Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TV 4K

Bga reball cpu telefoane

Mancare fara grasimi trans (trans...

Antena interna wifi pentru card m...
 La mulți ani @AlexFCSB4!

La mulți ani @silcar!

La mulți ani @Cipry7!

[General](Dupa-criza) Preturi mai...
 Change csc on samsung

Ce telefon recomandați intre...

Piese originale

Asigurare RCA pareri
 Impozit pe profit in euro?

Cum functioneaza acest mouse wire...

Ce SSD are acest laptop Asus?

Usi Culisante de sticla Etanse(de...

Despre diete si calorii

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

OarMih

OarMih

Junior Member

• Grup: Members
Salut

Caut de ceva vreme unele explicatii despre un lucru sa zic neplacut si pe care nu il inteleg. Am cautat acum ceva timp tabele cu   numarul de calorii pentru fiecare aliment /100g plus  calitatii nutritive ale acestuia, proteine,glucide,grasimi,etc. Si spre surpriza mea am gasit asa ceva pe mai multe site-uri dar care acordau pt. acelasi aliment valori diferite. Sa mi se spuna si mie daca stie cineva daca exista formule de calcul diferite sau teorii diferite dupa care sunt alcatuite aceste tabele. Ms.

lydia

lydia

New Member

Daca te uiti cu atentie, vei vedea ca toate valorile difera! De exemplu, la un mar: depinde numarul de calorii de cat de copt este, de tipul de mar ( bot de iepure, Ionathan etc). Tu ia-ti ca reper un singur tabe doar unul, si nu combina informatiile.

adi185

adi185

Member

• Grup: Senior Members
acele tabele sunt relative... au o marje de eroare destul de mare, depinde f mult de calitatea alimentului, originea, etc...

OarMih

OarMih

Junior Member

View Postlydia, on Aug 27 2007, 17:28, said:

Daca te uiti cu atentie, vei vedea ca toate valorile difera! De exemplu, la un mar: depinde numarul de calorii de cat de copt este, de tipul de mar ( bot de iepure, Ionathan etc). Tu ia-ti ca reper un singur tabe doar unul, si nu combina informatiile.

Stiu ca difera valorile daca introducem in ecuatie multe variabile pe care sincer e greu sa le estimezi dar sa le dai sa spunem asa o valoare fixa. De exemplu si vad pe unul ca se uita la un mar si zice : este de soiul X este crescut in Y zona si este copt W% astfel rezulta ca are K kcal/100g si restul cred ca ti-l imaginezi. Eu vorbesc despre site-uri diferite care afiseaza tabele de genul asta cu valori pur orientative si nici decum batute in cuie dar valorile au diferente majore: pe un site gasesti un mar cu 50 kcal si pe altul cu 90 Kcal, am dat un exemplu ireal. Adica ok, daca spune ca e mar de cutare soi si asa mai departe dar nu scrie nicaieri asa ceva......sa se spuna: Valorile din tabel sunt  obtinute astfel...ca sa se stiu cum s-a ajuns la val. acele.

adi185

adi185

Member

nu exista nici o formula pt a obtine valorile alea, totul se face in laborator,analize delaborator pe suta de grame...

keeekeeess

keeekeeess

Active Member

1 calorie este energia necesara sa maresti temperatura unui gram de apa cu 1 °C, la presiunea atmosferica 1, adica aproximativ 4.184 joule

Eu zic ca nu este formula sa calculezi acasa. Oricum si caloriile din mancare sunt stabilite dupa anumite conventii, nu se poate zice exact cate contin.

ciutacu

ciutacu

Active Member

View Postkeeekeeess, on Aug 27 2007, 23:37, said:

1 calorie este energia necesara sa maresti temperatura unui gram de apa cu 1 °C, la presiunea atmosferica 1, adica aproximativ 4.184 joule

Eu zic ca nu este formula sa calculezi acasa. Oricum si caloriile din mancare sunt stabilite dupa anumite conventii, nu se poate zice exact cate contin.
Stii fizica ! Bravo !  :rolleyes:

OarMih

OarMih

Junior Member

View Postkeeekeeess, on Aug 28 2007, 00:37, said:

Asa...m-am exprimat un pic gresit....imi statea expresia pe creier si nu o puteam sa o scriu. De conventii era vorba... stie cineva de asa ceva si unde se gasesc... ma refer la conventii referitoare la calcularea nr. de calorii pt. un aliment

ciutacu

ciutacu

Active Member

Uite aici ! Ai fi putut si tu sa cauti pe google ;)

keeekeeess

keeekeeess

Active Member

Nu ai cum sa calculezi decat daca ai laborator in spatele casei, diploma in chimie si nutritie si inca vreo 2 aghiotanti. Ca si cum ai intreba 'Cum imi dau seama daca apa minerala chiar are atat Mg cat scrie pe eticheta?'

Ia un tabel de referinta si gata. O sa gresesti cu maxim 100-200 calorii per total.

Edited by keeekeeess, 30 August 2007 - 22:52.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate