenomenul) incearca sa traga de pe oriunde poate... de pe sub usi, etc, de multe ori nelucrand la capacitatea sa. -Majoritatea covarsitoare a utilizatorilor casnici de hote cu evacuare au problema ca nu pot asigura un debit suficient de aer proaspat... precum nici un circuit corect al acelui aer. Crede-ma, nici macar eu (care vai Doamne ma bat acum in piept -vorba vine!- ca as cunoaste ce si cum) nu am putut asigura la mine in bucatarie conditiile cele mai optime pentru hota mea, in sensul ca nici nu am prevazut o gaura de aer proaspat corect adaptata cerintelor hotei mele, nici marime dar nici macar pozitia care sa fi putut asigura un traseu corect al aerului... si aceeasi problema cred ca o au majoritatea utilizatorilor (de acolo vine si dezamagirea multora care, desi isi achizitioneaza hote puternice, tot se plang de mirosuri sau macar de o functionare sub asteptari, etc). -Pe evacuare, zgomotul produs poate fi influentat si de: diametrul tubulaturii, lungimea traseului si coturile acestuia, materialul traseului/tubulaturii, etanseitati/legaturi, piesa de capat (grila finala). PS: Nu putem sa ne dam noi seama acum cam cum e zgomotul resimtit in celelalte incaperi... Ai cumva placari cu rigips in casa? PS2: Montand inapoi filtrul de recirculare nu vei face decat sa "sugrumi" un pic hota, sa o faci sa traga si mai din greu... nustiu ce sa zic...poate si colegul Clovis are dreptate, macar poate protejezi un pic motorul impotriva uleiurilor... Personal, in conditiile cand as avea tubulatura/evacuare, eu nu as utiliza o hota cu filtrul de recirculare montat. Tepesh@ In cazul dat de tine, e suficienta puterea primei hote, evident atat timp cat ii asiguri conditii optime de functionare, tubulatura/aport de aer proaspat/ flux corect (citeste si tu ce am scris mai sus lui sashamiha, sunt niste concluzii de tras...). Desigur insa, o hota de mai mare putere pusa intr-un spatiu mai mic poate da avantajul ca nu va trebui sa o utilizezi des in treptele cele mai mari de putere, cu tot ce deriva din asta. |
|
#2243
Posted 23 October 2017 - 12:54
Tepesh, on 23 octombrie 2017 - 12:31, said:
Clar că aia cu capacitate mai mare trage mai bine Eu intrebam dacă pentru o bucătărie de 10mp chiar e nevoie de o hotă cu capacitate de absorbtie 650 m3/h sau e suficientă cea de 420 m3/h? Faptul ca in teorie, pe o hota scrie ca are capacitatea de absortie de 600 m3/h nu inseamna ca in practica e chiar asa. Am vazut prea multe modele, in care producatorii fabuleaza. Majoritatea... Dar cum tu ai venit setat pe Franke FTC 612 XS, ma gandesc ca ai observat acest model la lucru. Si atunci un raspuns pertinent nu poate sa il dea decat un posesor al acestui model. Dar hai sa analizam matematic daca cel putin din punct de vedere al specificatiilor hota va fi suficienta sau nu. In primul rand avem nevoie de volum nu de suprafata, dar putem sa estimam ca acesta va fi sub 30mc adica V= H (3m) X S (10mp) Capacitatea minima de absortie a hotei va fi de 300mc. ( Formula este L*l*H*10 = Cap. hota mc/h). Concluzia ar fi ca , hota pe care o vrei tu, adica cu o capacitate de absortie de 420 m3/h e arhisuficienta pentru volumul estimat. Practic... depinde de hota!!!! Edited by touche, 23 October 2017 - 12:56. |
#2244
Posted 23 October 2017 - 13:13
Multumesc tuturor pentru informare.
Situatia mea ”la fata locului”. Exista geam si in lateralul hotei (geamul mare al bucatariei) si in fata ei (un geam cu un canat, de 70-80 cm). Problema e ca , pe batant, oricare dintre geamuri fiind deschis, nu asigura acel necesar de aer recirculant. Daca il deschizi larg, se schimba situatia. dar si temperatura din bucatarie e afectata . La fel si cu camara. Unde exista geam deschis. Daca usa e deschisa, fluxul de aer e creat, dar temperatura scade. Si evident , daca usa de la bucatarie, spre camere e deschisa, fluxul de aer e suficient. Zgomotul vine, zic eu, de la aerul care intra pe sub usa. Nu am rigips in zona, decat pe tavane, dar nu intra in discutie Referitor la tubulatura. E un sigur cot, tubulatura plastic cred ca de 120, poate ma insel. Si imi permit o nou intrebare. La exterior am montat doar o rama aerisire cu sita. E suficient? Multumesc |
#2245
Posted 23 October 2017 - 13:21
Da, e suficient. Iar zgomotul evident că este cauzat de aerul care trece pe sub ușă.
Dezavantajul hotei cu evacuare este că "raceste" încăperea. Edited by touche, 23 October 2017 - 13:22. |
#2246
Posted 23 October 2017 - 14:17
touche, on 23 octombrie 2017 - 12:54, said:
Ai venit setat pe Franke FTC 612 XS, ma gandesc ca ai observat acest model la lucru. Nu am văzut la lucru niciun model, din păcate. De aceea încerc să înțeleg specificațiile raportate la nevoie mele. Țineam să fie Franke, am o slăbiciune pentru brand touche, on 23 octombrie 2017 - 12:54, said: Dar hai sa analizam matematic. Concluzia ar fi ca hota pe care o vrei tu, adica cu o capacitate de absortie de 420 m3/h, e arhisuficienta pentru volumul estimat. De fapt, asta voiam să aflu. Mulțumesc! |
#2247
Posted 24 October 2017 - 20:26
sashamiha, on 23 octombrie 2017 - 13:13, said:
Si imi permit o nou intrebare. La exterior am montat doar o rama aerisire cu sita. E suficient? Multumesc Edited by Clovis, 24 October 2017 - 20:28. |
|
#2248
Posted 25 October 2017 - 14:02
Clapeta uni sens e montată pe traseul de evacuare al hotei sau ați făcut în altă parte o priză de aer cu clapeta uni sens?
|
#2249
Posted 25 October 2017 - 23:12
owl1960, on 25 octombrie 2017 - 14:02, said:
Clapeta uni sens e montată pe traseul de evacuare al hotei s Edited by Clovis, 25 October 2017 - 23:15. |
#2250
Posted 05 November 2017 - 01:39
Recomandare hota maxim 1000 lei.
BOSCH DFM064W50, 400m3/h, 1 motor, argintiu - 750 lei sau ELECTROLUX EFP60460OX, 603m3/h, 1 motor, 60cm, inox - 800 lei Pe hartie electrolux sta mai bine dar bosch-ul este mai popular si testat. Este ceva mai bun pe piata in plaja asta de pret ? Edited by cattani, 05 November 2017 - 01:42. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users