Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Maroc

- - - - -
  • Please log in to reply
559 replies to this topic

#541
Maryus89

Maryus89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 666
  • Înscris: 02.05.2008
Acum vad pe google ca e mai bine Agadir - Marrak si din Casa in Essaouira apoi  inapoi Agadir

#542
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 13.06.2005
Merci ...frumos program dar eu sunt mai pe lent, asta e maraton pentru mine. Momentan am in cap doar Agadir-Merzouga (prin Marr și Ouarz...) și întoarcerea pe traseul "paralel" mai la sud Agdz-Taroudant pentru variatie... Deci exclus zona de nord momentan :)

Sunt in studii intense :)
Am văzut că sunt și tururi organizate de 10-12 zile cam cum am scris eu mai sus (sau altele cum ai scris tu - Marele Tur) ... dar preturile sunt de prostgust (+1400 Euro de pers). Dar mă mai inspir din ele și mai notez obiective...

Mulțumesc pentru recomandare!

Daca ai timp/dispoziție poți să lași și un mic jurnal ...sigur ar fi apreciat :)


LE
din Marrakech
Ouzoud - 150 km spre nordest
Ourika - 40 km spre sud
Notasem și eu Ourika in caz că stau mai mult în Marrakech și rămâne timp...

Edited by dansysro, 19 March 2022 - 18:54.


#543
Maryus89

Maryus89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 666
  • Înscris: 02.05.2008
Daca sunteti doar 3 da...e scump. Noi am fost 13 oameni cu 730 euro avion cazari transport tot traseul. Am mai dat 30 si 30 euro pe essaouira si ourika

#544
smarandaoteanu

smarandaoteanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.01.2013
Tocmai ne-am intors din Agadir, unde am stat intre 25.12,'22 -01.01.'23, pachet luat din UK 320£/pers (7 nopti, avion Londra-Agadir-Londra, hotel Aferni cu mic dejun).
Am plecat fara sa stim mare lucru despre Maroc, aceasta fiind prima vizita si am avut o surpriza f placuta. Am ajuns seara, la hotel se vorbeste franceza si engleza, ne-au cazat imediat, camera era f curata, asternuturi de buna calitate, suficient de mare, aer conditionat - noi l-am folosit pt caldura noaptea. Am coborat sa mancam, era deja 11, dar erau deschise toate prin imprejurimi. Mancarea buna, n-am avut nicio problema. Si ieftina. Am prins temperaturi ziua si de 26 de grade, deci am stat la plaja si se putea intra in apa (cam 20grade). Am ramas in Agadir, fiindca am profitat de vacanta pt a ne odihni. Iar acolo cred ca este unul dintre cele mai bune locuri pt asa ceva. Hotel ok, mancare f buna, cald si soare chiar si iarna, in aceasta perioada soarele apune in mare - spectaculos. Oamenii sunt draguti in general, majoritatea vorbesc si franceza/engleza, mai sunt cersetori din pacate - dar nu agresivi, se munceste mult in constructii si servicii/turism, multi vanzatori pe plaja de ceai cald si cafea, gogosele si ... geode sau/si fosile incastrate in piatra. Mare atentie la ele, majoritatea sunt false. Se gaseste celebrul ulei de argan, miere exotica, sucul de fructe proaspat este excelent (la hotel aveam suc proaspat de portocale si de morcovi in fiecare dimineata). Revelionul l-am petrecut pe plaja, cu foarte multa lume si o atmosfera vesela. Politia si securitatea locala se fac simtite, la cel mai mic semn de neintelegere apareau imediat, se patruleaza non-stop si sunt foare ceremoniosi. Am vizitat "vechiul" Agadir de pe deal, portul, souk; partea turistica este draguta, plaja cu nisip fin si moale, faleza lunga bine amenajata.
A fost o excursie reusita pentru ce ne-am propus noi, cumva mi-am amintit de atmosfera din Neptun de acum 40 ani.Posted Image

Edited by smarandaoteanu, 04 January 2023 - 12:09.


#545
buha

buha

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 02.06.2006
Va salut!

Doresc sa vizitez Marocul anul acesta si va intreb in ce masura se poate folosi cardul pentru plata?
De asemenea, pentru cash, ce valuta este recomandabil sa am la mine (dolari, euro, lire)? Pentru care este cursul de schimb cel mai favorabil?

#546
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Mergem ptr un weekend prelungit in Marrakesh, practic 3 zile pline +1/2 ultima zi. Merita sa-mi bat capul cu vreo excursie optionala in afara Marrakesh sau e suficient sa exploram orasul? Sotia a mentionat excursia la Essaouira. Multumesc!

A mentionat cineva ca chiar si cu checkin facut mai trebuie trecut pe la un birou in aeroport inainte de plecare. Poate da cineva detalii?

Edited by atupi, 07 February 2023 - 18:08.


#547
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postatupi, on 07 februarie 2023 - 18:01, said:

Merita sa-mi bat capul cu vreo excursie optionala in afara Marrakesh sau e suficient sa exploram orasul? Sotia a mentionat excursia la Essaouira. Multumesc!
Poate Ouzoud Waterfalls, poate Ouarzazate. Insa toate-s cam departe (inclusiv Essaouira).

#548
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Am fost azi la cascade, 3h am făcut la întoarcere în loc de 1h. Haos în trafic că azi nu am văzut în viața mea. Drum cu o banda pe sens și depășeau și prin stânga și prin dreapta. Bineînțeles nu știu câte tamponări au fost. Madness

#549
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Salutare, asadar am revenit si noi aseara din weekendul prelungit in Marrakesh.
Este a doua vizita a noastra in nordul Africii, prima fiind in Tunisia acum multi ani.
Am avut zbor direct de pe aeroportul Basel cu Easyjet si sotia a ales acest riad din dorinta de a nu avea suprize neplacute.
Am platit ptr 4 nopti 520 euro + 20 euro taxe turistice.
Toate aceste riaduri se afla in medina, cred ca asta a fost unul dintre cele mai scumpe dar nu am comentat la alegerea sotiei Posted Image, personal mie mi se par exagerat de scumpe raportat la tara insa au clienti fara probleme, in luma Mai vad ca e chiar 200 euro/noapte.

Personal eu consider ca Marakeshul nu are ce oferi ptr mai mult de 3 zile. Noi din aprope 4 zile, am avut 1 zi excursie pe valea Ourika, 25e de pers fara pranz si 35 de persoana cu pranz care a fost decent.
Pe langa zona comerciala din medina noi am mai vizitat gradinile Majorelle, Jardin secret, CyberPark si palatele Badi si Bahia.

Cu mancarea a fost hit and miss, nu am avut chef sa mananc in piata Fna, am incercat diverse restaurante dar cel mai bine am mancat la riadul nostru, 20 E de pers cina cu 4 feluri, excelent ca si calitate, pret, cantitate.
In rest in oras as zice ca am dat intre 30-45 euro ptr o masa.
Am dat cateva ture si prin souk, ne-am si negociat ptr niste posete de piele si alte porcarii artizanale, sincer mi s-a cam luat de treaba asta ptr ca am senzatia ca si ei sunt luati prin surpindere de boomul turismului si profita la maxim.
Pretul corect e tot timpul de 2-3 ori mai mic decat cel oferit, cum ziceau niste vestici, isi inchipuie ca toti suntem bogati in Europa si cer niste preturi abs aberante.
Cereau pe un port tigaret cat erau si in duty free. Deci chiar daca ati platit jumate din pretul cerut initial tot nu ati facut vreo afacere.
I-am explicat unuia ca el cere pe aceeasi poseta acelasi pret ca in Sevilla sau Madrid, era vb de aceeasi marfa, abs identica si o dadea in diverse.
Toata dragalasenia si amabilitatea lor se rezuma la interesul financiar.
Orice serviciu cereti de la hotel/riad il platiti dublu. La venire am luat taxi cu 10 euro, la intoarcere ne-a facut omul de la riad favoarea sa ne aranjeze taxi inapoi cu 20 euro Posted Image
Puteam sa spun ca nu ma intereseaza dar nu am vrut sa mi-l fac dusman mai ales ca-i lasam bagajele pana seara.
Prin oras am mers exclusiv pe jos ptr ca pur si simplu imi era sila sa negociez si un rahat de cursa de 2km. Cand am intrebat la riad ce preturi orintative trebuie sa am in vedere mi-au dat raspunsuri evazive.
E obositor sa fii tot timpul in garda ca cineva vrea sa te pacaleasca.
Vand si chinezarii si pretind ca sunt de-ale lor. Voia unul sa-mi vanda o curea "de piele" si dupa ce i-am aratat ca nu e full piele si se vad straturile suprapuse am bagat privirea in pamant si ne-a lasat. La fel si cu alte dracovenii de suveniruri gen mici piese de portelan/ceramica. Pe strazile dintre Medina si palatul badi erau magazine cu pret fixe si ff rezon.
Alta smekerie pe care am trait-o: evident ca te ratacesti prin medina, sunt tot timpul baieti binevoitori sa te ghideze ca dupa sa ceara de zici ca te-au dus cu taxi Posted Image
Gmaps a fost super ok si la aeroport se dau sim-uri gratis. Eu am folosit Digi care are un roaming decent (6-7euro/gb, am consumat cam 100mb pe zi deci f ok)

Per total a fost o experienta interesanta insa mai mult de 4 zile nu as fi suportat, nu regret ca am facut aceasta vizita insa nu o sa mi se faca dor de Marrakesh prea curand Posted Image

Ca o concluzie consider Marrakeshul overpriced si overrated.

O sa pun niste poze in zilele viitoare.

ps. sorry daca e dezlanata prezentarea Posted Image

Edited by atupi, 14 February 2023 - 16:25.


#550
Hazideon

Hazideon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 23.06.2008
Chiar vazusem ieri-alaltaieri topicul si voiam sa intreb daca mai e plin de baieti care te ghideaza prin Marrakech. Prin postarea anterioara am primit si raspunsul.

Am fost in urma cu vreo 4-5 ani intr-un citybreak. Intamplarea face ca am mers singur. A fost cea mai neprietenoasa experienta pe care am avut-o. Ca si barbat singur mi se pare ca esti "victima" sigura. Cu femeile din ce observasem nu aveau asa mare treaba.
Mie mi se puneau 5-6 in fata si-mi spuneau ca e inchis drumul, ca ma duc ei, ca e sarbatoare si nu se poate trece pe acolo, etc. Am aproape 1.90, am facut si sporturi de contact, nu sunt tocmai genul de om de care s-ar lega cineva pe strada, dar ei fiind in grup bineinteles ca erau ceva mai tupeisti. Si eu fiind intr-o tara straina, bineinteles ca nu am avut ce face.
Ieseam si ma plimbam vreo 3 ore/zi, mancam, si mergeam inapoi la riad, pentru ca era prea mare tigania. Bine, incercam sa merg inapoi la riad, pentru ca faceam 1.5-2km in cate o ora / o ora si jumatate, la cate drumuri "erau inchise".
Chiar in prima zi scapasem de toti cumva cumva si fix inainte de a ajunge la riad cu 200m, m-a luat unul ca ma conduce el. N-am scapat nicicum, a venit, a asteptat ceva bani... am vrut sa-i dau 2 euro. Erau totusi 200m, si nu m-a dus in spate. Vede ca am o hartie de 10 euro in portofel, a spus ca o vrea pe aceea. I-am zis ca e prea mult... cand colo "No, it's not, because we are two and we just made sure that you can reach the riad safe". Pe cand ma uit, mai aparuse unu care-mi sufla in ceafa. De unde? N-am idee.
In rest, peste tot mi se parea ca lumea incearca sa traga banii de pe mine. Si la restaurante si-n magazine, si pe strada. Am mers sa imi scot biletul de intoarcere la imprimanta (ma anuntasera cei de la ryan ca ar fi obligatoriu sa il am printat) - ma vazuse omul ca sunt turist, am platit pentru 2 foi echivalentul a 25 lei. Voiam sa-l intreb daca-mi da si imprimanta aceea puscata de banii astia. Plateam in restaurante, nu primeam rest. Am vrut sa fac o poza random pe acolo, s-a trezit unul sa-mi ceara bani.

Am ramas cu un gust semi-amar. Imi doresc sa mai vizitez Marocul, dar am spus ca data viitoare cu siguranta nu mai merg singur. Si bineinteles, vreau sa vad si alte orase (si desertul), nu doar Marrakech-ul.

#551
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Experienta noastra nu a fost chiar asa de extrema ca a ta dar mai veneau sa ma intrebe unde vreau sa ajung cand ne vedeau uitandu-ne pe gmaps si ne lasau cand ii refuzam insa am stat doar pe aleile cu oameni nu pe alea izolate.
Chiar si de la riad ne-au sfatuit sa cerem indicatii numai de la vanzatorii din pravalii. am inteles ca ar avea si ceva politie turstica in civil prin medina dar naiba stie?

Problema mea a fost ca cer preturi europene pe servicii sub mediocre si li se pare ca niciodata nu i-ai platit suficient si ca mai e loc sa te mai faca de niste bani.

Am fost socat cand la un centru de excursii i-am zis ca ii confirm a doua zi excursia, nu imediat. Omul pur si simplu a plecat sa-si vaneze noi clienti desi eu am avut senzatia ca se duce sa aduca o carte de vizita si se intoarce. No way, pur si simplu am ramas acolo fluierand la luna Posted Image
A redevenit comunicativ cand i-am zis ca luam excursia. Am ramas perplex.

A compensat cu varf si indesat ghidul care ne-a insotit care era un baiat super civilizat si educat.
Senzatia de haituiala am avut-o si noi. Am fost super fericiti cand am ajuns aseara la boarding Posted Image
Avem zbor direct si catre Agadir insa nu stiu cand si daca o sa le fac o vizita sa vedem ce-i pe acolo

Am uitat sa adaug inca o info poate utila: exchange puteti face cam oriunde, inclusiv la aeroport, cursul variaza prea putin. Noi am avut euro si chf insa am schimbat euro si am platit cu Revolut oriunde acceptau card.
Duty free ul din aeroport e indecent de scump, ciocolata e mai ieftina in Elvetia decat la ei Posted Image Singurul lucru mai ieftin erau tigarile (3,5-4euro) daca gasiti ce va intereseaza. Nu aveau Kent Posted Image

Edited by atupi, 14 February 2023 - 18:10.


#552
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Imi amintiti de vizita mea in Tunisia de acum cativa ani doar ca suna si mai rau. Aceeasi senzatie ca incontinuu incearca sa ma tepuiasca si aceeasi usurare cand am ajuns in zona de boarding. Cred ca Egiptul e similar asa ca am sa-i dau skip cu succes.

@atupi alta data cand ajungi intr-o tara non UE sugerez sa folosesti pt orientare o aplicatie care merge fara net, bazata pe GPS si cu hartile descarcate de acasa, eu folosesc maps . me, am mai tot scris pe aici.

#553
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Multumesc @mdt, stiu de maps.me insa cum ziceam roamingul Digi e chiar ieftin, chiar nu am avut o problema din pct asta de vedere.
Daca nu as fi avut Digi luam un sim care era oferit gratuit in aeroport.

#554
Hazideon

Hazideon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 23.06.2008

View Postatupi, on 14 februarie 2023 - 17:56, said:

Senzatia de haituiala am avut-o si noi. Am fost super fericiti cand am ajuns aseara la boarding Posted Image
Ahhh, da. Mi-ai amintit si mie.
A fost cel mai fain feeling pe care l-am avut dupa toata experienta din Maroc. Ce sa zic ca aveam avion dimineata pe la 7, si la ora 5 a trebuit sa ies de la riad, sa merg vreo 500m prin Medina, pana unde ma astepta un taxi "aranjat" de catre cei de la riad. Ma si intrebam daca chiar e taxi-ul meu, sau nu mai vad eu aeroportul niciodata. Cand m-am vazut trecut de securitate in aeroport m-am simtit usurat.
Cel mai mult, din toata experienta, mi-a placut mancarea. In rest pare un oras interesant, o tara cu o cultura diferita fata de ce suntem noi obisnuiti, o tara pe care cu siguranta mi-as dori sa o mai vizitez si sa o explorez, dar in cu totul alte conditii.

#555
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Riadul in care am stat si cateva cadre din excursia pe valea Ourika.
Se pare ca maimutele sunt "de-ale locului" si se numesc macaci berberi.

Bahia palace.

Attached Files



#556
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Poze random din medina, Jardin Secret, Majorelle, palatul Badi.

Attached Files


Edited by atupi, 15 February 2023 - 13:13.


#557
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,571
  • Înscris: 17.08.2007
Trafic aglomerat de duminica de la Ourika spre Marrakesh. Drum cu o banda pe sens, se circula bara la bara, aproape blocat total. Se depasea si pe stanga si pe dreapta iar cei din contrasens ieseau des pe acostament sa evite tamponarile. Cu toate astea am vazut f multe tamponari, inclusiv un motociclist acrosat care s-a sters de praf si si-a vazut fiecare de drum. Politia nu avea treaba cu asta. Soferul nostru a fost de un calm absolut de neimaginat.

Am inteles ca unii se duceau si la ski insa eu nu am vazut ski-uri pe nicio masina :)

Attached Files


Edited by atupi, 15 February 2023 - 14:24.


#558
mardan66

mardan66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,134
  • Înscris: 15.10.2010
Pe aici scriu multi care se asteptau ca in Maroc sa fie ca in Europa. E o tara araba care mai mult este si africana. Daca esti atent unde mananci, unde stai, cu cine interactionezi si pe unde o iei totul va fi in regula si vei avea o vacanta extrem de placuta si interesanta. Ca unul care a fost de cateva ori pe acolo eu spun ca merita o vizita fara nici o indoiala...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate