![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Filme - ce au ca subiect Al Doilea Război Mondial
Last Updated: Jan 25 2017 13:33, Started by
jupanii
, Jun 20 2007 07:21
·
0

Posted 19 February 2011 - 13:52

salutare domnilor
am dat de discutia dvs cautand filmul USS Seaviper (2010) http://www.imdb.com/title/tt1274596/ cum eu sunt mai putin interesat de bataliile pe uscat din ww2, caut in continuare doar filme de genul u-571; de fapt ,tot ce tine de batalia atlanticului ... pe cand eram mai tanar si aveam timp de jocuri pe computer,preferatul meu era silent hunter... |
Posted 20 February 2011 - 12:39

The Reader- este despre o femeie care a lucrat intr-un holocaust.
|
Posted 21 February 2011 - 11:07

Tangential e si despre al doilea razboi mondial. "Discursul regelui". E si o discutie despre el, undeva pe aici..
Ma rog, deocamdata doar un fel de monolog. Adica doar 3 participanti, din care unul a deschis robinetul.. Ca restul celor care au citit acolo sau nu au avut cand sa il vada sau nu au avut curaj sa (de)scrie... Of topc. Remarc cu multa placere ca pe MGM se tot da "Batalia pt Anglia". Relativ la ultima replica din film am gasit cateva dintre discursurile lui WC despre asta. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-57Q_hSAUeU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 07 April 2011 - 18:39

Tocmai am vizionat: The Brest Fortress
http://www.imdb.com/title/tt1343703/ E un film rusesc foarte reusit, foarte bun din punctul meu de vedere. Vi-l recomand. |
Posted 08 April 2011 - 01:49

Posted 08 April 2011 - 10:12

The Reader- este despre o femeie care a lucrat intr-un holocaust. Fain comentariu!!!!Si la obiect!!!
Nu am vazut (inca) filmul, dar cartea mi s-a parut interesanta.. O sa ai ocazia sa vezi prestatia lui Christian Bale (pentru mine este un actor extraordinar) la 13 ani.Evolutie superba! Edited by adisz, 08 April 2011 - 10:14. |
Posted 15 June 2011 - 19:36

Salut.
A vazut cineva Age of Heroes ? http://www.imdb.com/title/tt1590950/ [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_LvabSpcHtM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] A fost lansat pe 20 Mai anul acesta. Daca l-a vazut cineva cum este ? Ce parere aveti ? Edited by Radu_Toretto, 15 June 2011 - 19:37. |
Posted 17 August 2011 - 14:34

Am ce am cu fostul imperiu rosu. Adica dupa ce ca ne-a luat Basarabia, Bucovina si tezaurul, ne-au adus si comunismul, care inca supravietuieste ..
Dar acuma daca Hitler s-a grabit si a atacat el primul, in loc sa astepte sa faca asta Stalin, a iesit Marele Razboi pt Eliberarea Patriei. Si cum rusii au invins... Acum cateva zile am vazut "Eliberarea". Super productie, cu sute de tancuri+ avioane, mii de figuranti, daca nu si mai mult, ca doar era mandria URSS in joc, ce sa le reprosezi... Adevarul e ca ei, rusii, au dus greul razboiului si mai ales pe teritoriul lor. Lor le-au murit cele mai multe milioane de soldati si civili. Ca o mare parta si din cauza unei conduceri idioate, asta e. Altfel recomand calduros acest film, cu toate ca sare peste prima parte unde au fost mardeiasii incasatori si incepe cu Kurskul de la care s-a intors roata, ce sa zic. Sincer, mi s-a parut bine facut.. Inserturile de imagine alb negru au fost bine gandite.. Ce mi s-a parut scarbos a fost acreditarea ideii ca Hitler nu a avut curajul sa se sinucida singur folosindu-si revolverul. E greu pt cineva sa faca asta, dar totusi, Adolf nu a fost deloc idiot. Si intelegea bine nuantele otrava<=>revolver. Asa ca ajutorul la sinucidere mi s-a parut deplasat, cel putin. Din cate carti/filme am citit/vazut si nu putine, e prima data cand vad ca se sustine asa ceva. Dar daca folosesti cianura reactia e foarte rapida, asa ca nu mai mai cum sa tragi. Si toti martorii din apropiere zic ca au auzit focul de arma. Or minti, nu or minti, stiu eu.. E drept, nu am fost acolo si nimeni nu poate sti adevarul adevarat despre cum s-a intamplat... |
Posted 22 August 2011 - 22:55

|
Posted 28 August 2011 - 15:27

Posted 28 August 2011 - 17:52

Buna,
Caut titlul unui film vazut prin anii 80....despre un corsar german care se camufla ca vas de transport si se ascundea sub pavilionul unei tari neutre.....iar cand ajungea in raza tunurilor ataca vasele aliatilor.... Stie cineva? |
Posted 29 August 2011 - 20:55

A.... si 2 comentarii:
Am revazut de curand Run silent run deep, si The enemy below. La primul nu am reusit sa inteleg de ce se ridica submarinul la suprafata si ofiterii stau pe punte ca sa lanseze torpilele??! La al doilea, interiorul submarinului german era atat de "american".... Conluzia: cel mai bun film cu si despre submarine, indiferent de perioada, ramane "Das Boot". Bate de departe si Cromson Tide si The hunt of Red October. |
Posted 04 September 2011 - 02:36

Original title? ![]() http://chisinau.ch/l...rea/9-1-0-16572 |
Posted 05 September 2011 - 17:25

Original title? In alta ordine de idei, parca trecusem titlul. In curand voi face 48 de ani si ca atare nu imi pierd vremea cu cautatul pe net si datul mura in gura.. Da, Eximus a zis bine. E cu Florin Piersic si in regia lui Sergiu. Nu stiu cine joaca rolul lui Sergiu Nicolaiescu. Citind prin siteul indicat am aflat si raspunsul la intrebarea cum Dzeu au reprodus Reichstagul, gradina zoologica, etc.. Asa ca personal iti multumesc. Apropos, de pe NG am aflat si faza cu fotografia steagului .. Si cu cele 2 ceasuri de la mana, ca de', asa-i moda, hi, hi.. Subliniez din nou. Dincolo de "scremetele" mentionate, or mai fi altele, eu unul il consider printre cele mai bune filme de razboi pe care le-am vazut. Merita fiecare minut Asa ca daca ii dai zgura la o parte, ramane adevarata esenta. Ma repet, nu-i iubesc. Dar adevarul adevarat e ca rusii au dus greul, au avut cei mai multe victime, in final au invins, asa ca ..asta-i viata. Si filmul. Daca as fi fost in locul lor poate ca as fi apasat pedala (propagandistica) si mai tare. Nu asta micsoreaza valoarea acestei super ecranizari. |
|
Posted 25 January 2012 - 14:39

Vad ca nu prea s-a mai scris pe aici de foarte multa vreme..
Intre timp am vazut "The Sinking of the Laconia". Evident ca stiam faptele, dar am senzatia ca s-a apasat cam tare pe pedala umanismului. Chiar prea tare, adica devine usor exagerare, care denatureaza faptele... Si azi noapte postul national de televiziune a dat " Pericolul din adâncuri " adica "Run silent, run deep" de care am scris mai de mult... Edited by Prien, 25 January 2012 - 14:40. |
Posted 25 January 2012 - 14:41

Da cu final alternativ nu au nene!?
Să mai câștige și ăilalți!? Edited by -Aether-, 25 January 2012 - 14:41. |
Posted 08 February 2012 - 12:40

@Aether
Posibil sa fie, dar... nu ar mai fi bazat pe fapte reale si/sau ar contrazice istoria! De curand am vizionat un film "Made in Japan" care m-a impresionat (la recomandarea unui coleg de forum - nu spun cine, persoana insemnata!), insa rating-ul de pe IMDB ar putea induce in eroare pe oricine - nu reflecta adevarata lui valoarea... Tiltul original al filmului - "Otoko-tachi no Yamato" sau altfel spus: Yamato (2005). Daca sunteti o fire mai emotiva... va recomand calduros cateva servetele (cel putin prima bucata zdravana din acest film este presarata cu secvente lacrimogene)! Pentru audiofili si nu numai, coloana sonora poarta semnata lui Joe Hisaishi (am atasat mai jos lista melodiilor). Mai multe amanunte despre film gasiti aici: link. Vizionare placuta! PS: ce parere aveti de Sink the Bismark (1960) ? Attached FilesEdited by GabytzuX08, 08 February 2012 - 12:42. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users