Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE

Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou
 350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China

Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania
 Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi

cod CAEN magazin online cu aproba...

Vocuher eMag peste pret comanda a...
 Punct alb pe gingie

Schema scaner Lexmark X215

Descarcare poze raw de pe card mi...

Frigiderele in 1960
 

Osciloscop digital

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
A incercat cineva sa construiasca un osciloscop digital?
Daca da, ma intereseaza si pe mine!  Poate poti sa-mi dai si mie o idee!

#2
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
n-ai idee la ce te inhami... mai bine cumperi unul :) un amic vindea un Tektronix

#3
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
ceva idee am,...dar vroiam sa stiu daca a mai facut cineva asa ceva. Acum cativa ani am construit unul analogic cu un tub rusesc de 12cm (avea 54 tranzistori!). A mers din prima! Deci acum ca tot a avansat tehnica vreau sa fac unul digital (bazat pe computer). So...?

#4
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
placi de achizitie date TI, poate un microcontroller cu adc rapid, Intersil are niste ADC-uri cu 800ns timp de achizitie ....

#5
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
eu deja lucrez la o placa de achizitie cu un ADC la 60MHz (nici un microcontroler - din cate stiu eu - nu lucreaza la frecventa asta). Esantioanele vor fi memorate intr-un RAM static de 32k x 16 bit din care o sa fie "varsate" in PC. Evident, totul o sa fie comandat cu un PIC.

#6
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
Un Tek SH digital, costa 400$, asa ca prefer varianta industriala.... Are 1Gs/sec, banda garantata 60Mhz, .... mere pana la 133 fara probleme. Plus ca are LCD display....

#7
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
Si cum ramine  cu "satisfactia profesionala a lucrului facut de tine?!?" - chiar daca nu o sa fie niciodata comparabil 100% cu ceva industrial... Eu nu fac asta pentru ca as avea nevoie neaparat de asa ceva pe acasa...ci pentru ca dupa 12 ore pe zi de stat cu capul in calculatoare, vreau sa fac ceva si pentru "sufletul meu"!

#8
zafy

zafy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 28.03.2004
pentru ThePuiu
inteleg ca vrei sa faci achizitie in ram si apoi descarci in PC. chiar si asa nu cred ca vei putea esantiona la mai mult de 500Khz datorita controlerului chiar daca ADC-ul e la 60 Mhz.
mai da niste detalii despre placa aia la care lucrezi.

#9
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
nu este necesar ca PIC-ul sa comande ADC-ul...clock-ul este dat de un oscilator controlat de PIC (care de fapt doar coordoneaza activitatea). Si de ce tocmai 500KHz? 16F877 lucreaza la 20MHz...
Nu prea am ce detalii sa dau despre placa, pt ca inca nu exista decat in mintea mea... In acest weekend o sa lucrez (concep) mai mult la ea...cine stie...poate iasa ceva!

#10
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
... pai da, dar unde gasesti un adc asa rapid? eu n-am gasit decat la 15us timp de achizitie, adica 66Khz rata de esantionare... mai vine si Nyquist, sau cum naiba il cheama, cu teorema lui, asa ca pot masura max. 33K... audio only ...

#11
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
incearca la ANALOG DEVICE care produce si convertoare la 120MHz. Trebuie doar sa ai experienta in lucrul cu SMD-uri si sa poti face cablaje cu trasee de 0.36mm.

#12
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
de lipit sau dezlipit n-am probleme, ca doar fac service mobo.... da' cablajul nu ma apuc sa-l pictez....

#13
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
nu trebuie pictat, exista metode moderne (hirtie speciala care se listeaa la laser si care permite transferul traseelor pe cablaj) cu ajutorul carora faci un cablaj profi in 1/2 ora...

#14
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
mda... ma rog, momentan vreau sa fac un transcoder de telecomanda...mai incolo un modul de achizitie date, am auzit ca se plateste bine .. :)

#15
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
poate in Bucuresti daca este cineva interesat in achizitionarea unei astfel de aplicatii, dar in "provincie" nu se inghesuie nimeni dupa asa ceva... Cum spuneam mai sus...electronica a ajuns un hobby pentru mine - adica am renuntat la ideea de a cistiga bani din asa ceva... ce tara de kkt...

#16
zafy

zafy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 28.03.2004
in 2us la 20Mhz PIC-ul face 10 instructiuni.
trebuie sa citesti ADC-ul sa pui valoarea in ram si sa ai grija de un contor.
sau poate nu am inteles cum vrei sa faci

#17
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,738
  • Înscris: 11.11.2003
pai PIC-ul doar comanda start/stop oscilatorul care la rindul sau comanda numaratorul de adrese care la rindul lui opreste (prin PIC) oscilatorul. Toata logica de comanda e facuta (va fi !) cu porti 74HCTxx ...deci se poate !

#18
ciombe

ciombe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 12.03.2004
deejay2k1 spunem-mi cine e interesat de achizitii de date ?
Eu fac asta cu PIC - uri si trimit pe RS485 !

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate