Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 TV LG 49UB850V-ZD, musculita in e...

Montare clapeta antiretur la hota

laptop nou + licenta windows

Unbelievable - De Necrezut -2019 ...
 Recomandare achizitie instant ap...

Cand iau pensia pensionarii a car...

Verificare gaze

Liza electrica cu catarg sau stiv...
 Tazz & Kaufland

Router wireless ZTE ZXHN H3601, D...

Amplificator pentru boxe Z906

TVA 5 sau 19%
 

De ce nu merge ??

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
Lup

Lup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 918
  • Înscris: 11.05.2004
Tre sa fac pt la fizica un proiect si mi-am ales sa demonstrez cele trei efecte ale curentului electric (magnetic, termic si de elctroliza) ... si am facut asha ... am luat o bucata deaia de fier si am bobinat-o cu fir izolat, am pus un bec si un pahar cu apa cu multa sare in el
Si problema e ca ... cand nu pun paharul in circuit becul se aprinde ... dar cand baga cele doua fire in pahar si nu le unesc ca in primul caz ... becul nu se aprinde desi circuitul e inchis pt ca se vede ca bolboroseste clorul la unul din fire si cand il scot pe celalat se vede ca s-a depus sodiu pe el (e ceva mai maro) ... Si intrebarea mea e de ce nu se aprinde amaratu ala de bec cand e bagat si paharul in circuit   :confused:
Daca ajuta cu ceva in ciruit este un transformator de 4.5 V 1 A si o dioda in paralel cu electromagnetu ca sa nu se arda transformatoru

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
dioda se pune in serie... (asta daca e doar una)
in mod normal, daca este puterea transformatorului mica, se apropie electrozii... ai putea sa compari cu un condensator... poti deasemenea sa pui un bec mai mic (de 1.5 max 3 v  )

#3
Lup

Lup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 918
  • Înscris: 11.05.2004
io cand m-am dus magazin de specialitate i-am povestit despre ce e vorba si ce vreau sa fac ... si i-am mai spus ca am pus un transformator cu un elctromagnet si s-a ars transformatoru ... si mi-a zis ca sa pun electromagnetul in paralel cu o diaoda ca sa nu se mai arda !!
Acum .. nu stiu ce sa cred .

#4
Lup

Lup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 918
  • Înscris: 11.05.2004
Transformatoru e tensiune variabila si am bagat la 12 V si a flambat nitzel becu si apoi s-a stins ... hai sa zicem ca asta e rezolvata  ... dar pana la urma cu dioda aia cum ramane se pune in paralel sau in serie ??

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
avand in vedere ca orice fraza incepe cu DECI....
daca nu ai o punte redresoare (formata din 4 diode) si ai o singura dioda (faci redresarea pe o singura semi-alternanță) o pui in serie
dioda se pune pe elcecromagnet in paralel doar cand ai curent continuu (altfel nu funtioneaza electromagnetul) pentru a evita varfurile de tensiune. in momentul alimentarii, electromagnetul respectiv functioneaza ca un autotransformator si are peak-uri de cateva zeci pana pe la cateva sute de volti. dioda respectiva este tocmai pentru a preveni acest lucru.. in circuitele electronice nu e o idee tocmai buna sa bagi o tensiune de alimentare prea mare ;)

Quote

cand m-am dus magazin de specialitate i-am povestit despre ce e vorba si ce vreau sa fac ... si i-am mai spus ca am pus un transformator cu un elctromagnet si s-a ars transformatoru ... si mi-a zis ca sa pun electromagnetul in paralel cu o diaoda ca sa nu se mai arda !!  
Acum .. nu stiu ce sa cred
crezi ce vrei...  :oK: de ce ai mai postat aici daca nu aveai de gand sa ne crezi? :drac:

#6
Lup

Lup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 918
  • Înscris: 11.05.2004
Pai .. prima oara am intrebat ceva  si s-a rezolvat si apoi am dat-o in diode ... e lasa acuma macar sa imi iau un 7 sau 8 pe aia ... mai mult nu stiu sa fac .. doar nu vrea sa ii fac o placa de baza pt 10 :)

#7
GIGI

GIGI

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 17.01.2003
Bre tu acolo in circuitul ala trebuia sa redresezi curentul dasta ti sa spus sa pui dioda in serie.
Daca lu' ala de la magazin i-ai spus ca intr-un mesaji de mai sus ca ai un transformator cu tensiune variabila (1,5-12v) ala are curent continu si daia ti-a spus sa pui dioda in paralel.
La chesti dinastea trebuie sa dai cat mai multe detalii.

Bafta

#8
nikon

nikon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 23.06.2004
wa cum drequ` cati volti scoate treaba aia care ai facuto tuh si la cati merge becu ? ................................................................................
............................

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
nikon... bine ai aterizat si tu pe aici.,.. citeste si tu tot threadul... nu a scos curent din nici o cheste... alta decat transformator ;)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate