Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...
 Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie
 Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare
 Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ghete calduroase de oras?

Belgia

- - - - -
  • Please log in to reply
936 replies to this topic

Panzaru

Panzaru

Junior Member

• Grup: Members

View PostOvidiuNS, on 27 martie 2023 - 15:12, said:

Dar e de reţinut că ar trebui luată o rezervă dublă de timp. Adică la 20 de minute cât este între autocare, ar trebui să te prezinţi la gara Zuid cu cel puţin 45 de minute înainte să pleci cu autocarul spre aeroport, fiindcă da, în caz de aglomeraţie rişti să nu te poţi urca în primul autocar.

Mulțumesc pentru răspuns, în special pentru precizarea importantă de la sfârșit. Tocmai de aceea și întrebasem, să știu cât de devreme trebuie să plec către gara Zuid.

Multă sănătate și ție!

OvidiuNS

OvidiuNS

Senior Member

• Grup: Senior Members

View PostPanzaru, on 27 martie 2023 - 17:01, said:

... Multă sănătate și ție!

Mulțumesc !
Când pleci cu autocarul Flibco de la aeroport fă o poză la programul afișat pentru returul către aeroport, ca să știi exact intervalele de timp dintre autocare. Așa poți calcula și mai exact, fiindcă nu sunt toate intervalele de 20 de minute, sunt diferite din ce știu eu.

Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 27 March 2023 - 17:55.

Panzaru

Panzaru

Junior Member

View PostOvidiuNS, on 27 martie 2023 - 17:54, said:

Când pleci cu autocarul Flibco de la aeroport fă o poză la programul afișat ....

Din ce am văzut la ei pe site, plecările parcă sunt din 20 în 20 de minute. Dar ai dreptate; în plus, pot să apară diferențe între ce e pe net și ce e pe teren. Niciodată nu poți fi suficient de prevăzător! Așa că, poza cu orarul Flibco va fi probabil prima din Belgia!

Respect!

_o_

_o_

Active Member

View PostPanzaru, on 27 martie 2023 - 11:10, said:

Mulțumiri tuturor pentru răspunsuri și încurajări!

Din ce am văzut pe site-ul flibco.com, un bilet dus-întors de la aeroport CRL la Bruxelles Midi/Zuid este 33,2 euro/persoană. Noi vom fi 2 persoane. Deci, pentru amândoi 33,2 dus și 33,2 întors. Este un alt mijloc de transport de încredere mai ieftin pentru 2 persoane?

Pentru 2 persoane nu !

Un Flibco door2gate costa 100 euro pentru 2 persoane, acum depinde unde esti cazat fiindca daca nu ajungi pe jos la gara atunci mai dai bani si pe bilete de transport. Personal o sa merg pe varianta asta fiind mai lejer sa ma lase si sa ma ia de la usa apartamentului chiar daca platesc suplimentar 10 euro de persoana pentru roundtrip.
Oricum daca mergeam cu masina cum planificasem initial umflam suta de euro numai pe parcari, minim !

mdt

mdt

Senior Member

100 euro este dus-intors pentru doua persoane?

_o_

_o_

Active Member

Da, asa mi-a dat mie calculul la ei pe site .
Am gasit acum de exemplu transfer cu skoda octavia la 85 euro dus intors , cu bilete m-ar costa 102 euro pentru 3 persoane !
Mai sunt si alte site-uri eu aici am gasit acum :
https://book.atobtransfer.com/

Bagi in google “transfer from Charleroi to Brussel si testezi !

_o_

_o_

Active Member

Din pacate am fost superficial cu transferul privat este pe sens taxa, total 190 euro insa cu flibco a iesit 135 .

arthuraxeit

arthuraxeit

Junior Member

buna ziua
biletele achizitionate de la casa de bilete din gara (pt tren ) trebuie validate?

multumesc

_o_

_o_

Active Member

Prin trenuri circula controlori !
Eu am luat bilete prin aplicatia operatorului de transport si am prezentat telefonul la control. Aplicatiile sunt foarte bine facute !
Daca mergi in Brussel recomand cardul pe care il incarci cu bilete si mersul cu autobuzul fiindca au o problema de validare si practic platesti doar o data indiferent cate persoane sunteti, inclusiv la ghiseele unde vand cardurile te invata asta .

scoty

scoty

Active Member

Ma documentez sa ajung la primavara in Belgia, o destinatie de mult dorita dar din diverse motive lasata la urma, asa ca la anul must. Am cateva intrebari poate ma ajuta cineva: voi merge cu o masina tesla pana la Bruxeles, dupa care o voi parca intr-un P+R si voi lua pentru a vizita orasele, Ghent, Bruges, Anvers, Ostende si evident Bruxeles, mijloacele de transport in comun. Si acum intrebarile: pentru masini electrice trebuie sa ma inregistrez pentru low emmision? daca da poate imi da cineva un link. Cum se pot folosi economic mijloacele de transport in comun in Bruxeles, bilete de o zi sau pe mai multe zile? Avand in vedere ca suntem doua persoane ce fel de bilete de tren ar fi mai avantajos sa iau? Cele cu zece calatorii sant pentru dus - intors, adica cinci dus si cinci intors. Se poate folosi de doua persoane acelasi bilet? Cum se procedeaza? Multumesc anticipat, pentru raspunsuri!

Edited by scoty, 17 October 2023 - 15:05.

scoty

scoty

Active Member

Vizualizare mesajscoty, pe 17 octombrie 2023 - 14:59, a scris:

Ma documentez sa ajung la primavara in Belgia, o destinatie de mult dorita dar din diverse motive lasata la urma, asa ca la anul must. Am cateva intrebari poate ma ajuta cineva: voi merge cu o masina tesla pana la Bruxeles, dupa care o voi parca intr-un P+R si voi lua pentru a vizita orasele, Ghent, Bruges, Anvers, Ostende si evident Bruxeles, mijloacele de transport in comun. Si acum intrebarile: pentru masini electrice trebuie sa ma inregistrez pentru low emmision? daca da poate imi da cineva un link. Cum se pot folosi economic mijloacele de transport in comun in Bruxeles, bilete de o zi sau pe mai multe zile? Avand in vedere ca suntem doua persoane ce fel de bilete de tren ar fi mai avantajos sa iau? Cele cu zece calatorii sant pentru dus - intors, adica cinci dus si cinci intors. Se poate folosi de doua persoane acelasi bilet? Cum se procedeaza? Multumesc anticipat, pentru raspunsuri!

Nimeni, nimic, a murit de tor topicul asta, nu mai vrea nimeni in Belgia? In alta ordine de idei ce este cardul mobi si cum se foloseste?

Edited by scoty, 19 October 2023 - 13:53.

cristobob

cristobob

Senior Member

Eu am bilete prntru Bruxelles, peste vreo 2 saptamani.
Da' cre' ca zic "pas".

Insa urmaresc cu interes topicul.

something00

something00

Active Member

Cardul de 10 calatorii pentru tren este fix asta: un card cu 10 calatorii. Nu sunt 5 dus si 5 intors. Poti avea mai multe persoane care folosesc acelasi card.
Se completeaza de mana cand te urci in tren.
Trebuie sa te uiti un pic ce e mai avantajos. La tren ai biletele de week end de exemplu. In week end o calatorie dus intors e la pret doar de dus. Daca calatoresti in week end este mult mai avantajos asa decat cu cardul de 10 calatorii.

Electric vehicles
The exemption is granted automatically.
These vehicles are not affected by the low-emission zone access criteria. They can therefore travel around Brussels. If the vehicles is registered abroad, registration is compulsory to drive in the LEZ.

https://lez.brussels...en/registration

ro_mafiotu

ro_mafiotu

Junior Member

Salut! Nu știu de unde ați scos-o pe asta cu, cardul de tren cu 10 călătorii, sunt în Bruxelles de 7 ani și nu am auzit de aceasta varianta.
într-adevăr pentru a circula în Bruxelles cu mijloacele de transport în comun se poate lua card cu 10 călătorii, ai o călătorie pe ora (daca iei sa zicem metroul de la cazare pana în centru la 9:00 și la întoarcere îl bifezi la 9:58 sa zicem, intra într-o călătorie, iar daca sunt doua persoane trebuie bifat de doua ori la câteva secunde cam asa ceva și nu imediat, și sunt taxate doua călătorii).
Daca vrei un tichet cu o călătorie (2.60 euro) sau pentru o zi (8 euro) care sunt din carton poți sa iei acel tichet de la tonomatul din stație și nu e musai sa mergi la ghișeu, dar la varianta cu 10 călătorii nu mai știu cum e ca am abonament de ceva timp... la tren o cursa e cam 16 euro doar un dus iar în weekend (de vineri după 20:00 pana duminica noaptea, și cu un tichet poți călători pe o direcție când vrei tu în acea zi nu ai o ora anume și sunt mai multe trenuri) e la jumătate de preț, dar bun prețul poate sa difere în funcție de distanță... iar transportul din orasele, Ghent, Bruges, Anvers, Ostende sunt cam aceleași ca în Bruxelles, sunt companii diferite deci nu merg călătoriile în afara Bruxelles-ului și invers.

_o_

_o_

Active Member

Ia vezi la autobuz merge sistemul ?
Adica aia de la Metrou imi spuneau ba nene mergi cu autobuzul ca ala nu valideaza decat o calatorie indiferent de cate ori dai cu cardul si eu insistam ca narodu, nuu ca eu vreau sa imi incarcati cardu !
Si chiar asa era, la autobuz nu taxa decat o singura data !
Asta prin iunie, acum nu stiu cum mai este !

scoty

scoty

Active Member

Vizualizare mesajro_mafiotu, pe 19 octombrie 2023 - 18:22, a scris:

Salut! Nu știu de unde ați scos-o pe asta cu, cardul de tren cu 10 călătorii, sunt în Bruxelles de 7 ani și nu am auzit de aceasta varianta.
într-adevăr pentru a circula în Bruxelles cu mijloacele de transport în comun se poate lua card cu 10 călătorii, ai o călătorie pe ora (daca iei sa zicem metroul de la cazare pana în centru la 9:00 și la întoarcere îl bifezi la 9:58 sa zicem, intra într-o călătorie, iar daca sunt doua persoane trebuie bifat de doua ori la câteva secunde cam asa ceva și nu imediat, și sunt taxate doua călătorii).
Daca vrei un tichet cu o călătorie (2.60 euro) sau pentru o zi (8 euro) care sunt din carton poți sa iei acel tichet de la tonomatul din stație și nu e musai sa mergi la ghișeu, dar la varianta cu 10 călătorii nu mai știu cum e ca am abonament de ceva timp... la tren o cursa e cam 16 euro doar un dus iar în weekend (de vineri după 20:00 pana duminica noaptea, și cu un tichet poți călători pe o direcție când vrei tu în acea zi nu ai o ora anume și sunt mai multe trenuri) e la jumătate de preț, dar bun prețul poate sa difere în funcție de distanță... iar transportul din orasele, Ghent, Bruges, Anvers, Ostende sunt cam aceleași ca în Bruxelles, sunt companii diferite deci nu merg călătoriile în afara Bruxelles-ului și invers.

Cardul cu 10 calatorii se regera la Rail pass pentru tren nu transportul local. Am citit tot topicul pana sa-mi rasounda cineva si am dat peste raspunsurile date de
something00 tot la intrebarile mele acum trei ani cand am incercat sa merg prima data in Belgia. Multumiri inca o data

something00. Deci m-am lamurit cu RailPass-ul, pentru masina chiar daca este electrica trebue inregistrare la Ghent, Anvers si Bruxeles. Am facut cerere online asteptm confirmare. Voi calcula in functie de pretul la superchargerele tesla daca voi merge cu trenul sau cu masina si evident in functie de locurile de parcare disponibile si pretul parcarii pentru o zi. Am mers in aceasta toamna pana in Portugalia si inapoi 10000 km si costul a fost de 3000 lei, in conditiie in care motorina era 2 euro! Greu de concurat cu acest pret, doar ma gandesc la ce s-a spus aici despre aglomeratia din trafic la iesire si intrare in orase, m-ar face sa nu merg cu masina. Nu stiu ce este cadrul MOBBI pentru transport intern si daca imi foloseste, poate ma lamureste cineva. Multumesc tuturor pentru raspunsuri, incerc sa gasesc cazare pe langa Bruxelles pentru a ma deplasa mai usor si care evident sa fie legata de oras cu vreun autobuz, poate imi dati sugestii?

Edited by scoty, 20 October 2023 - 07:26.

something00

something00

Active Member

View Postro_mafiotu, on 19 octombrie 2023 - 18:22, said:

Pai poate tre sa mergi mai des cu trenul Posted Image

https://www.belgiant...lcards/railpass

93 de euro pt zece calatorii in app. 96 cumparat de la ghiseu.

Eu nu as sta in Bruxel. Am mai spus asta de multe ori. Mi se pare un oras urat.
As alege Gent. Este destul de mare incat sa ai de toate de facut. Dar suficient de mic incat sa ajungi oriunde pe jos. In plus din Gent spre Brugge sau Oostende sau Ieper poti merge cu masina usor dimineata fara sa ai trafic. As lua trenul doar spre Bruxel sau Antwerp.

Edited by something00, 20 October 2023 - 08:53.

KiloW

KiloW

Guru Member

Și în Bruxelles ajungi cam peste tot pe jos, sau cu bicicleta. Nu-i cât Parisul, și nici măcar cât Bucureștiul.
Da e clar Gent e mai frumos, cel puțin dpdv al unui turist, chestiile de văzut/făcut sunt concentrate într-o zona mai restrânsă.

Apropo pt cine vine, duminica e manifestație în cartierul european, vin pro-palestinienii să ceara respectarea dreptului internațional. Cu alte cuvinte, să-i spargă geamurile lui UvdL.
Politia anunță "risc de abraziuni" și spune că testoasele sunt pregatite.

Edited by KiloW, 20 October 2023 - 09:20.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate