Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Masina blocata parcata in parcarea privata MC Donalds

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
65 replies to this topic

#55
Marius3k

Marius3k

    Rechin de stepă, "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 14.03.2006

View Posttest_driver, on Jan 7 2009, 19:30, said:

ideea e ca batem apa-n piua aiurea si suntem off topic.
No sh*t! Cum v-ati dat seama? :lol:

#56
petru_

petru_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 02.02.2006

View Postmishu_popa, on Jan 6 2009, 23:53, said:

Eu am pus-o in o parcare unde scria pe o tabla "Rezervat blocul a scara A" nici un nr.de masina pe placa,cand am venit la 5 de la lucru,un matiz in spate si un mos cu o SUPERNOVA !!!langa mine ce-si stergea geamurile. Ma intreaba de ce am blocat locul lu vecinu de parcare.Il rog sa dea putin in spate sa pot iesi.Da cacatu de batran numa' cate-un pic.O trebuit sa fac o groaza de manevre,desigur ca dupa aia i-am dat "m...e LA GREU" dupa ce-am iesit.Eu stiam ca tre sa fie pe tabla scrise toate nr. de masini care au locuri la primarie concesionate.Gresesc ?Mentonez ca locul era la 30 m de locul meu de munca(firma mare).
Din cate stiu eu, in contractul de inchiriere se specifica faptul ca locul cu pricina este rezervat intre orele 18.00 si 7.00 dimineata. In restul timpului, locul este liber. Chiar ar fi interesant ca cineva sa confirme sau infirme acest lucru.
Singura chestie ar fi ca problema ce-ai avut-o tu cu batranelul se putea rezolva civilizat spunandu-i acest lucru fara m..e la greu.
La mine la servici, parcarea este supraaglomerata. E un chin sa scot masina de servici de acolo. Prin urmare am vorbit cu niste vecini, locatari din zona, si mi-au spus unde pot lasa masina, pe locurile lor platite, pe timpul zilei. Fara sa deranjez pe nimeni. Si chiar daca uneori intarzii mai mult la servici, vin la intrare si o pun pe portareasa sa ma anunte sa mut masina. Fara nicio suparare

#57
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
nu exista o asemenea prevedere in acel contract.
sunt mai multi care "stiu" asa, dar nu e asa.
pana acum unu' n-a reusit sa ataseze un paragraf al unui asemenea contract in care sa scrie asta.

#58
petru_

petru_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 02.02.2006
Tocmai de aceea  n-am spus ca este sigur asa, dar pot sa spun sigur ca informatia asta o am de pe la niste stiri TV. Adicatelea, cineva minte poporul cu televizorul  :D

#59
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
asta cu tv-ul se practica de mult timp
nu exista asemenea prevederi in lege, doar hotarari locale, in anumite orase, zone, etc.
nu e universal valabila

#60
CasaD

CasaD

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 18.06.2008

View Post..bHz.., on Jan 7 2009, 18:25, said:

Ceea ce n`a inteles nimeni din thread`ul asta (respectiv cei 85% dintre cei care l`ar omori p`ala de`si lasa masina la mec/mol/benzinarie) e ca proprietarul nu`si face singur dreptate. E o tiganie sa`ti lasi masina pe proprietatea altuia, insa e un ABUZ s`o sechestrezi tu dupa bunul plac.
Mersul normal al lucrurilor presupunea ca aia de la mec sa faca plangere la politie si politia sa ia masuri (care erau ceva mai grave in comparatie cu shoseta pusa pe roata).

Eu consider ca odata ce un individ intra neinvitat pe proprietatea ta, chiar daca cumparata sau inchiriata, esti in drept sa iti faci singur dreptate. Problema este ca trebuie sa se stie ca este o proprietate privata.
Un individ care intra intr-o locuinta, stie sigur ca exista un proprietar, trebuie sa se astepte la orice. Tu ca proprietar nu stii ce sa te astepti de la respectivul individ astfel incat ai dreptul sa utilizezi orice mijloace pentru a te proteja, pe tine si familia ta.
"PROPRIETATEA E SFANTA".
Sunt destul de multe situatii cand ti se aseaza unii pe masina sau trec pe langa ea si o zgarie. Chiar daca paguba nu este mare ai o gramada de neplaceri.  Trebuie sa o repari, sa pierzi timp si bani. De ce? Fiindca un nesimtit nu este atent. Este adevarat ca in multe cazuri nu este mare lucru dar, de fiecare data tu, cel corect, esti cel care suferi.
M-AM SATURAT SA PLATESC, TIMP SI BANI, PENTRU GRESELILE SAU INDOLENTA ALTORA.
Trebuie sa ne reeducam si noi si sa ne educam copii sa fie civilizati sa respecte proprietatea altora pentru ca alti sa respecte proprietatea noastra.
De multe ori ca sa respecti proprietatea altuia trebuie sa vezi cat de greu este sa obtii ceva in proprietate si cat de usor un dobitoc fara respect poate sa iti provoace pagube.
Trebuie sa ne educam toti sa respectam legile indiferent daca consideram ca sunt bune sau rele. Daca nu ne plac, nu trebuie sa le incalcam ci trebuie sa luptam sa le schimbam. Este greu si noi suntem lenesi dar nu lenea rezolva lucrurile. Lenea duce doar la necivilizatie.
Neaplicarea legilor, si aici Politia si factorii de decizie sunt de vina, duce la un hoas specific romanesc. Civilizatia va veni odata cu respectarea legilor.
Nu sunt de acord cu scuzele:  nu am loc de parcare si parchez unde pot. In momentul in care iti iei masina trebuie sa ai in vedere, pe langa faptul ca ai banii pentru a o platii si a o utiliza -  RCA, CASCO, benzina , reparatii - ca ai si unde o parca.

#61
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
bun. deci seful de restaurant de la mac poate da foc oricarei masini depaseste cu 1 secunda stantionarea limitata de 1 ora din parcare nu ?
mai precis, are dreptul asta, nu ?

ce mi-e ca-i blocheaza roata ce mi-e ca sare in aer nu ?!
daca proprietatea e sfanta, tu cu ce drept atentezi la proprietatea celuilalt, fara interventia organelor abilitate ?

#62
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 22.08.2006
Vorbiti balarii. Nu ai dreptul sa iti faci singur dreptate pe proprietatea ta, si nici McDonalds nu avea dreptul asta.
Evacuarea fortata trebuie sa o faca politia. Asta cu parcarea in mod abuziv la Mc Donalds e un caz banal, interesati-va cate cazuri de ocupari abuzive de apartamente de catre fosti chiriasi sunt, chiriasi pe care proprietarul nu poate sa ii evacueze de unul singur. Sau cazuri de case construite si pe terenul vecinului.

#63
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Stiu ca e foarte vechi subiectul.Dar exact asta vreau sa subliniez.Cum e posibil ca moderatorii sa mentina si acum , dupa atatia ani , un topic format exclusiv din pareri offtopic scrise de habarnamisti si frustrati? Cu tot respectul , consider ca moderatorii ar trebui sa isi ia treaba mai in serios deoarece acest forum , care odata era "cel mai tare" , contine acum 90% pareri offtopic pline de sarcasmul si jignirile gratuite ale unor inculti frustrati la adresa initiatorilor de topicuri de bun simt.
Deci - on topic - inca astaptam, si ar fi binevenita, o parere sau experienta, argumentata cu articole de lege, pe acest subiect.
Concret - las masina la mall peste noapte din cauza unui incident total neprevazut si a doua zi mi se cere o suma exorbitanta pentru a fi deblocata roata.
Cat de normal si legal este acest caz?

#64
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View PostMembruAnonim, on 06 ianuarie 2017 - 22:09, said:

........ acest forum , care odata era "cel mai tare" , contine acum 90% pareri offtopic pline de sarcasmul si jignirile gratuite ale unor inculti frustrati la adresa initiatorilor de topicuri de bun simt.
......- las masina la mall peste noapte din cauza unui incident total neprevazut si a doua zi mi se cere o suma exorbitanta pentru a fi deblocata roata.
Cat de normal si legal este acest caz?
Asta este topic de bun simt ?
" Am lasat masina parcata in parcarea privata la MC mai mult de 24 de ore." Vrei traducerea ? Ai inteles ce inseamna ?
Numai bunul simt lipseste .
..........
Cazul spus de tine , este alta speta . In mod corect ar trebui sa o cari pe platforma , sa dispara din peisaj . daca nu poti , esti OBLIGAT sa vorbesti cu administratorul spatiului despre problema ta .
Cita mine sa ai , sa spui ca e normal sa lasi masina in curtea unuia , pt ca nu functioneaza ?
Eu de doua ori in viata asta am "abandonat " o masina .. Prima oara intr-o curte de intreprindere prin Alexandria , unde am vorbit cu portarul ( noaptea ) urmind ca atunci cind o iau discut cu cine va fi nevoie ... si apoi intr-o curte a unuia ..normal dupa ce am discutat cu omul .
Prima oara nu mi-au cerut nimic , la a doua ocazie , cind m-am dus sa iau masina am dus niste jucarii pt ca avea omul copil mic .
Asa se face . Nu dai buzna in proprietatea omului si apoi il mai si bati , scuipi sau tipi la el ca ai drepturi .

#65
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,268
  • Înscris: 16.08.2016
Ai răspuns pe un topic din 2009 😊 legat de parcările aiurea pe proprietate privata astept si eu un răspuns de la politie :)

#66
vacaroz

vacaroz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 16.02.2008

View Posttchoara, on 04 august 2007 - 13:00, said:

Corect! Blochezi garajul, blochezi parcarea - adio masina+ amenda si taxa de remorcare, COMPLET de acord! Dar astea sa fie efectuate de Politie, nu de justitiarii lu' peste, asta incerc sa exprim...
amice se vede ca nu prea ai parasit bucurestiul...
locuri de parcare nu prea mai gasesti prin toatele orasele mari ale tarii. bine... si ghiboni ca tine peste tot. sa sa fim seriosi... gasesti si locrui de parcare dar nu la botul calulului cum vrei tu. noi oamenii tre sa mai mergem si pe jos, mai facem putina miscare. uneori ajuta sa stii! poti incerca!

in anglia de exemplu, platesti parcarea si daca o pui in padure. nu mai gasesti parcari free decat poate 1% (cu indulgenta) acolo ai parcat gresit, esti ars. ai depasit cu mai mult de 5 minute fata de cat ai achitat, te-a ars. vociferezi? te ia si politia. parcarile supermarcheturilor sunt cu plata. rar mai gasesti unele care te lasa 30 minute sau maxim o ora... ai depasit iar cu 5 minute, vine nenea ala civilul (sa ti faca tie in ciuda ca nu e de la SRI, FBI, NASA si ce oi mai dori tu ca esti doar o persoana importanta) si ti tranteste amenda. lasi masina acolo cu amenda in geam? stai linistit, au bajetii rezolvare. au aia la utilaje de ridicat masini de zici ce-i asta... in orasele mari nu stiu cate e ziua de stationare in parcurile lor cand o ridica, dar aici la mine e cam 320 lire pe zi. comentezi? da-i in judecata. ai pierdut? platesti toate zilele alea. vezi ca sunt baieti care au pierdut Ferrari, lambo etc ca erau plecat din tara. si decat sa plateasca zilele de stationare...
daca eu te dau in judecata pe tine pentru ceva, avocatul meu se ocupa de asta, nu? si e persoana juridica, nu e militia. dar daca se dovedeste ca esti vinovat, militia vine sa ti puna catusele. acelasi lucru si cu mec ul. a chemat pe un neica nimeni d-asta cu 4-5 clase, el ti-a pus dracovenia aia pe roata si a plecat. stii ce e culmea in toate astea? a procedat LEGAL. are legea in spate!
cum spunea cineva mai sus. noi romanii pe afara nu scoatem un cuvant. platim amenda si plecam. aici in tara suntem zmei, si toti ar trebui sa cada la picioarele noastre.

Edited by vacaroz, 18 January 2017 - 01:26.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate