Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

TELECOMENZI pt. aparate de aer conditionat

- - - - -
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#1
calinsas

calinsas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.07.2007
Am achizitionat un aparat aer conditionat AUX de 12000 BTU.
Alaturi de el am primit manualul de utilizare pentru telecomanda, dar, oriunde as citi scrie :
apasati butonul (symbol), si pe ecran va apare (symbol)...........si asa mai departe!
Imi puteti da o idee unde as putea gasi un manual pentru telecomanda netradus?
Multumesc!

#2
cezanne

cezanne

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 12.09.2005
asadar postez intr-un loc cu multa agitatie si multe pareri unde as putea gasi mai multe solutii decat am incercat eu pana acum...caut disperat o telecomanda ptr un White W. model :WSC 090S5C si nimeni nu o are si nu stie de ea...oare merge un alt fel de telecomanda? oare stie cineva ceva??

#3
Carloss Sacalu'

Carloss Sacalu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 03.10.2005
Am vazut de curand telecomanda universala de aer conditionat. S-ar putea sa fie vorba de Metro sau un magazin de acest gen. Daca mai vad inca o data unde era am sa te anunt. Daca vrei telecomanda originala a modelului tau, iti recomand sa intrebi la magazinele de profil care vind modele WW.


Bafta !

#4
Happyboy

Happyboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 23.03.2007
S ar putea sa mearga si cea de la Electrolux,stiu ca e identica.

#5
exxu

exxu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.04.2005
Telecomanda originala poti gasi doar la cei ce asigura service pentru aceste tipuri de aparate, dar poti incerca o telecomanda universala ce o poti gasi in supermarketuri sau la magazinele de specialitate.

#6
cezanne

cezanne

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 12.09.2005
mda...va multumesc! este o idee cu o telec. universala nu m-am gandit sa o incerc... poate reusesc o sa va comunic..

#7
cezanne

cezanne

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 12.09.2005
:((   am luat o supertelecomanda universala.. are 510 modele dar al meu nu... nu prea mai am solutii..oare.. se poate schimba circuitul care contine codul ptr telecomanda?? sau exista asa ceva ?/ cum naiba functioneaza nenorocirea aia??

#8
exxu

exxu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.04.2005
Ai incercat toate cele 510 coduri si nu functioneaza nici unul?
Din pacate nu poti face nimic telecomenzii.

#9
exxu

exxu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.04.2005
Pune o poza si iti fac eu un manual de utilizare.
Nu glumesc.

#10
Kramel

Kramel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.08.2007
Am si eu un AUX de 12000 BTU cu telecomanda din poza. Poti sa ma ajuti si pe mine sa-i dau de capat? Nu gasesc manual. Am cautat pe net.Te rog frumos.

Attached Files



#11
calinsas

calinsas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.07.2007

 exxu, on Aug 2 2007, 00:01, said:

Pune o poza si iti fac eu un manual de utilizare.
Nu glumesc.



Uite poza!
Multumesc!

Attached Files



#12
exxu

exxu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.04.2005
Pornirea si oprirea aparatului se face din butonul rosu.
Din butonul "MODE" setezi modul de lucru ala aparatului, mod de lucru care este afisat in sectorul stanga sus(prin apasarea consecutiva a butonului aparatul trece de la un mod de lucru la altul, lucru ce se vede si pe telecomanda prin aparitia simbolului corespunzator):
1."Rece".Simbolul ce trebuie sa apara este un fulg de nea.(Apesi pe "MODE" pana apare).
Pentru a face rece, dupa ce ai setat aparatul pe modul "Rece", trebuie sa setezi o temperatura inferioara celei din camera cu cel putin 2 C; daca setezi o temperatura mai mare, unitatea exterioara nu va fii pornita, aparatul nu va face decat sa ventileze.
Pentru a seta temperatura te folosesti de cele doua butoane "C+" ci "C-"
2."Cald".Simbolul ce trebuie sa apara este un soare.Complementar modului"Rece" temperatura setata trebuie sa fie cu cel putin 2 C peste temperatura ambianta pentru ca aparatul sa faca cald. Dupa ce ati pornit aparatul din telecomanda pe "Cald",NU VA PORNI DECAT UNITATEA EXTERIOARA, unitatea interioara, fiind oprita cateva minute(1 - 3).Aparatul este programat sa faca asta pentru ca aerul ce iese din el sa nu fie rece(temperatura ambianta), el asteptand ca "radiatorul" unitatii interioara sa se incalzeasca, dupa care porneste si ventilatorul unitatii interioare, aerul fiind astfel cald.Pe timpul functionarii pe "Cald", la un moment dat, unitatea interioara se va oprii, vei auzii un fasait ce ti se va parea ciudat, si va sta asa timp de cateva minute: aparatul intra in procesul de degivraj(uniatatea exterioara este inghetata iar aparatul nu face decat sa o dezghete asigurand functionarea aparatului mai departe)NU OPRITI APARATUL! Este un proces normal ala aparatului.Din unitatea exterioara va curge apa.Este posibil sa vezi si ceva abur, rezultat din topirea ghetii.Cand procesul de degivraj se opreste, aparatul isi va relua functionarea. Este posibil sa vezi ceva abur si la unitatea interioara la repornirea dupa degivraj.
3."Ventilatie"Pentru acest mod de lucru nu trebuie sa fie aprins nici un simbol in sectorul din stanga sus.Nu va fii aprins decat sectorul din dreapta sus, sector ce iti arata treptele ventilatiei.Pentru a schimba treptele de ventilatie trebuie sa apesi butonul ce are ca simbol un ventilator, buton situat deasupra butonului"MODE".Pe acest mod de lucru aparatul nu va face nici cald nici rece: nu este decat un foarte scump ventilator.Implicit, nu vei avea acces la setarile de temperatura.
4."Dezumidificare".Simbolul ce trebuie sa apara este o picatura.Dezumidificarea est eun fel de functionare pe "rece" dar nu vei avea control asupra vitezei ventilatorului.
5."Automat".Simbolul asociat este un triunghi format din trei sageti.Ce face aparatul pe "Auto": daca tu setezi o temperatura de , sa zicem 22 C, daca temperatura ambianta este sub 20 C, va face aer cald; daca este peste 24 C, va face aer rece;daca este intre 20 C si 24 C, va functiona pe dezumidificare.Simbolul va ramane cel in forma de triunghi; nu va face aceste schimbari si pe display-ul telecomenzii.

La fiecare comanda trimisa rin telecomanda, pe display, in stanga sus se va vedea clipind un mic triunghi, fapt ce arata ca telecomanda transmite comanda.Aparatul trebuie sa raspunda printr-un semnal sosor.Daca nu se aude acel sunet, aparatul nu areceptionat comanda de la telecomanda.
In dreapta sus exista un buton cu un simbol ce seamana cu un leagan.Acest buton controleaza flapsurile-acea lamela(la aparate de 9000), sau lamele(la cele de 12000)-  aparatului, implicit directia de curgere a aerului pe orizontala.Odata apasat flapsurile vor incepe sa baleieze, si vor face asta pana apesi din nou acest buton sau pana opresti aparatul.
Butonul din stanga sus are ca simbol o luna si, o data apasat, se activeaza functia "sleep": aparatul se va oprii automat dupa 7 ore de functionare, iar la fiecare ora de functionare, va modifica setpointul de temperatura cu un grad (pe rece va creste setpointul , iar pe cald in va scade), astfel incat va mentine conditiile optime pentru un somn linistit.

Aparatul este dotat cu ceas, fapt ce iti permite sa programezi si functionarea orara a acestuia.Tinand apasat butonul "SET" pentru 3-4 secunde, ceasul ce iti arata 12:00 cand introduci bateriile in telecomanda, va incepe sa clipeasca.Din butoanele mici in forma de triunghi notate"+" si "-" poti seta ora si minutul.
Apasand o dat abutonul "TIMER" va apare deasupra orei curente, simbolul unui ceas cu limbi, alaturi de inscriptia "OFF", permitandu-ti astfel ca, din butoanele"+" si "-" sa setezi ora si minutul (din 10 in 10 minute) la care aparatul se va oprii automat.Daca apesi de doua ori butonul"TIMER" langa acel ceas cu limbi va apare inscriptia "ON" permitandu-ti sa setezi ora la care aparatul va porni automat.Daca faci setarea de pornire automata, in timpul functionarii aparatului, acesta se va opri din functionare si va porni la ora setata de tine.Inainte de a seta pornirea sau oprirea automata, trebuie sa faci toate setarile necesare pentru ca aparatul sa porneasca in modul de lucru dorit, la temperatura si treapta de ventilatie dorita.Este necesar ca telecomanda sa fie asezata astfel incat sa poata da comanda de oprire sau pornire unitatii interioare atunci cand este cazul.

Daca nu ai baterii la telecomanda dar vrei sa folosesti aparatul, deschizi unitatea interioara, ca si cum vrei sa cureti filtrele, si ai sa observi in partea din dreapta a unitatii, o gaurica de vreo 4mm deasupra careia exista inscriptia "AUTO".Cu un pix, sau creion, apesi pe butonul ce se gaseste acolo iar aparatul va porni pe modul de lucru "AUTO", temperatura setata implicit de aparat fiind de 24 C.

Edited by exxu, 06 August 2007 - 20:27.


#13
exxu

exxu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 25.04.2005

 Kramel, on Aug 4 2007, 10:08, said:

Am si eu un AUX de 12000 BTU cu telecomanda din poza. Poti sa ma ajuti si pe mine sa-i dau de capat? Nu gasesc manual. Am cautat pe net.Te rog frumos.
Acelasi lucru este aplicabil si la tine, butonul"SWING" fiind cel ce controleaza flapsurile, iar butoanele ce iti permit setarea ceasului si a programarii orare banuiesc ca sunt aceleasi dar isi schimba functiile aratate pe fata telecomenzii, cu cele ce, banuiesc, sunt vizibile atunci cand desfaci in lateral capacul telecomenzii(au functie dubla, comutabila de un mic switch actionat de deschiderea capacului)

Succese inevitabile.
Daca mai aveti intrebari, nu ezitati.

#14
calinsas

calinsas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.07.2007
Multumesc mult!
nu imi ereu clare comenzile "Auto" si cea de incalzire, mai ales ca, la comanda incalzire dupa cca 25-30sec, nu a avut nici o reactie.
Inca o data multumiri!

#15
nano_thrust

nano_thrust

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,232
  • Înscris: 10.08.2007
Vedeti ca polueaza!!!

#16
mihaivoy

mihaivoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 11.02.2006
descriemi pe PM cum arata ca parca am eu una

#17
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 16.10.2006
Si eu am AC  VORTEX si am cumparat din Metro telecomanda universala. Si nici la mine nu merge codul pentru "altele" o sa le incerc pe toate.. dar trebuie mult timp.

#18
apostol_marius_1988

apostol_marius_1988

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.05.2008
salutare...am si eu un aer conditionat Aux de 24000 BTU.A avut freon in el R22 dar cine mi l-a dat nu l-a salvat...intrebarea mea este daca pot sa ii  bag freon R410A????...are ceva repercurisuni??..nu merge cu din ala sau ce??...va rog sa ma ajutati....multumesc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate