Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Vodafone lanseaza noua oferta - W...

Recomandare placa de sunet

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...
 Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...

R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator
 Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru

Cum se monteaza obiectul asta?

Aveti idee, se mai poate seta ton...
 Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...

Windows Defender recuperare
 

Problema cu casetofon auto!

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
am montat un casetofon pe masina unui prieten si mi l-a dat mie pe cel vechi
este vorba de un RC Pioneer KEH-P4400R + magazie de (6) CD-uri... cand l-am scos de pe masina mergea... am taiat firele pentru ca aveam nevoie de mufe la celalalt casetofon... problema e ca nu mai reusesc sa-l fac sa mearga... e mort total
ori sunt eu dobitoc... ori are el vreo jmekerie ori a murit subit
intrebarea este... are el vreo jmecherie de nu vrea sa mearga ori s-a bulit???... eu l-am incercat in casa cu o sursa de calculator...

#2
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
in primul rand trebuie sa ai schema corecta. nu e nici o smecherie, odata ce l-ai alimentat ar trebui sa mearga. ai grija sa fie conectate si plusul permanent si cel prin contact la +12 v si masa, desigur.

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
si in al doilea rand... nu cred ca o sa-ti mearga cu sursa de la calc... si vezi ca are 2 fire de + (unul e memoria) de fel sunt rusu si galben. incearca-l totusi la o baterie de masina... vezi daca mai merge. daca il alimentezi invers sunt >75% sanse sa-l busesti :)

#4
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,384
  • Înscris: 28.11.2001
mai bine da de veste pe google ce cass ai tu si vei obtine schima de conectare, asa nu ai cum sa greseti cand o sa-l incercri pe o baterie de masina adevarata.

#5
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
pai  in mod normal nu aveam cum sa gresesc... dar... cand l-am montat pe celalalt m-am lovit de tot felul de ciudatenii... incercand sa identific boxele si pozitionarea lor ba se risdica antena, ba se aprindeau farurile ba afisajul la ceasul din bord de inde am dedus ca interactioneaza complex cu mediul dar luat la bani marunti nu prea are cum... ca n-are fire nici cate ar trebui... zi-mi un motiv pentru care n-ar merge cu o sursa de calc!...
schema de conectare ar arata cam asa
practic insa din mufa de conectare lipseste firul 7, el apare direct din carcasa(rezultat al unei modificari anterioare)
acum zice-ti voi ce si unde sa leg (magazia de sidiuri se alimenteaza separat deci imi trebuie un "+" si pentru ea) si mai ales pe ce buton sa apas ca sa mearga :)
pe google nu prea se gaseste... nu l-am gasit nici pe siteul firmei
10x

Attached Files



#6
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
sigur merge cu o sursa de calculator. problema e sa nimeresti firele cum trebuie :) de obicei alimentarile sunt doua dintre rosu, galben, portocaliu (si in general sunt mai groase). cauta mai bine schema, s-ar putea sa o gasesti, nu neaparat de la modelul tau ci de la unul de generatie asemanatoare. de asemenea poti sa cauti un convertor de la mufa ta la mufa ISO.

#7
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
Problema rezolvata!!!
10x 10x
Thread closed!
btw ce-ar trebui sa faca firul denumit "remote"???
iar ala de "back up" tine memoria? ceasul? sau ce? de ce este nevoie de 2 fire atata timp cat exista un buton on/off?

#8
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

Quote

Originally posted by Nero-d
Problema rezolvata!!!
10x 10x
Thread closed!
btw ce-ar trebui sa faca firul denumit "remote"???
iar ala de "back up" tine memoria? ceasul? sau ce?


remote e cel care iti ridica antena...daca nu ma insel..

#9
arthurdeme

arthurdeme

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 30.07.2003
remote comanda diverse alte echipamente cand porneste casetofonul...de exemplu antena cum a zis cineva mai sus..dar si o statie de amplificare etc....orice care este nevoie sa fie pornit i data cu pornirea casetofonului...
firul pe care scrie back-up tine memoria adica ceasul programele radio memorate..setarile (daca are asa ceva)..si asta deoarece de obicei celalalt fir de +12V se pune prin contactul  mashinii, si in momentul in care scoti cheia ceasul memorile etc s-ar reseta toate..
Sper ca m-am facut inteles.
Mare atentie la conectarea difuzoarelor...unele casetofoane au iesirea in punte si daca conectezi difuzoare intre iesire si masa de obicei trebuie sa-ti iei ori  alt casetofon ori alte difuzoare ori si una si altele :) --se poate identifica cu un volmetru...masurand pe iesirea difurilor aproximativ 6V (jumatate din tensiunea de alimentare)

#10
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
da!... am intalnit situatia... care ar fi motivul ca sa nu poti folosi RC-ul decat cu motorul pornit??? din moment ce exista un buton on/off!
alte difuzoare de ce???

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
se presupune ca asculti muzica doar cand mergi cu masina... ;) la majoritatea masinilor straine asa merge. La cielo de ex, trebuie doar sa fie cheia in contact, fara sa fie pornit motorul. iar la treaba cu sursa de calc, am spus asa deoarece a incercat un prieten sa alimenteze o statie emisie receptie si avea zgomot de fond destul de deranjant... nu am incercat niciodata, am spus doar ca s-ar putea ;)

#12
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
ai doua fire: plusul permanent si plusul prin contact. daca sunt puse asa, merge doar cu contactul pus. daca le legi pe ambele la baterie atunci iti merge si fara contact. dar de ce ai vrea sa mearga casetofonul fara chei in contact ? va trebui sa il opresti manual de fiecare data cand pleci din masina, sa il pornesti manual de fiecare data cand te urci in masina si probabil il vei uita intro noapte si te vei trezi fara baterie :)

#13
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

Quote

Originally posted by moartea
ai doua fire: plusul permanent si plusul prin contact. daca sunt puse asa, merge doar cu contactul pus. daca le legi pe ambele la baterie atunci iti merge si fara contact. dar de ce ai vrea sa mearga casetofonul fara chei in contact ? va trebui sa il opresti manual de fiecare data cand pleci din masina, sa il pornesti manual de fiecare data cand te urci in masina si probabil il vei uita intro noapte si te vei trezi fara baterie :)


pai avand in vedere ca 90% (restul de 10 sunt cele care vin cu sistem audio din fabrica..si au casetofonul inglobat in bord..dar acolo nu se pune problema de cum e legat ..pt ca fiind din fabrica..e totul ca la carte..;)) din modele de radio castefoane/cd player auto au fata detasabila...daca faci chestia asta ai ocazia sa te trezesti fara aparatul in sine..

aa...si nu cred ca ai putea sa pleci din masina lasan cass-ul pornit...urland intr-o veselie...

#14
bogdicy

bogdicy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.03.2005
sal.amsi eu casetofon dasta dar nu am mufa de conectare poate cineva sami zica la ce pini sal alimentez.
merci
Urgent
Astept pe adresa de mail:[email protected]

Edited by bogdicy, 27 February 2006 - 12:03.


#15
danny_c1977

danny_c1977

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.08.2005
Sal mi-am luat de curand un mp3 player lg .........si are la conectare un fir care zice ca e pt conectarea la microfon ((portocaliu) sa in alt loc scrie oprire casca iar in instructiunile din engleza scrie phone mute ..........ma poate lamuri si pe mine ce face conexiunea respectiva si care e rolul ei si cum se poate folosi

Edited by danny_c1977, 18 February 2009 - 17:13.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate