Exchange 2007+OWA +:( Isa 2006
Last Updated: Jul 13 2007 22:43, Started by
ingineru77
, Jun 22 2007 21:21
·
0

Posted 22 June 2007 - 21:21

Salutare,
Sper sa ma poata ajuta cineva desi problema e mai spinoasa. se da configuratia urmatoare: Un server WIn 2003 in DMZ cu 2 placi de retea una cu ip public cealalta facand legatura cu lanul intern, sai zicem ca are ip 192.168.0.1. Acesta va fi web server, va fuctiona ca front end pt serverul de mail din lanul intern( fara exchange pe el) si tot pe el Isa 2006 In lanul intern pe langa alte dracii se afla un server Exchange 2007 si o infrastructura AD etc... AM configurat ce trebuie, situl merge, mailul merge( prin relay) OWA merge in local si am ajuns la probleme......NU pot face owa sa mearga de extern... De fapt ce vreau: un utlizator mobil sa scrie adresa webserverului in browser si sa ajunga pe exchange...trecand prin isa..nu sunt foarte sigur daca se poate ..orice sfat e bine venit ps: owa merge si pe extern daca configurez serverul de mail cu ip public sau eventual un nat 1:1 |
Posted 23 June 2007 - 23:30

Multumesc de raspuns dar nu e tocmai ce caut eu...nu ma intereseaza Rpc over Http....si eu am Exch 2007 si Isa 2006 articolul ala trateaza altceva...eu nu ma descurc cum sa public owa cu isa 2006..
|
Posted 13 July 2007 - 22:43

Merge, ce vrei tu sa faci se cheama publicare.
http://www.msexchang...erver-2006.html Sfaturi: 1. Daca bugetul iti permite, gandeste-te sa mai pui un exchange in dmz cu rolul de edge server (fara AD - functioneaza cu ADAM). Te va ajuta sa pui antispam, soultia e mai secure si eventual tot pe acesta instalezi si client access astfel ca va fucntiona ca FrontEnd. 2. SSL. Obligatoriu! altfel transmiti parolele si restul traficului in clartext. Si daca ai nervi si sa pu client certificates (deci asta va restictiona accesul de pe computerele pe care ai instalat certificate - ideal daca ai doar notebook-uri roaming) atunci vei dormi linistit. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users