Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Platesti taxa de pod cand treci vama pe la Giurgiu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Am inteles ca ar fi vorba de o taxa care ajunge pe la 4 milioane, ca platesti si pe partea romanilor si pe partea bulgarilor taxa de pod, sau ceva de genul. A trecut cineva pe-acolo ? Cat a costat ? Cat costa vigneta la ei ?

#2
441529

441529

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 403
  • Înscris: 17.08.2006
Pentru a trece de la Giurgiu la Ruse se plateste o taxa de 26 RON pentru pod si 5 Euro vigneta la bulgari, valabila o saptamana.
Taxa de pod in sens invers este de 6 Euro.

Asta in cazul in care treci cu autoturism. In alte cazuri, nu stiu, nu m-a interesat.

Edited by 441529, 05 August 2007 - 22:31.


#3
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
mda, si mie mi s-a parut aberant pretul de 400 RON. Respectivul m-a sfatuit cu ardoare s-o iau prin Vama Veche spre Varna, ca "la Giurgiu platesc podul si la Calarasi platesc ferry-ul". Iti multumesc pentru informatie. Am ales ruta prin Giurgiu. Postez despre costurile respective cand ma intorc. Sa ne gasim cu bine :)

#4
sorin_

sorin_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 22.03.2006

 tchoara, on Aug 6 2007, 05:26, said:

Am ales ruta prin Giurgiu. Postez despre costurile respective cand ma intorc. Sa ne gasim cu bine :)
Cand te intorci? Eu am ales tot prin Giurgiu, dar plec vineri!

Edited by sorin_, 06 August 2007 - 16:12.


#5
Vlad_int1

Vlad_int1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,847
  • Înscris: 26.04.2007

 441529, on Aug 5 2007, 23:30, said:

...5 Euro vigneta la bulgari, valabila o saptamana.
Nu merge sa iau vigneta valabila o zi sau 2 care sa coste mai putin ??

#6
441529

441529

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 403
  • Înscris: 17.08.2006
Vigneta este valabila o saptamana.
Sa o iei pe 1-2 zile sa coste mai putin??? Bai, la-o dracu, daca si chestia asta ti se pare mult, de ce mai pleci cu masina?
S-or vaita romanii ca sunt saraci dar asta chiar intrece orice vaicareala...  :death:

#7
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
M-am intors aseara. Despre costuri... 26 RON platiti romanilor pentru pod, 5 EUR platiti bulgarilor pentru vigneta, la intoarcere inca 6 EUR platiti bulgarilor pentru pod. Cat am fost plecat, a fost o furtuna care a devastat o portiune de drum in apropiere de Ruse, deci traficul era deviat pe un drum ocolitor cam de 30km. Unde se producea devierea traficului era, desigur, o masina de politie. Ne-au vazut cu numere de Romania si ne-au oprit si pe mine si pe prietena mea, dar numai mie mi-au cerut actele, deci mi-am dat seama din prima ce "control" faceau ei... M-au tinut vreo 10 minute timp in care m-au intrebat de ce merg tare, de ce nu am oprit la semnalul lor (toate niste inventii desigur), ca miros a bautura... M-au pus sa suflu, alcoolemie zero. Bun, au trecut la alte investigatii. Si tot felul de aberatii pana cand m-am saturat si le-am spus sa astepte cateva secunde pana le aduc si actele prietenei mele. Am pus 10 euro in talonul ei si le-am dat actele. Dupa 2 minute mi-au adus toate actele inapoi, bineinteles cei 10 euro fusesera luati de vant in mod misterios. Dar atitudinea se schimbase complet. Erau veseli, m-au intrebat daca am harta sa-mi arate pe ce drum s-o iau. Le-am spus ca nu, si atunci au inceput sa-mi explice exact ce distanta merg in ce directie si unde fac stanga spre Ruse. Buna ziua si drum bun. Tara jalnica, oameni jalnici, hotel de 4 stele cu pret pe masura, dar conditii de 3 (sapuniera ruginita, cabina de dus - un tarc din faianta cu o draperie comunista, gaura in cearceaf, prosoape schimbate abia a 3-a zi). Magazine de rahat pline de kitsch-uri vandute cu titlu de suvenir (buticurile de pe marginea drumului de la noi de pe Valea Prahovei le dau clasa). Prima parcare la 1 km de mers pe jos de la hotel, si aia cu 10 EUR/zi, pazita cica - un pustan intr-o cabina de paznic care nu intimida pe nimeni, asta din cauza ca hotelul nu era dotat cu parcare proprie (pe care eram dispus desigur s-o platesc separat, numai sa-mi vad si eu masina cand ies din hotel). Plaja si apa ok, mai curat ca la noi si n-am vazut deloc tarani cu lanturi sau figuranti, semana cu ce gaseai la mare la noi pe vremuri. Statiune ok, plaja ok, apa ok, dar RESTUL strica mult toate aceste parti bune. Poate peste vreo 10 ani sa ma mai duc pe la ei, in rest nu mai calc.

#8
MAK

MAK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,882
  • Înscris: 26.02.2005
Acum doua zile am tranzitat si eu Bulgaria, tot iesire pe la Giurgiu, tot prin Ruse.
Pe partea asta e saracie mare in Bulgaria, vorbesti de buticurile de pe Valea Prahovei ? glumesti, cele din Bulgaria arata ca dupa bombardament, tie si scirba sa te uiti la ele, dar sa intri.
Pe mine nu m-a oprit politia, am mers foarte repede prin Bulgaria, dar si traseul liber.
Frumoase masini au,   :lol: Lada din '70, Golfuri 1-2 din '70, '80, numai hirburi, cred ca 5 % din masini sint modele noi.
Strazi de rahat ( bine au si portiuni bune ), denivelari la greu, mi-a sarit masina in sus de eu in masina eram in aer   :lol:

Attached Files



#9
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
bine ca mai e si altcineva de acord cu mine cand spun ca sunt doua trei tari in care mi-e sila sa merg,..una din ele e Bulgaria..sunt atat de in urma baietii ca nici nu stim de ce-i mai bagam in seama...
Cred ca o sa-mi fac concediul in cu totul alta parte, un mic motiv fiind si tranzitarea acestui simulacru de tara europeana.Oricum, mai intai tre sa cumpar masina lu' fiimea...asa ca...mai asteapta concediul vreo saptamana.

Oricum "tchoara", trebuia sa scoti lozul din prima, da-i in spirt de jegosi...oricum e distractiv sa te tocmesti cu ei, nu? M-au facut si pe mine cu un radar barbugit , anu trecut.Am decartat 20 Eur..
Cred ca vazand A6 au zis ca e loc de mai mult.Oricum, si daca IMPINGEAM MASINA si tot ma puneau sa platesc ceva...inventau ei...
pe MAK nu l-a oprit c aa fost cu Gunguloiul...ce sa-i ceara omului? Au si ei destule...si nu putea sa-l acuze de depasirea vitezei,, daca nu prinde mai mult de 140-150... :lol:  :lol:
Mak, ala din poza aia din mijloc nu e "Duculeana" , cand era mai mic? De unde ai poza?

Edited by sanddy1964, 11 August 2007 - 22:53.


#10
MAK

MAK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,882
  • Înscris: 26.02.2005

 sanddy1964, on Aug 11 2007, 23:46, said:

pe MAK nu l-a oprit c aa fost cu Gunguloiul...ce sa-i ceara omului? Au si ei destule...si nu putea sa-l acuze de depasirea vitezei,, daca nu prinde mai mult de 140-150... :lol:  :lol:
Mak, ala din poza aia din mijloc nu e "Duculeana" , cand era mai mic? De unde ai poza?
Nu am fost cu vreo masina de a mea, am fost tot cu ceva din VAG, un TDI de 150 Cp.
:lol: Inseamna ca eu am fost in trecut, acum cred si eu ca am trecut printr-o gaura neagra si m-am intors cu 20 ani in urma   :lol: , o fii, nu stiu.

#11
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Cum o fi nu stiu dar prea seamana...pe bune...
Chiar nu ai intinerit cu 5-6 ani? Ia uita-te n oglinda..poate chiar una din gaurile alea din asfalt te-au aruncat back to the future...
Cred ca o sa-l iau pe Basarab cu mine, in Germania, ca vinde Skoda si vrea sa ia un Passat.Iau si eu un alt Golf ..
Il iau gratis pe om, ca doar eu si cu el mai avem warn pe aria Auto... :lol:
E drept , posturile noastre se aseamana.

LE: Acum am citit din nou postul anterior si m-am speriat de cate repetari am facut.SCUZE.Nu se mai repeta..Oboseala.."ORICUM"

Edited by sanddy1964, 12 August 2007 - 00:24.


#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
fiindca tot s-a mers intr-un offtopic continuu, am sa revitalizez acest topic cu un articol f. interesant referitor la taxa mafioata (de pod) din Giurgiu.
http://www.cotidianu...ruse-54607.html

Un europarlamentar bulgar a organizat duminică un marș ciclist pe ruta Ruse-Giurgiu, cerând renunțarea la cea mai mare taxă de pod din Europa.
50 de locuitori ai orasului Ruse s-au adunat sa protesteze pe bicicleta
10 Aug 2008 50 de locuitori ai orasului Ruse s-au adunat sa protesteze pe bicicleta

50 de locuitori ai orasului Ruse s-au adunat sa protesteze pe bicicleta
50 de locuitori ai orasului Ruse s-au adunat sa protesteze pe bicicleta Sursa: Rompres
Cum poți să ajungi de la orașul bulgar Ruse la Giurgiu sau invers fără să plătești nici un ban? Doar înotând prin apele Dunării sau cu bicicleta - singurul mijloc de transport pentru care nu ți se va cere taxa de pod. Și pentru că prima variantă pare destul de extremă, 50 de locuitori ai orașului Ruse au ales cea de-a doua variantă pentru o plimbare de duminică până la orașul de pe partea românească. Prin acțiunea lor, cicliștii au protestat față de taxele care fac din singurul pod care unește România și Bulgaria cel mai scump pod din Europa.

Acesta, numit în trecut „Podul Prieteniei“, se află într-o stare de plâns, iar trecerea dus-întors prin cei 2,8 km plini de gropi costă, cu toate taxele, 18 euro pe mașină.

Inițiativa marșului ciclist îi aparține europarlamentarului bulgar Nikolai Mladenov, membru al grupului de centru-dreapta PPE-DE, care a mai cerut în repetate rânduri autorităților bulgare și celor române să renunțe la taxă și chiar a sesizat în această privință Comisia Europeană. „Sunt convins că renunțarea la taxe va avea un efect pozitiv asupra vieții oamenilor de pe cele două maluri“, a spus Mladenov pentru Cotidianul. El este de părere că existența taxelor de pod este într-o contradicție directă cu Tratatul european care cere statelor membre eliminarea tuturor barierelor de mișcare liberă a oamenilor, bunurilor și serviciilor. „Cât timp taxele există, locuitorii orașelor Ruse și Giurgiu n-ar putea simți efectul real al integrării europene. Cetățenii celor mai sărace țări din UE plătesc 18 euro pentru a trece singurul pod care le unește“, se revoltă europarlamentarul.

Mladenov amintește că, după ce a fost sesizată de el, Comisia Europeană s-a pronunțat că taxele de pod nu sunt ilegale dacă toți banii din acestea sunt investiți în întreținerea podului. În anul 2007 însă, Bulgaria a încasat aproape 13.000.000 de euro din taxa de pod și a investit în întreținerea acestuia doar 16.000 de euro, adică doar 0,15% din sumă.

În opinia lui Mladenov, renunțarea la taxă va da și o lovitură corupției transfrontaliere, mai ales că, în urmă cu câteva luni, poliția a reținut un grup de infractori care au încasat mai mult de 800.000 de euro prin vânzarea unor chitanțe false de traversare a podului. Mladenov spune că a primit sprijinul colegului său român Marian Jean Marinescu de la PD-L. Cei doi membri ai Parlamentului European au redactat o scrisoare comună către miniștrii Transporturilor din România și din Bulgaria, dar încă nu au primit nici un răspuns.

PS: ca fapt divers aflati ca cetatenii rezidenti din Ruse si Giurgiu sunt "scutiti" de aceasta taxa. Numai restul prostimii o plateste!!!  <_<

Edited by MembruAnonim, 08 September 2008 - 19:01.


#13
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Ar fi bine. Dar eu am inceput deja sa fac blatul cand am observat ca niste smekeri cu NR DE GR nu platesc si doar dau un claxon la bariera...la bulgari. La ROMANI PLATESC CU PLACERE. BAREM FURA UN ROMAN.Plus ca nu poti sa treci fara sa platesti, sunt mai smekeri.
Am dat vreo 5-6 claxoane pana acuma, ca mai comit vizite la RUSE, la TECHNOPOLIS si la Kaufland.

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Posibil sa nu mai tina vrajeala ca nu ai numere de GR  :P

#15
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
tine tine...numai ca nu am mai incercat ca nu a mai fost cazul... :lol:  :lol:

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai daca nu ai mai incercat, de unde stii?  :lol:  Cred totusi ca si aia de la ghereta stiu sa deosebeasca numerele de inmatriculare din RO  :P

#17
Adydum

Adydum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 25.05.2004
Cu moto taxa e vre-o 14 ron (pe-acolo). Niciodata nu am incetinit si se deschidea bariera din timp :D.  Drumul Ruse-Silistra e (cred) unul din putinele drumuri bune de pe la ei, si foarte frumos pt plimbare.

#18
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006

 MembruAnonim, on Sep 14 2008, 07:49, said:

Pai daca nu ai mai incercat, de unde stii? :lol: Cred totusi ca si aia de la ghereta stiu sa deosebeasca numerele de inmatriculare din RO :P
Se mai uita si la om. :rolleyes: Am fata de bulgar! :lol:  :lol:  :lol: Ce dreaq sa fac la RUSE ca e mai scump ca la noi !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate