Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Precontract vanzare cumparare apa...

Ce scula de debitat pal e folosit...

Arzator dublu aragaz.
 Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...

Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...
 Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu

Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire
 Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...

CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci
 

HC91 si CIP03

- - - - -
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#19
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,726
  • Înscris: 25.02.2007

View Postelectronics_dude, on May 2 2008, 18:01, said:

Va salut pe toti. Am o problema, am un electronica cip01 banuiesc si nu pot sa incarac nici un joc. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Iti trebuie sa-i pui prima data OS-ul. Adica Basic, de obicei. Vezi daca poti sa-l scoti de printr-un emulator. Daca ai un emulator care reproduce sunetele ep placa de sunet, daca nu ma-nseala memoria dupa aproape 2 decenii, SAVE "nume" CODE 0,16384 si inregistrezi pe caseta asta. Ar trebui sa iti salveze cei 16KB de sistem de operare :) Apoi ii reproduci caseta calculatorului. Sau, de ce nu, poate ar merge direct din PC in intrarea de sunet a CIP-ului :)

#20
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
Multumesc voi incerca. Am gasit tot felul de programe pt spectrum.

#21
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007
tasteaza LOAD:
apasa ENTER
daca calculatorul asteapta semnul audio,marginile ecranului se vor colora aleatoriu.
sa ai un casetofon care scoate un semnal de nivel mare(minicasetofon portabil)

LE:parca in cursor K se face asta

Edited by paulvanorton, 02 May 2008 - 20:51.


#22
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
Am apasat doar l de la lanseaza si i-am dat ceva basic dar se bloca. Nu stiu care e problema
Acum am incercat si metoda expusa mai sus si nu face nimic.

Da, load asa se face in basic dar asta nu e basic.

Attached Files


Edited by electronics_dude, 02 May 2008 - 21:06.


#23
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007
eroarea este de la caseta(casetofon).
se face un mic regla asupra pozitiei capului daca este necesar.
comanda corecta este LOAD""
foloseste semnalul de la casti(nivel mic initial si apoi cresti pana dungile care palpaie pe ecran sunt egale ca latime)
multe pentru clona spectrum aici

Edited by paulvanorton, 02 May 2008 - 21:14.


#24
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
ok, am inteles. ce trebuie sa pun in ghilimele?
chestia e ca daca ii dau sa incarce doar nu da eroare.
Am incercat cred ca tot ce e pe site-ul ala. Multumesc oricum pentru ajutor
Eu am incarcat programele cu ajutorul pc-ului.

Edited by electronics_dude, 02 May 2008 - 21:23.


#25
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
Nimeni nimic? Pacat:(

#26
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,726
  • Înscris: 25.02.2007

View Postelectronics_dude, on May 3 2008, 21:03, said:

Nimeni nimic? Pacat:(
Parca ziceai ieri ca ai facut rost de un HC91. In ala ar fi mers comanda ce-o dadeam mai sus. Daca pana maine nu te descurci, si daca ai rabdare pana incerc una alta cu mainile tale, poate mai incercam 1data :)

#27
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
Ok, multam fain :rolleyes:

#28
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,726
  • Înscris: 25.02.2007

View Postelectronics_dude, on May 3 2008, 23:42, said:

Ok, multam fain :rolleyes:
Incearca sa-i canti fisieru' asta la CIP. Daca dai Lansez, ar trebui sa te trezesti cu un Basic in el. Si apoi sa-i poti pune jocuri :)
E o manareala ce-am facut, dar poate merge.

Attached Files



#29
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAA. Multumesc mULt de tot!!!!!!!!! Iti raman dator!!!!!!!!!!!!!

#30
electronics_dude

electronics_dude

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2007
Totusi cum ai reusit? Mi-a pornit din prima. Scuzati postul dublu dar nu gasesc edit

#31
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,726
  • Înscris: 25.02.2007

View Postelectronics_dude, on May 5 2008, 13:53, said:

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAA. Multumesc mULt de tot!!!!!!!!! Iti raman dator!!!!!!!!!!!!!
:D Ma bucur ca-ti merge

View Postelectronics_dude, on May 5 2008, 14:39, said:

Totusi cum ai reusit? Mi-a pornit din prima. Scuzati postul dublu dar nu gasesc edit
Am gasit o optiune in Warajevo pentru editarea fisierelor .TAP. Cunoscand structura OS-ului CIP-ului, luand un joc codat .TAP, am modificat un header, am sters datele si am adaugat un ROM de Spectrum 48K. Apoi i-am dat sa-l cante playeru din Spectaculator si am inregistrat chestia aia. Si gata :)

#32
nailuy

nailuy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 03.03.2006
bai am si eu un hc 91 merge baranelul destul de binisor... am bagat un stabilizator la 9v alimentarte sa nu se mai blocheze restarteze... si vreo 50 60 caste de 90min problema este cum naiba sa fac cu un flopi disc modern sa il atasez jocurile sa nu mai fie pe casete ci pe dischete... am jocuri romanesti care nu sunt pe siteul oficial.. am niste jocuri facute de mine la 7 -10ani... vreau o schema ceva... ajutor ... mor de nerabdare sa il fac cumva sa mearga ce comenzi sa ii dau .. nu l-am mai avut cu flopidisk uite mailul meu [email protected] si la titlu puneti HC91 mrc pt ori ceajutor :D

#33
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007

View Postnailuy, on Jul 18 2008, 19:20, said:

bai

bai:ram-ul folosit in dihania asta de calculator,din amintirile mele senile se alimenteaza cu 9V.9V a avut i-ai dat tot 9.
pentru floapa iti trebuie o interfata.
daca nu gasesti cauta pluginul de Winamp.si  in acest mod savant vei folosi calculatorul pentru a incarca programele in hc.
hai ca nu iti mai explic.vad ca la 7,10 ani faceai programe pentru el.eu la 7 ani jucam tintar cu boabe de fasole.


l.e:vezi pe aici manualul pentru dihania respectiva.in el gasesti si informatia despre floapa

Edited by paulvanorton, 18 July 2008 - 20:32.


#34
Morgoth

Morgoth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 29.02.2008
paulvanorton cool :D

Ramul la hc-urile de 48K de ram cu numai 2 chipuri se alimenteaza la 5v o singura tensiune celelalte cu mai multe chipuri de ram si cu mai putin ram se alimenteaza din 4 tensiuni si anume: +5V, -5V, +12V ,-12V

Am si eu un hc91  ii facusem pana si porturi externe am vrut sa ii fac si un casetofon care sa primeasca comenzi de play si derulare si rec de la acelasi Hc , ii pusesem si memorie ram externa adresata prin porturi de 128K :D cu baterie de bekup :D

Dac avreti puteti uploada Schemele de hc-uri si alte datasheeturi pe serverul Meu serverul este deschis pe timp de zi si continefoarte multe datasheeturi la foarte multe componente
Daca aveti scheme tip foto le faceti arhive cu numele sau comentariu atasat in arhiva intr-un fisier txt si le voi plasa eu in folderul tinta , ulterior daca aveti nevoie de ele puteti da search pe server :D

Edited by mister_rf, 21 July 2008 - 08:09.


#35
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,311
  • Înscris: 17.09.2005
"celelalte cu mai multe cipuri de ram" foloseau TMS 4116 care se alimenteaza cu 3 tensiuni:
Vbb:-5V
Vcc:+5v
Vdd:+12V
Vss:GND
Erau necesare 24 de cipuri:16 cip-uri pentru ram-ul de "lucru" (32K) si 8 cip-uri pentru
memoria video (16K).

#36
Morgoth

Morgoth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 29.02.2008

View Postbit 61, on Jul 21 2008, 08:16, said:

"celelalte cu mai multe cipuri de ram" foloseau TMS 4116 care se alimenteaza cu 3 tensiuni:
Vbb:-5V
Vcc:+5v
Vdd:+12V
Vss:GND
Erau necesare 24 de cipuri:16 cip-uri pentru ram-ul de "lucru" (32K) si 8 cip-uri pentru
memoria video (16K).


Yep ai dreptate omule eu am si uitat ca nu am mai lucrat de mult cu chipuri de alea de ram :D
Dar totusi de unde mi-o fi ramas mie in teasta tensiunea de -12v?  :bigwhitegrin:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate