![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
cantece de munte
Last Updated: Dec 17 2009 15:18, Started by
BusyBee_FlyFree
, Jul 12 2007 20:30
·
0

Posted 12 July 2007 - 20:30

Aici puteti posta versurile cantecelor de munte care v-au placut si v-au animat drumetiile montane.
O sa incep eu: Varf Carpatin - Imnul Pietrei Craiului 1. Avem un singur Crai, ce-asteapta neclintit Cu ale sale creste ce-s rosii-n asfintit Urcam sambata seara, urcam toti impreuna Si liberi vrem sa fim sub cerul clar de luna Sa vi sa il strabatem pe ale sale drumuri Sa vezi cum cresc la brazi cu miile de muguri Sa vezi si jneapanul ce creanga si-a plecat Ce vitrega-i natura si vantul ne-ncetat R: Si-as vrea sa vii si tu Sa mergem impreuna Sa impletim acolo a Craiului cununa Din garofite rosii si din bujori de munte Din liliac si flori de colt carunte 2. De pleci din Curmatura traseu cu banda albastra Ajungi in Saua Caprei, cobori apoi sub creasta De treci si de Gavan, de Padina inchisa De stanca Orgii Mari si de Diana stinsa Prin lanturi de te-ncumeti in nopti cu luna plina Si prin zapada-nalta sa tai poteca lina Sa porti la tine-n piept trei flori de margarete La crucea unei fete sa-ngenunchezi odata 3. Sa pleci din Plaiul Foii pe drumul pietruit Ai sa ajungi la Spirlea refugiu poleit Si-ai sa-ntalnesti pe Marius, pe Ghimpe si pe Dan Si vei vedea ce-nseamna sa fi un muntoman Sa urci inspre Ascuns pe Hornul nisipos E noapte si e iarna si gerul e taios Sa simti rucsacu-n spate o munca de sisif Si mana pe chitara lipindu-se de grif 4. De vrei sa stii ce-i munte sa urci prin Crapatura Sa treci de Varful Turnu sa mangai stanca dura Sa treci de Ascutit, Timbalele-amandoua Si pe Varful Omu cand ninge si-apoi ploua Cand rauri de sudoare ti-or sirui pe fata Sa ai credinta-n munte si-ncredere in viata Aicia sus la munte nimic un e usor Mai bine stati acasa ïn poala mamelor |
Posted 01 August 2007 - 19:33

ce topic super!! preferata mea e mi-e dor de muntii mei, dar nu gasesc versurile nicaieri.
si ca sa am o contribuitie cu adevarat utila pt acest topic, "rapa": 1.La marginea pantei abrupte La un han s-a oprit un strain Era trist si avea hainele rupte Si pe masa o cana cu vin. 2.Un strain ce-nconjoara pam?ntul Stai la mine ram?i doar un ceas Sa te ?ntorci ?napoi nu mai ai unde ?nainte sa mergi ti-a mai ramas. 3.Mi-amintesc de o vara fierbinte De-o padure cu muguri pe ram Mi-amintesc de prieteni si de iubita Si de-o casa cu mama la geam. 4.Am ajuns la un mal pe o st?nca Sa-mi ?nec tot amarul nu pot Si ma-ntreb daca apa este ad?nca Sa ma-nec azi cu jale cu tot. 5. Mi-a raspuns ridic?ndu-se agale Avea ochii plini de lacrimi si dor “Multumesc pentru vinul mariei tale Eu ma duc azi la r?pa sa mor”. 6. Acum pl?ng si nimeni n-aude Trec printre oameni socot Inainte sa merg nu am unde Inapoï sa ma-ntorc n-are rost. |
Posted 10 March 2008 - 02:33

Pt a asculta mult mai multe cantece de munte puteti sa veniti in scoala de ghizi Patagon....... sunt de 6 luni si e suuuper tare!!!! Excursii la munte in care facem trasee misto ...... si seara la cabana cantam toti( 50- 100 de insi ) la chitara cantece de munte(ceva incantator)!!
Va puteti inscrie completand formularul de inscriere de la adresa: http://www.inscrieri...gon-kogaion.ro/ Aceasta este o scoala de week-end, cursurile teoretice vor avea loc vineri seara, iar aplicatiile vor fi NUMAI in week-end. Orice cursant va putea, pe parcursul intregii activitati in cadrul scolii, sa isi descopere si sa isi dezvolte aptitudinile si capacitatile sale de ghid facand practica pe autocar in cadrul Aplicatiilor Practice. Cursurile sunt Gratuite! pentru mai multe informatii: id:one_and_only_dragois web: www.patagon-kogaion.ro |
Posted 22 May 2008 - 17:38

Am multe cantece de munte preferate, dar una dintre cele pe care le ascult cu cea mai mare placere, mai ales cand incepe sa ninga este "Ninge astazi pentru tine".
1. Ninge astazi pentru tine, muntele e alb de nea Soarele din ceruri vine doar pentru iubita mea Acum coboara si dorul gonit de la locul lui Tocmai de pe Varful Omu pana-n Valea Cerbului R: Cand te scuturi de zapada Nu stii cat esti de frumoasa Ochii-s verzi, zapada-i alba Si se face cald in casa 2. Si calugarii din schit vor cu toti a te vedea La cabana au venit doar pentru iubita mea Si zapada de pe culme in vale s-a rostogolit Muntele e pus pe glume de cand stie c-ai venit 3. Jepii Mici ca sa te vada si-au cumparat ochelari Si in cea mai mare graba i-au chemat pe Jepii Mari Nu stiu sigur azi sau maine pe Morar am sa te sui Sa ne logodim, iubito, sus in varful muntelui |
Posted 23 May 2008 - 13:05

Uite aici alte cantece :
Cantece de munte >> Vulturul Versuri "Cantece de munte - Vulturul" Vulturul [a]Chiar ieri am văzut un [d]vultur murind: Că[G]dea spre abisuri de [C]nedeslușit Si [a]aripa lui a[d]bia fâlfâind Nici[e]când nu credeam c-a zbu[a]rat spre zenit [a]Era în amurg și [d]cerul plângea Cu [G]stropi de argint pe [C]leșul zdrobit Un [d]vultur e mort și-n [a]inima mea Nu [e]pot să-l iubesc deși [a]l-am iubit [a]Nu plânge iubito, tu [d]n-ai nici o vină Eu [G]sunt cel ce pleacă cu [C]ochi triști și goi În [d]fața mea parcă ar [a]sta o străină De[d]și n-am uitat tot ce-a [a]fost între noi [a]Acum poți să pleci ori[d]unde vei vrea Să [G]uiți. să mă-ngropi în [C]noaptea adâncă Te [C]rog sã mã ierți cã [a]nu pot uita De[d]stinul ce-ți lasă în [a]cale o stâncă. ----------------------------------------------------------- "Vant de brad" Rau ma dor ochii..ma dor De durerea frunzelor Rau ma dor ochii..ma dor De durerea frunzelor Refren: Si ma duc..si iar ma duuc Pana la izvor de nuc Si ma fac...si iar ma fac Vant de brad si vant de fag Si am sa plec fara sa stii... Dus de dorul tau tarziu Si am sa plec fara sa stii... Dus de dorul tau tarziu Refren Cu cine am plecat nu stiu Si mi-e inima un rau Care curge neincetat La o margïne de sat ---------------------------------------- "Tu" Tu esti in globul de cristal Ce-mi arata drumul catre mal Cand ma pierd in lumea mea si-as vrea Sa inving tristetea grea... Tu...asteptarea din amurg Cand secundele incet se scurg Cu atingeri moi de catifea Alintate-n mana mea... Tu...nevazuta dar te simt, Te ignor dar nu pot sa ma mint Esti in ceea ce resping esti tu Firul ce ma leaga de miracolul din zori Cand din vis cobori in tot ce ating in jurul meu Chipul tau il vad mereu in gand... Esti orice, oricum, oricand... Tu...esti ideea de intens Cautarii mele-i dai un sens, Un motiv ca sa incerc mai mult Tu esti vocea ce-o ascult Esti ideea de demult Ce ma face sa nu-mi apartin, Nu mai sunt eu... Estï tu..... Nu pleca, nu spune nu.... Nu pleca, nu spune nu.... Nu pleca, nu spune nu.... Nu pleca, nu spune nu.... Raporteaza o eroare ------------------------------------------------------------------ "Tincturi de frunze" 1. Nu pot sa stau drept, merg cu toamna-n piept Vantu-n toate ranile ma doare Si pe orice drum ca un vers postum Vine frunza in intampinare R: Si-am sa-ti scriu scrisori Pe tulpini de flori, de lumina stelelor patrunse Si-un roman sa-ti scriu Folosind pe viu, sub umbrar de nuc Tincturi de frunze 2. Putredul accent a lovit atent Fiecare fir de iarba verde Clipe indigo, care incotro Spre-a avea motive de-a ne pierde 3. Frunze iti trimit, scrise cu grafit Si cu movul toamnei care vine Ce sa-ti mai insir, frunze in delir Te iubesc si ma gandesc la tine 4. Ori pe unde merg, frunze cad in cerc Si in clopot mi-se-aude mersul Scriu scrisori pe foi, lacrimez in toi Intr-un liber schimb cu unïversul |
Posted 06 April 2009 - 14:59

pe net gasiti cam toate versurile la cantecele de munte
candva, de pe net le-am cules si am facut un caiet insa...nu le mai am |
Posted 17 December 2009 - 15:18

Copilul muntilor
Eu sunt copilul muntilor Si prin fisuri m-avant, iu-hei De frica eu habar nu am Si muntilor le cant - cum mai? Asa! R: Ioleri, ioleri….. Adesea muntii-nalti ii suni C-o fata-n coarda urc, iu-hui Ma uit la ea cu inteles Si corzile le-ncurc De voi cadea vreodata jos Si voi muri pe loc Voi sa ma duceti iarasi sus Si sa-mi cantati cu foc Iar tu, fetito, draga mea La mormant sa nu ma plangi Sa-mi pui la cap o stancagrea Altfel, mascol si cant Prieteni buni ce m-ati avut Si-o coarda ne-a legat Sa stiti ca eu nu am murit Sa stiti ca am plecat Vor trece ani si vom fi Eu tanar, voi carunti Dar tot la fel ca-n prima zi Vom hoinari prin munti |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users