Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Firme de MONTAJ, in diverse orase..

- - - - -
  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#37
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Ufff , scuza-ma , acum abia am inteles , fiecare fabricant cu instalatorii lui  ?

Aici un instalator de AC autorizat nu trebuie sa fie agreat de un fabricant .
Poti instala orice marca de aparat .

#38
axeldragos

axeldragos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 09.01.2009

 gall71, on Feb 15 2009, 14:48, said:

Da,dar pierde garantia daca nu instaleaza cu cei agreati de importator

Corect. Nu merita sa te joci cu garantia fiindca te joci pe banii tai.

#39
axeldragos

axeldragos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 09.01.2009

 negru2004, on Feb 15 2009, 06:38, said:

Bun, am inteles frustrarile oamenilor legate de modul cum sunt instalate aparatele de AC in Romania. Apropo de pompa de vid...daca nu este specificat clar in manualul de instalare al aparatului de AC ca la instalare este musai sa se foloseasca aceasta pompa de vid, atunci firma care-l instaleaza nu are de ce sa o foloseasca numai asa...ca vrea clientul. Daca in instructiuni este specificat ca golirea instalatiei de aer se face prin purjare, atunci asa trebuie facut.

Dar sa revenim. Chiar nu a lucrat(sau auzit) nimeni de una din cele 3 firme de mai sus din Iasi? Deja am luat legatura cu una din cele 3 si mi s-a spus ca oricand saptamana viitoare se poate face instalarea. Dar as vrea sa aflu si cam cum lucreaza cele 3, inainte sa aleg una din ele.

Daca puteti sa ma ajutati cu informatii din experienta personala sau din auzite, v-as fi recunoscator.

O zi buna

Cine te a pus sa alegi marca asta si mai ales cine te a pus sa nu alegi firma cu montaj inclus chiar daca nu e gratis asa cum poate parea?
Acum ti ai facut o singurel.

Edited by axeldragos, 18 February 2009 - 00:08.


#40
teknotronik

teknotronik

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 29.11.2008
Ai ales pana la urma firma ?

Spune-ne si noua daca ai instalat deja aparatul cum s-au comportat .

#41
bogis81

bogis81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 22.07.2007
Salutari,


Reprezint una din cele 3 firme autorizate insa nu intentionez sa militez in vreun fel pentru asta. Vreau doar sa va ajut sa intelegeti piata aparatelor AC rezidential din Romania. La final voi da un raspuns si la intrebarea care a pornit acest subiect.

Voi fi putin trivial: piata de AC e un rahat. Insa retineti: in Romania, ca oriunde altundeva, se "lucreaza cu materialul clientului". Adica daca lumea cere "stirile de la ora 5", ele se livreaza, daca avem politicienii pe care ii cunoasteti, asta se intampla pentru ca ii meritam astfel. La urma urmei, ei reprezinta fidel imaginea celor care ii aleg.
Piata AC si in special cea rezidentiala, de larg consum, ca toate domeniile de larg consum, este si mai apropiata de acest comportament.
Nu apar in vreun fel firmele sau consumatorii, ci incerc sa sustin o dezvoltare a unui nivel cultural al bunului simt si al civilizatiei a carui lipsa ne determina acum sa lungim gaturile in curtile mai frumoase ale vecinilor occidentali, fara sa intelegem ca acolo s-a ajuns prin aportul fiecaruia si concertat al tuturor, in primul rand ideologic.

Unde e legatura cu AC-urile, va intrebati?

Dupa atata filosofie, o luam inginereste:

- Aparatele de aer conditionat trebuie achizitionate de la firme specializate, dupa modelul centralelor termice. Din pacate, nefiind un domeniu cu potential dezastruos pentru bunuri sau persoane, nu este reglementat deloc de un cadru legislativ (ISCIR). Asta inseamna ca vin entitati paralele cu acest domeniu (hypermaket) si aplica filosofia salamului pe aceste bunuri care, ATENTIE, isi datoreaza 80% din performante sau ("ne")probleme atentiei si profesionalismului la instalare si a raspunsului la eventuale solicitari service.

- In legatura cu cele de mai sus, din cauza lipsei cadrului legal strict, hypermarketurile fac ce stiu mai bine: pun presiune pe pret si la importatori si la instalatori. Pretul mic garanteaza accesul pe lista de "instalatori autorizati". Citez o persoana din managementul service-ului national, interfata magazinului cu reteaua de firme instalatoare, pentru aparatul despre care discutam si altele (detine 70% din piata de retail): "numai sa nu-ti curga m---i din nas daca vii vara la astia si te baga pe lista". E drept, asta se intampla in 2007, anul canicula care a aratat cum inconstienta si lipsa de educatie "consumatorista" a clientilor, combinata cu interesul dupa profit maxim al magazinelor de muraturi si hitech la un loc, au rezultat in sute de plangeri la OPC pentru probleme grave si mii de clienti dezamagiti de experienta AC; Mai mult, inconstienta clientilor care cumpara cand deja nu mai pot sa stea in locuinta nu face decat sa genereze vanzari de 100.000 aparate AC in 2 luni, la nivel de tara. Cu mare placere le instalam, dar ce sa facem cu armata de angajati dupa cele 2 luni? Si uite asa asteapta clientii 2 luni pentru montajul "gratuit"...

- Probabil intrebarea logica ce urmeaza e de ce ne angajam in contracte care fac compromisuri grave la calitate. Din acelasi motiv pentru care a aparut razmerita Asociatiei Producatorilor impotriva marilor lanturi de magazine: suntem sub jugul corporatiilor. Nu-mi aduc aminte exact citatul celebru insa era de genul:  "cel mai inrobit om este cel care gresit crede ca e liber". Practic am asistat la demonstatia ca sistemul capitalist, al economiei de piata, are cel putin atatea lipsuri cat oricare din celelalte sisteme de organizare sociala. Un pret minim corect pentru o treaba de calitate ar fi unul cel putin dublu fata de cel cu care e platita firma care va avea "privilegiul" sa monteze aparatul in discutie. Firmele o fac pentru jumatate doar pentru ca au de ales intre asta sau faliment asa ca taie din costuri in toate directiile: folosesc scule uzate sau nu folosesc anumite aparate de masura speciale, biciuiesc angajatii sa faca un numar exagerat de montaje zilnic, platesc angajatii in relatie directa cu numarul de aparate instalate si de aici dezastrul, etc. De ce sa ne miram, daca chiar cei care gestioneaza acest sistem ne indeamna sa instalam minim 4-5 sau chiar 6 aparate de echipa de 2 persoane per zi si spun ca o instalare trebuie sa dureze maxim 1,5 ore. Un test corect si concludent cu aparatul de vidare a traselului frigorific dureaza 30min. Proba de functionare corecta si verificare cu termometru si scurgere corecta condens minim 10-15min. Trafic calculam sau folosim elicopter? Unde mai e ora 'jumate?

- In acelasi ton sustin ca achizitia si montajul unui aparat AC de la o firma dedicata va garanta, in mai mare masura cel putin, servicii mult mai atente si pregatite cat si extrem de importantele servicii de "after sale". Clientii se bulucesc si golesc rafturile magazinelor care vand aparate de AC cu promotie un sac de ceapa gratis pentru ca nu stiu sa vada dincolo de praful aruncat, ca spre deosebire de un TV sau frigider care e montat pe o linie de asamblare si poate avea presiune pe pret pentru ca se poate controla ieftin calitatea procesul de productie, la AC, spuneam mai devreme, 80% din calitate se livreaza odata cu instalarea. Imaginati-va ca frigiderul dvs sau tv-ul ar veni pe componente si ar trebui asamblat la domiciliu. Cata atentie ati acorda calitatii si implicit pretului mai mare pentru manopera in acest caz?

Concluzia e simpla: nimic nu e gratis, platim pentru totul, mai devreme sau mai tarziu. Instalarea cu o firma specializata inseamna:
- pret mai mare pentru aparat comparat cu acelasi model din hypermarket insa duce banii castigati din vanzare la cel care ai tot interesul sa-i primeasca: firma care iti asigura garantia si omul in casa cand ai problema. Magazinul se va multumi sa te faca ping-pong intre importator care gestioneaza reteaua service si firma din orasul tau, care are contract cu importatorul, samd. Legal cel care vinde trebuie sa raspunda si pentru probleme, dar asta nu schimba cu nimic situatia ta. Esti o statistica pe un flipchart!
- instalare profesionala si garantia unui "brand" de instalare local. Exceptand clientii dezaxati sau exagerati, orice firma cu istoric va sustine clientul care a cumparat direct de la ea.
- asistenta si solutii competente dpdv tehnic la alegerea aparatului, daca firma comercializeaza o gama larga de aparate. Altfel, firma va sustine ca cel mai bun raport pret/calitate e pentru marca pe care o reprezinta.
- garantia unei alegeri de calitate: nicio firma specializata nu va sustine un aparat slab calitativ pentru ca se incarca cu sevice-urile din perioada de garantie. O firma specializata va promova intotdeauna un aparat decent de bun si va presta o instalare de calitate decenta, incat sa nu sune telefonul in sezon decat de la clienti care doresc un alt montaj si nu service.


Pentru cei ce au avut sarguita sa reziste pana aici, iata si punctul de vedere fata de intrebarea initiala a postului:
- suna la toate firmele autorizate;
- mergi la sediul lor, nu te multumi sa suni comod; formeaza-ti o parere despre organizarea lor, fie si in birouri;
- intreaba de cand fac asta; 2-3 ani vechime inseamna enorm fata de nici un an;
- asigura-te ca folosesc verificarea cu pompa de vid macar 15min;
- asigura-te ca la final iti fac proba pentru temperatura la fanta unitatii interne: intre 4 si 12 grade, in functie de temperatura de afara si marca aparatului.
- asigura-te ca apatul elimia corect condensul format la UI. Daca echipa pleaca de acolo si dupa aceea vezi ca sunt probleme de mecanica si fizica fluidelor, te uiti la aprox 2-3 (minim) zile de asteptat pana revin sa remedieze.
- cauta pe net despre firmele respective, site, etc. desi o imagine buna sau lipsa ei nu garanteaza in vreun sens sau altul ne/reusita.
- data viitoare cumpara informat.

Oricum, felicitari ca ai decis sa cumperi aparatul in extrasezon, nu cand deja ai murit de cald 1 luna si-l vrei montat ieri. Dar la data cand scriu aceste randuri probabil deja il ai montat si speram, functional. Cu cine ai montat si cum a fost?

Retineti, nu incerc sa induc faptul ca firma pe care o reprezint se incadreaza in acest tipar si de aceea nici nu o numesc; probabil ca sunt cazuri in care nu reusim ce ne propunem dar macar la nivel declarativ avem o intelegere de ansamblu. E un inceput.

Subliniez deasemenea ca randurile de mai sus nu reprezinta o lectie, departe fiind de mine gandul la asa ceva. Un filosof greg spunea: "Un singur lucru stiu sigur: acela ca nu stiu nimic". La fel, dincolo de incrancenarea de idei si pareri utila intelectului, sunt sigur ca nu stiu nimic si ca "nimic nu-i nimic/ negatia negatiei". Totul si nimic poate avea un contra-argument.


"Succesuri"
Bogdan Sonohat

#42
cib3k

cib3k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 01.11.2006
Si pe mine ma intereseaza exact acelasi lucru, tot Panasonic si tot in Bucuresti. Cautand pe Softpedia am ajuns aici. Am mai gasit si o recomandare mai veche, din 2004, pentru cei din Drumul Sarii (nu stiu cum ii zice la firma), dar a trecut mult timp si nu stiu daca respectivii mai lucreaza la fel de bine. Despre Ambient Service se plangea acum vreun an cineva pe un alt forum.

As aprecia orice fel de informatii despre cei din lista urmatoare, chiar si negative sa stiu pe cine sa evit. Urasc sa ma gandesc ca aleg la intamplare si dupa ce vin incep sa ma cert cu ei ca nu au pompa de vid, nu vor sa-l puna unde le spun eu etc.

Lista instalatorilor e urmatoarea:

AMBIENT SERVICE SRL
CLIMELEC INSTAL SRL
ELBIT TELECOM SRL
EXPERT TELECOM SRL
GENERAL TERMOFRIG SRL
INSTAROM INSTALATII ROMANIA SRL
KLIMA SERVICE INTERNATIONAL SRL
LIVOLI IMPEX 94' SRL
MATEL SERVICE SRL
MONDO INSTAL SRL
NET SISTEMS COMMUNIC SRL
PROTEL TELECOM SRL
SIV'TEL SRL
SYSTEL SRL
BETTER INSTAL
T&T CONSULTING
COMPLEX SERVICE XXI
CLIMA FREON DESIGN INTERNATIONAL SRL

Multumesc anticipat.

SPF, ai PM.

Edited by cib3k, 02 April 2009 - 22:31.


#43
wittman

wittman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 17.04.2006
Tecla Impex.

Va spune ceva acest nume? Ati colaborat pana acum cu ei? Pentru a nu incalca regulamentul astept si pe pm ceva info. Oricum pe maine seara daca e cineva interesat o sa am eu ce povesti.

#44
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,183
  • Înscris: 06.06.2005
Pana la urma cu cine ati montat ? Ati fost multumiti ?

Trebuie sa montez si eu un Panasonic clasic de 9000 BTU

Edited by kriiss, 27 May 2009 - 13:07.


#45
wittman

wittman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 17.04.2006
despre cum instaleaza se pot vedea poze aici: http://forum.softped...m...t&p=6549017 si discutiile ce au urmat.

#46
mirceacra

mirceacra

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 24.03.2005
Mi-am instalat de curand un aer condtionat luat din Domo, marca NEO, 9000BTU,  cu firma Vigma. Baietii au fost prompti, rapizi si seriosi, ii recomand, eu l-am montal la etajul 4 si am crezut ca va fi mai dificil, dar a fost simplu, sunt multumit.

Edited by mirceacra, 06 June 2009 - 21:21.


#47
adrianix

adrianix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 06.05.2002
In urmatoarele zile imi voi achizitiona un aparat de aer conditionat.
Din ce am citit pe aici, montajul reprezinta o parte esentiala pentru punerea in functiune a aparutului.
Daca instalarea nu este facuta corect am inteles ca se poate pierde garantia, iar aparatul nu va functiona corespunzator(nu raceste suficient, consuma mult curent).

As dori sa-mi dati detalii despre firmele cu care ati interactionat pentru montarea aerului conditionat.
Cu toate ca am vazut mai multi vanzatori ce ofera si montare gratuita, prefer sa platesc 300 ron dar sa fiu sigur ca aparatul este montat corespunzator, folosind pompa de vid, manometre,etc.

Astept opinii.
Multumesc.

Edited by adrianix, 10 June 2009 - 22:19.


#48
Manimal

Manimal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 210
  • Înscris: 05.04.2005
http://www.altex.ro/...amp;itemId=6324

#49
dant

dant

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 01.10.2005

 Manimal, on 14th June 2009, 18:19, said:

Vorbim de firme, nu intermediari. Altex are echipe de montaj ???

#50
Dokken

Dokken

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,151
  • Înscris: 27.06.2004
Am cumparat, si instalat, un aparat de la "Instarom Instalatii Romania". Instalarea a fost cam 370lei. Au venit la ora la care am stabilit in momentul cumpararii si au lucrat ingrijit; au folosit si pompa de vid.

#51
adrianix

adrianix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 06.05.2002

 Manimal, on 14th June 2009, 18:19, said:


Sunt si foarte prompti, 15 zile...

Pana la urma o sa iau AC de la o firma care ofera si instalarea, asa macar stiu ca o sa lucreze cu grija, altfel o sa fie nevoiti sa piarda timpul cu service-ul.

Revin cu impresii dupa ce se termina instalarea.

#52
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 16.07.2007

 adrianix, on 14th June 2009, 22:27, said:

Sunt si foarte prompti, 15 zile...

Pana la urma o sa iau AC de la o firma care ofera si instalarea, asa macar stiu ca o sa lucreze cu grija, altfel o sa fie nevoiti sa piarda timpul cu service-ul.

Revin cu impresii dupa ce se termina instalarea.

Daca doresti HITACHI iti recomand firma specializata in AC de unde am cumparat si montat.Cind te hotaresti iti dau PM cu firma.Bafta

#53
adrianix

adrianix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 06.05.2002

 bogdangelu, on 15th June 2009, 14:29, said:

Daca doresti HITACHI iti recomand firma specializata in AC de unde am cumparat si montat.Cind te hotaresti iti dau PM cu firma.Bafta
As vrea Hitachi, stiu ca sunt printre cele mai bune, dar sunt mult peste bugetul meu.

Eu sunt dispus sa dau 11mil(6-7 aparat+3-4 montaj).

#54
cosminlive

cosminlive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 560
  • Înscris: 27.01.2006
Eu mi-am luat de aici ..aparate-aer-conditionat..(mi se pare ca este tot al ASTON-ului), montajul a costat 268lei pe factura (ma rog, ce le mai dai la baieti de-o bere :)) dar au venit si au fost rapizi. Din cate stiu exista firme care vand si firme care monteaza si au contract intre ei, sa-si recunoasca garantiile.
Adrianix avea dreptate, si eu am mers pe ideea lui, mai bine platesc eu montajul si sunt sigur ca iese treaba buna, parca nu am chef de alergatura pt 3 mil...

Edited by scheleton, 12 July 2011 - 08:47.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate