Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Animale de companie in calatorie

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#19
andreya0309

andreya0309

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 08.06.2008
ceea ce ma intriga pe mine este ca in spania, franta, italia,austria si ungaria nu te opreste nimeni la vama datorita uniunii europene...pana acum nu mi s-a intamplat niciodata (doar acum mai bine de 2 ani cand era cu viza de 3 luni )... si se gasesc romanii nostri sa te ia la controale.
cel mai bine este sa ma interesez la veterinar desi nu cred ca o sa imi fie de mare ajutor pentru ca veterinarul la care am fost eu cu pisicul nu pare prea dezghetat la minte.
oricum pana atunci trebuie sa ma interesez exact ce si cum. ar fi o lovitura sa ajung la vama la nadlac si chiar si cu o mica spaga sa imi spuna ca nu pot sa intru cu pisicul in tara.
eu atunci ce sa fac? sa las pisicul la vama? nu pot sa fac asa ceva.

#20
pavlovsdog1971

pavlovsdog1971

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.02.2009
Are cineva idee ce implica aducerea unei pisici din SUA in Romania? ce tip de certificat/ pasaport este necesar? Trebuie tinuta in carantina la aeroport?
Merci

Edited by pavlovsdog1971, 01 February 2009 - 20:43.


#21
raluca805

raluca805

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 16.05.2007
Nu stiu sigur sa iti spun dar nu cred ca este necesar decat carnetelul pisicii de acolo, cum sunt si la noi, asa au si ei carnetele cu vaccinuri,deparazitari, etc. Si nu cred ca se pune problema de carantina la noi, stiu sigur ca cei care pleaca de aici in US cu animalute, acestea nu sunt tinute in carantina acolo, atata timp cat prezinti carnetelul .Intreaba la un veterinar si de asemenea cred ca poti suna la customer support la noi la aeroport si poate te informeaza si ei.Succes !

#22
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Am o mâță care o să „călătorească” în UE. Am niște nelămuriri: 1) implant microcip + pașaport + vaccin se pot face în Brașov? (întreb pentru că sora prietenei mele s-a deplasat de la Slatina la București pentru asta  :huh: ); dacă se poate și în Brașov, poate îmi recomandați pe cineva anume 2) pisica trebuie sterilizată? 3) ce valabilitate are acel vaccin antirabic?

#23
charme

charme

    the same

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 14.09.2008
- din moment ce dau pe net de un articol din aprilie care spune ca "toti cainii si toate pisicile din Brasov vor purta un microcip care va arata, permanent, locul in care se afla" presupun ca da, ca doar n-or fi planificat sa ii transporte-n bloc la capitala :)

- nu, nu cere nimeni sterilizare, din cate stiu

- e valabil un an, trebuie facut cu cel putin 30 de zile inainte de plecare.

#24
evilone

evilone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,521
  • Înscris: 14.12.2003
Ok, mersi pentru răspuns.

#25
Julia22

Julia22

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 06.01.2007
Vreau si eu sa merg cu cainele in vacanta in grecia, dar cu masina personala. am carnet de sanatate si e vaccinat si deparazitat la zi. am nevoie si de altceva in plus?

#26
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005
In general pt Europa iti trebuie si antirabicul+animalutul trebuie sa aiba implantat un chip (pe langa pasaport-care in Romania cred ca se cheama carnet de sanatate). Presupun ca pt Grecia e la fel.

Apropo, ca am vazut un citat dat de charme dintr-un articol. Chip-ul ala nu va ajuta sa stiti in permanenta unde e animalutul pt ca asa n-ar mai costa vreo 20 de euro ci peste o suta-doua. Chip-ul respectiv are doar un cod (ca si produsele de la supermarchet...). In caz ca va pierdeti pisica/catelul si cineva e atat de dragut incat sa il duca la un veterinar care are dispozitiv de citire+aces la baza de date, va poate gasi mai usor.

 Julia22, on Apr 28 2009, 21:16, said:

Vreau si eu sa merg cu cainele in vacanta in grecia, dar cu masina personala. am carnet de sanatate si e vaccinat si deparazitat la zi. am nevoie si de altceva in plus?


#27
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
PASAPORTUL EUROPEAN

Odata cu integrarea in UE, de la 01.01.2007,un nou tip de pasaport a fost introdus pentru animalele de companie, in scopul unei miscari intracomunitare cit mai eficienta. Daca iesiti din tara insotit de companionul dvs., va trebui sa aveti pentru el un pasaport ce are dimensiuni strict stabilite, de culoare albastra, purtind stelele galbene din emblema europeana.

CE TREBUIE SA CUPRINDA PASAPORTUL EUROPEAN

In pasaport trebuie trecute, de catre medicul veterinar, toate vaccinurile anuale, cel mai important fiind, binenteles, cel antirabic, care se fie valabil pana la revenirea in tara. In plus, trebuie trecute ultimele deparazitari, interna si externa. Nu e recomandat ca Pasaportul sa inlocuiasca carnetul de sanatate, intrucat are putine file si in cateva luni ar trebui schimbat, daca ar fi sa treceti toate deparazitarile. Astfel, este recomandat sa pastrati si carnetul de sanatate vechi, si doar la plecarea din tar sa aplicati vaccinurile necesare pe Pasaport. Tot in pasaport exista o rubrica care va fi completata de medicum veterinar in care, cu stampila si semnatura, precizeaza ca animalul de companie este sanatos clinic si poate fi transportat.

CIPUL DE IDENTIFICARE, OBLIGATORIU!

La fel de important este faptul ca, pina in 2011, toate animalele de companie vor trebui sa aibe cipuri introduse sub piele,de catre medicul veterinar.Odata cu implantarea cipului se intocmeste un carnet de sanatate valabil international;mai exista posibilitatea,daca aveti carnete vechi de sanatate dar care au mentiunea “carnet international de sanatate” sa fie valabile si acelea,impreuna cu avizul medicului veterinar.
Cipul se insereaza sub piele cu ajutorul unei seringi.Codul lui are un numar unic,format din zece cifre,care este trecut in carnetul de sanatate al animalului si apoi inregistrat intr-o banca centrala de date.
In Romania nu exista o asemenea banca unica de date pentru animalele de companie.De obicei, bazele de date sunt detinute de centrele veterinare.Codul microcipului poate fi citit,de la diferite distante,cu ajutorul unui aparat electronic care poate fi achizitionat si de persoane fizice.

INREGISTRAREA LA DIRECTIA SANITAR VETERINARA

Dupa ce i-ati facut pasaportul si cip-ul de identificare, trebuie sa mergeti sa autentificati pasaportul la Directia Sanitar Veterinara din localitatea in care va aflati. Acolo, un inspector DSV va va aplica un cod numeric pe pasaport, pentru care se inregistreaza pasaportul la autoritatile publice. Din acest moment, sunteti pregatiti sa plecati la drum. Afla cum sa contactezi directia de care apartii de pe site-ul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, http://www.ansv.ro/ .

#28
Oana31

Oana31

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 14.07.2008
Buuun, eu îmi duc rottweiler-ul in USA...am cam aflat ce și cum cu actele, toate bune și frumoase, dar se pare că va trebui să-i cumpăr eu o cușcă în care să stea comod atâta amar de ore!
Știe cineva un magazin bun online cu asemenea cuști ? Și, mai ales, cât de mare ar trebui să fie ?  :proud:

#29
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
nu postez situri, ca poate se considera reclama. cauta te rog pe net " Cusca transport caini de talie mare Atlas 40" , vei gasi si dimensiunile. din cate stiu eu, cainele trebuie sa aiba loc in picioare in cusca,sa se poata misca confortabil.. pe langa varianta asta atlas, care stiu ca e acceptata de companiile aeriene, mai e o varianta de cusca pliabila din ceva metal, arata ca o plasa de sarma. spre ex cauta  H.CUSCA 125X74X82 D-506, vei gasi mai multe situri care vand modelul asta. oricum, cand iei bilet, intreaba ce fel de cusca accepta compania aeriana respectiva. sa ii pui o paturica sau macar un covor absorbant inauntru. nu ii da sa manance cu 6-10 ore inainte de drum. stiam ca in aeroport trebuie sa semnezi ceva hartie in care declari la ce ora a mancat si baut apa ultima oara, cand a facut nevoile, astfel incat daca avionul are intarziere, ei sunt obligati sa se ocupe de caine. hartia asta se aplica pe cusca in loc vizibil. dar de asta nu sunt sigura, era acum un an la lufthansa la transportul de animale inspre state.

Edited by iulia_400, 05 May 2009 - 00:50.


#30
mihaelapred

mihaelapred

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 18.03.2009
dar de ce nu il lasati in grija altcuiva in perioada in care sunteti plecati? exista institutii care se ocupa cu asa ceva si am auzit ca nu costa mult. o prietena a dat 400 mii pe noapte si a fost foarte multumita  :D

#31
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005
Iulia ti-a facut recomandari foarte bune. Cand va cumparati voua bilete de avion trebuie sa faceti rezervare si pt "catel" (sau sa platiti imediat, depinde de companie). Pe site-ul companie trebuie sa fie dimensiunile standard la custi (sau daca nu sunt, scrie-le un email si intreaba; pt siguranta ta personala sa ai o copie a tuturor conversatiilor pe aceasta tema cu compania; stiu oameni care au avut probleme cand au ajuns la aeroport pt ca nu aparea "in calculator" ca ar fi facut rezervare si nu vroiau sa ii primeasca; oamenii au scos frumos emailul printat si s-a rezolvat).

Ca regula generala, cum a spus Iulia, cusca trebuie sa fie indeajuns de mare ca animalul sa poata sta in picioare. Nu ii da mancare inainte de calatorie (eu am carat motanul dupa mine si nu i-am dat mancare vreo 14 ore inainte de zbor --- dar la mine era zbor scurt de doar 3 ore --- dar macar vreo 8 ore nu trebuie sa manance). Nu se recomanda sa le dai tranchilizante/somnifere/whatever pt ca (printre altele) nu isi mai pot controla temperatura corpului si pot sa aiba probleme.

Calatorie usoara iti doresc si tie si catelului. :)

 Oana31, on May 4 2009, 13:35, said:

Buuun, eu îmi duc rottweiler-ul in USA...am cam aflat ce și cum cu actele, toate bune și frumoase, dar se pare că va trebui să-i cumpăr eu o cușcă în care să stea comod atâta amar de ore!
Știe cineva un magazin bun online cu asemenea cuști ? Și, mai ales, cât de mare ar trebui să fie ?  :proud:

LE: Daca pleci din Otopeni, si trebuie sa platesti acolo biletul trebuie sa ai Euro la tine (sau poate mergea si cu USD, nu mai tin minte exact) sau carte de credit. Nu accepta LEI!!! (sau cel putin nu acceptau anul trecut cand am zburat eu cu domnu' motan). Plus ca eu am dat peste o tipa la ghiseu care era cam tampita dar poate au dat-o afara intre timp :D

Edited by Dev, 05 May 2009 - 11:29.


#32
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,302
  • Înscris: 08.01.2008

 mihaelapred, on May 5 2009, 11:33, said:

dar de ce nu il lasati in grija altcuiva in perioada in care sunteti plecati? exista institutii care se ocupa cu asa ceva si am auzit ca nu costa mult. o prietena a dat 400 mii pe noapte si a fost foarte multumita :D


de ce sa-l lase daca poate sa-l ia cu ea? sau poate pleaca pentru o perioada mai lunga de timp, poate se muta acolo? cum sa-l lase pe mainile unor straini?

#33
Oana31

Oana31

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 14.07.2008

 adrianatoma, on May 5 2009, 12:39, said:

de ce sa-l lase daca poate sa-l ia cu ea? sau poate pleaca pentru o perioada mai lunga de timp, poate se muta acolo? cum sa-l lase pe mainile unor straini?

Corect! Nu mă mai întorc în Ro, așa că dacă tot am cumpărat câine, să nu o abandonez că n-am chef să îmi asum responsabilitatea!
Merci mult celor care mi-au răspuns: îmi cumpăr biletele prin agenție de turism, așa că agentul se interesează la companiile respective, dar vreau să aflu și eu pe alte canale, just to be safe.
Apropo de adormirea câinelui: oare cum va avea răbdare să stea cuminte în cală atâta amar de ore dacă nu e adormită? Iulia, am găsit și eu cușca Atlas (doar că Atlas 60 mi-e bună), dar văd că e cam de plastic...mă întreb dacă nu cumva o poate roade în timpul zborului. Totuși, e rottweiler!Pe când deschid ăștia cala să scoată animalele, s-o găsească pe dânsa la ușă, așteptând "zâmbitoare" aterizarea.  :huh:
Voiam să plec din Cluj, însă se pare că nu au aparate de zbor destul de mari ca să accepte câini în cală, așa că e aproape sigur că plec din Budapesta.

#34
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,302
  • Înscris: 08.01.2008
nu cred ca e o idee buna sa o adormi, ar trebui o cantitatea prea mare pentru o perioada asa lunga si la kg ei...
poate poti vb cu veterinarul de posibilitatea sedarii. stiu ca la zborurile transatlantice se practica, iar medicamentele respective au efect pana aproape de finalul zborului, lasan totusi animalul constient pe tot parcursul ca in caz de ceva sa reactioneze.
e can un fel de distonocalm la oameni :P

e super gestul tau, ca o iei cu tine si nu o abandonezi pe la cine stie cine. sincer, te apreciez foarte mult pentru asta.

#35
s3ction31

s3ction31

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 05.01.2008

 Oana31, on May 6 2009, 09:19, said:

Corect! Nu mă mai întorc în Ro, așa că dacă tot am cumpărat câine, să nu o abandonez că n-am chef să îmi asum responsabilitatea!
Merci mult celor care mi-au răspuns: îmi cumpăr biletele prin agenție de turism, așa că agentul se interesează la companiile respective, dar vreau să aflu și eu pe alte canale, just to be safe.
Apropo de adormirea câinelui: oare cum va avea răbdare să stea cuminte în cală atâta amar de ore dacă nu e adormită? Iulia, am găsit și eu cușca Atlas (doar că Atlas 60 mi-e bună), dar văd că e cam de plastic...mă întreb dacă nu cumva o poate roade în timpul zborului. Totuși, e rottweiler!Pe când deschid ăștia cala să scoată animalele, s-o găsească pe dânsa la ușă, așteptând "zâmbitoare" aterizarea.  :huh:
Voiam să plec din Cluj, însă se pare că nu au aparate de zbor destul de mari ca să accepte câini în cală, așa că e aproape sigur că plec din Budapesta.
Nu-ti face probleme pt "rabdarea" ei, si nu o seda/adormi! Va fi stresata 1-2-3 ore, apoi se va acomoda (si cu siguranta va adormi "pe cai naturale" :) ). Zic asta presupunand ca-n cala nu-i cu mult mai rau decat in masina.  

Ai vorbit, totusi, si cu un veterinar?

#36
iulia_400

iulia_400

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 695
  • Înscris: 08.02.2007
daca catelul nu are rau de masina, nu va avea nici de avion. in unele aeroporturi, medicul veterinar de acolo te cam obliga sa iti sedezi cainele...eu nu i-as da nici o pastila, decat la sfatul veterinarului meu si numai daca cainele are rau sau e agitat tare cand e singur. oricum avioanele transatlantice au compartimente speciale pt animale, cu temperatura si lumina cam ca si in zona de pasageri. poate sa il deranjeze putin la urechi la decolare si aterizare, cum simtit si noi presiunea...dar nu e cine stie ce. eu i-as pune un os sau ceva de ros si o jucarie preferata sa isi faca de lucru pana il ia somnu.si o patura sa fie confortabil, plus ca daca e o cusca metalica, poate raci. oricum, i se va spune la aeroport daca e musai sa il sedeze.

si va rog pe cei care postati numai sa va aflati in treaba si veniti cu idei gen "lasa cainele la pensiune" mai bine vedeti-va de treaba. probabil nu aveti un animal acasa si nu stiti ce inseamna atasamentul fata de acesta si cum te urmareste un caine prin toata casa, ca o umbra. eu imi iau cainele oriunde ma duc, nu conteaza ca platesc in plus pt transportul lui sau cazare. omul si-a exprimat clar "problema" si de ce informatie are nevoie, asa ca dati raspunsuri la subiect.

 Oana31, on May 6 2009, 09:19, said:

Corect! Nu mă mai întorc în Ro, așa că dacă tot am cumpărat câine, să nu o abandonez că n-am chef să îmi asum responsabilitatea!
Merci mult celor care mi-au răspuns: îmi cumpăr biletele prin agenție de turism, așa că agentul se interesează la companiile respective, dar vreau să aflu și eu pe alte canale, just to be safe.
Apropo de adormirea câinelui: oare cum va avea răbdare să stea cuminte în cală atâta amar de ore dacă nu e adormită? Iulia, am găsit și eu cușca Atlas (doar că Atlas 60 mi-e bună), dar văd că e cam de plastic...mă întreb dacă nu cumva o poate roade în timpul zborului. Totuși, e rottweiler!Pe când deschid ăștia cala să scoată animalele, s-o găsească pe dânsa la ușă, așteptând "zâmbitoare" aterizarea.  :huh:
Voiam să plec din Cluj, însă se pare că nu au aparate de zbor destul de mari ca să accepte câini în cală, așa că e aproape sigur că plec din Budapesta.

din cati amici am in zona clujului-arad care au dus caini in state, au cam plecat din budapesta cu avionul... cusca , imi pare rau ca nu stiu dimensiunile cainelui tau, dar te descurci tu, acum ai gasit sursele. asta de plastic, intr-adevar e mai sensibila la rontaieli si racaituri, stiu si bichon care poate roade la ea...asa ca mai bine te-ai orienta spre modelul celalalt de sarma, si sunt sigura ca accepta modelul ala. vorbeste cu medicul tau veterinar de faza cu sedarea, sunt si ceva medicamente naturiste bune . in aeroport, cand dai bagajele va veni cineva si va lua cusca...am auzit ca se ocupa ok de cainii pe care ii transporta, deci sa nu te stresezi.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate