Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achiziție boxa portabila sau...

Pareri despre DS 923+? Procesor R...

Samsung Galaxy S10 probleme DNS

Extravalerianic și tiroidita...
 Trigliceride ușor scazute - ...

Problema internet DIGI - zte zxhn...

Suport umbrele 80 - 100 cm

Eroare calculator - Releu bujii O...
 Plane (2023)

Nesimtire si/sau incompetenta?

Physical: 100 (2023)

Este Kaufland și Carefour in...
 The Three-Body Problem

SSD Lenovo este recunoscut doar i...

Identificare eroare centrala

Interpretare vis !
 

VA ROG, ajutati-ma! Cum programez un ATMega8??

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,841
  • Înscris: 05.12.2002
Este vorba despre un convertor usb2serial.

http://www.cesko.hos.....IgorPlug-USB(AVR)%20RS232_eng.htm

Am facut tot ce trebuia...
Si mi-a picat fisa ca tre' sa programez ATMega8-ul :D

Am cautat cea mai simpla schema. Am gasit-o p-asta:
[ http://elm-chan.org/works/avrx/stk200.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

(prima versiune, unbuffered)

Am conectat cei 5 pini la pinii respectivi de la controller.

Problema e ca nu reusesc sa scriu cu nici un program hex-ul in el.

CUM SE FACE???

#2
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
Eu am un stk500. Daca pot sa te ajut cumva da un PM.

#3
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,841
  • Înscris: 05.12.2002
il vinzi?

#4
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
:) Nu. Ma gandeam ca pot sa iti programez procul cu pricina. Ai incercat sa il programezi si cu ponyprog?

#5
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,841
  • Înscris: 05.12.2002
las' ca pana la urma l-am facut... oricum, vreau sa ma joc cu el asa ca programat doar o data nu-mi ajunge :D

#6
fili

fili

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.05.2004
Pai uite doua scheme care merg (le-am facut pe amandoua)

Attached Files



#7
fili

fili

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.05.2004
A doua e asta (pentru port serial). Pentru scriere ar trebui sa folosesti PonnyProg. Dar ai grija. Nu te atinge de butonul ala cu lacat pe el (pentru setarea de fuses) ca-ti prajesti AVR-ul. Eu am bulit 2 pana acum.

Attached Files



#8
fili

fili

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.05.2004
@Horatzica:
Eu am bulit 2 AVR-uri incercand sa le setez fuse-urile pe serial (cred ca le-am dezactivat programarea seriala). Crezi ca daca le-as baga intr-un STK500 pentru programare pe paralel si-ar reveni?

#9
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
Banuiesc ca da. Daca e doar fuse-ul de programare seriala ar trebui sa mearga pe paralel.

#10
fili

fili

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.05.2004
K, thx. Atunci tre' sa-i dau bataie sa termin odata programatoru' ala paralel... Problema e ca nu mai au la Conex ATMEGA8 programatoru' meu foloseste unu' d-ala...

#11
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,841
  • Înscris: 05.12.2002
cred ca eu le-am luat pe ultimele... si smd si normal :D

programator am facut unul pe paralel si merge ok. doar 4 fire (+ gnd & vcc) fara nici o rezistenta, nimic...

#12
fili

fili

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 11.05.2004
Nuuuu, nu pe portul paralel. Programare in mod paralel. E o chestie cu 12V la reset si alte alea... E destul de naspa...

#13
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,841
  • Înscris: 05.12.2002
sincer sa fiu nu ma intereseaza in ce mod se face programarea atata timp cat merge si l-am facut cu ce am avut in casa (da, e pe paralel, la fel ca stk200-le tau).

deocamdata sa-mi mearga asta, pe urma vad eu detalii :)

#14
horatzica

horatzica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 20.03.2002
La un moment dat o sa te lovesti si de chestia asta. Eu nu am mai fost in stare sa programez un atmega128 ca ii crescusem oscilatorul intern la 8 MHz si nu mai era in stare sa il programeze.

#15
fanulutetelu

fanulutetelu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.06.2005
Salut
Eu sunt mai la inceput, si am cateva nedumeriri !!! (si mi le destainui aici in speranta ca cineva va avea chef sa ma lumineze). Am  vazut schema de la STK200 dar nu am gasit nici un adaptor pentru ATMega8 (sau 16, 32 samd) nici pe site la ponyprog si nici in alta parte. sunt niste adaptoare dar nu pt tipul asta de ATMega; e aceeasi schema pt toate uC-urile din seria ATMega?
Pt a evita problemele cu fuse-urile cineva recomanda un soft de la atmel AVR ISP dar la mine pe w2k nu vrea sa se instaleze nici mort, zice ca nu poate rula aplicatii de dos de sub w2k ?

Ma poate lumina si pe mine cineva?  :worthy:  :worthy:

#16
Teo_

Teo_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.06.2005
B)  B)  B)  intreaba laMicroclub www.microclub.pub.ro. sigur  iti raspund cei de acolo :peacefingers:

fanulutetelu, on Jun 2 2005, 23:12, said:

Salut
Eu sunt mai la inceput, si am cateva nedumeriri !!! (si mi le destainui aici in speranta ca cineva va avea chef sa ma lumineze). Am  vazut schema de la STK200 dar nu am gasit nici un adaptor pentru ATMega8 (sau 16, 32 samd) nici pe site la ponyprog si nici in alta parte. sunt niste adaptoare dar nu pt tipul asta de ATMega; e aceeasi schema pt toate uC-urile din seria ATMega?
Pt a evita problemele cu fuse-urile cineva recomanda un soft de la atmel AVR ISP dar la mine pe w2k nu vrea sa se instaleze nici mort, zice ca nu poate rula aplicatii de dos de sub w2k ?

Ma poate lumina si pe mine cineva?  :worthy:  :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate