Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

sursa

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
andreip

andreip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 28.02.2004
se poate face o sursa care nu are nevoie de transformator... si sa poata debita vreo 3-4A la 16-20V ???
Daca da de unde pot lua schema?

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Nu.
Fie ca folosesti un alimentator clasic si ai nevoie de un transformator la 50Hz sau fie ca vei folosi o sursa in comutatie si atunci se confectioneaza un transformator pe un miez de ferita. :)

#3
bse

bse

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 17.03.2004
In legatura cu sursele in comutatie, se poate construi o sursa cu valoarea plus minus 40 V si 8-9 A? Daca se poate construi, ocupa mai mult sau mai putin spatiu decat un transformator toroidal de 250-300W?

#4
cromatic

cromatic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.06.2004
da se poate construi chiar cu o putere mai mare(personal am construit un alimentator de 24V -30A folosind un CI sg 3524 asociat cu 2 mos-uri IRFP460),avand greutatea si volumul mai mic decat un traf mormal (alimentatorul meu are cam 2Kg facut pe un cablaj de 150 mm x 100mm)

#5
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
cel mai bine modifici o sursa de calculator , are putere foarte mare si e foarte stabila

#6
schultzsch

schultzsch

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 19.06.2004
si ce anume trebuie sa modifici la o sursa de calculatorca sa o faci sa scoata o tensiune si un curent mai mare?

#7
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Modifica trafo de comutatie, diodele Schottky, condensatoarele electrolitice, modifici valoarea divizorului pentru comparator, etc.
Cred ca e mai simplu sa-ti faci singur o alta sursa... :cool:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate