![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Bougainvillea
Last Updated: May 18 2019 23:48, Started by
grecul68
, Aug 24 2007 22:13
·
0

Posted 24 August 2007 - 22:13

Ce stiti despre aceasta planta si despre aclimatizarea ei in tara noastra pe timpul iernii?
Edited by Valentina30, 07 May 2008 - 14:00. |
Posted 24 August 2007 - 23:47

Am doua din aceste plante in curte si sunt cat casa de mari.
Una este portocalie si cealalta rosu aprins. Sunt extrem de rezistente si cresc ff repede. Nu stiu nimica despre aclimatizarea de care vorbesti. |
Posted 25 August 2007 - 04:03

Ce stiti despre aceasta planta si despre aclimatizarea ei in tara noastra pe timpul iernii? Tu spui ca o tii afara si iarna nu are nicio problema, infloreste normal? Ma refer la ierni normale pentru tara noastra, nu ca cea de anul asta... Eram curios cand incepe sa infloreasca si cat tine perioada de inflorire si daca necesita conditii speciale de intretinere( ingrasaminte, etc)? |
Posted 31 August 2007 - 07:26

Bougainvillea, intr-adevar, la clima noastra, nu are nici o sansa sa reziste afara. Deci, cu incredere, poti pastra planta, pe timpul iernii, pe un balcon inchis, la temperaturi de max. 10 gr. E chiar indicat sa ii oferi o perioada de repaos, sa infloreasca in vara urmatoare.
Vara prefera amplasare in locuri cu mult soare (iubeste soarele - de fapt, te gindesti exact la conditiile unei clime mediteraneene, sa i le poti oferi, macar pe timp calduros). Se uda din abundenta si se fertilizeaza o data pe saptamina. Iarna, poti sa o uzi, putin, o data la 2 saptamini, in conditiile in care o pastrezi in incaperi cu temp. intre 7-10 grade. Nu necesita ingrijiri deosebite; sa aiba un sol cu un bun drenaj si sa o tunzi primavara (infloreste pe lastarii noi). |
Posted 02 September 2007 - 14:58

Am doua din aceste plante in curte si sunt cat casa de mari. Una este portocalie si cealalta rosu aprins. Sunt extrem de rezistente si cresc ff repede. Nu stiu nimica despre aclimatizarea de care vorbesti. Normal ca nu stii nimica despre aclimatizare, vad ca stai in America. Eu ma refeream la tara noastra, adica Romania... Edited by grecul68, 02 September 2007 - 15:19. |
Posted 05 September 2007 - 10:22

Vorbim de acest arbust? Ma intereseaza foarte tare, ca am 2 si vine iarna si nu prea stiu ce sa fac cu ei sa nu-i pierd. Madam de la magazin mi-a zis sa-i plantez linistita in curte ca rezista peste iarna si acuma vad ca nu rezista afara...
Attached FilesEdited by Cela, 05 September 2007 - 12:05. |
Posted 05 September 2007 - 12:33

Vorbim de acest arbust? Ma intereseaza foarte tare, ca am 2 si vine iarna si nu prea stiu ce sa fac cu ei sa nu-i pierd. Madam de la magazin mi-a zis sa-i plantez linistita in curte ca rezista peste iarna si acuma vad ca nu rezista afara... |
Posted 05 September 2007 - 15:47

Multumesc de pont. Inca 2 intrebari:
1. inainte de a le duce in interior sa le schimb ghivecele? 2. pana la ce temperatura le pot lasa peste noapte afara? Multumesc mult. |
Posted 09 September 2007 - 18:19

Iti raspund eu la intrebari, anna's studio:
1. Nu e nevoie sa le schimbi ghivecele inainte de a le duce in interior. Substratul plantelor (pamintul, adica) se schimba doar primavara, si nu in fiecare an. In cazul plantei tale, daca e achizitionata anul asta, poti sa ii schimbi ghiveciul la primavara. 2. Planta rezista, pentru perioade scurte de timp, si la -1 gr. Dar nu te sfatuiesc sa incerci. Daca temperaturile nocturne ating 2 sau 3 grade, e de preferat sa muti planta in interior. |
Posted 11 September 2007 - 00:03

Multumesc frumos de raspunsuri.
Sa aveti o seara frumoasa si plantute sanatoase! |
|
Posted 21 September 2007 - 12:28

cum se inmulteste ,va rog ? prin lastari ? Mai precis, bougainvillea se inmulteste din butasi de varf (denumiti si lastari terminali) taiati in august-septembrie si plantati in substrat usor, afanat, cu drenaj bun,. Lastarii astfel plantati au nevoie cel putin o perioada de 3-4 saptamani de caldura constanta ( 22-24 g C), lumina difuza si umiditate ridicata. |
Posted 21 September 2007 - 15:07

multumesc .adica daca as face ca la gardenie ,sa-i pun o folie peste ghiveci ,s-ar mai pastra temperatura si umiditatea si lumina , e bine ? e 25 lei in obor o planta adevarata ,sa vad ...
|
Posted 23 September 2007 - 10:24

multumesc .adica daca as face ca la gardenie ,sa-i pun o folie peste ghiveci ,s-ar mai pastra temperatura si umiditatea si lumina , e bine ? e 25 lei in obor o planta adevarata ,sa vad ... Astfel lastarii pusi la prins beneficiaza de umiditatea necesara creata prin condens pe peretii pet-ului dar periodic beneficiaza si de aer astfel incat sa nu putrezeasca de prea multa apa. ![]() |
Posted 10 November 2007 - 11:59

Iata bougile mele cu tunsoarea de interior
![]() Le merge foarte bine, abia astept primavara sa se bucure iar de curte si, poate pana atunci, chiar de un foisor pe care sa il completeze... Sini, ce-ti fac ramurelele de bouga? S-au prins? Attached Files |
Posted 10 November 2007 - 13:59

Iata bougile mele cu tunsoarea de interior ![]() Le merge foarte bine, abia astept primavara sa se bucure iar de curte si, poate pana atunci, chiar de un foisor pe care sa il completeze... Sini, ce-ti fac ramurelele de bouga? S-au prins? ![]() Cand ai de dat din aceea galbena/portocalie, sa stii ca sunt amatoare. ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users