Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

Cum arătau televiziunea și radioul de..."ieri"?! (vol. I)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
3784 replies to this topic

#1
ceacky

ceacky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 05.01.2006
Eram foarte curios sa aflu daca exista asa ceva pe internet, dar se pare ca nu... :huh:
Asa ca sunt nevoit sa apelez la memoria colectiva...

Daca va mai amintiti cum arata programul TVR inainte de 1989 si ce emisiuni, seriale, filme se difuzau (si cand...asta ar fi ceva!!!) puteti posta aici...

Ar fi fain sa nu dati raspunsuri de genul "era Ceausescu toata ziua"... Fiindca stiu ca nu era numai el... Chiar  non-stop, atata imi mai amintesc si eu.

Apoi ar fi fain de vazut cum s-a modificat acest program dupa 1989...eu tin minte ca in primele luni de dupa revolutie se dadeau fest STAN SI BRAN, filme Disney (credeti ca aveau drept de difuzare :naughty: )...

Am ceva reviste de programe din 1994...si poate postez ceva programele  care se difuzau pe atunci...
LOL...astept si ajutorul vostru...

Edited by RMC Info, 01 January 2013 - 22:02.


#2
Kukker

Kukker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 29.12.2004
Da ..acuma nici eu nu ma consider asa de batrani , dar am amintiri destule despre emisiunile tvr din anii 70...aici trebuie facuta o diferenta dintre anii 70 si ce a urmat dupa 1982 ...la inceput reducerea programului la 8-9 ore zilnice , apoi din 1985 la 2 ore.
In anii "70 fiind copil pot sa zic ca programele tvr-ului erau destul de buna . In cursul saptamanii era program dimineata de la 8,00-pana la 13,00 apoi de la 15,30- 23,00 asta pe programul 1 . Pe doi ca exista si asta din 1968 (s.au 1971 ) era program de la 16,00 pana la 22,00(23,00)
Sambata si duminica era program toata ziua pe ambele programe.
La ce tin minte...multe emisiuni pt copii..si nu chiar proaste indiferent ca era bagat si pionieratul (soimii patriei au aparut mult mai tarziu ) multe desene animate de la Walt Disney pana la cele romanesti . Seara inainte de Telejurnal era 1001 de seri ..un program de desene animate (cu celebra Mihaela in generic )
erau multe filme bune ...atunci erau alese cu grija ..nu ca acuma orice prostie la kg. Multe seriale care tineau jumatatea tarii in ziua precedenta in fata televizorului ...Onedin , Om bogat om sarac, Un serif la New York ,  Dallas (asta chiar in anii 78-79 ) ..pt copii Daktari , Blandul Ben, ..Ciresarii , Pistruiatul...(binenteles la vremea respectiva)...seriale BBc (multe )
Sambata era emisiunea La sfarsit de saptamana (13,00-18,50) realizat de regretatul Tudor Vornicu , un magazin pt toate gusturile si varstele.(de la muzica Beatles , Abba ..pana la Leonard B.)  Duminica d.m. Albumul Duminical...la fel. De obicei sambata  si duminica seara (dupa film ) erau emisiuni distractive si varietati (din care si astazi ari trebuii sa invete cei care fac asemenea emisiuni ...) Multe emisiuni de sport ..olimpiade transmise in direct , campionate mondiale de fotbal (i-mi amintesa de cel din Argentina din "78 ca de zori  se trezeau oamenii ca sa vada meciurile in direct...)
Binenteles emisiunile politice ...erau ce erau...dar atunci inca erau suportabile....dar incet au aparut emisiunile de gen Cantarea Romaniei (cam din 79 ...) conduse de Paunescu , care nu erau altceva decat omagiu adusa primului si primei din tara...apoi aparuse cantece si versuri patriotice ...tot lauda conducatorului iubit...etc. Si asa incet tvr a cazut complet...si a ajuns ce era in 1985....adica ultima televiziune in Europa. Ca asa ceva nu a existat in nici o tara socialista la vremea respectiva. E de ajuns daca scriu ca noi am fost ultima tara din Europa  unde s-a introdus televiziunea in culori ...de 23 august 1983 :D  Deci incet a devenit un mijloc de propaganda a familiei ceausescu. Restul stii. :)

#3
Tepesh

Tepesh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 31.05.2005
Am gasit eu ceva pe net. Ia de vezi, te-apuca plinsu'.

Attached Files



#4
Kukker

Kukker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 29.12.2004

 Tepesh, on Jan 24 2006, 01:31, said:

Am gasit eu ceva pe net. Ia de vezi, te-apuca plinsu'.


:cursing:
Da cam asa arata programul dupa 1982 si in special dupa 4 ianuarie 1985....
Dar ce ai postat slava Domnului nu a mai fost transmis niciodata....25 decembrie 1989....atunci a fost un alt program... :D ..chiar impuscat ctitorul epocii de aur si televiziunii de 2 -3 ore (din 1988 a crescut programul de la 2 la 3 ore ...ce veselie ..cred ca nici dracul nu se mai uita la tampaniile ce erau in acest program...

Daca gasesc in arhiva mea personala din revista tele-radio din anii 78-79 ..o sa bag aici...(in pod in niste lazi sunt multe "comoare."..) ..o sa vezi ca atunci inca televiziunea era destul de buna... :)

#5
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
la radio, cotele apelor dunarii a supravietuit multi ani dupa 89, oare mai exista ? :D asta era cea mai inutila emisiune cu cea mai mare audienta. daca ma intreba cineva ii spuneam variatia apei de la sulina pe toata saptamana :)

sunt curios daca mai are cineva programul la bulgari. erau trase la xerox de diferiti "norocosi" si le vindeau :D

Edited by zuppy, 24 January 2006 - 02:12.


#6
ghyo

ghyo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 698
  • Înscris: 16.01.2005

 zuppy, on Jan 24 2006, 02:10, said:

la radio, cotele apelor dunarii a supravietuit multi ani dupa 89, oare mai exista ? :D asta era cea mai inutila emisiune cu cea mai mare audienta. daca ma intreba cineva ii spuneam variatia apei de la sulina pe toata saptamana :)

sunt curios daca mai are cineva programul la bulgari. erau trase la xerox de diferiti "norocosi" si le vindeau :D

cotele apelor dunarii le-am ascultat eu acu' cateva zile la radio romania actualitati. le dau si acum in franceza, rusa... bleah "soasantsentimetra"

am prins si mihaela, si balanel si miaunel, si lolek si bolek, hahaha, si omuletul lui gopo, si pe Tudor Vornicu, imi amintesc si ziua in care au anuntat ca a murit (Dumnezeu sa-l odihneasca). Filmele artistice erau bune, din seriale imi amintesc Dallas si alte prostioare pt copii. si mai imi amintesc ca televiziunea in culori nu era in culori tot timpul, se filma si pe pelicula alb-negru dar ceasuescu aparea in 90% din inregistrari, cum credeti? scrieti voi cum :) Ar trebui sa intre don Adrian Sarbu sa ne spuna ce mai era si ce nu mai era

La bulgari asteptam sa vina noaptea de sambata sa ma uit la Studio X (studio hix, asa spuneau parca) daca nu aveam vreo caseta video sa ma uit cu ai mei
si uite asa incet am invatat bulgareste. Leka Nosht, Detza :) Tot bulgarii difuzau intr-o vreme stirile canalului national al URSS, Vremia se numea si era preluat in direct de la Moscova (retransmisie). Al lor se numea Novinite (stiri, noutati) din cate imi amintesc. Mai era o emisiune la bulgari care se numea Vsiaka Nedelia (in fiecare duminica) nu fac misto, chiar am invatat bulgareste privind la ei la tv.
uitasem sa zic ca mai era o emisiune la care ma uitam, era bun matinalul lor - Dobro Utro, foarte misto era, difuzau muzica-videoclipuri si diverse stiri, incepusem sa inteleg aproape tot ce spuneau bulgarii astia. cand au fost meciurile in cupa uefa am tot schimbat canalele pe tunerul fm si am apasat search din greseala, mi-a intrat postul national bulgareasc si am constatat ca n-am uitat tot, am nimerit chiar cand au dat gol bulgarii care i-a batut pe Dinamo :)

Edited by ghyo, 24 January 2006 - 14:01.


#7
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004
Faine amintiri, am citit cu placere ce ati scris, chiar daca nu erau "de toate" cum sunt acum (cu banii stam mai rau), era o alta atmosfera, parca iti traiai viata mai misto.

#8
a21alex

a21alex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 22.08.2005
cu adevarat emotionant programul postat aici......ce imi aduc aminte de pe atunci.....faza din timpul revolutiei in care crainicii anuntau ca nu pot tine emisia mai mult de 4-6 ore si tre sa faca pauza ca sa se raceasca aparatura pe care o aveau ei pe-atunci......dupa revolutie mai tin minte ca aveam cablu de cartier......cu cel mult 2 canale ... se purtau nemtii si italienii......cu program structurat muzica,desene animate,documentare ... pe unul , iar pe celalat era ori sky movies ori film net(ce vremuri) ce cu nerabdare asteptam filmele noaptea....parca ce misto erau incadrate de genericul ce atentiona varsta ptr care se adreseaza filmul respectiv .... erau mai faine filmele atunci dupa revolutie ... acu daca le-as revedea nu m-ar incanta deloc.
inainte de 89 tin minte ca in week-end ma trezeam dimineata sa vad programele ptr copii.............dupa-pranz sambata parca era un program mai special ce cuprindea cascadorii rasului desene animate muzica scenete comice......imi pare rau nu mai retin cum ii spunea....ceva de genul...video caleidoscop.....habar nu mai am.....
Atunci parca pretuiam mai mult televiziunea.....acu....e cu totul altceva.....

....si apropos de sky movies si film net....mai exista ? ....am satelit dar nu am dat de ele nici macar nu am gasit niciunde vorbindu-se de ele.....

#9
ghyo

ghyo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 698
  • Înscris: 16.01.2005

 a21alex, on Jan 25 2006, 01:02, said:

....si apropos de sky movies si film net....mai exista ? ....am satelit dar nu am dat de ele nici macar nu am gasit niciunde vorbindu-se de ele.....

nici eu nu stiu ca mi-a mishkat vantul antena acu' 3 luni la doar 1 luna dupa ce am cumparat sistemu', nu era ancorata bine, nu radetzi dar era prinsa de un suport de ciment pentru umbrele (tipul acela mare pe care le gasesti pe la toate terasele  :death:  )

poti sa afli daca mai exista aici: http://www.rdi-sat.com/

fa-ti un cont

Edited by ghyo, 25 January 2006 - 10:08.


#10
Kukker

Kukker

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 29.12.2004

 a21alex, on Jan 25 2006, 01:02, said:

cu adevarat emotionant programul postat aici......ce imi aduc aminte de pe atunci.....faza din timpul revolutiei in care crainicii anuntau ca nu pot tine emisia mai mult de 4-6 ore si tre sa faca pauza ca sa se raceasca aparatura pe care o aveau ei pe-atunci......


era o mare minciuna ...televiziune romana avea deja atunci un sistem de racire ..adica "aer conditionat " ..mai precis toate studiourile...inchipuie studiourile de atunci erau proiectate in anii 60(1968 ) pt emisii de 14-16 ore zilnice.
Tocmai atunci s-a furat revolutia..in perioada de "pauza" ..dupa ala totul a descurs conform indicatiilor si dupa un scenariu condus de Ilici si gasac lui....
..asta am scris ca cunosc bine cladirea televiziunii romana de la pivnita pana la etajul 13 -....am lucrat acolo aproape 10 ani...

trist dar asta era atunci...

#11
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Se găsesc ziarele din perioada aia pe la bibliotecă. E chiar interesant să te uiți pe ele.

#12
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
intr-o miercuri sau joi :w00t: , sigur dupa 1985, din moment ce memoria mea fantastica a inregistrat momentul, nus cum au dat din senin urmatorul film

http://imdb.com/title/tt0077294/

:w00t:

m-am chinuit mult pina l-am identificat dupa atita timp, acum vreo 2-3 ani :roflmao:

#13
aztec

aztec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 830
  • Înscris: 23.10.2003
veti rade, dar cotele apelor dunari chiar are un public dedicat...
navigatorii pe dunare si pescarii dinm delta dunarii. cand ma duceam eu in delta, ii interesa emisiunea acea mai mult decat prognoza meteo, pt ca stiau cum va varia apa si deduceau cursul ape din balta in canale si invers, asa ca pozitionau plasel;e in functie de emisiunea de la radio...
prognoza meteo o faceau si singuri..
ce bine ca acel craciun din 89 nu a mai fost asa cum arata ziarul

#14
a21alex

a21alex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 22.08.2005

 Kukker, on Jan 26 2006, 00:07, said:

era o mare minciuna ...televiziune romana avea deja atunci un sistem de racire ..adica "aer conditionat " ..mai precis toate studiourile...inchipuie studiourile de atunci erau proiectate in anii 60(1968 ) pt emisii de 14-16 ore zilnice.
Tocmai atunci s-a furat revolutia..in perioada de "pauza" ..dupa ala totul a descurs conform indicatiilor si dupa un scenariu condus de Ilici si gasac lui....
..asta am scris ca cunosc bine cladirea televiziunii romana de la pivnita pana la etajul 13 -....am lucrat acolo aproape 10 ani...

trist dar asta era atunci...
..mi s-a parut si mie suspect la vremea aceea...deooarece la 2-3 zile dupa...emiteau aproape non stop

#15
ghyo

ghyo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 698
  • Înscris: 16.01.2005

 Mosotti, on Jan 26 2006, 00:45, said:

intr-o miercuri sau joi :w00t: , sigur dupa 1985, din moment ce memoria mea fantastica a inregistrat momentul, nus cum au dat din senin urmatorul film

http://imdb.com/title/tt0077294/

:w00t:

m-am chinuit mult pina l-am identificat dupa atita timp, acum vreo 2-3 ani :roflmao:

cred ca l-am vazut si eu atunci.

si-mi mai amintesc ca ma uitam la Muppets Show si la (Fred & Barney) The Flintstones... ce vremuri, ehheheee
asta pana sa vina sa ne demoleze casa si sa ne mute fortzat la bloc :( pana in 1985. faza e ca au platit 30.000 de lei pt casa demolata, cica despagubire (o dacie costa 65-70 de mii) bataie de joc. acum, pe locul ala sta un bloc cu 4 etaje

Edited by ghyo, 26 January 2006 - 09:38.


#16
Yorks6

Yorks6

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,417
  • Înscris: 07.06.2004
prima grila de programe a societatii de cablu si-o mai aminteste cineva?
hai ca nu erau atat de multe posturi ... in jur de 20, nici atat.
In Brasov asta se intampla la inceputul lui 1992 ... si din ce imi aduc aminte aveam urmatoarele posturi:

mtv
cmt
the children's channel
super channel
cnn
eurosport
dsf
rtl
pro7
sat1
tvr1
tvr2
italia 1
canale 5
rai uno
rai due
rt4
duna tv

sigur am uitat ceva ...

uitasem postul locat TVS , care difuza doua filme pe zi, inregistrate pe casete video :D
si poate mai e ceva...

Edited by Yorks6, 26 January 2006 - 17:00.


#17
kingblana

kingblana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,258
  • Înscris: 21.12.2003

 a21alex, on Jan 25 2006, 01:02, said:

cu adevarat emotionant programul postat aici......ce imi aduc aminte de pe atunci.....faza din timpul revolutiei in care crainicii anuntau ca nu pot tine emisia mai mult de 4-6 ore si tre sa faca pauza ca sa se raceasca aparatura pe care o aveau ei pe-atunci......dupa revolutie mai tin minte ca aveam cablu de cartier......cu cel mult 2 canale ... se purtau nemtii si italienii......cu program structurat muzica,desene animate,documentare ... pe unul , iar pe celalat era ori sky movies ori film net(ce vremuri) ce cu nerabdare asteptam filmele noaptea....parca ce misto erau incadrate de genericul ce atentiona varsta ptr care se adreseaza filmul respectiv .... erau mai faine filmele atunci dupa revolutie ... acu daca le-as revedea nu m-ar incanta deloc.
inainte de 89 tin minte ca in week-end ma trezeam dimineata sa vad programele ptr copii.............dupa-pranz sambata parca era un program mai special ce cuprindea cascadorii rasului desene animate muzica scenete comice......imi pare rau nu mai retin cum ii spunea....ceva de genul...video caleidoscop.....habar nu mai am.....
Atunci parca pretuiam mai mult televiziunea.....acu....e cu totul altceva.....

....si apropos de sky movies si film net....mai exista ? ....am satelit dar nu am dat de ele nici macar nu am gasit niciunde vorbindu-se de ele.....

Da mai exista , dar in alta forma .

 ghyo, on Jan 25 2006, 10:08, said:

poti sa afli daca mai exista aici: http://www.rdi-sat.com/

fa-ti un cont

Vei fi binevenit .

#18
savone

savone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 13.08.2005
Pitesti 92-93

RTL
PRO7
DSF
Eurosport
RAI1
RAI2
Italia1
Rete4
Canale5
MTV
MCM
TF1
FR3
CMT
Sat1
RTL2
Euronews
Tv1000
FilmNet
un Sky dar nu mai stiu care
si parca mai erau vreo 3-4 dar nu mi le mai aduc aminte (nici nu erau asa de importante pt. mine la virsta  de atunci)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate