Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Kosovo

- - - - -
  • Please log in to reply
3021 replies to this topic

#3007
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 lucifer76, on 13th June 2012, 10:41, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BVVxojH1PEo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Un documentar incendiar, despre crimele musulmanilor kosovari impotriva sarbilor.
Vedem noi curand "lupte pentru libertate" musulmane cam in toate marile puteri care le-au dat Kosovo...

#3008
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,980
  • Înscris: 09.12.2015
Nimic nou pe frontul de sud vest în Balcani Posted Image Posted Image Posted Image https://www.hotnews....scat-mortal.htm Posted Image ''Косово је Србија''
Oare cei din UCK sau niște contrabandiști ultra-naționaliști obtuzi dintre cetnici i-au făcut de petrecanie lui Oliver Ivanovic?

Edited by TheStarkestTruthMatters, 16 January 2018 - 11:47.


#3009
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,560
  • Înscris: 20.08.2014
Incepand de azi Kosovo face tranzitia catre infiintarea Armatei, dezvelind placa noului sediu al Ministerului Apararii:
https://www.gazetaex...gurated-174782/
in prezenta prietenilor americani.
Credeti ca de azi inainte putinii sarbi ramasi in Campia Mierlei vor avea zile fripte? Ce se va intampla cu Kosovo de Nord, se va rupe pana la urma de Kosovo, la schimb cu valea Presevo si Bujanovac? S-a aprins din nou fitilul butoiului cu pulbere.Posted Image

#3010
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010
Fostul premier al Kosovo, Ramush Haradinaj își anunță candidatura pentru funcția de prim-ministru, în pregătirea alegerilor anticipate din 6 octombrie, după ce acesta a demisionat în luna iulie a.c. după citarea la Tribunalul Internațional de la Den Haag (Haga) pentru crime de război comise în anii 1998-1999, iar acest stat nerecunoscut de România nu are în acest moment un interimar concret:

http://rs.n1info.com...era-Kosova.html

Putem asista la un pocinog asemănător României anului 2009, când guvernul Boc a căzut, apoi Boc a redevenit premier, după o perioadă de interimat ? Posted Image

#3011
adydu

adydu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 13.09.2017

 searcher-star, on 21 februarie 2011 - 16:55, said:

Te inmultesti si ucizi autohtoni, apoi te miri ca ei nu-s de acord sa-ti lase tie teritoriul insusit asa marsav?
Sarbii nu sunt autohtoni. Sunt fosti migratori, la fel cum sunt ungurii in Ardeal.

#3012
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010

 adydu, on 13 septembrie 2019 - 13:22, said:

Sarbii nu sunt autohtoni. Sunt fosti migratori, la fel cum sunt ungurii in Ardeal.
Păi, au sosit în anul 800, albanezii sunt descendenții ilirilor, prezenți în zona Dardaniei și a Macedoniei de mai bine de 3000 de ani.

Oricum, în 1389, lupta de la Kosovo Polje nu a fost doar între sârbi și otomani, ci au mai luptat acolo ioaniți și bosnieci (Regatul Bosniei de înainte de ocupația otomană).

#3013
adydu

adydu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 13.09.2017

 c4n1b4lul, on 13 septembrie 2019 - 13:36, said:

Păi, au sosit în anul 800, albanezii sunt descendenții ilirilor, prezenți în zona Dardaniei și a Macedoniei de mai bine de 3000 de ani.

Oricum, în 1389, lupta de la Kosovo Polje nu a fost doar între sârbi și otomani, ci au mai luptat acolo ioaniți și bosnieci (Regatul Bosniei de înainte de ocupația otomană).
Intr-adevar punctul de vedere oficial al albanezilor este ca sunt descendentii ilirilor. Exista mai multe ipoteze in discutie, inclusiv cea legata de carpi si argumente in acest sens sunt similitudinile cu limba romana. Este un subiect deschis, dar este colateral topicului.
Sarbii sunt descendentii slavilor care au spart linia de aparare bizantina in tipmul lui Phocas.
Incepand de atunci au fost in permanent conflict cu autohtonii: iliri, traci, daci, pe care i-au asimilita si eliminat.
Discutia se poate dezvolta si se pot aduce multe argumente, dar ar fi off-topic.

Ceea ce este cert este ca in toata istoria, inclusiv in prezent, au fost recalcitranti si agresivi.
Acum sunt agresivi cu albanezii, dar ceea ce se intampla in Timoc cu romanii nu este de neglijat. Din pacate, reactia statului roman este mult prea slaba.
Din pacate in mentalul colectiv romanesc s-a impamantenit ideea ce sarbii au fost un bun vecin pentru romani. Nimic mai fals. Si-au insusit in sec XIX Timocul, teritoriu pur romanesc, locuit in antichitate de tribali si care impreuna cu zona Vidin au constituit in toata istoria o arie romaneasca. Sa nu uitam ca in titulatura lui Mircea aparea Podunavia, pe ambele maluri ale Dunarii.
Apoi, in sec XX si-au insusit vestul Banatului, de care nu mai are rost sa comentam.

In prezent, sunt mari prieteni cu rusii si reprezinta o amenintare atat pentru Albania cat si pentru Romania care oricum are probleme neterminate cu ei.

Ca o concluzie, din punct de vedere istoric, Albania are tot dreptul sa revendice Kosovo.

#3014
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,560
  • Înscris: 20.08.2014
Vid de putere la Pristina. Primul-ministru cazut prin motiune de cenzura, Albin Kurti, doreste alegeri anticipate dupa incheierea pandemiei covid, in timp ce presedintele Hasim Thaci doreste formarea unui nou guvern pe structura actualului parlament. Cei doi au facut schimb de scrisori in care au polemizat la modul urat. Colac peste pupaza, pe 14 iunie se incheie si misiunea EULEX si practic doar trupele KFOR mai raman in provincie. Vetevendosje il acuza pe presedintele Kosovo ca vrea sa negocieze cu Vucic schimbul de teritorii pt. inceperea procesului de aderare la UE.
Ce se va intampla in aceasta provincie in anii urmatori? Americanii nu vor stationa la infinit, chiar fostul ambasador la ONU Niky Halley propunea terminarea misiunii de securitate dorind economii la bugetul de aparare.
O abordare cat de cat rezonabila pt. ingroparea securii ar fi schimbul de teritorii urmat de implementarea acordului de la Bruxelles din 2013 care stabilea o adunare a municipalitatilor sarbesti din Kosovo.

Edited by toto_riina, 20 April 2020 - 13:54.


#3015
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,560
  • Înscris: 20.08.2014
Credeti ca daca sarbii ar fi acceptat acordul de la Rambouillet ar fi iesit mult mai sifonati decat acum, in sensul ca s-ar fi trezit si cu trupe de ocupatie NATO pe tot teritoriul Serbiei, devenind practic un fel de Bosnie (care si in prezent are trupe de ocupatie EUFOR pe teritoriul ei si e faramitata in 3)? Eu zic ca prin nesemnarea actului de la Rambouillet au iesit mult mai castigati, au stors maximum cat puteau, pentru ca controleaza zona de nord a Kosovo, cea sarbeasca (care ii si interesa), si care contine 2/3 din sarbii din Kosovo, si plus de asta au scapat si de trupe de ocupatie ale NATO pe teritoriul Serbiei Centrale+Voivodina! O Serbie teleghidata de americani ar fi fost de neacceptat pt. sarbi, mai ales dupa ce i-au bombardat de Pasti si plus de asta ar fi devenit o alta marioneta a americanilor in zona.
Problema e ce se va intampla cand vor pleca trupele KFOR (fiindca la un moment dat, peste 2,5, 10 ani vor pleca, nu vor ramane vesnic acolo)? Albanezii vor deja sa-si faca armata profesionista, transformand actualele trupe de aparare. Daca americanii le vor permite, atunci s-ar putea sa avem o noua UCK re-invented, sub pulpana americanilor care totusi au nevoie sa predea stafeta cuiva cand vor pleca (cum s-a intamplat in Afganistan).
Problema e cum vor fi aparati sarbii de la sud de Ibar care traiesc in enclave sarbesti aparate acum de KFOR? Se va incerca o relocare a lor in nordul Kosovo si schimbul de teritorii cu Serbia (ceea ce pentru Kurti, nationalist, e de neacceptat)? Lui Hasim Thaci i-au facut dosar si l-a inhatat curtea de la Haga imediat cum a pomenit despre posibilul schimb de teritorii. Deci e clar ca papusarii care conduc Kosovo nu doresc asa ceva, ci perpetuarea actualei situatii, pentru ca nu le convine sa piarda haturile in zona si sa lase vid de putere rusilor sau altcuiva.
Ca KFOR e o misiune esuata si incapabila s-a vazut in masacrul sarbilor si bisericilor lor din 2004, cand americanii n-au putut interveni pt. a-i proteja. Si atunci stai si te intrebi: de ce mai cheltuiesc astia milioane de dolari anual cu misiunea asta, ca sa ce? Care va fi rezultatul?

#3016
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postargument-logica-adevar, on 14 iulie 2007 - 11:34, said:

Nu are nicio legatura Kosovo cu Tinutul Secuiesc sau cu Transnistria.
Sarbii au venit peste albanezi iar in Romania si Moldova, ungurii si rusii au venit peste romani si ucrainieni. Deci, moral, nu exista termen de comparatie intre primul caz si ultimile doua.

Kosovo era parte a Serbiei iar nu un stat din componenta fostei federatii iugoslave, iar daca SUA spune Serbiei sa renunte la Kosovo oare de ce nu are si Rusia aceleasi drepturi in Ucraina si Moldova, samd.

Doar unii pot incalca frontierele trasate in 1945 iar altii nu?!

Cat despre dreptul primului sosit, asa ceva nu exista nicaieri in plus este foarte greu de aflata vechimea, apoi procesele identitare, nationalizare si deznationalizare si cum opteaza o populatie, vezi confederatia elvetiana si statele diferite de genul Flamand-Olanda-Luxemburg-Germania-Austria-Liechstenstein-Cantonul germanofon din Elvetia.

Asadar nu tot ceea ce zboara se mananca desi daca pare a fi rata poate fi rata.

#3017
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postadydu, on 14 septembrie 2019 - 12:49, said:


Intr-adevar punctul de vedere oficial al albanezilor este ca sunt descendentii ilirilor. Exista mai multe ipoteze in discutie, inclusiv cea legata de carpi si argumente in acest sens sunt similitudinile cu limba romana. Este un subiect deschis, dar este colateral topicului.
Sarbii sunt descendentii slavilor care au spart linia de aparare bizantina in tipmul lui Phocas.
Incepand de atunci au fost in permanent conflict cu autohtonii: iliri, traci, daci, pe care i-au asimilita si eliminat.
Discutia se poate dezvolta si se pot aduce multe argumente, dar ar fi off-topic.

Ceea ce este cert este ca in toata istoria, inclusiv in prezent, au fost recalcitranti si agresivi.
Acum sunt agresivi cu albanezii, dar ceea ce se intampla in Timoc cu romanii nu este de neglijat. Din pacate, reactia statului roman este mult prea slaba.
Din pacate in mentalul colectiv romanesc s-a impamantenit ideea ce sarbii au fost un bun vecin pentru romani. Nimic mai fals. Si-au insusit in sec XIX Timocul, teritoriu pur romanesc, locuit in antichitate de tribali si care impreuna cu zona Vidin au constituit in toata istoria o arie romaneasca. Sa nu uitam ca in titulatura lui Mircea aparea Podunavia, pe ambele maluri ale Dunarii.
Apoi, in sec XX si-au insusit vestul Banatului, de care nu mai are rost sa comentam.

In prezent, sunt mari prieteni cu rusii si reprezinta o amenintare atat pentru Albania cat si pentru Romania care oricum are probleme neterminate cu ei.

Ca o concluzie, din punct de vedere istoric, Albania are tot dreptul sa revendice Kosovo.

Eu sunt adeptul schiburilor teritoriale si astfel s-ar fi rezolvat multe conflicte mocnite.

Padunavia insemna o parte a Dobrogei ori a sudului Basarabiei, de aceea se intitula domnitor pana la Marea cea Mare.

Cu privire la Timoc probabil un schimb de populatie ar fi fost mult mai adecvat, la fel cu Ungaria si Ucraina, iar cu Republica Moldova in loc de unificare teritorial-administrativa se putea face o asociere monetara, vamala, samd ramanand totusi state diferite.

#3018
adydu

adydu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 13.09.2017

View PostInfinitty, on 25 iulie 2021 - 11:09, said:

Eu sunt adeptul schiburilor teritoriale si astfel s-ar fi rezolvat multe conflicte mocnite.

Padunavia insemna o parte a Dobrogei ori a sudului Basarabiei, de aceea se intitula domnitor pana la Marea cea Mare.

Cu privire la Timoc probabil un schimb de populatie ar fi fost mult mai adecvat, la fel cu Ungaria si Ucraina, iar cu Republica Moldova in loc de unificare teritorial-administrativa se putea face o asociere monetara, vamala, samd ramanand totusi state diferite.

Referitor la Podunavia, ea nu este in Dobrogea. Localizarea ei este in zona Vidinului si a Timocului.

#3019
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postadydu, on 25 iulie 2021 - 12:19, said:

Referitor la Podunavia, ea nu este in Dobrogea. Localizarea ei este in zona Vidinului si a Timocului.
Si eu credeam asa, dar totusi cred ca era vorba despre sudul Basarabiei care a jonglat intre Moldova, TR, tatari, polonezi si otomani.

#3020
adydu

adydu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 13.09.2017

View PostInfinitty, on 26 iulie 2021 - 15:22, said:

Si eu credeam asa, dar totusi cred ca era vorba despre sudul Basarabiei care a jonglat intre Moldova, TR, tatari, polonezi si otomani.
Am sa dau urmatorul argument:
La link-ul de mai jos se gaseste o referire la un monument memorial ridicat in 1427 dupa moartea lui Stefan Lazarevici, despot al Serbiei, fiul lui Lazar cel invins la Kosovoplje.

https://amp.ww.en.fr...c-memorial.html

Pe acest monument apare inscriptia, tradusa aproximativ in romana, "din mila lui Dumnezeu, am fost domn al tuturor sarbilor din Podunavlje si Posavlje".
Evident, Stefan Lazarevici nu putea stapani in Dobrogea.

Lucrurile nu trebuie sa ne mire. Ioan Alexandru, tarul Bulgariei a fost insurat cu Teodora, sora lui Basarab I. Urmasul sau Sratsimir, a fost tar la Vidin. Vladislav I Vlaicu l-a sustinut, a eliberat Vidinul de sub unguri si a stapanit Vidinul.  
Dan I moare luptand alaturi de Sratsimir, unchiul sau, contra lui Sisman. Uni spun ca a fost otravit de Mircea, altii spun ca a fost ucis de Sisman. Ca sa nu deviez de la subiect, este cert ca Basarabii s-au implicat activ in teritoriile de la vestul Tarii Romanesti, Vidin, Timoc, Podunavia. Exista izvoare scrise verificabile care ne arata unde a fost Podunavia, stapanirea ei alternand intre despotii sarbi si domnii Tarii Romanesti.

As mai face un comentariu: daca studiem titulatura lui Mircea, „Io, întru Hristos Dumnezeu binecredincios şi binecinstitor şi de Hristos iubitor şi autocrat, Io Mircea mare voievod şi domn din mila lui Dumnezeu şi cu darul lui Dumnezeu, stăpânind şi domnind peste toată Ţara Ungrovlahiei şi a părţilor de peste munţi, încă şi către părţile tătăreşti şi Amlaşului şi Făgăraşului herţeg şi domnitor al Banatului Severinului şi pe amândouă părţile pe toată Podunavia, încă până la marea cea mare şi stăpânitor al cetăţii Dârstorului.”, ea ar trebui interpretata ca o insiruire de posesiuni si nu ca o explicitare cum ca Podunavia pe ambele maluri ar fi pana la mare. Ar trebui vazute ca 2 lucruri distincte: o data Podunavia pe ambele maluri si a doua posesiunea Dobrogei pana la mare. Nu trebuie legata Podunavia de mare.

Edited by adydu, 26 July 2021 - 19:11.


#3021
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015

View Postadydu, on 26 iulie 2021 - 19:11, said:

As mai face un comentariu: daca studiem titulatura lui Mircea, „Io, întru Hristos Dumnezeu binecredincios şi binecinstitor şi de Hristos iubitor şi autocrat, Io Mircea mare voievod şi domn din mila lui Dumnezeu şi cu darul lui Dumnezeu, stăpânind şi domnind peste toată Ţara Ungrovlahiei şi a părţilor de peste munţi, încă şi către părţile tătăreşti şi Amlaşului şi Făgăraşului herţeg şi domnitor al Banatului Severinului şi pe amândouă părţile pe toată Podunavia, încă până la marea cea mare şi stăpânitor al cetăţii Dârstorului.”, ea ar trebui interpretata ca o insiruire de posesiuni si nu ca o explicitare cum ca Podunavia pe ambele maluri ar fi pana la mare. Ar trebui vazute ca 2 lucruri distincte: o data Podunavia pe ambele maluri si a doua posesiunea Dobrogei pana la mare. Nu trebuie legata Podunavia de mare.

A fost evitata explicatia asta pentru a nu supara poporul vecin si prieten sarb / yugoslav

#3022
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postadydu, on 26 iulie 2021 - 19:11, said:

Am sa dau urmatorul argument:
La link-ul de mai jos se gaseste o referire la un monument memorial ridicat in 1427 dupa moartea lui Stefan Lazarevici, despot al Serbiei, fiul lui Lazar cel invins la Kosovoplje.

https://amp.ww.en.fr...c-memorial.html

Pe acest monument apare inscriptia, tradusa aproximativ in romana, "din mila lui Dumnezeu, am fost domn al tuturor sarbilor din Podunavlje si Posavlje".
Evident, Stefan Lazarevici nu putea stapani in Dobrogea.

Lucrurile nu trebuie sa ne mire. Ioan Alexandru, tarul Bulgariei a fost insurat cu Teodora, sora lui Basarab I. Urmasul sau Sratsimir, a fost tar la Vidin. Vladislav I Vlaicu l-a sustinut, a eliberat Vidinul de sub unguri si a stapanit Vidinul.  
Dan I moare luptand alaturi de Sratsimir, unchiul sau, contra lui Sisman. Uni spun ca a fost otravit de Mircea, altii spun ca a fost ucis de Sisman. Ca sa nu deviez de la subiect, este cert ca Basarabii s-au implicat activ in teritoriile de la vestul Tarii Romanesti, Vidin, Timoc, Podunavia. Exista izvoare scrise verificabile care ne arata unde a fost Podunavia, stapanirea ei alternand intre despotii sarbi si domnii Tarii Romanesti.

As mai face un comentariu: daca studiem titulatura lui Mircea, „Io, întru Hristos Dumnezeu binecredincios și binecinstitor și de Hristos iubitor și autocrat, Io Mircea mare voievod și domn din mila lui Dumnezeu și cu darul lui Dumnezeu, stăpânind și domnind peste toată Țara Ungrovlahiei și a părților de peste munți, încă și către părțile tătărești și Amlașului și Făgărașului herțeg și domnitor al Banatului Severinului și pe amândouă părțile pe toată Podunavia, încă până la marea cea mare și stăpânitor al cetății Dârstorului.”, ea ar trebui interpretata ca o insiruire de posesiuni si nu ca o explicitare cum ca Podunavia pe ambele maluri ar fi pana la mare. Ar trebui vazute ca 2 lucruri distincte: o data Podunavia pe ambele maluri si a doua posesiunea Dobrogei pana la mare. Nu trebuie legata Podunavia de mare.

In slava Po=La, adica la Dunare, langa Dunare, de prin partile dunarene, adica nici macar nu implica peste Dunare.

Cat despre sarbi, acestia au avut in posesie Banatul de Torontal inspre Timisoara, dar si rominii si ungurii.
Serbia uneori se oprea la Belgrad, alteori trecea Dunarea pana spre Timisoara.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate