Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Circular Makita de negasit in RO

FightBox ar merita transformat ...

Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...
 Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...

Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...
 EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea

Pareri complex rezidențial T...

Camping Franta - Chamonix
 Macbook Pro 2019 se blocheaza cu ...

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...
 

Help: despre filmele cu extensia MKV

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
167 replies to this topic

#145
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,126
  • Înscris: 28.10.2006
Arata ca si cum aria de afisare a subtitrarii este mai mica decat ar trebui. Se corecteaza cu un font mai mic, sau mai "suplu".
Incearca cu Arial Narrow de 22. Si fa incercari succesive, pana apare corect.
O subtitrare TVQS are maxim 45 caractere pe rand, 2 randuri. Se accepta si 3 randuri. Corecteaza cu Subtitle Workshop dupa regula asta subtitrarea si incearca sa vezi cum iese.

#146
rhaoull

rhaoull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 22.02.2006
Asa am crezut si eu initial, insa am randuri mai lungi la care nu apare chestia, precum si unele scurte de tot la care apare. Asta cred ca exclude ipoteza cu aria de afisare a subtitrariii.

#147
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,126
  • Înscris: 28.10.2006
Ai spus ca nu vrei alte recomandari de player, dar ai incercat cu VLC? Sau cu Media Player Clasic? Sau cu KMPlayer? Nu te costa nimic sa incerci.  Daca merge?

#148
rhaoull

rhaoull

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 22.02.2006
Merge cu MP Clasic, am aflat ca e o incompatibilitate cu modul de afisare VMR9 din BSplayer si Haali, cu VMR9 Renderless merge bine, subtitrarea e afisata corect.

#149
andrei31

andrei31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 08.02.2007

View Postccezar2004, on May 5 2008, 20:58, said:

am si eu o problema... sistemul este urmatorul
P4 3.0 GHz Hyper Threading
RAM 1GB
Video GeForce FX5600 128MB
Sound Creative Sound Blaster Audigy cu suport 5.1 si iesire optica

am descarcat niste filme la rezolutia 1080p de pe net si cu sunetul 5.1 si nu pot sa le rulez pe calculator.... adica imagine merge destul de sacadat, iar sunetul ramane muuult in urma.... am cautat pe site-ul microsoft la cerinte pentru a rula filme HD 1080p si se incadreaza ca sistem mai putin monitorul care nu stie decat 1280x1024...

mentionez ca am instalat K-Lite Codec Pack...

ma ajuta cineva?.... chiar e asa slab sistemul?

Am vazut 1080p pe un AMD Sempron 2800+, GeForce FX 5500 si 512 MB de ram. Nimanui nu i-a venit sa creada dar, trebuie doar playerul potrivit. Dezinstalati toate packurile de codec si tot ce inseamna codec. Instalati ultimul core avc + AC3filter. Folositi BSPlayerul. Cel mai rapid player posibil datorita modului inteligent in care pune subtitrarile si cred ca mai inrautateste imaginea dar asta nu-ti dai seama pe un TFT de 22' sa zicem. Oricum imi mergea cam 10 minute apoi trebuia sa trec 5 frameuri in fata ca sa-si revina sincronizarea. Si foarte important: conteaza bitrateul filmului: ca sa nu te plictisesc cu cifre tine minte asa: un 1080p pe 3 dvduri (un film) nu poti rula. In schimb unul de 8 Gb poti si cred chiar fara sacadari intrucat tu ai 1 gb de ram. Eu aveam 512. Bafta.

#150
grA$

grA$

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 12.10.2007
@CCezar20045 : Am un sistem cu P4 3GHZ Hyper threading, MB Asus P5WD2, 1GB RAM 667MHz (2 x 512MB dual channel), VGA nvidia GeForce 6600GT, de curand sistemul este pe un RAID 0 2xHitachi 320GB 16MB casche Sata 2, dar inainte era pe un WD 160GB Sata 1 si situatia era identica.

Cu KMplayer vad fisiere HD in container .mkv fara probleme la 1080 sau 720 rezolutie. (si nu de acum 2 sapt cand am pus sistemul ope RAID 0, mergea si inainte la fel). OS XP PRO SP2/SP3 nu conteaza (acum am SP3) - exemplu Trailerul de la Wall-E HD 1020p container .mkv

#151
PalCo

PalCo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.01.2007
Am vrut sa vizionez si eu ca un cinefil rau ce sunt (de fapt sa revad) un film in format .mkv (din HDDVD, cu DTS, 720p). Deci am avrut sa revad acest film dupa multi ani, la calitate superioara primei vizionari: cu imagine de inalta definitie, cu sunet de inalta definitie.
OK.
Imaginea ma satisface (doar cu SMPlayer, celelalte ingenuncheaza, fiindca-s in echipa cu un batran Barton 2500+)
Sunetul NU ma satisface. Am constatat ca toate playerele pe care le-am incercat (SMplayer, VLC, MPClassic) transforma DTS intr-un stereo, in mod implicit (default). Daca setez eu sa ruleze in 5.1 canale, nu prea se mai aude nimic. Precum nu s-ar descurca cu acest DTS. In toate incercarile am verificat sunetul pe boxe, in special pe centru, unde ar fi trebuit sa se auda vocile. Nu se aude in 5.1.
Intrebare pentru experimentati:
Daca fisierul .mkv are pista audio doar in format DTS, exista vreo solutie sa ascultam filmul altfel decat STEREO, adica DTS?
Imi doresc sa fiu eu ***st si sa fie solutii, ca mi-ar parea rau de cei 8 Gb descarcati.

Multumesc anticipat.

P.S. am instalat manual decodorul dtsac3source.ax, dar degeaba.

#152
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Incearca sa instalezi AC3Filter. Vezi apoi in setarile lui si ale playerului partea de 5.1.

enjoy,
Mtz

#153
tiborg

tiborg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.10.2007

View Postdaddy, on Nov 5 2007, 21:51, said:

Pe un sistem Athon 64 3000+ cu 1GB DDR si un stift de FX 5200 merg bine HD-urile in felul urmator:

coreavc
haali media splitter
ac3filter
media player clasic

setari:
in coreavc-skip all deblocking si no deinterlacing
in haali media splitter-la option->output->decoder priority boost-setat pe on

Mie imi mai face figuri uneori la sunet. Problema este de la ac3filter si se rezolva trecand pe 2.0 stereo->apply si apoi setat din nou pe 5.1->apply, acestea fiind facute cu filmul pornit. Daca nu aveti sistem 5.1 setati in ac3filter 2.0 stereo.

Pe un sistem Pentium4-D 3GHz Hyperthreating, 2GB DDR2 dual chanel, si un stif de X800GTO 512 GDDR3, audio 5.1 cu urmatoarele instalate:

coreavc
haali media splitter
ac3filter
media player clasic

neschimbat nimic la ele, exact asa cum s-au instalat, am vazut:

720p.HDTV - am vazut filmul "Rambo 4" ala care a fost pe PROtv de curiozitate sa vad cum e HDTV si a mers brici!
1080i.ctrlHD - am vazut un videoclip cu Gwen Stefani tot din curiozitate si a mers aproape brici (se mai intepa f.f. putin din cand in cand, dar nu deranjant)

Parerea mea este ca odata cu aparitia HD-urilor, BlueRay-urilor, cerintele de upgrade la hardware au crescut simtitor. Eu cand mi-am luat pc-ul nici nu se auzise la romanasi de HD, ce sa mai zic de tehnologia BlueRay... si aveam "cel mai tare sistem din cartier" cum ar zice unii... asta e...

Edited by tiborg, 19 October 2008 - 01:30.


#154
DragosMD

DragosMD

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 159
  • Înscris: 13.09.2006
nu stiu daca mai e careva interesat, dar am gasit un convertor misto, free, aici:

http://www.effectmat...V-DVD/index.htm

adica ia fisierul ala si va face un DVD pe care sa-l puteti vedea cu un player stand-alone sau la PC.

enjoy!

#155
gamezcdr

gamezcdr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,474
  • Înscris: 26.08.2005
Nu mai bine iei direct filmul in format DVD ?

#156
geoovy

geoovy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.02.2007
mi-am achizitionat de curand un laptop asus X51L, Diagonala LCD (inch) 15.4 Rezolutie display WXGA Clasa procesor Intel Core 2 Duo Model procesor T5750 Frecventa (MHz) 2000 FSB (MHz) 667 L2 Cache (kb) 2048 Placa/Chipset video Intel GMA X3100 Capacitate HDD (GB) 320 Tip HDD SATA Capacitate RAM (Mb) 2048 Tip RAM DDR2 667...
nu pot vedea fisiere .mkv pe el...  trebuie sa instalez un codec special pt a vedea pe laptop mkv-uri sau configuratia laptopului nu suporta hd?

#157
sorin_george92

sorin_george92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 30.12.2007
salutare! Am un film mkv care, cand il deschid in bsplayer imi vede la subtitrare "Undetermined". Filmul porneste, se vede super bine, insa subtitrarea nu traduce cum trebuie filmul... mai adauga cate o reclama a celui care a facut-o ("Traducerea si adaptarea exclusiv numai de la...."), mai foloseste k in loc de ca, q in loc de cu si chestii d-astea. Cum as putea sa scot subtitrarea din mkv-ul asta si sa o pun separat (dupa ce o editez si o fac cum vreau eu, la fel cum faceam si la DivX-uri)? Vreau sa ma folosesc de ConvertXtoDVD sa pun filmul pe un dvd dar vreau sa clarific faza cu subtitrarea. Am citit cam tot ce scrie pe topicul asta dar mi-am cam prins urechile cand am incercat cu mkvtoolnix.. astept un raspuns..   :worthy:

#158
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,126
  • Înscris: 28.10.2006
Daca gasesti subtitrea corespunzatoare in format .sub sau .srt, o sincronizezi cu filmul si o pui in acelasi director cu el.
Apoi incarci .mkv-ul in ConvertX, dai remove la subtitrarile incluse si adaugi subtitrarea corecta, in format .srt.
Nu trebuie sa te "chinui" cu mkvtoolnix, care chiar e usor de folosit.
Cred ca ai intuit ca intai trebuie sa demuxezi cele 3 stream-uri: video, audio si subtitrare, apoi, dupa corectarea subtitrarii sa le remuxezi!
Dar daca le-ai demuxat, bagi video in ConvertX, adaugi audio si adaugi subtitrare corecta. Dar mai faci niste pasi suplimentari fata de prima mea recomandare!
Am incercat si soft-ul free recomandat mai sus si nu e rau! Nu am facut DVD, doar am incercat sa vad ce calitate au fisierele mpeg ce le creeaza din .mkv-uri. Chiar mi-au placut! Am "tratat" fisiere 720p, 1080i si 1080p. Fiserele rezultate au fost de calitate foarte buna, in toate cazurile. Vorbesc de video. Ca audio le-am facut pe toate 5.1, si nu se ridica la "calitatea" ce o produce ConvertX in aceleasi conditii.

#159
sorin_george92

sorin_george92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 30.12.2007

View Postviceroy56, on Nov 24 2008, 00:19, said:

Daca gasesti subtitrea corespunzatoare in format .sub sau .srt, o sincronizezi cu filmul si o pui in acelasi director cu el.
Apoi incarci .mkv-ul in ConvertX, dai remove la subtitrarile incluse si adaugi subtitrarea corecta, in format .srt.
Nu trebuie sa te "chinui" cu mkvtoolnix, care chiar e usor de folosit.
Cred ca ai intuit ca intai trebuie sa demuxezi cele 3 stream-uri: video, audio si subtitrare, apoi, dupa corectarea subtitrarii sa le remuxezi!
Dar daca le-ai demuxat, bagi video in ConvertX, adaugi audio si adaugi subtitrare corecta. Dar mai faci niste pasi suplimentari fata de prima mea recomandare!
Am incercat si soft-ul free recomandat mai sus si nu e rau! Nu am facut DVD, doar am incercat sa vad ce calitate au fisierele mpeg ce le creeaza din .mkv-uri. Chiar mi-au placut! Am "tratat" fisiere 720p, 1080i si 1080p. Fiserele rezultate au fost de calitate foarte buna, in toate cazurile. Vorbesc de video. Ca audio le-am facut pe toate 5.1, si nu se ridica la "calitatea" ce o produce ConvertX in aceleasi conditii.

Chestia ciudata e ca in COnvertX nu imi recunoaste a avea subtitrare asta ma oftica.. Cu absolut niciun program nu imi recunoaste subtitrarea. La mkvtoolnix cand ii dau add la film imi vede cele 3 chestii: video, audio si subtitrarea, doar ca nu am niciun efect in fata lor (sau sunt eu prost si chiar nu stiu sa il folosesc). Daca debifez una din ele (evident subtitrarea) si ii dau muxing imi da error failed... Habar n-am ce trb sa ii fac...

Attached Files



#160
sorin_george92

sorin_george92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 30.12.2007

View Postsorin_george92, on Nov 24 2008, 09:34, said:

Chestia ciudata e ca in COnvertX nu imi recunoaste a avea subtitrare asta ma oftica.. Cu absolut niciun program nu imi recunoaste subtitrarea. La mkvtoolnix cand ii dau add la film imi vede cele 3 chestii: video, audio si subtitrarea, doar ca nu am niciun efect in fata lor (sau sunt eu prost si chiar nu stiu sa il folosesc). Daca debifez una din ele (evident subtitrarea) si ii dau muxing imi da error failed... Habar n-am ce trb sa ii fac...

Ufff hai ca am reusit sa il fac cu mkvtoolnix. Ms mult!

#161
dr.blade

dr.blade

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.07.2005
La mine se vede mkv-u cu pureci,am 4850 pe E8400, cu coreavc+halli,mpc,ffdshow.ceva idei???? inainte aveam 1 core2 duo 1.66 si x1700 si am reusit ceva setari de se vedea lacrima pe monitor de 22",dar ...in prostia mea am uitat.Amreinstalat si win si tot degeaba... :frust:

Edited by dr.blade, 24 November 2008 - 12:39.


#162
mr52

mr52

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 24.10.2006
Un film HD.mkv 1080LINII care e redat sacadat cu player vlc,gom,daca e transcodat  cu prog mkv2vob 2.31 [3 min/5GB]  in format HD.vob poate fi redat excelent de CyberLink PowerDVD 8 fara intreruperi,

Pe un sistem Pentium4 - 3GHz Hyperthreating,1GB RAM, video FX5700.
codec inst h264,divx,etc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate