Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 TV LG 49UB850V-ZD, musculita in e...

Montare clapeta antiretur la hota

laptop nou + licenta windows

Unbelievable - De Necrezut -2019 ...
 Recomandare achizitie instant ap...

Cand iau pensia pensionarii a car...

Verificare gaze

Liza electrica cu catarg sau stiv...
 Tazz & Kaufland

Router wireless ZTE ZXHN H3601, D...

Amplificator pentru boxe Z906

TVA 5 sau 19%
 

hub sau switch how to

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Salut!
Stie cineva cum as putea construi un hub sau un switch? nu vreau sa dau banii pe unul aiurea, mai ales ca rata de transfer trebuie sa fie max 1-2M (daca e mai mare, nu e nici o suparare :) )
10x

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Tu vorbesti serios?!  
Cu cite porturi?  :rolleyes:
Later edit
Un mini switch de 5 porturi este  600.000 lei. :)
Exemplu: TRENDnet TE100-S5P

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
eu vb serios ;) nu vreau cu 5 porturi, vreau doar 3 porturi.. in plus e ca un challenge.. nu a mai facut nimeni asta pana acum? :drac:

#4
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

Quote

Originally posted by i0nutzb
eu vb serios ;) nu vreau cu 5 porturi, vreau doar 3 porturi.. in plus e ca un challenge.. nu a mai facut nimeni asta pana acum? :drac:


chiar daca reusesti sa il faci (presupunem ca o sa poti sa il faci...) piesele te duc mai mult decat unul nou...oricum..iese din domeniul practic..doar asa...ca un challenge cum zici tu..nimic mai mult..

oricum...cred ca nu sti ce vorbesti cand te gandesti sa faci un HUB......parerea mea...

#5
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
LOL :D

#6
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Eu vreau sa-mi fac placa de baza... tot asa ca si challenge! :D :D :D

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
o sa imi fac eu.. o sa vedeti voi.. o sa .. lasati :) m-ati convins :drac: nu mai fac nimic :D

#8
Bertino

Bertino

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 02.09.2003
cred ca e cea mai nesanatoasa idee care am auzit-o pe forum-ul asta...
Daca reusesti sa "manufacturezi" unul si imi arati ca merge iti dau eu un 3com ultima generatie la schimb cu el :D
Am vorbit serios !!!

#9
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 24.11.2002
Cauta si cumpara unul la mina a doua si tot te scoti mai ieftin. Ce te faci daca mai intra cineva in retea? Miai faci un modul pe care il adaugi? Ai desfacut vre-un switch sau hub sa vezi de curiozitate ce piese sunt acolo si in ce regim  lucreaza?
Oricum cel mai simplu "switch" e ala cu 2 porturi si ti-l recomand(un banal cablu crossover). Fiind vorba de 3 calculatoare tragi 3 cabluri crossover in triunghi(cu calculatoarele situate in varfuri), si dai telefon inainte:"haipune cablul meu sa jucam  ceva in retea". Sau ai putea folosi doar 2 cabluri crossover(de la calcultoarele departate spre cel din mijloc) si 2 prize prelungitoare(costa 20k lei) plus un crossover scurt de 1,5m (sau cat cere standardul). Si cel care sta la mijloc face pe "switch-ul": alege cu cine face retea si il conecteaza la calculatorul lui, sau daca vrea sa fie retea intre cele 2 extremitati conecteaza cele 2 cabluri prin intermediulcablului crossover sicel2 prize. Oricum  toti 3 in retea in acelasi timp nu veti fi, asta e sigur.

#10
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

Quote

Originally posted by vestale
Cauta si cumpara unul la mina a doua si tot te scoti mai ieftin. Ce te faci daca mai intra cineva in retea? Miai faci un modul pe care il adaugi? Ai desfacut vre-un switch sau hub sa vezi de curiozitate ce piese sunt acolo si in ce regim  lucreaza?  
Oricum cel mai simplu "switch" e ala cu 2 porturi si ti-l recomand(un banal cablu crossover). Fiind vorba de 3 calculatoare tragi 3 cabluri crossover in triunghi(cu calculatoarele situate in varfuri), si dai telefon inainte:"haipune cablul meu sa jucam  ceva in retea". Sau ai putea folosi doar 2 cabluri crossover(de la calcultoarele departate spre cel din mijloc) si 2 prize prelungitoare(costa 20k lei) plus un crossover scurt de 1,5m (sau cat cere standardul). Si cel care sta la mijloc face pe "switch-ul": alege cu cine face retea si il conecteaza la calculatorul lui, sau daca vrea sa fie retea intre cele 2 extremitati conecteaza cele 2 cabluri prin intermediulcablului crossover sicel2 prize. Oricum  toti 3 in retea in acelasi timp nu veti fi, asta e sigur.



VALEEEII...tu te auzi ce spui..??????

#11
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
hahaha. asta chiar ca e sf... hai ca sa iti faci un switch poate as intelege, dar sa dai telefon si sa zici 'baga cablul intre mine si tine' asta chiar ca e cea mai idioata idee pe care am auzit-o de mult timp incoace.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
si spuneati de mine... :drac:

#13
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Mai, ce-a spus Vestale, merge totusi... :P
E drept ca sunt cascadorii rasului :D

#14
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
hi hi hi ... Nu mai mai opresc din ras ...
   Uite un switch adevarat  home-made si fara coliziuni . Daca lucrezi cu mare grija , poti sa bagi si 20 useri in retea . E insa posibil sa apara coliziune cu pumnu' unui user care nu a primit semnal la timp .

#15
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
Pt a conecta 3 calculatoare in retea (presupun ca se refera numai la var. UTP , pt ca pe BNC poate lega si 30 ..) se poate si fara HUB sau SWITCH , instaland la unul din ele 2 placi de retea !!!.De construit nu e imposibil dar nu vad de unde se pot procura piese , fara sa pun la calcul si pretul lor care iese mult peste valoarea produsului final.

#16
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Sir_Vaska a scris :
   "De construit nu e imposibil dar nu vad de unde se pot procura piese ..."

   Ba este imposibil , daca nu ai o linie de asamblare componente electronice cu facilitati de ultima ora . Ce daca ai gasi piese ? Crezi ca poti sa le lipesti ciocanul de lipit ?

#17
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004

Quote

Originally posted by cspot
Sir_Vaska a scris :
  "De construit nu e imposibil dar nu vad de unde se pot procura piese ..."

  Ba este imposibil , daca nu ai o linie de asamblare componente electronice cu facilitati de ultima ora . Ce daca ai gasi piese ? Crezi ca poti sa le lipesti ciocanul de lipit ?


Dupa cate am vazut prin HUB-ul meu , cred ca as reusi sa le asamblez si cu un pistol de lipit obisnuit.

#18
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Daaaa... SI MARMOTA INVELEA CIOCOLATA IN STANIOL !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate