Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Burn-in-ul la OLED-uri

Para de dus

Zgomot masina de spalat noua

Solutie transfer ape murdare
 Inlocuire folie silicon telefon

problema receptie posturi

Memorii USB 3.0 merg doar pe port...

Se modifica numerotarea sectoarel...
 Daikin, ce model sa aleg...

Conectare 2 PC-uri

Nokia sau Motorola

Nu porneste monitorul iar PC-ul s...
 Intrebare centrala Ariston HS Pre...

Mutare contor electric.

Instalare aplicatie speed test pe...

Ce model de cheder este ?
 

DVD2SVCD. Probleme la VCD, SVCD si DVD. Help!

- - - - -
 • Please log in to reply
542 replies to this topic

#91
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002

Quote

Originally posted by drlove40
subtitrarea o "bag" in ffdshow aleg cam font Tahoma de 20 (aici am o problema pt ca ffdshow tipareste traducerea numai pe film
oricat de jos as baga-o tot pe film apare, asa ca daca am un film care este mai ingust m-ar interesa un program sa o pot tipari  
pe banda neagra de sub film; poate imi spuneti dvs cum)
Aici nu stiu pentru ca nu m-a interesat odata ce o pot baga pe banda neagra cu ghidul din semnatura mea.

Quote

selectez DVD-PAL si CBR Linear PCM Audio
apoi incarc filmul si video si audio
Filmul pe care il ai este ntsc (23.976 fps), de ce vrei sa il faci Pal, nu iti citeste DVD-playerul NTSC-uri? La audio selecteaza MP2 VBR sau CBR.

Cu restul setarilor nu continui, deoarece vreau sa te intreb: de ce nu faci cu DVD2SVCD, ca sa nu mai ai treaba cu aspect ratio si sa ai subtitrarea pe banda neagra? E poate cel mai bun program la ora actuala care face toate astea in mod automat. In cazul tau alege la misc AVI > DVD, aspect ratio 16:9 si la bitrate alege marimea 4350 pentru siguranta, la subtitles DVD subtiles ca sa le poti face selectabile in cazul in care ai Sonic Scenarist care sa iti faca imaginea dvd-ului, pe care il folosesti la CD Image. Daca nu ai Sonic Scenarist, alege la CD Image "Don't make images" iar la Subtiles "Permanent subtiles". Si faci authoringul DVD-ului cu TMPGenc DVD Author care este foarte simplu de utilizat. E free 30 de zile. De asemenea, daca vrei sa il faci PAL, bifezi la tabul "conversion". In rest setarile sunt valabile ca in ghidul respectiv

In legatura cu DVD-ul tau treaba este mai complicata si in special partea de adaugare a subtitrarii. Nu stiu un program care sa faca totul ci trebuiesc folosite mai multe programe.
Dar... ai putea incerca tot cu DVD2SVCD alegand la Misc: DVD > DVD si setarile de mai sus.

enjoy,
Mtz

#92
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
la dvd-ul respectiv nu subtitrarea e problema ci faptul ca filmul are 7,28 giga pe 1 dvd si eu vreau sa-l pun tot pe 1 dvd dupa ce ii pun subtitrarea

#93
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
DVD2SVCD iti face recodarea astfel incat sa iti intre pe un DVD.
DVD-urile se copiaza prin 2 metode:
Transcoding: cu DVD Shrink de exemplu. (e pe softpedia) Si pot transcoda la alegere ceea ce vrei din DVD-ul original astfel incat sa iti intre ceea ce ai ales pe un DVD+/-R.
Recoding: cu TMPGEnc si Cinema Craft Encoder, dar se mai folosesc si alte programe. O interfata pentru ele este tocmai DVD2SVCD.

Diferenta dintre ele este ca transcoding dureaza mult mai putin si nu stiu daca diferentele de calitate sunt chiar asa vizibile. Ca rezultat ai un DVD care iti intra pe un DVD normal. Dar este mai greu sa ii bagi subtitrarea.

Daca folosesti DVD2SVCD iti codeaza numai filmul astfel incat sa iti intre pe un DVD si ii poti pune si subtitrarea. Problema e ca aceasta trebuie sincronizata. Sincronizarea se face inainte cu Subtitle Workshop, acest program deschizand si vob-uri de pe dvd. Apoi subtitrarea sincronizata se baga in DVD2SVCD. Cu acest program in DVD-ul nou obtinut va fi doar filmul, o coloana sonora si o subtitratre. Fara meniu si extras-uri.

enjoy,
Mtz

#94
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
multam fain Mtz
am incercat asa cum mi-ai spus
mai am o problema:
de ce cand fac direct cu tmpgenc transformarea dureaza cam 1ora jumate iar cu dvd2svcd (folosind tot tmpgenc) imi arata cam 6 ore; nu se poate scurta timpul ca imbatranesc...:)

#95
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
Pentru ca intr-o codare de 1 ora vei avea o calitate slaba si iti va apare din nou acea "fremuiala".
6 ore este un timp foarte bun ca sa iasa ceva ca lumea. Setarile pe care le-am dat acolo sunt pentru calitate maxima in detrimentul timpului.

98% din timpul folosit de DVD2SVCD este practic folosit de TMPGenc. Restul de 2% de celelalte programe.

enjoy,
Mtz

PS: In DVD2SVCD la tabul conversion ai si AutoShutDown, asa ca poti sa il lasi peste noapte si apoi se inchide si calculatorul. Poti face si altceva in acest timp pe PC.

#96
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
am facut cum mi-ati spus si a iesit treaba ff buna
mai am o singura problema:
la subtitrare iese distanta mare intre randuri (cand sunt 2) si nu se vede prea bine randul de jos.
unde sa modific setarea?

#97
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
La distanta intre randuri nu se poate modifica nimic.
Unde nu se vede bine randul de jos? Pe DVD Player standalone sau pe un DVD player de PC, cum ar fi WinDVD sau Power DVD? Incearca sa vezi materialul respectiv pe ambele tipuri de playere.

Ce format final ai avut, DVD sau SVCD?

enjoy,
Mtz

PS: te rog, nu ma mai "domni" (chiar daca scrie acolo sub Mtz, "Pensionar"). Pe forum suntem colegi. Nu ma deranjeaza si chiar mi-ar place sa imi vorbesti "la per tu".

#98
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
ok
deci pe dvd player de pe pc se vede bine traducerea
dar pe dvd player standalone apare problema (am pus tahoma de 16)
am mai facut dvd din Once upon a time in Mexico (am pus arial de 16) si tot asa se vede (ce am observat: la dvd player daca setez pe ntsc se mai ingusteaza imaginea si traducerea apare perfect pozitionata la aceste filme; daca dau pe Pal se mai latzeste un pic imaginea si apare problema; am impresia ca sunt NTSC si trebuie sa dau si conversia in PAL la DVd2SVCD?
si inca ceva la framerateul de 4350 filmele ies destul de bine dar au maxim 2,7 giga as putea sa mai maresc frame-ul? daca da cam pana la cat si daca maresc iese calitate mai buna?
Ce zici?

#99
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
daca schimb dvdplayer in NTSC vad pe tv imaginea in alb-negru

#100
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
Tot nu mi-ai zis ce ai facut. DVD sau SVCD?
Traducerea este vizibila in sensul ca este prea mica (pe TV) cu acele setari de fonturi? In special marimea, care mi se pare cam mica.
In mod normal, setarile default din DVD2SVCD pentru subtitrare sunt alese bine. Problema care apare pe playerul standalone este datorita overscanului (acea latzire), in sensul ca nu iti arata imaginea la aceleasi dimensiuni ca pe monitor, pierzand cateva linii din imagine, astfel ca subtitrarea ti se duce sub marginea TV-ului. In primul rand, nu ai vreo setare la player pentru overscan, in sensul sa iti micsoreze putin imaginea astfel incat sa iti intre si partea cu subtitrarea? Oricum, la chestia asta nu prea ma pricep.

Legat de conversia NTSC > PAL, este la alegerea ta, numai ca daca nu ai probleme cu NTSC-urile si le poti vedea, le poti lasa asa. Dar chiar daca faci NTSC, este posibil sa iti "iasa" subtitrarea din ecran.

Ca sa nu mai iti "iasa" subtitrarea din ecran, ai putea face niste mici modificari la tabul "subtiles". Presupun ca filmele cand folosesti "preview" in DVD2SVCD au si o banda neagra pe care "sta" subtitrarea. Cu acel "preview" si cu "show external subtiles" bifat incearca sa umbli la pozitiile "Ext Y-pos" in functie de ce material ai la origine (PAL/NTSC) si sa scazi din aproape in aproape acea valoare (480/400), moment in care vei vedea cum se "ridica" subtitrarea. Daca ai acea banda neagra de care am zis, ar fi bine sa nu "intri" cu subtitrarea peste imagine ci sa ramai sub ea. Daca nu se poate, incearca sa te ridici cu tot randul de sus pe imagine dar randul de sus se va vedea mai greu in timpul vizionarii filmului. Daca vezi ca nu se ridica subtitrarea, incearca sa inchizi si sa redeschizi "preview-ul".

Cifra aceea 4350 sigur nu este framerate. Cred ca te-ai referit la dimensiunea finala. Nu poti sa cresti dimensiunea pana la acea valoare pentru ca ar trebui sa maresti bitrate-ul si daca depasesti valorile cumulate pe care le-am scris intr-un post precedent, playerul tau nu ar mai putea face fata la acel bitrate.

Daca spui ca ai obtinut 2,7 GB inseamna ca ai facut DVD, nu?
Vazand acest lucru, mi s-ar parea interesant de fixat in tabul "bitrate" o marime valabila pentru o jumatate de DVD la "CD size", astfel incat sa poti baga 2 filme de durata celui pe care l-ai facut tu pe un singur DVD.
In cazul in care nu ar trebui subtitrare sau subtitrarea este permanenta nu cred ca ar fi greu de realizat printr-un authoring cu TMPGEnc DVD Author.
Dar in cazul unei subtitrari selectabile ar fi mai elegant dar si mai greu de facut authoringul DVD-ului. Acest al doilea caz nu stiu momentan cum l-as putea face, dar mi se pare cel mai elegant avand in vedere si utilizarea la maxim a DVD-ului.

enjoy,
Mtz

PS: te-am pus pe ganduri, nu? Daca rere sau Amyd ar binevoi sa ne ajute...

#101
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
Mi-ai spus ca subtitle workshop vede si vob
eu am versiunea 2.03 si m-am dus la movie open dar nu am gasit vob si nu pot deschide dvd sa sincronizez traducerea
cum fac Mtz?

#102
criztianstation

criztianstation

  New Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 10
 • Înscris: 13.10.2003
Apare o problema la transformarea Divx in SVCD (folosind CCE si ghidul lui Mtz). Exact la final cand se face multiplexarea intre mpv si fisierul de sunet folosind bbMPEG se genereazafisierul ...mux_00.mpg iar apoi scrie ceva de genul "Calculating 5569 SVCD user data scan offset..." apare si fisierul ...mux.mpg , dar numai in fereastra de log. Normal ar fi sa gasesc in directorul MUXED acest din urma fisier. Totusi este doar acela cu ...mux_00.mpg. Intrebarea este: Se poate folosi si acest fisier pentru authoring si ardere pentru obtinerea unui SVCD ? Am mai facut SVCD-uri cu catva timp in urma si atunci am obtinut acel fisier final ...mux.mpg. Unde gresesc ?

#103
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
Baga acel muxed file in VCDEasy si vezi daca iti apare ceva de avertizare pe acolo.
Verifica in toate taburile de la DVD2SVCD unde se afla executabilele de la programe. In general, se ta greu un raspuns in ceea ce priveste DVD2SVCD daca nu este vazut log file-ul.
Daca nu ai rezolvat problema, posteaza cu copy-paste dvd2svcd_log.txt aici.

enjoy,
Mtz

#104
drlove40

drlove40

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 72
 • Înscris: 23.05.2003
si mai e ceva am incercat sa pun un svcd (format din 2 mpeg) pe 1 dvd cu nero dar dvd playerul home nu vede filmele
cum sa fac caci am vazut ca se poate?

#105
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
Da, greseala mea. Autorul imi trimesese un beta care a zis ca suporta si vob-uri, dar nu are optiunea de "All files". Programul poate deshide dar odata ce el are numai "all supportede media" la "ctrl+P" si acolo nu e trecut si .vob.
Dupa ce incarci subtitrarea si dai ctrl+p, la file name scrii tu acolo directia unde se afla vobul, de exemplu: X:VIDEO_TSVTS_01_1.VOB si apoi dai open.

Ziceai ca ai facut o conversie si ca ti-a iesit un film de 2.7 GB. Daca aproximativ aceasta este valoarea pentru un avi cu o durata normala de 1.30-1.40 ore si vrei sa bagi 2 filme in format DVD pe un DVD, ai putea incerca ca la tabul bitrate la CD size sa treci manual 2150 dupa cum am mai zis si subtitrarea sa o alegi in format DVD (selectabila) in DVD2SVCD.
Am descoperit intre timp cum poti baga 2 filme pe un DVD cu tot cu subtitrare. Sfatul meu in acest caz este sa faci authoringul automat cu Sonic Scenarist iar la "CD Image" la "Fixed chapters" sa faci un calcul in secunde al fimlului (pe care il vezi in tabul "Conversion" la "movie Lenght") iar acea valoare pe care o vei trece la "Fixed chapters" sa fie mai mare cu o secunda decat calculul care ti-l da tie.
De exemplu, la un film cu o durata de 1:31:51 ar rezulta 5511 secunde, iar tu ai scrie acolo 5512. Astfel cand vei pune 2 filme pe un DVD, vei "sari" mai usor la al doliea film. Aceasta este o propunere si nu ceva obligatoriu. Se poate lasa sa faca si capitole la un interval la alegere.

Chiar daca faci filmele si iti ies mai mari decat capacitatea unui DVD exista o metoda pentru a le "inghesui" pe un DVD.

Dar, toate la timpul lor si in functie de optiunile tale.

enjoy,
Mtz

#106
biscuite

biscuite

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 32
 • Înscris: 29.07.2003
Incerc sa fac VCD shi am setat DVD2SVCD exact cum este postat de Mtz in Thread-ul "DiVX (AVI) to SVCD cu subtitrare, folosind DVD2SVCD " numai ca am schimbat in tabul "Misc" din DVD2SVCD la Output am pus VCD iar la Imput AVI..... Pentru codare folosesc Cinema Craft Encoder dar problema este ca la sfirsit nu am imagine doar sunet.... Spuneti-mi shi mie ca trebuie sa modific sa am imagine???...

Uita-ti shi logul de la DVD2SVCD:


WNASPI32.DLL 0.0.0.0
--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:39:21 AM
- AVI to SVCD Conversion
- AVI2VCD ver. 1.2.1 build 3
--------------------------------------------------------
Initializing
- D:kitKITLucruCodecfilmeLigacd21.avi
Initializing finished.

Saving Subtitles ini file
--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:39:25 AM
- Free on drive C: 1575.79 mb
- Free on drive D: 780.55 mb
- AUDIO Extraction
--------------------------------------------------------
Audio extraction finished.

--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:39:26 AM
- Free on drive C: 1575.79 mb
- Free on drive D: 780.55 mb
- AUDIO conversion
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:39:27 AM
- Free on drive C: 1575.79 mb
- Free on drive D: 780.55 mb
- AUDIO conversion
--------------------------------------------------------

Encoding Audio. Filename: D:DVD2SVCDAudioExtracted_audio_1.ac3
Executing BeSweet. Commandline:
"C:Program FilesDVD2SVCDBeSweetBeSweet.exe" -core( -input "D:DVD2SVCDAudioExtracted_audio_1.ac3" -output "D:DVD2SVCDAudioEncoded_audio_1.mp2" -logfile "D:DVD2SVCDAudioEncoded_audio_1.log" ) -azid( -L -3db -l 0db -c normal -s surround -g max ) -shibatch( --rate 48000 ) -2lame( -e -b 192 -m s )
Audio conversion of D:DVD2SVCDAudioExtracted_audio_1.ac3 finished.

Audio conversion finished.

--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:39:40 AM
- Free on drive C: 1575.79 mb
- Free on drive D: 780.55 mb
- Video Encoding using Cinema Craft
--------------------------------------------------------
Saving Subtitle Timecodes.
Permanent subtitles.

Executing Cinema Craft Encoder.
StreamSectors: 771186864
AudioSectors: 1789480
VideoPAPO: 11918376
ScanOffsetBytes: 0
SeqAligningBytes: 0
DVDBytes: 0
VideoEndHeader: 4
SubtitleSectors: 0
EmptySectors: 238.00
PictureSectors: 1.00
PureMPEGStream: 757479004.00
Seconds: 73.48
CalcMPEGStream: 757479004.00
Frames: 1594
CDSize: 740.00
Number of CDs: 1
Cut point 735.00
Variable Settings:
Frames: 1594
Anti Noise Filter: Off
Passes: 3
Image Quality: 17
VAF file creation: On
Video Encoding Mode: CBR
Avg. Bitrate: 1150
Aspect Ratio: 16:9 (borders added, encoded as 4:3)

---AVS Begin---
LoadPlugin("C:PROGRA~1DVD2SVCDAVISYN~1.5PLMpeg2decMPEG2D~1.DLL")
LoadPlugin("C:PROGRA~1DVD2SVCDAVISYN~1.5PLAVISYN~2.DLL")
AVISource("D:kitKITLucruCodecfilmeLigacd21.avi",False)
ConvertToYUY2()
BilinearResize(720,276)
AddBorders(0,102,0,102)
AvisynthSubtitler("D:DVD2SVCDsubs","permsubs.txt")
----AVS End----

Closing program
CCE Max Speed: 1.170
Video Encoding finished.

--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:32 AM
- Free on drive C: 1575.78 mb
- Free on drive D: 733.98 mb
- Converting Pictures from ES to PS
--------------------------------------------------------
Saving bbMPEG settings: C:Program FilesDVD2SVCDbbMPEGdefault.ini
--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:34 AM
- Free on drive C: 1575.77 mb
- Free on drive D: 733.98 mb
- Converting Pictures from ES to PS
--------------------------------------------------------
Saving bbMPEG settings: C:Program FilesDVD2SVCDbbMPEGdefault.ini
--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:37 AM
- Free on drive C: 1575.77 mb
- Free on drive D: 733.98 mb
- Converting Pictures from ES to PS
--------------------------------------------------------
Saving bbMPEG settings: C:Program FilesDVD2SVCDbbMPEGdefault.ini
--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:39 AM
- Free on drive C: 1575.77 mb
- Free on drive D: 733.98 mb
- Multiplexing and cutting
--------------------------------------------------------
Saving bbMPEG settings: C:Program FilesDVD2SVCDbbMPEGdefault.ini
Offset in Seconds: 0
Executing bbMPEG.
Variable Settings:
Movie offset: 0 seconds
Cut point: 735 mb

Executing RunbbMPEG. Commandline:
"C:Program FilesDVD2SVCDbbMPEGRunbbMPEG.exe" "D:DVD2SVCDMuxedbbMPEG_Muxed_File.mpg"
Multiplexing and cutting finished.

--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:44 AM
- Free on drive C: 1575.75 mb
- Free on drive D: 722.89 mb
- Determining length of audio
--------------------------------------------------------
Analyzing: D:DVD2SVCDMuxedbbMPEG_Muxed_File00.mpg
65.586 seconds D:DVD2SVCDMuxedbbMPEG_Muxed_File00.mpg
Analyzing finished.

--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:51 AM
- Free on drive C: 1575.75 mb
- Free on drive D: 722.88 mb
- Creating CD-Images using VCDXBuild
--------------------------------------------------------
- No. of chapters to create: 1

CD image #1: CD_Image_File_CD1.bin

Executing VCDXBuild. Commandline:
"C:Program FilesDVD2SVCDVCDImagerVCDXBuild.exe" --verbose --cue-file="D:DVD2SVCDVCDIMA~1CD_Image_File_CD1.cue" --bin-file="D:DVD2SVCDVCDIMA~1CD_Image_File_CD1.bin" "D:DVD2SVCDVCDIMA~1VCDXBU~1.XML"
Image creation finished.

--------------------------------------------------------
- 1/15/2004 9:41:55 AM
- Free on drive C: 1575.73 mb
- Free on drive D: 710.08 mb
- Conversion done!
--------------------------------------------------------

Multumesc pentru intelegere

#107
Mtz

Mtz

  Retired member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,545
 • Înscris: 01.12.2002
Ai niste chestii dubioase:
- la inceput: ai "Free on drive D: 780.55 mb" iar in final "710.08 mb"
Intrebare: ce marime are imaginea creata a VCD-ului? (cue+bin in total) Si daca nu l-ai sters, acel "bbMPEG_Muxed_File00.mpg" ce dimensiune are, pentru ca eu vad ca ar avea o durata de doar "65.586 seconds"???
- la audio ai "rate 48000". Ca sa fie compatibil cu playerul sa bifezi pe viitor in cazul VCD, la tabul Audio: "Audio downsample to 44.1". Am sa atrag atentia in ghid la acest lucru in cazul VCD.
- un VCD nu se face in cateva minute sigur: "1/15/2004 9:39:21 AM" --> "1/15/2004 9:41:55 AM". Dureaza cateva ore bune in mod normal.
-  vad ca la tabul Frameserver ai dimensiunea "720,276"! Eu nu stiu de unde ai scos dimensiunea asta? Ai avut setat la tabul Frameserver  VCD (352x240/288) ?
- la tabul Bitrate, alege dimensiunea CD-ului de 800 si nu uita setarile pe care le-am zis in privinta duratei filmului.
- ce varianta de Cinema Craft Encoder folosesti? Daca folosesti peste 2.50, ai dat calea la encoder catre eclcce.exe?

Sfat: inainte de a te apuca din nou elibereaza spatiul pe partitia D si sa ai minim 2,5 GB. Nu poti face un VCD cu un spatiu de 780 MB. Ca sa lucreze mai usor, muta avi-ul pe alt HDD sau pe alta partitie.

enjoy,
Mtz

#108
PIGULIGU

PIGULIGU

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 149
 • Înscris: 17.11.2003
"subtitrarea o "bag" in ffdshow aleg cam font Tahoma de 20 (aici am o problema pt ca ffdshow tipareste traducerea numai pe film
oricat de jos as baga-o tot pe film apare, asa ca daca am un film care este mai ingust m-ar interesa un program sa o pot tipari
pe banda neagra de sub film; poate imi spuneti dvs cum) "
  Eu folosesc ffdsow 20030523 (aia este data) dar cred ca merge si la alte versiuni mai vechi.
Iata ce trebuie sa setezi la ffdshow ca sa ai subtitrarea pe banda neagra la un film care nu are aspect initial de 4/3 :
1. la subtitles bifezi neaparat "process whole image" casuta care este sus.
2. acum trebuie sa adaugi benzile negre lucru care se face astfel :
la "resize & aspect" pui bifa la :"Resize" , "specify aspect ratio " Aspect 4:3 , "resize always" , "Keep original aspect ratio".
  Poti in loc de  "specify aspect ratio " sa pui bifa la "specify size" si sa treci aceiasi marime orizontala dar marimea verticala sa fie aleasa ca sa indeplineasca raportul de 4/3 cu conditia ca ambele marimi sa fie multipli de 16 (daca nu sint se aleg valorile cele mai apropiate.
3. la TMPGEnc. setezi la "Setting "- "Advanced" - "Video arrange Method" : "Full screen (keep aspect ratio)"
Ptr. ffdshow :http://www.dvdrhelp....ve/t153058.html
  Mai poti folosi (daca nu te descurci cu ffdshow si directvobsub care are si el subtitles si chiar unele chestii interesante ca de ex . : umbra cind nu sint pe banda neagra sau aranjarea unui singur rind pe pozitia pe care este cel de-al doilea cind sint 2 - treaba care foloseste cind banda neagra este mai subtire si nu incap ambele rinduri ale subtitrarii pe ea . Insa "Directvobsub"  nu are si alte filtre ca ffdshow decit cel de resize ( si cu Directvobsub poti pune subtitrarea pe banda neagra nu numai pe film) si cel de subtitrare .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate