Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...
 

Punctele Fudds

- - - - -
  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#37
insaniac

insaniac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 23.10.2008
Salut,si eu sufar de tulburari vitreene sau miodezopsii de cam jumatate de an.Am fost la cativa oftalmologi pana sa aflu ca sufar de asa ceva,toti imi ziceau ca nu am nimic.Am vederea buna,mi s-a facut si fundul de ochi.Mi s-a prescris timp de 3 luni Vitreoclar 1/zi si Mirtilenne Puro 1/zi.Deocamdata nu si-au facut efectul desi a trecut 1 luna.Ceva tratamente alternative,naturiste a incercat cineva ? Mentionez ca am 23 ani...

#38
irusu

irusu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 16.09.2008
si mie mi-au aparut acum 3 zile aceste scame la ochiul stang , am fost la 2 medici oftalmologi , cel de la Constanta mi-a spus sa iau "vitreoclar" , de azi incep sa iau si o sa mai iau pe langa si sirop de afine , astept sa vad ce rezultate dau , am 23 de ani si sper sa nu stau cu aceste scame ani de zile cum au auzit multa lume

#39
irusu

irusu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 16.09.2008
am scris mai inainte ca am aceste pete...am luat"vitreoclar" si sirop de afine si vad ca a inceput sa dea inapoi si sa se miscoreze dupa numai 2 saptamani de cand am inceput sa iau...

#40
vammpy

vammpy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.01.2008
Am facut 2 operatii, in Belgia. Prima in iunie 2009 la dr Tassignon (ochiul stang) iar a doua in noiembrie la dr Stalmans (ochiul drept). Amandoua au decurs fara complicatii. de prima operatie sunt partial multumit, iar de a doua 100 % multumit. Per total, a meritat sa fac operatiile si tot efortul de a ajunge acolo. Multa sanatate la toti ! Vammpy  ([email protected])

#41
andrei_im

andrei_im

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,019
  • Înscris: 13.08.2009
Eu am un singur punct de acest tip la ochiul drept si l-am sesizat prima oara acum o saptamana. E aproape de centrul vederii. Daca il mut in sus si-l las sa cada pana in centrul vederii, pot, cu greu, sa si "focalizez" cat de cat pe el. E ca o scama, nu e chiar ca un punct si-l sesizez cand ma uit la ceva alb(spatiul de scriere al mesajelor pe forumul softpedia)  sau la cer(eram pe sezlong cand l-am sesizat prima oara). Nu am avut timp sa ma duc pana acum la medic, dar in maxim o saptamana ajung si la un oftalmolog.
Am fost o singura data la oftalmolog acum vreo 2 ani, cu un ochi vedeam perfect, iar cu celalalt mi-a zis ca am o foarte mica problema, nu mai tin minte nici dioptria exacta, nici ochiul si nici daca era vorba de miopie sau hipermetropie. As paria totusi pe hipermetropie la ochiul drept, desi nu sunt 100% sigur de asta, dar hipermetropie are si taica-miu. Mi s-au recomandat ochelari daca ma deranjeaza vederea, doctorita a presupus ca ma deranjeaza din moment ce sunt acolo, desi eu m-am dus pentru ca am zis ca ar fi cazul sa vad si un cabinet oftlamologic din interior. Nu port ochelari.
A doua "problema" oftalmologica a mea este faptul ca pot focaliza si defocaliza rapid pe orice, nu stiu daca e de bine sau de rau, dar stiu ca nu e normal. Natura meseriei mele(viitoare, sunt student) imi cere sa ma uit si prin niste lunete prin care se mai uita si colegii, aparatele cu pricina au si un surub de focalizare pe care de obicei nu ma obosesc sa-l folosesc si vad normal chiar daca inaintea mea a fost un miop sau un hipermetrop.
A treia "problema" oftalmologica a mea este faptul ca ochiul drept se acomodeaza mai repede cu intunericul(sau lumina) decat ochiul stang. Asta banuiesc ca se intampla deoarece atunci cand ma uit in lumina puternica, nu tin ambii ochi semideschisi, asa cum ar face un om normal, ci il tin pe stangul inchis si pe dreptul larg deschis. Nu stiu ce logica(gresita evident) urmeaza creierul meu de reactioneaza asa, dar asa fac eu.

Problemele 2 si 3 sunt offtopic si nu sunt asa de importante, nu ma deranjeaza si uneori sunt un avantaj, totusi sunt curios daca mai are cineva aceleasi simptome ca mine.
Problema unu e ontopic si ma intereseaza daca a mai avut cineva o astfel de problema atat de putin grava( o singura scama mica) si a reusit sa scape de problema. Operatia pentru mine nu este o optiune pentru ca am inteles ca, pe langa riscurile asociate, te scapa de majoritatea punctelor, nu de toate, deci as putea sa fac operatia si sa scap de punct, sau sa nu rezolv absolut nimic.

#42
yonutzcircarul

yonutzcircarul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.01.2011
salut ma numesc ionut..am 20 de ani si cam acum 5 luni au inceput sa imi apara o ceata in ochiul stang..dar nu iam dat importanta...vad multe punctulete care mi se misca odata ce misc ochiul...si cateodata mai imi apar si 1 punct 2 negre .....vad ca si cum as avea o plasa de tantari in ochi este foarte derutant ma deranjeaza foarte mult .Ma impiedica sa mai si lucrez aceasta afectiune a ochiului,,,am fost la un doctor si mia zis k am un edem papilar..mia dat niste picaturi da dejeaba dupa care am fost la un alt doctor si mia spus k am o inflamatie un fel de conjuctivita...Azi am cautat pe internet si am gasit exact ce am eu la ochi aceste puncte fudds.daca stie cineva cum poate fii tratata boala aceasta sau vindecata va rog din suflet sa ma ajutati k sunt disperat...ma afecteaza si in viata mea personala afectiunea asta sunt cu moralul la pamant din cauza boalei :confuzzled: am incercat sa imi pun ochelari da dejeaba..tot asa vad nici sa conduc masina nu pot k ma deranjeaza mieste frica sa nu fac vreun accident....daca stiti vreun remediu va rog sa ma ajutati.mc

Edited by adadoi, 21 January 2011 - 15:10.
româneºte, cu cratime


#43
PAWWA

PAWWA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.06.2010
Salut tuturor cu miodezopsi,flocoane,muste,etc :peacefingers:
Acum 1 saptamana jumate au inceput sa-mi apara si mie acele firicele de fum,musculite,eram foarte speriat deoerece am miopie forte,ma gandeam la tot ce poate fi mai rau,nu suportam lumina,etc nu intru in amanunte deoarece sigur ati trait cu  toti acele momente de disconfort si panica.
A 2-a zi fuga la oftalmolog si am aflat de miodezopsia de care sufeream,apare de obicei la cei cu miopie iar domna oftalmolog mi-a recomandat Andrusen Mega timp de 3 luni si Vitreoclar timp de 6 luni si mi-am zis ok asta este voi ramane cu aceasta afectiune in permanenta desi nu distingeam oameni pe strada timp de 2 zile de cand am inceput tratamentul.
Am inceput sa rascolesc netul in cautarea vreunui tratament si surpriza unii recomandau Afinele altii Catina,ce pot sa scriu decat ca am mers la plafar am cumparat ceai de afine-fructe si ceai de catina,mi-am zis in fond ce poate fi mai rau de atata sa beau niste ceaiuri.Precizez ca in perioada asta de 1 saptamana jumate am evitat pe cat posibil calculatorul,in loc de cafea am baut ceaiurile respective+Andrusen Mega si Vitreoclar dar am inceput sa folosesc si Argila Favisan (ptr.dezintoxicarea organismului) se gaseste la farmacie,plus manc in fiecare zi 1 portocala si i-au de 3 ori pe zi vitamina C+Eridiarom (un supliment ce contine afine).
Dupa 3 zile au inceput sa-mi dispara ceata,firicelele de fum,musculitele desi mai vad cate una dar deja m-am obisnuit,vederea a inceput sa-si revina atat cat pot vedea cu ajutorul ochelarilor,lumina nu ma mai deranjeaza chiar deloc,pe zi ce trece simt progrese in sensul ca imi revin la o viata normala.
In speranta ca va vor ajuta cele descrise mai sus va doresc sanatate multa.

#44
yonutzcircarul

yonutzcircarul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.01.2011
salut la toti am fost la oftalmolog si mi sa facut o tomografie...din care a rezultat k ochiul meu este in perfecta stare nu am nimic la retina si fundul de ochi este bun....insa mia zis k am un mic edem in lichidul de ochi in vitros...nustiu ce bla bla.....si mia prescris un medicament...Vitreoxigen 1 data pe zii cica este foarte bun si ,...indometacin arena...tot 1 data pe zii...trebuie sa le iau si sa ma duc inapoi la control peste 2 saptamani doamne sper sa dea ceva rezultate k numai suport scameele astea din ochi

#45
PAWWA

PAWWA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.06.2010

 yonutzcircarul, on 26th January 2011, 12:54, said:

salut la toti am fost la oftalmolog si mi sa facut o tomografie...din care a rezultat k ochiul meu este in perfecta stare nu am nimic la retina si fundul de ochi este bun....insa mia zis k am un mic edem in lichidul de ochi in vitros...nustiu ce bla bla.....si mia prescris un medicament...Vitreoxigen 1 data pe zii cica este foarte bun si ,...indometacin arena...tot 1 data pe zii...trebuie sa le iau si sa ma duc inapoi la control peste 2 saptamani doamne sper sa dea ceva rezultate k numai suport scameele astea din ochi

Sunt multe persoane cu vederea buna si au aceasta problema,singura chestie ce ma deranjeaza la oftalmologi este ca nici unul nu precizeaza,domnule vitaminizativa :thumbup: ori folositi respectivele ceaiuri,ei ne indoapa cu medicamente si atat.Cum am precizat mai sus folosesc pe langa medicatie si ceai de afine fara zahar,consum 3 vitamina C pe zi si manc 1 portocala pe zi iar dupa 2 zile a reanceput sa-mi dispara ceata si flocoanele altfel daca luam numai medicatia poate ar mai fi durat mult si bine  pina imi dispareau,cum citeam pe alte forumuri ca se plangeau unii ca nu-i ajuta medicatia ori ca nu are nici un efect deoarece nu se vitaminizau.

#46
alexandrae09

alexandrae09

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.09.2011
Si eu am "muste" in ochi, le-am descoperit pe la 10 ani, nu stiu de cand le am in realitate. Nu au crescut, sunt la locul lor de atunci, sunt obisnuita cu ele, nu ma deranjeaza decat atunci cand e foarte lumina pentru ca le vad mult mai clar.
Vammpy multumim ca ne-ai impartasit experienta ta legata de operatie, e bine de stiut ca exista o solutie in cazul in care se agraveaza

#47
Jazz09

Jazz09

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.11.2011

 insaniac, on 3rd September 2009, 13:07, said:

Salut,si eu sufar de tulburari vitreene sau miodezopsii de cam jumatate de an.Am fost la cativa oftalmologi pana sa aflu ca sufar de asa ceva,toti imi ziceau ca nu am nimic.Am vederea buna,mi s-a facut si fundul de ochi.Mi s-a prescris timp de 3 luni Vitreoclar 1/zi si Mirtilenne Puro 1/zi.Deocamdata nu si-au facut efectul desi a trecut 1 luna.Ceva tratamente alternative,naturiste a incercat cineva ? Mentionez ca am 23 ani...

Asa cum spuneau unii utilizatori, aceste asa-zis “inofensive” puncte fudds sau “scame” pot afecta calitatea vietii. Este important sa luati masuri imediat ce acestea apar. Tratamentul de mai jos a functionat pentru mine. Asadar:  

- ulei de catina presat la rece (Hofigal) – o lingurita pe zi, dimineata inainte de micul dejun
- amestec de uleiuri presate la rece (de la Manicos- samburi de struguri, nuca, migdale dulci, germeni de grau, susan)- o lingurita pe zi
- miere amestecata cu catina proaspata (foarte bogata in vitamina A)- o lingura pe zi , in care puteti adauga 10 picaturi de tinctura de propolis
- seara, inainte de culcare, aplicati pe pleoape putin ulei de catina si masati usor in jurul ochilor pana intra in piele.
Uleiul de catina este rosiatic, asa ca dimineata trebuie sa va demachiati/spalati cu atentie. Este foarte bun si in loc de crema hidratanta pentru ochi, reduce ridurile si cearcanele, iar vitamina A pe care o contine va face bine si ochiului, si tenului.
- ceaiuri, neindulcite : afin, maces, coacaze (2 litri pe zi)
- extract din mladite de afin si extract din mladite de coacaz negru (Plant Extrakt)- 4 ml pe zi (2ml afin, 2 ml coacaz- dimineata si seara)- 3 luni, urmate de o luna pauza, dupa care reluati cura
- morcov ras cu suc de lamaie , cat mai des
- consumati supe si ciorbe din legume proaspete, preparate in casa (exclus plicuri si cuburi). Sunteti ocupati sau pur si simplu va e lene sa le preparati, dar merita sa faceti un efort pentru sanatatea voastra. De fapt, prepararea lor nu dureaza si nici nu costa mult. O reteta foarte buna si la indemana oricui este urmatoarea:
o luati 1,5 kg de morcovi , ii fierbeti. Dupa ce se fierb morcovii, in apa in care au fiert, ii pisati cu telul de piure. Puneti supa intr-un castron, in care adaugati telina cruda rasa si lamaie, dupa gust. Optional, adaugati usturoi pisat.

In afara de lucrurile de mai sus, trebuie sa stiti ca nu veti avea rezultate in absenta unui stil de viata... sa zicem ordonat:

-     renuntati la fast-food si la sucurile din comert (exclus cartofi prajiti, maioneze, sosuri, coca-cola, cafea instant etc)
- inlocuiti carnea de porc/vita/pasare cu peste, pe cat posibil
- respectati orele de masa, nu sariti peste micul dejun si nu luati cina mai tarziu de ora 6.
- macar renuntati la mersul cu liftul si urcati pe scari
- respectati orele de somn si odihniti-va suficient.
- purtati ochelari de protectie la computer

Preturile produselor amintite (uleiuri, extracte de plante) sunt accesibile (14 ron – extract, 5 ron 10 ml de ulei). Marele avantaj il reprezinta faptul ca sunt produse 100% naturale, foarte eficiente (spre deosebire de medicamente scumpe gen Vitreoclar sau Mirtilene care, in cazul meu cel putin, nu au avut rezultate). Beneficiile le veti observa dupa 3-4 luni, deci nu va asteptati la vindecari peste noapte. Tineti cont de faptul ca fiecare organism reactioneaza diferit si continuati sa urmati acest regim, pentru ca pe termen lung nu veti avea decat de castigat. Succes!

#48
stefyazzurro

stefyazzurro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.02.2013
Am 24 de ani, am și eu probleme cu “musculiţele zburătoare” din câmpul vizual (miodezopsii). Aceste "flocoane" din corpul vitros se observă cu atât mai bine cu cât privesc o suprafaţă mai luminoasă și uniformă (coală albă de hârtie, perete alb, zăpadă, cer senin ș.a.m.d.). Am aceste probleme de cel puțin 15 ani (poate și mai mult, dar nu mai țin minte exact). Diagnosticul este degenerescență vitreeană (s-a descoperit de asemenea și un astigmatism miopic -0,5). Mi s-a spus că  nu reprezintă o problemă gravă și că trebuie să ignor aceste puncte, linii, virgulițe etc.
Am aflat că multă lume le vede (inclusiv doctorii), însă sunt foarte enervante și nu le mai suport. Am făcut o cură de 3 luni cu vitreoclar+ (timp în care am băut și 3 căni/zi ceai de afine de la Celmar), dar rezultatele au fost nule. Acum fac o cură de 2 luni cu “Capsule cu Vitamina A naturală” de la Fares și apoi voi lua 2 luni capsule “Goji, afine și cătină ” (așa mi-a recomandat Dalia Faur pe forum la Fares). Capsulele cu vitamina A naturală sunt apărute relativ recent pe piață.
Am trimis mesajul meu și la rubrica "Cititorii întreabă" din <<Formula AS>> , mi-a fost publicat în ultimul număr (nr.1061 din 14-21 martie 2013) și acum aștept răspuns în numerele viitoare.

#49
stefyazzurro

stefyazzurro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.02.2013
Am luat și Eridiarom, dar n-a avut niciun efect pentru această problemă. Am mai luat și Ginkgo Biloba Forte de la Alevia. De o jumătate de an nu mai iau nimic.
Am văzut niște articole în engleză unde se spunea că serapeptaza (o enzimă provenită de la viermii de mătase) ar putea să dizolve porcăriile astea. A încercat cineva? La noi se găsește doar produsul Serra Plus.

#50
Ramelo

Ramelo

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.03.2015
si eu ma confrunt cu aceleasi probleme, tratamentul care mi-a imbunatatit (atentie nu tratat definitiv) situatia a fost: visine clasic picaturi 1 pic in ambii ochi dimineata si seara, Vitreoclar+ 1 seara, Mirtilene puro 1 dimineazta, dupa amiaza 1 Beta Caroten, in alimentatie am introdus morcovi in loc de snacks si sport...precizez ca lucrez mult in fata computerului..se pare ca nu vom mai scapa de aceste liniute niciodata

#51
Shinji

Shinji

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 04.04.2005
Visine nu are niciun efect asupra "musculitelor" si in general nu sunt niste picaturi recomandate.

#52
Ramelo

Ramelo

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.03.2015
Vasoconstrictoarele (Murine, Visine) conțin medicamente care fac ca vasele de sânge din [ http://www.sfaturimedicale.ro/components/com_glossary/images/plugin/messagebox_info.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] conjunctivă să se contracte. Dacă aveți ochi injectați - roșeață și vase de sânge vizibile - 1-2 picături în fiecare ochi vor îndepărta de regulă roșeața pentru mai multe ore și adesea vor oferi și confort. Unele vasoconstrictoare conțin și un antihistaminic pentru a preîn­tâmpina fenomenele alergice.
Vasoconstrictoarele nu ar trebui folosite mai mult de 3 zile, decât dacă doctorul v-a recomandat altfel. Abuzul duce la un efect de rebound, cu umflare și roșeață mai ample care persistă chiar și după oprirea folosirii picăturilor.
Urmați cu atenție aceste sfaturi pentru orice picături folosiți. Un farmacist vă poate ajuta să alegeți tipul de picături și vă poate informa cum să le folosiți.

După ce vă puneți o picătură în ochi, urmați acești pași simpli:

-țineți  ochii  închiși  30-60  de secunde. Astfel, stimulați absorbția și    micșorați    drenajul    prin canalul nazolacrimal;

-nu clipiți. Clipitul tinde să mute lichidul de pe ochi în canalul nazolacrimal;

-folosiți arătătorul pentru a aplica o presiune fermă pentru 1-2 minute pe joncțiunea pleoapei inferioare cu nasul pentru a bloca   deschiderea   canalului nazolacrimal.

#53
stefyazzurro

stefyazzurro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 07.02.2013
Am vorbit cu cineva care s-a simțit bine după ședințe de acupunctură. E cineva pe aici care a încercat acest remediu?

#54
Shinji

Shinji

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 04.04.2005
Punctele alea sunt niste fragmente foarte mici de materie organica, de exemplu celule, care plutesc in interiorul ochiului. Daca imi dai vreo explicatie cat de cat rationala cum un ac varat in picior sau in mana le va face sa dispara din ochi, atunci esti tare.

Edited by Shinji, 16 April 2015 - 13:00.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate