Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

89.0 FM

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 06.09.2004

View PostBebeluska, on Aug 31 2007, 16:31, said:

Are RDS de vreo saptamana.
O fi, eu am fost plecat de o saptamina si am citit acum ca nu ar merge.

#20
Bebeluska

Bebeluska

    Bebeluºka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

View Postcrysty2k5, on Aug 30 2007, 20:18, said:

nop..no way...RADIO 21 sau http://www.pandora.com


And your point is?...

#21
Antenistu'

Antenistu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 17.09.2006

View PostBebeluska, on Aug 31 2007, 17:01, said:

Are RDS de vreo saptamana.

@Antenistu, nimic nu e offtopic atata timp cate este vorba despre postul 89.0 FM Bucuresti. Momentan nu au decat muzica, la anetene nu ma pricep si recunosc, deci... e ok .
am retinut , nu trebuia sa faci schimburi de vb si replici dure si de ideei pe meseria mea si a lui zvartoshu .. merci nu ne trebui ideei! stim noi ce trebui spus si cand referitor la ce face si cum merge emisia si sunet si tot pe 89.0 ;)

muzica alternativa nu este ceva de pus pe branci pe nea zvartosh

radio FIX de pe satelit .. ultima ora apna sa cada el prezenta stirile de la 13:0 - 14:00 - 15:00 si emisiunea 13:00 - 15 . playlistul cu muzica il facea instant el , radio metropolitan .. tot el lea facut playlisturile .. deci 2000 - 2007 numai cu asa ceva se ocupa si inca le calculeaza si le mai face .. deci nu nimerisi nici aici cum e cu el pe main la radio :P .. mai fata nu mai gandii ceea ce este sub ce face el si ce face pe la unele radiouri de net !! .. te rog eu .. nu-l crede atat de imprevizibil .. este un om normal fara pic de treba cu cineva! si nu trebuia sa faci magareala care am auzit-o si eu , asculta si tu un om in varsta . ;) .. mai intai trebuia studiat omul dupa care trebuaia sa zici . nu este corect asta din cate am vazut in luema forumului instant sa il decadeti .. mai intai avertizat apai daca nu inceta atunci dat jos !
eh, bafta si mai vb cand cobor de pe antene :P
.. rog insitent nu mai te lua si tu si cei care sunteti pe aici de el .. nu are nimic cu voi .. nu face offtopic daca zice de acoperiere antena si interfente ! atat rog .. luati forumuile de la info pro .. deea si asa si departe sa vedeti unde ati gresit in legatura cu el! bye ..!

Edited by Antenistu', 01 September 2007 - 22:03.


#22
Bebeluska

Bebeluska

    Bebeluºka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Stau si ma intreb... voi (zvartoshu si antenistu) nu stiti sa vorbiti romaneste? Nu am inteles o boaba din tot ce ati scris/scrieti de obicei. Dooh.

#23
Antenistu'

Antenistu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 17.09.2006

View PostBebeluska, on Sep 2 2007, 23:13, said:

Stau si ma intreb... voi (zvartoshu si antenistu) nu stiti sa vorbiti romaneste? Nu am inteles o boaba din tot ce ati scris/scrieti de obicei. Dooh.

metoda reducerii o aplic .. nu dau explicatii ca nu sunt curios! :) mai bine!  B)

Edited by Antenistu', 02 September 2007 - 23:42.


#24
krist27O

krist27O

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 07.03.2007
Fratele radiofonic al Antenei 3, la start


News FM, deja in emisie pe frecventa de 89.0 MHz, va fi lansat oficial in a doua jumatate a lunii octombrie

  Peste foarte putin timp, SC Antena 3 SA isi va lansa propriul post de radio de stiri cu acoperire pe Bucuresti. Singurul studiu calitativ, comandat de CNA si realizat de IMAS in 2004, arata ca, inca de pe atunci, piata isi dorea un post de radio axat pe stiri. Dupa ce a „gustat“ cateva incercari nereusite, bucuresteanul va fi, in sfarsit, informat cu ultimele noutati, pentru a nu fi surprins de evenimente: de la ce bulevard este blocat, pana la ce se discuta la Guvern, Parlament sau Presedintie.
In America, radioul inseamna „stiri si muzica“. In timp, radiourile s-au targhetat si au urmat una dintre cele doua directii. In acest moment, pe piata radio nu exista un post dedicat exclusiv stirilor. Manualele de specialitate definesc formatul FM news-radio ca pe orice flux continuu de stiri: 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. In Statele Unite, bazele conceptului respectiv au fost puse in 1961 de Arthur Arundel. Acesta a observat oportunitatea unui astfel de post in Washington D.C., realizand buletine mari de stiri, pe care le repeta din ora in ora. Formatul a fost pe deplin consacrat prin „breaking-news“-urile realizate in perioada ’63-’67, dupa asasinatele comise asupra lui J.F. Kennedy sau Martin Luther King si in timpul razboiului din Vietnam.

Dupa 45 de ani...
Primul post de radio romanesc axat pe stiri a fost MixFM. Acesta s-a apropiat foarte mult de un post tipic de news, cu stiri din sfert in sfert de ora, acoperind mai mult de jumatate din timpul de emisie al unei zile cu informatii. Din cauza unui management defectuos, o parte din reteaua MIX a fost vanduta.
Pe aceasta piata doresc a se situa, de asemenea, Radio Romania Actualitati, Radio Europa FM si InfoPro. Dar acestea nu au reusit sa convinga audienta ca sunt furnizoare de stiri in sensul clasic al conceptului.
Dintr-un ultim sondaj, dat publicitatii zilele trecute de CBS, reiese ca Radio Romania Actualitati are cele mai bune stiri politice. Insa, la o analiza mai atenta, se constata ca RRA are cea mai mare acoperire, fapt ce ii confera avantajul unei audiente mai mari, dar are mai putin de 15% din timpul de emisie dedicat stirilor. De fapt, acesta este singurul parametru care defineste un radio de stiri. Pe care nici Europa FM, nici InfoPro nu il satisfac.

The Breaking-news Radio
Se petrec o multitudine de evenimente zilnic - de la deraierea unui tramvai sau declansarea unei furtuni, care ne vor intarzia sosirea acasa, pana la caderea Guvernului, care ne va aduce mai devreme la urne. Toate acestea trebuie sa fie prezente pe orice post care isi doreste sa cucereasca publicul avid de informatie. Cristian Lupu, redactorul-sef al News FM, crede ca se intampla atat de multe intr-o zi, incat in perioada de activitate diurna se poate „rupe“ un program radio cu atat de multe stiri, incat News FM sa acopere toata plaja de informatii de interes. „Vom avea cateva scutere pe care se vor deplasa reporterii nostri, pentru a relata ce se intampla in oras. Bucurestiul e mare si ai de unde sa scoti informatie!“. Daca numaram numai obisnuitele blocaje de trafic, este de ajuns sa-i dam dreptate. Reperele orare sunt date de buletinele ordinare de stiri, care „vor fi la fix si la si jumatate. Vom avea patru buletine mari de stiri. Echipa stiristilor este formata deja si cuprinde 16 jurnalisti de exceptie!“. Acestia trebuie sa acopere cu informatii segmentul orar 6.00-24.00. Daca vi se par prea putini, sa nu uitam de sprijinul logistic si fluxurile de stiri, disponibile la orice ora la „sora mai mare, Antena 3“, care poate pune la dispozitie un fir de la o conferinta de presa sau de la o sedinta din Parlament, astfel incat acestea sa ajunga si in eter, pe frecventa de 89.0 MHz.


Educatie muzicala si relaxare
„In Romania, un post nu poate avea 100% stiri, 24 de ore din 24. Studiile arata ca trebuie sa-i oferi ascultatorului si pauze muzicale. Este, de asemenea, greu sa spui non-stop lucruri inteligente. Tot ce iese pe post trebuie sa fie relevant si ascultatorii nostri sa nu fie nevoiti sa asculte vorbe fara sens. Sloganul redactiei este: «Daca nu ai ceva inteligent sau util de comunicat, mai bine taci!»“, spune Rares Anita, managerul proiectului News FM. Muzica difuzata va fi aceeasi ca pana acum. „Am facut studii, am observat pe diverse forumuri ca oamenii se intrebau ce post de radio este cel de pe 89.0, deoarece le place muzica de-acolo. Daca ar fi sa numim intr-un fel formatul muzical, acesta este «British Pop Rock & Drive». Seara, de la 22.00, ascultatorii vor avea placerea de a se intalni cu ceea ce nu au mai auzit de mult: o emisiune care se situeaza intre educatie muzicala si relaxare. Muzica alternativa la ce ascultam de obicei, muzica de calitate, destinata relaxarii, careia i se va face un scurt istoric. Cine mai prezinta un interpret sau o formatie azi? Cine mai prezinta un album?“, se intreaba Rares Anita. Si continua: „Noaptea, vrem sa difuzam muzica soft, vrem sa luam audienta tuturor radiourilor bucurestene cu programe adresate insomniacilor“.

Emisiuni-unicat
Teoria radioului spune ca mai mult de patru minute de „vorba“ il determina pe ascultator sa schimbe frecventa. Echipa News FM va realiza emisiuni de aceasta dimensiune, cu informatie foarte condensata, bazata pe conceptul „news to use“. Domeniile sunt variate: de la informatia economica pana la life-style si shopping, fara a uita de viata culturala a Bucurestiului. „Dar acestea nu inseamna totul! Ca orice radio care se respecta, trebuie sa avem si un hard-talk, emisiune fanion, care sa creeze opinie, care sa genereze actiuni... Pregatim, de asemenea, un talk-show pamflet. Stiu ca este greu de realizat, problema este ca nu pot da amanunte despre realizatori. Oricum, va fi una dintre cele mai mari surprize pe care putem sa le facem audientei.
   Pot sa spun  ca vom fi singurii  care vom avea o emisiune despre bloguri si cu blogeri, audienta noastra fiind cea a «jurnalismului cetatenesc». Dar sa nu uitam ca in ordinea importantei a ceea ce iese in eter sunt: traficul, meteo si breaking-news“, ne-a mai declarat Rares Anita.

Concurenta transpira
Piata de publicitate pe radio in acest an este estimata la peste 81 milioane euro, iar pentru anul viitor specialistii previzioneaza o crestere de 26%. Tot ei sustin ca majoritatea sumelor din publicitate au prioritar in vedere audientele din Bucuresti. Vestea proasta pentru concurenta este ca, daca Trustul Intact, prin celalalt post pe care il detine - Romantic FM -, nu a fost pana acum un concurent pe piata de publicitate radio (acesta nu difuzeaza publicitate), fara indoiala ca News FM o va accesa, fiind un post comercial 100%.
Dar acesta nu este singurul motiv de temere pentru concurenta. Managerul proiectului News FM nu a dorit sa pronunte niciun nume de realizator, pentru ca ei sunt inca angajati la alte radiouri.
Deci surprize multe, echipa numeroasa si cu experienta, fluxuri de informatii asigurate, echipamente pe pozitii. Un singur lucru i-a mai ramas de facut redactorului-sef Cristian Lupu: „Vrem sa revolutionam radioul de stiri, prin transmiterea prin sistemul RDS, in primul rand a noutatilor din trafic si apoi a celorlalte informatii“.

http://www.sfin.ro/a...58&pager_text=0

#25
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
asa zicea si mai acu catva timp ca la inceput , acu ca la jumate .. lol .. mai avem de asteptat , cat despre receptie si tehnic acesta nu mai exista pentru mine , nu emite ca sa zic asa!

#26
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Si are de gand sa-si faca retea nationala?

#27
dex72

dex72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 27.06.2005

View Postchatnoir401, on Oct 1 2007, 17:15, said:

Si are de gand sa-si faca retea nationala?
News FM deocamdata in Bucuresti pe 89 FM, cu intentii de extindere si in tara. Poate fi ascultat pe net la News FM

#28
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Deja in cateva orase exista NEWS FM insa cu program propriu.

#29
napster1

napster1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 15.04.2007

View Postchatnoir401, on Oct 29 2007, 13:40, said:

Deja in cateva orase exista NEWS FM insa cu program propriu.

News FM Cluj, Focsani, Sulina, Sibiu apartin de trustul Realitatea Catavencu
News FM Bucuresti apartine de Intact

#30
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005

View Postnapster1, on Oct 29 2007, 20:32, said:

News FM Cluj, Focsani, Sulina, Sibiu apartin de trustul Realitatea Catavencu
News FM Bucuresti apartine de Intact
La prima vedere nu exista nici o legatura intre acestea, insa intrebarea e daca vor ramane in continuare independente.
De exemplu la Focsani retransmite stiri de la RADIO GUERILLA.

#31
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
mai e restrictie la TEHNIC .. .. daca nu , trebui sa vorbesc si de el ca a calcat stramd de 215532 de ori , dar nu am putut vorbii de partea tehnica si sunet  , ca de nu ne-a lasat lumea!

#32
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
In ce consta aceasta restrictie?

#33
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006

View Postchatnoir401, on Nov 21 2007, 21:19, said:

In ce consta aceasta restrictie?
parca nu mai tzii minte  :lol:

#34
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Se mai intampla...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate