Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HDD Extern Seagate

Range extender

Problema automatizare
 Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid

Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...
 Digitalizare in domeniul Horeca

Asigurare la B7 cat mai ajunge?

cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto
 [CUM] Cum ati fi reactionat in ac...

Credex și altex fara dobanda

schimbare nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...
 

Excel macro

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Domnuics

Domnuics

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 18.01.2007
Salutare

Trebuie sa fac si eu in excel un buton care sa imi aduca niste date din alt fisier excel.
Cum as putea sa fac si eu asa ceva? Butonul e simplu de facut, dar la macro-uri e gata pt mine. Nu mai stiu ce sa scriu.

Ma poate ajuta cineva va rog cu cateva linii de cod?

Multumesc

#2
pogandarius

pogandarius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 17.08.2005

View PostDomnuics, on Aug 24 2007, 11:57, said:

Salutare

Trebuie sa fac si eu in excel un buton care sa imi aduca niste date din alt fisier excel.
Cum as putea sa fac si eu asa ceva? Butonul e simplu de facut, dar la macro-uri e gata pt mine. Nu mai stiu ce sa scriu.

Ma poate ajuta cineva va rog cu cateva linii de cod?

Multumesc
Era mai simplu asa : Insert -> Hiperlink .
Attached File  Insert.JPG   185.39K   182 downloads

#3
cristi80

cristi80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 23.08.2007

View PostDomnuics, on Aug 24 2007, 11:57, said:

Salutare

Trebuie sa fac si eu in excel un buton care sa imi aduca niste date din alt fisier excel.
Cum as putea sa fac si eu asa ceva? Butonul e simplu de facut, dar la macro-uri e gata pt mine. Nu mai stiu ce sa scriu.

Ma poate ajuta cineva va rog cu cateva linii de cod?

Multumesc

Salut
Raspunsul e destul de simplu.
Asa cum ai spus:
1) click pe buton deschide alt fisier;
2) il faci active;
3) selectezi un range din el si il copiezi unde vrei tu in excel-ul tau
4) inchizi fisierul.

Acum ai in clipboard ceea ce doreai... Daca nu te descurci cu scrierea codului pentru pasii de mai sus:

Deschidere fisier: Workbooks.Open Filename:="C:\Folder\Fisierul_cu_datele_care_te_intereseaza.xls"
Inchidere fisier: Workbooks("C:\Folder\Fisierul_cu_datele_care_te_intereseaza.xls").Close

#4
gsturzu

gsturzu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.06.2007
Sorry ca ma "bag" si eu. E cineva interesat de o pozitie de C#+Excel si VBA+Excel in Timisoara?

#5
bujuu

bujuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 13.03.2005
am si eu o problema asemanatoare
am 2 fisiere A si B
si vreau ca in fisierul A sa introduc intr-un sheet un range de ex A1:L81 din fisierul B dintr-un sheet
as putea sa fac asta printr-un buton care sa fie in A si care sa aiba atasat un cod in visual basic?
o procedura in genu:
Sub test()
Workbooks.Open Filename:="C:\test\B.xls"
Sheets("sheet1").Select
Range("A1:L81").Select
End Sub
ceva in genu asta...ma poate ajuta cineva?

PS:in Excel 2007 stie undeva unde gasesc control toolbox...

#6
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,809
  • Înscris: 26.11.2001

View Postbujuu, on Sep 5 2007, 19:48, said:

am si eu o problema asemanatoare
am 2 fisiere A si B
si vreau ca in fisierul A sa introduc intr-un sheet un range de ex A1:L81 din fisierul B dintr-un sheet
as putea sa fac asta printr-un buton care sa fie in A si care sa aiba atasat un cod in visual basic?
o procedura in genu:
Sub test()
Workbooks.Open Filename:="C:\test\B.xls"
Sheets("sheet1").Select
Range("A1:L81").Select
End Sub
ceva in genu asta...ma poate ajuta cineva?

PS:in Excel 2007 stie undeva unde gasesc control toolbox...


de ce te complici cu cod daca poti face pur si simplu link intre sheet-uri si in momentul deschiderii se actualizeaza automat cu valorile din al doile afisier ?

#7
bujuu

bujuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 13.03.2005
am reusit sa mai lucrez la procedura insa nu reuseste sa imi copieze in fisier decat daca dau paste sau un enter in foaia unde vreau sa copieze...teoretic am reusit sa mi se copieze in clipboard ceea ce vroiam insa cum il aduc automat in primul fisier?

aceasta este procedura...
Sub test()
Workbooks.Open Filename:="C:\test\test2.xls"
Sheets("RaporturiFundamentaleActiuni").Visible = True
Sheets("RaporturiFundamentaleActiuni").Select
Range(" A1:L81").Select
Range(" A1:L81").Copy
Workbooks.Open Filename:="C:\test\test1.xls"
ActiveWorkbook.Activate
Sheets("test").Select
End Sub

#8
TLGsoft

TLGsoft

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 25.03.2006

View Postbujuu, on Sep 5 2007, 19:48, said:

PS:in Excel 2007 stie undeva unde gasesc control toolbox...

Bifeaza "Excel Options" -> Popular -> Top options for working with Excel -> Show Developer tab in the Ribbon.

#9
bujuu

bujuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 13.03.2005

View PostTLGsoft, on Sep 6 2007, 15:12, said:

Bifeaza "Excel Options" -> Popular -> Top options for working with Excel -> Show Developer tab in the Ribbon.
mersi tare mult ,am gasit

#10
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,809
  • Înscris: 26.11.2001

View Postbujuu, on Sep 6 2007, 14:58, said:

...

ia vezi asa, este cod pentru un buton ...deschide test2, copiaza, inchide, deschide test1, face paste, salveaza si inchide.

Quote

Private Sub CommandButton1_Click()

Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False

Workbooks.Open Filename:="C:\test\test2.xls"
Sheets("RaporturiFundamentaleActiuni").Range("A1:L81").Copy
ActiveWorkbook.Close
Workbooks.Open Filename:="C:\test\test1.xls"
Sheets("test").Range("A1").Select
ActiveSheet.Paste
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close

Application.DisplayAlerts = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

am mai scos parti din ceea ce ai scris tu care nu-s in mod necesare in mod deosebit

Edited by endless, 06 September 2007 - 14:47.


#11
bujuu

bujuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 13.03.2005

View Postendless, on Sep 6 2007, 14:56, said:

de ce te complici cu cod daca poti face pur si simplu link intre sheet-uri si in momentul deschiderii se actualizeaza automat cu valorile din al doile afisier ?
pai am facut un hiperlink in fisierul A pe fisierul B insa daca dau click  pe link mi se deschide fisierul B...

#12
bujuu

bujuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 13.03.2005

View Postendless, on Sep 6 2007, 15:44, said:

ia vezi asa, este cod pentru un buton ...deschide test2, copiaza, inchide, deschide test1, face paste, salveaza si inchide.
am mai scos parti din ceea ce ai scris tu care nu-s in mod necesare in mod deosebit
mersi tare mult...dar tot nu imi da paste in primul fisier:(...
incerc sa imi dau seama de ce...

#13
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,809
  • Înscris: 26.11.2001

View Postbujuu, on Sep 6 2007, 15:55, said:

pai am facut un hiperlink in fisierul A pe fisierul B insa daca dau click  pe link mi se deschide fisierul B...

am spus link, nu hyperlink si este ceva de forma (in test 2 catre test1) :
='C:\Test\[test1.xls]RaporturiFundamentaleActiuni'!$A$1

in celula A1, chestie care o repeti in fiecare celula din aria respectiva, fiecare celula catre corespondenta ei.


Oricum, vezi ca ti-am facut cod mai sus, pe care il poti pune intr-un workbook oarecare si care la rulare, copiaza cum vrei tu datele.

Poate nu-ti face paste pentru ca respectivul cod este de fapt in al treilea fisier, in timp ce initial, cele 2 sunt inchise inainte de a plimba datele intre ele.

Edited by endless, 06 September 2007 - 15:19.


#14
bujuu

bujuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 13.03.2005

View Postendless, on Sep 6 2007, 16:18, said:

am spus link, nu hyperlink si este ceva de forma (in test 2 catre test1) :
='C:\Test\[test1.xls]RaporturiFundamentaleActiuni'!$A$1

in celula A1, chestie care o repeti in fiecare celula din aria respectiva, fiecare celula catre corespondenta ei.
Oricum, vezi ca ti-am facut cod mai sus, pe care il poti pune intr-un workbook oarecare si care la rulare, copiaza cum vrei tu datele.

Poate nu-ti face paste pentru ca respectivul cod este de fapt in al treilea fisier, in timp ce initial, cele 2 sunt inchise inainte de a plimba datele intre ele.
am pus intr-un al treilea fisier si asa le copiaza..apar la unele celule incompatibilitati de tip...mersi...o sa incerc asa...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate