Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Hanako

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1367 replies to this topic

#1
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
dragii mei,

am sa incep sa scriu aici despre casa, baby casa – cum am numit-o, pentru ca deocamdata exista doar pe hartie.

pe 16 mai depuneam cererea pentru primul aviz, iar saptamana aceasta am putut depune, in sfarsit, dosarul pentru autorizatia de construire.

poate ajuta pe cineva urmatoarele informatii cu privire la cheltuieli:
- aviz gaze: 40 RON
- aviz electrica: 65.45 RON
- aviz DSP: 50 RON
- aviz APM: 20 RON
- aviz directia de drumuri: 18 RON
- contract servicii salubritate: 250 RON
- taxa AC: 920 RON

de ce casa de nota 1O? pentru ca daca tot puteam avea 1000 de probleme in romania, lipsea si cea de 1001-a:) astazi am primit numar postal, iar el este nr.1 litera O! cred ca, asa cum cunosc eu tara asta, toata corespondenta va ajunge la numarul 10!

cu voia...voastra, am sa scriu aici pe masura ce casa creste - nutresc speranta ca vom ajunge sa o dam si la scoala:) de decoratiuni, fireste!

Edited by punkt, 20 June 2009 - 09:44.


#2
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
si o intrebare pentru cunoscatori, va rog.

am primit un proiect de rezistenta care mi-a dat peste cap toate planurile: pe scurt, am ziduri de 30 cm si cadre de 40.
cum ma sfatuiti sa utilizez diferenta de 10 cm in adancime? sa scot aceste cadre in exterior si sa aduc la nivel prin termoizolatie, sa merg cu cadrele in interior si sa pun rigips la nivelul la care ajunge caramida, sau o solutie de mijloc - 5cm inauntru, 5 in afara?

spatiile inauntru sunt calculate la minimul acceptabil, deci a doua varianta este putin cam...neproductiva, dar intreb si eu, poate cineva chiar stie cum e mai bine... multumesc!

#3
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4,433
  • Înscris: 11.01.2007
felicitari si bafta!!!

legat de zidarie si grinzi, nu cred ca ai inteles bine din proiect. De regula peste zidarie, care la tine e de 30 cm grosime zid, or sa vina sus niste centuri de beton ( care nu sunt neaparat grinzi) si care in nici un caz nu vor fi mai late dcat zidaria, deci vor fi tot pe 30 cm. Problema se pune acolo unde ai goluri mai mari si care nu sunt usi sau ferestre ( pentru ca acolo pui buiandrug si tot centura. Peste golurile mai mari se pun grinzi armate, ca sa poata sa fie casa legata unitar. Acele grinzi vor avea tot grosimea de 30 cm dar probbil sunt cu 10 cm mai coborate. Deci nu are nici o treaba cu peretii, nu iti va iesi nimic in afara. vei avea eventual o problema la tavan, asta in cazul in care nu vrei vrea sa se vada acele grinzi si va trbui sa cobori c tavan fals pentru cei 10cm.

Ti-as sugera sa postezi tot ceea ce ai legat de casa pe posturile deja infiintate ca sa beneficieze toata lumea de fiecare etapa sau problema. daca se apuca toata lumea sa faca cate un topic pentru casa lui.... nu cred ca cineva nou si avid de informatii va mai putea pune acele informatii cap la cap din atatea topicuri.

#4
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
Multumesc, Mirela.
Am inteles foarte bine din proiect si din discutiile cu proiectantul. Cadrele vor fi 40x40, iar zidurile de 30. Nu vorbim aici de grinzi, acelea sunt o problema separata. Nu, in nici un caz nu as scrie laolalta cu celelalte posturi, mie imi place sa-l urmaresc pe ruginel, sa vad cum a avansat casa lui astra si asa mai departe... Nu vad nici un beneficiu in a le amesteca, ba dimpotriva. Intentionez sa pun aici fotografii, ca si ceilalti, fiecare casa are o alta poveste (inclusiv tehnica) si amestecandu-le nu ar mai intelege nimeni nimic.

Edited by hanako, 05 July 2007 - 07:34.


#5
Dragon Warrior

Dragon Warrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 23.09.2006
Nu va mai dati cu parerea despre o structura de beton armat fara sa vedeti proiectul. Eu cel putin ca inginer constructor nu imi permit sa imi dau cu parerea in "aer".

Structura poate fi de cel putin doua feluri:

structura pe cadre (de preferat, dar ceva mai scump de realizat)
zidarie portanta (pretabila la o vila cu 2-3 niveluri)

Problema e ca proiectul respectiv a fost facut de structurist cu maximum de eficienta si minimum de bataie de cap. Daca arhitectul se punea pe el cu tirul de artilerie iti iesea zidaria+betonul+izolatie de bun simt la un numitor comun.

PLus ca dupa cum te-ai explimat, tu vrei sa izolezi zidaria? Eu aveam senzatia dupa multi ani de experienta ca inginer ca se rupe puntea termica la structura de beton. Deci problema ta se transforma din zidarie mai mica cu 10cm, in zidarie mai mica cu 15 centimetri, pentru ca neaparat trebuie sa rupi puntea termica la structura de beton cu un 5cm de polistiren.

#6
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
Asa este Dragon, ai dreptate. Am discutat cu proiectantul dar nu a fost chip sa il convingem. Ne-a ametit cu noul STAS 2007 etc si cu solul, care se pare ca este intr-adevar problematic. Ceea ce am obtinut de la el a fost sa putem pune in cofragul cadrelor polistiren de 3cm (deci cadrele ar ramane de 37x40). Nu mi-ai raspuns la intrebare, insa, please...Cum e mai bine?

LE: Proiectul este P+M, deci mare mi-a fost mirarea cand am cerut zidarie portanta si ni s-au returnat cadre, dar omul a spus ca nu vrea sa il injuram pentru crapaturi sau poate si mai rau, pentru ca solul asta lucreaza diferit si cadrele sunt singura posibilitate de aparare...

Edited by hanako, 05 July 2007 - 07:41.


#7
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
eu tind sa cred ca lui nenea ingineru' i-a fost lene sa recalculeze fundatia. N-o fi casa ta singura casa din Romania la care solul lucreaza diferit, ce faceau inginerii inainte de a se "inventa" structurile pe cadre?. Presupun ca acum e prea tarziu sa schimbi proiectantul, dar cel putin insista sa faca ceea ce-i ceri.
In plus, doua bucati ingineri constructori pe care-i am acasa m-au invatat ca nu exista problema de genul asta care sa nu se rezolve prin cel putin doua metode. Aaa, ca una e mai scumpa, sau nu-i avantajoasa din cine stie ce motiv, e altceva, dar cred ca daca ai cerut zidarie portanta se putea face. Zaoanu meu zice ca o fundatie pentru cadre e mai scumpa decat o fundatie pentru zidarie portanta.
Referitor la problema ta cu diferenta de grosime, poti sa faci cum vrei tu. De obicei se lasa spatiul interior mai mare.
Esti sigura ca te lasa sa faci cofrag de 40/40 si stalp de 37/40? Sau trebuie sa faci cofrag de 43/40 ca sa ramana stalpul de 40/40, adica nu a facut nici o concesie?

Dragonule, sotul meu lucra la un moment dat cu un inginer (inginer de 25 de ani in campu' muncii), care marea armaturile cu 50% peste ce iesea din calcule, "ca sa doarma el linistit ca nu pica". Asa ca eu as cere si a doua parere, mai ales ca el nu a facut ce i-a cerut beneficiarul (zidarie portanta).

#8
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
dragii mei,
de ce mi-era frica..n-am scapat...am stiut ca o data ce expun problema, desi scopul e altul, imi veti spune ca am luat 'teapa'. de-abia ma obisnuisem cu gandul ca am casa pe cadre, asa ca lene sau nu, asta e solutia, cu ea merg mai departe. povestea e putin mai lunga si nu am vrut s-o detaliez, dar pentru ca m-ati provocat...inginerul de rezistenta a proiectat initial o structura pe samburi si zidarie portanta, insa verificatorul mlpat nu a vrut sa semneze pentru aceasta solutie, si nu am gasit un altul care s-o faca. toti au spus ca 1 ianuarie 2007 a adus norme noi, ca solul e asa si pe dincolo, si ca am deschidere mare peste living (5.89x8.15, cam asa ceva...)
care vasazica, trebuie sa scot cadrele in exterior... multumesc!

le: dosarul a fost depus spre autorizare, deci schimbarea proiectantului iese din discutie

Edited by hanako, 05 July 2007 - 10:01.


#9
taz21

taz21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 24.10.2005
Sa inteleg ca ai facut studiul geotehnic de zici ca sunt probleme cu solul, nu?

In ultimul timp vad numai p+m pe cadre. Zici ca a inebunit lupul. Altii fac mansarda din lemn iar pe unii ii pun sa faca structura de rezistenta pt. un bloc de 3 nivele.
Oricum, bafta in continuare.

#10
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
taz, solul este unul si acelasi in nordul capitalei. am facut studiu geotehnic, da, am si postat extrase din el pe aici pe undeva.
probabil ca motivul pentru care vezi din ce in mai multe case pe cadre sunt aceste noi norme, stasuri sau cum se numesc, care inteleg ca au fost modificate acum pt prima oara din 1985 (nu aruncati cu rosii daca gresesc, asa mi-a spus nenea de la mlpat, asa va spun si eu)

#11
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
hanako, n-am vrut sa zic ca ai luat teapa. Ca e, ca nu e, oricum nu mai conteaza. Ce ma doare pe mine e faptul ca, vorba lui taz, zici ca a innebunit lupul. Si tata, si sotul meu fac proiectare, si tot STAS-urile alea le aplica, la fel si multi dintre prietenii nostri, dar niciodata nu se baga peste ce vrea beneficiarul (normal, daca ala nu exagereaza), si stiu ca desi e mult mai simplu si rapid sa faci o casa pe cadre, asta se aplica de la doua-trei etaje in sus. Dar, pe de alta parte, noi nu suntem in Bucuresti. Eu cred ca din ce in ce mai multi ingineri prefera solutia comoda unei provocari intelectuale, chestie care ma cam sperie. O sa ajunga sa aiba "proiecte tip" la care mai modifica putin marimea ferestrelor, mai muta un perete (ca daca-i pe cadre e simplu), si nici un verificator n-o sa mai accepte decat cadre. De ce sa calculeze omul mult pentru aceeasi suma? Urat, scary si enervant pentru beneficiar si arhitecti.

#12
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Posthanako, on Jul 5 2007, 11:44, said:

(nu aruncati cu rosii daca gresesc, asa mi-a spus nenea de la mlpat, asa va spun si eu)
nu gresesti. Dar asta nu inseamna ca nu se pot face case pe zidarie portanta.

#13
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
intrebarea la care incerc sa raspund acum este cum va fi vremea in iulie si august - si cred ca ea este de interes pentru toti cei care construiesc in aceasta perioada. mi-am bagat nasul in tot felul de prognoze, dar nici una dintre ele nu bate mai departe de 13 zile.... aveti idee daca exista vreo sursa pertinenta de informatii in aceasta privinta?
we placut va doresc!

Edited by hanako, 06 July 2007 - 18:46.


#14
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

View Posthanako, on Jul 6 2007, 19:45, said:

intrebarea la care incerc sa raspund acum este cum va fi vremea in iulie si august - si cred ca ea este de interes pentru toti cei care construiesc in aceasta perioada. mi-am bagat nasul in tot felul de prognoze, dar nici una dintre ele nu bate mai departe de 13 zile.... aveti idee daca exista vreo sursa pertinenta de informatii in aceasta privinta?
we placut va doresc!

Sahara iti spune ceva?  Cam pe acolo... Asteapa-te la ce e mai rau. Dar mergem inainte,ce sa facem ...

#15
hanako

hanako

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 29.12.2006
Sahara zici? Ultimele vesti pe care le am spun ca, totusi, August ar fi mai potrivit pentru constructii decat insusi Septembrie :( cand vom face cunostinta cu un val de caldura neobisnuit.

Edited by hanako, 10 July 2007 - 12:27.


#16
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Eu nu-mi fac iluzii. M-am pregatit moral pt inca 2 luni juma de caldura ca asta; sa vedem fizic ... :lol:

#17
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Posthanako, on Jul 5 2007, 10:59, said:

dragii mei,
de ce mi-era frica..n-am scapat...am stiut ca o data ce expun problema, desi scopul e altul, imi veti spune ca am luat 'teapa'. de-abia ma obisnuisem cu gandul ca am casa pe cadre, asa ca lene sau nu, asta e solutia, cu ea merg mai departe. povestea e putin mai lunga si nu am vrut s-o detaliez, dar pentru ca m-ati provocat...inginerul de rezistenta a proiectat initial o structura pe samburi si zidarie portanta, insa verificatorul mlpat nu a vrut sa semneze pentru aceasta solutie, si nu am gasit un altul care s-o faca. toti au spus ca 1 ianuarie 2007 a adus norme noi, ca solul e asa si pe dincolo, si ca am deschidere mare peste living (5.89x8.15, cam asa ceva...)
care vasazica, trebuie sa scot cadrele in exterior... multumesc!

le: dosarul a fost depus spre autorizare, deci schimbarea proiectantului iese din discutie
Adjustari la structura se pot face chiar daca ai inceput demersurile de autorizare.

Verificatoru' are dreptate. Nu se mai permit case pe zidarie portanta cu simburi si centuri din b.a. Normele interzic asta.

Lucrez cu 2 firme de proiectare de rezistenta. Una din ele accepta inca, dar, pt. deschideri mici si numaru' simburilor sunt destul de desi. Cealalta, nici nu vrea sa auda, chiar dupa repetate reprosuri, chiar si cu riscu' sa renunt la colaborarea cu dinsii.

Desi sunt normative recent intrate in vigoare, in virtutea inertiei, inginerii inca mai accepta solutia cu simburi si centuri, dar verificatorii sunt chemati periodic la ISC unde sunt instruiti.

Consecintele sunt evidente. Mai mult beton, marci mai tari si mai mult fier.

#18
torindan

torindan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 10.11.2006

View Postpunkt, on Jul 11 2007, 09:24, said:

Verificatoru' are dreptate. Nu se mai permit case pe zidarie portanta cu simburi si centuri din b.a. Normele interzic asta.
Noroc ca am primit autorizatia fara sa mi se ceara verificarea proiectului (P+1 in zona rurala).
Am zidarie portanta de 25 in proiect, si la 90 mc de beton (cu tot cu fundatii, beci, placi, stalpisori, centuri si scara ) am 4200 kg de fier (max fi12).
Mi s-a parut si mie ca-i cam putin, am vb cu doi ingineri si amandoi au zis ca la structura mea este foarte ok.
Casa este super regulata, distante dintre axe sunt 325, 210, 325 pe o directie si 355, 475 pe alta (deschiderile sunt cu 25 cm mai mici)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate