Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best cooler

Program vizibilitate intre puncte

Sfat achizitie casti gaming 300-3...

Dimensiune optima teava scurgere ...
 Sfat achizitie telefon cu camera/...

Nu se poate completa declaratia 2...

Caut firma pentru lucrare bucatar...

Dimensionare țevi incalzire
 Cum va merge sistemul dupa upgrad...

Cuvantul "ciunet"

Alternativa la Oppo Find X5 in ac...

Perioada de proba fara contract
 Idee articol stiintific Cisco/ret...

Setare/reglare AC pentru confort ...

Este teapa All inclusiv? Turcia, ...

Adio Doi Cocosi
 

Photoshop versus CorelDraw

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
amylee

amylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.07.2006
As vreau sa stiu cateva motive pentru care sa ma apuc sa folosesc Corel si sa las Photoshopul....ma poate cineva convinge?Am  vrut sa fac ceva in Photoshop si sa il deschid in Corel insa a fost un esec total....ce extensii au acestea doua in comun?

Ma poate ajuta cineva?

#2
kevinro

kevinro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 31.03.2004
Nu poti compara mere cu pere. Cele doua softuri au utilizari si destinatii complet diferite. Corelul e axat pe grafica vectoriala, Photoshopul pe bitmap.

#3
dON

dON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 07.07.2005
buna comparatia mere cu pere.

Cele 2 softuri au 2 scopuri diferite radical.
Eu le folosesc pe amandoua pentru etape diferite. In principiu, cei din afara lucreaza numai in Illustrator (cu asta puteai face comparatia dorita- Corel vs Illustrator), insa pe la noi se preteaza corel-ul.

Ideea e simpla. Photoshopul este facut pentru prelucrare, retusare etc... iar corel-ul este un program pentru tot ce inseamna vector.
Nu o sa iti iasa de ex. in psp textul asa cum iese din corel (in corel fiind vector iese mai bine).
Nu o sa ai niciodata in cele 2 programe aceiasi culoare pe monitor, avand acelasi cod CMYK, RGB etc... chiar daca importi.
Ideea este sa faci ceva care sa cuprinda o culoare in unul din ele iar la import sa ai alte elemente in celalalt.

Ca import, ambele pot vedea .psd, .eps, .ai, .pdf ... dar repet e posibil sa ai culori diferite. In Photoshop de ex daca importi un fisier .eps fiind vectorial te va intreba la inceput la ce rezolutie vrei sa fie. Daca ii dai 300 din start o sa fie destul de mare, daca dai 72 o sa o importe la rezolutia asta si daca vrei sa o faci mare nu mai poti fara sa pierzi din calitate.

Importul curat il face Corel-ul din fisiere .psd. Adica am ceva poze de prelucrat, o asezare, un efect ... etc si le fac in psp. Apoi import in Corel fisierul .psd (chiar pe layere se poate, adica el le importa grup si cu transparenta de rigoare) langa texte si alte fonte pline dar simple. Ai grija ca efectele facute in corel (asta depinde pt ce faci printul respectiv) pot iesi prost, adica trecerea nu este lina ca in psp.

Cam atat momentan.
Daca spui si unde te-ai incurcat poate te ajut cu ceva, un sfat ...


Bafta!

#4
amylee

amylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.07.2006
chestia este urmatoarea....eu am un logo facut aproape 3d in Photoshop si trebuie sa fac un business card pe care sa apara acest logo 3d. daca import poza in Corel si printez se vede aiurea. imi trebuie ceva vectorial insa eu nu prea am avut contact cu corelul si business cardurile trebuie facute repede.(nu pot astepta sa invat eu corel). Eu stiu PS bine si am facut chiar un logo cu vectori in Photoshop...insa aceeasi problema - nu se vede bine. Am gasit pe net ca tiff-urile sunt suportate de ambele programe dar zic si eu ca voi - mere cu pere nu pot compara.


ce sa fac? exista vre-o solutie rapida sa fac business cardurile in PS apoi sa le import in Corel fara ca sa fie afectata calitatea logoului?

astept raspuns daca mai sunteti.


merci pana acum

#5
dreamvisions

dreamvisions

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 28.06.2007
cred ca daca le-ai importa in format psd nu s-ar pierde

#6
progy

progy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 13.06.2003

 amylee, on Jun 29 2007, 15:38, said:

chestia este urmatoarea....eu am un logo facut aproape 3d in Photoshop si trebuie sa fac un business card pe care sa apara acest logo 3d. daca import poza in Corel si printez se vede aiurea. imi trebuie ceva vectorial insa eu nu prea am avut contact cu corelul si business cardurile trebuie facute repede.(nu pot astepta sa invat eu corel). Eu stiu PS bine si am facut chiar un logo cu vectori in Photoshop...insa aceeasi problema - nu se vede bine. Am gasit pe net ca tiff-urile sunt suportate de ambele programe dar zic si eu ca voi - mere cu pere nu pot compara.
ce sa fac? exista vre-o solutie rapida sa fac business cardurile in PS apoi sa le import in Corel fara ca sa fie afectata calitatea logoului?

astept raspuns daca mai sunteti.
merci pana acum

Cele mai multe logo-uri de calitate sunt "gandite" vectorial. Umbrele si degrade-urile sunt de obicei evitate. Desigur, nu se poate generaliza, dar e recomandabil sa faci un logo vectorial cu cat mai putine culori. Daca in urma importului si a tiparirii nu se vede bine, atunci inseamna ca nu faci ceva bine. Salvat ca si .tiff la dimensiunea si rezolutia dorita din Photoshop si apoi Import fara nici o redimensionare in Corel nu trebuie sa-ti genereze nici o problema.

#7
progy

progy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 13.06.2003

 dON, on Jun 29 2007, 15:22, said:

Nu o sa ai niciodata in cele 2 programe aceiasi culoare pe monitor, avand acelasi cod CMYK, RGB etc... chiar daca importi.

Daca n-ai aceeasi culoare pe monitor, e bai mare :D Cu alte cuvinte, ar trebui sa vezi exact aceeasi culoare indiferent de programul folosit, indiferent de monitor, iar la tipar sa-ti iasa aceeasi culoare care ai vazut-o tu pe monitor. De aceea exista calibrari si profile de culoare si firme care traiesc bine din business-ul cu calibrarile ...  :naughty:

#8
amylee

amylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.07.2006
va multumesc mult de raspuns ....o sa ma mai stradui cat de cat poate poate iese ceva.....

Edited by amylee, 02 July 2007 - 15:18.


#9
dON

dON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 07.07.2005
@progy

Nu am calibrat nici un monitor, e cea standard.
Nu ma deranjeaza prea  mult. Se intampla prea rar sa am nevoie de aceasta corelare.

@amylee

daca ai facuta grafica in .psd la o rezolutie mare si la 200 - 250 dpi nu ar trebui sa ai probleme la importul in Corel. Se pierd anumite amanunte dar problema cea mai mare ar fi daca ai pune text din .psd in corel, pentru ca il face cam varzica. Insa daca e un logo bine definit si cu efecte aplicate ar trebui sa fie ok.

Poti sa il salvezi si ca .tiff si sa importi in corel. Daca l-ai salvat cu layer-e, ele se vor pastra si in corel.

Zi-mi la cati dpi ai .psd-ul facut initial. Nu sa il maresti acum, ci cat a fost gandit el initial.

#10
amylee

amylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 06.07.2006
dON
sincer nu stiu la cati dpi a fost facut ...unde e scris acest dpi ca sa iti pot spune?....cred ca daca nu am umblat in el(la dpi) o fi ramas default(daca are asa ceva)...pls spune-mi mai multe....merci

#11
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
dpi nu are practic relevanta decat la printare.
conteaza dimensiunea in pixeli. cel mai simplu exemplu sunt megapixelii la o camera digitala.
dpi nu este decat un raport intre numarul de pixeli si dimensiunea imaginii in inch sau cm asa ca dpi este doar un raport care utilizat singur nu va spune nimic niciodata despre o imagine si calitatea ei.

Edited by onlyone, 02 July 2007 - 15:57.


#12
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
un click distanta, si erai filozof...

http://en.wikipedia....i/Dots_per_inch

#13
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005

 onlyone, on Jul 2 2007, 16:56, said:

dpi nu are practic relevanta decat la printare.

@dacuburebista
cu cine vorbesti mai exact? sper ca nu cu mine.


1000dpi:
Attached File  1000dpi.jpg   121.73K   126 downloads



10dpi:
Attached File  10dpi.jpg   122.04K   111 downloads

care e mai buna? cea de 10 dpi sau cea de 1000 dpi?

Edited by onlyone, 02 July 2007 - 17:48.


#14
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
care e mai buna?

tu ai acolo o singura imagine, nu doua...

aaa, daca pastrai poza la 35 / 25 mm si faceai doua rezolutii, de 1000 si de 10 dpi, ai fi vazut care e mai buna...

pixelul (http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel) masoara altceva


dar deja suntem offtopic si il bagam pe om in ceata cu problema lui :)

#15
dON

dON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 07.07.2005
lol...hai sa nu ne suparam pe o contradictie ci sa facem in asa fel incat sa inteleaga si d-nul :).

so, cand am spus dpi trebuia sa cer si dimensiunea, fiind corelate. De ex daca faci un fisier nou cu dimensiunea de 40x30cm sau mm (nu pixeli), si una o faci la 72 dpi iar alta la 300 dpi, intri in Corel si iei fisierele separat ai sa vezi ca pe cea la 300 dpi ai sa o poti mari mai mult fara sa se piarda din calitate. Si da este in ppiu pentru print dar e valabil si pentru altele avand in vedere problemele la export. Insa e mult mai usor sa pleci de la ceva bun decat sa repari mai tarziu.

Si raman la ideea ca dpi vor fi mereu un criteriu pentru calitatea unei poze, evident si pe langa dim in pixeli.

@amylee - mergi la Image size in psp si apare fereastra cu detaliile pozei sau poti da clic dreapta pe rama fereastrei cu fisierul .psd si selectezi image size. Nu stiu ce sa iti zic mai mult fara sa vad pentru ca s-a intamplat de multe ori sa fie alta problema, decat cea care mi se spunea verbal.

Daca vrei, fa o alta sigla sau ceva in Photoshop si trimite-mi fisierul .psd spunandu-mi exact etapele care le faci si ai probleme.
Si vorbim dupa.

Bafta!

#16
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005

 dacuburebista, on Jul 3 2007, 12:54, said:

aaa, daca pastrai poza la 35 / 25 mm si faceai doua rezolutii, de 1000 si de 10 dpi, ai fi vazut care e mai buna...

pixelul (http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel) masoara altceva
dar deja suntem offtopic si il bagam pe om in ceata cu problema lui :)

nu suntem offtopic. Doar asa poate sa inteleaga cineva ce inseamna de fapt acesti dpi.
Daca citesti cu atentie postul meu vei vedea ca in cateva cuvinte am aratat ce este ala dpi si de ce nu are relevanta prezentat separat.
Eu am atasat o imagine in 2 variante. Salveaza-le si deschide-le cu PS. Vei vedea ca una are 10 si cealalta 1000 dpi. Deci iti prezint dpi separati de dimensiunea in pixeli care este o necunoscuta.
Daca te intreb pe care o preferi pe cea de 1000 dpi sau pe cea de 10, ai fii tentat sa zici ca o preferi pe cea de 1000 dpi (inaite de a avea practic cele 2 imagini)
Chiar si oameni din industria publicitara aveau dificultati in a intelege de ce nu conteaza acest dpi decat in momentul in care avem ca finalitate printarea respectivei lucrari.
As vrea sa stiu daca ai idee la cati dpi sunt creeate si la cati dpi sunt printate MESHurile, BACKLITurile sau autobuzele imprimate care circula prin Bucuresti; am vazut ce esti de acolo.

#17
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003

 onlyone, on Jul 4 2007, 01:50, said:

...
As vrea sa stiu daca ai idee la cati dpi sunt creeate si la cati dpi sunt printate MESHurile, BACKLITurile sau autobuzele imprimate care circula prin Bucuresti; am vazut ce esti de acolo.


nu, nu stiu...
ia zi tu

#18
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Fisierele sunt creeate de agentie la 300dpi, scara 1:10. Deci aduse la dimensiunea reala au 30dpi.
Sunt printate de obicei la 300 dpi (260dpi sau alte rezolutii in functie de capabilitatile printerului). Adica fisierul se da la rip avand 30 dpi iar softul printerului il sparge in 4 fisiere separate (pentru printere cmyk) la rezolutia de printare respectiv 300 , 260 sau 600 dpi etc.
Asta ca informatie generala, paralela cu subiectul.

Edited by onlyone, 04 July 2007 - 11:08.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate