Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
achizitie oculus

Romanii cei mai fericiti din UE d...

Educatie financiara in scoli de u...

Optiune Garmin distanta in km
 Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...

Telefon pentru fotografii
 Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie

Fara centrale de apartament peste...
 Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare

Cod CAEN activitati birou

Bougainvillea

- - - - -
  • Please log in to reply
132 replies to this topic

gomez99

gomez99

Senior Member

• Grup: Senior Members
cu unghia sau cu foarfeca rupi/tai mugurul din virful crengii, cel care desface frunze noi. creanga dezvolta ramuri laterale de la primele noduri de sub ciupire. e valabil cam la orice planta care poate ramifica - copaci, flori, legume.

Attached Files

grecul68

grecul68

Member

• Grup: Members
Floarea mea a inflorit prin martie si de atunci  pauza...nicio miscare.
Face la frunze,frunzulite  si ramurele intruna, ce-o fi cu ea??
Am inteles ca daca ii schimbi ghiveciul in primul an asa se comporta, oare asta sa fie motivul pentru care nu face floricele?

gomez99

gomez99

Senior Member

si la mine infloreste in valuri. acum se pregateste de valul doi. si da, se pare ca de cite ori o deranjezi nu se bucura prea tare.

angelicadraghiceanu

angelicadraghiceanu

Junior Member

SALUT
am si eu o tufa de bougainvillea dar nu vrea sa infloreasca desi este in plin soare si o un la 2-3 zile pentru ca altfel se pleosteste, s-a transformat itr-o tufa plina de spini care creste intr-una...... ce sa-i fac ? vreau sa-mi fac si mie o floricica....

angelicadraghiceanu

angelicadraghiceanu

Junior Member

angelicadraghiceanu, on 28th July 2009, 13:28, said:

SALUT
am si eu o tufa de bougainvillea dar nu vrea sa infloreasca desi este in plin soare si o un la 2-3 zile pentru ca altfel se pleosteste, s-a transformat itr-o tufa plina de spini care creste intr-una...... ce sa-i fac ? vreau sa-mi fac si mie o floricica....

Pe aici e pustiu ...toata lumea e in vacanta?  Nu-mi spune si mie nimeni ce sa-i fac acestei balarii, ca s-a transformat intr-o tufa care creste intr-una.
Am adus-o cu greu din Grecia si m-am bucurat atata cand s-a prins....dar nu ii place deloc aici, si-mi este si mila sa o arunc. :w00t:

gomez99

gomez99

Senior Member

din cite stiu eu, cresterea spinilor la bouga e reactie la stress. mi s-a spus ca poate reactiona asa si la tunderi repetate. si eu am o bouga mare si transplantarea ei in ficare primavara in gradina are ca rezultat intirzierea infloririi - comparativ cu cea mica din ghiveci care infloreste cam cind ii vine, pe parcursul anului.
as zice 3 lucruri:
a inradacinat bine? bouga e planta de zona calda, la mine a stat si cite 2 saptamini neudata. ofilirea asa de rapida a frunzelor ar putea fi rezultatul unei inradacinari slabe.
e plasata intr-o zona buna, pamint, curenti de aer, etc?
poate ceva ingrasamint, un tratatametn foliar, ceva , i-ar prinde bine.

angelicadraghiceanu

angelicadraghiceanu

Junior Member

gomez99, on 1st August 2009, 22:56, said:

din cite stiu eu, cresterea spinilor la bouga e reactie la stress. mi s-a spus ca poate reactiona asa si la tunderi repetate. si eu am o bouga mare si transplantarea ei in ficare primavara in gradina are ca rezultat intirzierea infloririi - comparativ cu cea mica din ghiveci care infloreste cam cind ii vine, pe parcursul anului.
as zice 3 lucruri:
a inradacinat bine? bouga e planta de zona calda, la mine a stat si cite 2 saptamini neudata. ofilirea asa de rapida a frunzelor ar putea fi rezultatul unei inradacinari slabe.
e plasata intr-o zona buna, pamint, curenti de aer, etc?
poate ceva ingrasamint, un tratatametn foliar, ceva , i-ar prinde bine.

Multumesc ca m-ai bagat in seama!!! :rolleyes:
Sa inteleg ca spinii aia nu sunt un semn bun.
Anul trecut din grecia am venit cu cateva crengute, am citit pe net cum se prinde, le-am infipt in ghiveci,am taiat o sticla de plastic si am pus-o in capul crengutelor, acum in primavara am  luat sticla de plastic, si lastarii nu au obiectat nimic, au inceput sa creasca. Dar la cea mai mica lipsa de apa toate varfurile si frunzele sunt pleostite, s-a facut o tufa mare,creste si iar creste plina de spini. Si eu m-am gandit ca nu-i normal sa fie atat de putin rezistenta la lipsa de apa, deci mie in loc de flori mi-a facut spini....
Este pusa la soare, poate sa nu-i placa ca este balconul inchis, este asezata la fereastra intr-un colt si imediat urmatoarea fereastra sta in permanenta deschisa.
E posibil sa nu-i placa soarele filtrat prin sticla? Si chiar dac- o mut de acolo o sa-si mai revina?
N-am incercat sa trag de ea dar pare bine infipta, din varfuri am ciupit dupa ce am vazut ca s-a prins bine, de atunci nu am mai taiat niciun pic din ea.
M-am gandit de multe ori s-o ignor sa nu o mai ud la doua zile si sa vad ce-o sa faca. :angry:
Eram asa de fericita cand am vazut ca s-a prins, ma gandeam ca o sa am si eu putin din frumusetea greciei, dar ......

gomez99

gomez99

Senior Member

poate se incalzeste ghiveciul prea tare de la razele soarelui? poate coletul de radacini e prea mare si nu mai are sol deloc in ghiveci?
am un pui de bouga de 5 cm prins dintr-un fragment de  cracuta si n-are nici un spin dar nici flori inca. cea din ghiveci nu stiu daca are 2-3 iar cea din grdaina are destui, da mai spre baza.
asta e cea din gradina, infloreste putin si tirziu si are cite un spin mare si dur din loc in loc.
http://ro.fotoalbum....a63970/00000051
asta e cea din ghiveci, nu are spini aproape deloc
http://ro.fotoalbum....a85177/00000056

HADE 61

HADE 61

Member

eu le-am bagat pe balconul inchis pentru ca temperaturile nocturne au scazut si dimineata le gaseam cu frunzele lasate . cea roz cu 3-4 flori este un pui prins dintr-un butas anul trecut in septembrie . s-a prins tare greu , a crescut la fel de greu o perioada , ca apoi sa se lungeasca exagerat si am fost nevoita sa-l intorc si sa-l dirijez cam in cerc .

Attached Files

Edited by HADE 61, 05 October 2009 - 18:45.

HADE 61

HADE 61

Member

asta primavara am luat 2 bougainvillea . una era mai mica dar prinsa cu niste cleme si era mai stufoasa . mica insemnand vre-o 60 cm .imediat catelul i-a ros mai toate frunzele  . peste un timp i-am schimbat ghiveciul , radacinile erau in mare parte compromise  dar m-am gandit totusi s-o plantez . apoi i-au ramas doar niste bete . am fost tare multumita cand au aparut frunze noi si imi doream sa faca macar o floare ca sa stiu culoarea .
ia uitati supravietuitoarea :

Attached Files

Edited by HADE 61, 13 October 2009 - 06:47.

gomez99

gomez99

Senior Member

frumoasa! daca prinzi vreodata butasi din cea rosie, anunta-ma si pe mine )

HADE 61

HADE 61

Member

sti ca sunt greu de prins , dar daca vrei butasi pot sa-ti  tund cativa si ii pui la prins singur .mie din multi roz nu mi s-au prins decat 2 .

gomez99

gomez99

Senior Member

HADE 61, on 13th October 2009, 16:03, said:

sti ca sunt greu de prins , dar daca vrei butasi pot sa-ti  tund cativa si ii pui la prins singur .mie din multi roz nu mi s-au prins decat 2 .
da, as zice cam 10%. da poate incerc la primavara daca iti mentii oferta :)

HADE 61

HADE 61

Member

pana atunci , o sa pun eu cativa , daca nu iese nimic ramane pe primavara sa pui .

corado15

corado15

New Member

am cumparat in vara un exemplar foarte frumos de bougainvillea din bricostore. era toata inflorita si i a mers bine ... o perioada(1-2 luni).  ehhh de la plantuta inflorita si pana la un copacel aproape fara frunze nu a fost nevoie decat de vreo luna. La cea mai mica atingere sau adiere(e suficient sa stranuti in directia ei) ii cad frunze, inclusiv cele care nu au apucat sa ajunga la maturitate ca sa zic asa. ce sa i faca ... i am schimbat ghiveciul pt ca era prea mic cel in care a fost cump. mai nou de vreo 2 zile am pulverizat apa pe cele cateva frunze ramase si parca se observa o ameliorare. cine poate sa ma ajute ?!

HADE 61

HADE 61

Member

e un lucru natural sa ii cada frunzele si sa ramana bete . pana prin aprilie trebuie tinuta mai la rece si udata rar .unele infloresc si asa fara frunze.

Attached Files

Edited by HADE 61, 29 October 2009 - 15:50.

grecul68

grecul68

Member

Acum pe timpul iernii, din partea lemnoasa au crescut foarte mult (cam 40-50 cm) niste ramurele verzi, foarte subtiri. Ce trebuie facut,lasate asa sau taiate ??
Multumesc.

Edited by grecul68, 25 February 2010 - 23:00.

HADE 61

HADE 61

Member

daca ai observat , doar in varful noilor cracute se formeaza florile . eu anul trecut am taiat acel varf care creste vioi si apoi planta a stagnat si nici din varful ala nu s-a prins nici-o bucata .eu anul asta nu tai nimic , le incolacesc cat sunt crude si noi .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate