Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Recomandare grosime BCA pentru ma...

Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei
 SSD M2

XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?
 Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata
 Recomandare tastatura

Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office
 

Share resurse in Windows NT / 2k / XP / Vista / 7 / 10 / 11

- - - - -
  • Please log in to reply
292 replies to this topic

#37
vjnookie

vjnookie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 352
  • Înscris: 29.02.2004
si eu ma confrunt cu acceasi problema.
intrebarea de baraj e:

de ce intr-un sens merge (de pe PC vad partitiile share-uite pe laptop) iar invers nu merge?
care e faza?

#38
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
da' cititi fratilor si prima pagina!

#39
zonetech

zonetech

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 29.07.2003

View PostTyby, on Apr 28 2004, 23:41, said:

pentru ca l-am facut in alta parte, si cred ca am explicat destul de bine, voi pune aici postul cu copy-paste ... si-l voi face sticky ...
sper sa nu fi gresit ...
_________________________________
hai sa mai explic o data! Tu'i securitatea NTului mamii lui  /thinkso?/  ... ca de n-am explicat de cateva zeci de ori ... da' poate ramane batuta in cuie ... daca nu ramane, o bat io ...  /sHit
Buuun .... vrei sa accesezi resurse de pe un computer cu NT (fisiere, foldere, printere etc). Si NU exista un domain facut pe AD controlat de DC ... ca atunci ar fi fost mai simplu ... shtia adminu' ce sa faca  :drac:
Prima chestie de care trebuie sa treci este conexiunea fizica ... dar sarim peste asta, ca daca nu-i, nu-i ... si tre' sa o faci.   :P
A doua chestie: accesul din retea. Adica si anume pe resursele sharate de acel computer. Acces stabilit de catre administratorul acelui computer.
A treia chestie: securitatea NTFS ...
Pentru accesul pe resurse sunt 2 variante: GUEST sau USER.
- pentru GUEST - trebuie activat userul GUEST (default este disabled) din Computer Management - Local Users and Groups. plus atribuirea unor drepturi din security policy - vezi mai jos (by default, GUEST NU are acces din retea!) ...
- pentru USER - acesta trebuie sa EXISTE sub ACELASI NUME, sa aiba PAROLA si sa aiba ACEEASI PAROLA si sa fie ACTIVAT. ATENTIE! USERUL TREBUIE SA AIBA O PAROLA! ORICE, dar sa NU fie empty! Altfel nu se face autentificarea.
Am subliniat si ACELASI / ACEEASI, pentru ca e o greseala des intalnita ... Daca brei sa intri ca user GIGI cu parola NELU, atunci pe computerul accesat trebuie sa existe userul GIGI cu parola NELU !!!
De asemenea, si USERUL trebuie setat cu niste drepturi din security policy (mai degraba verificate aceste drepturi de acces din retea, pentru ca grupul USERS are acces implicit).
- pentru Security policy: Start - RUN: secpol.msc --> Local Policies -> User Rights Assignment ->
a. adaugat GUEST sau USERUL respectiv la Acces this computer from network
b. sters GUEST sau UESRUL respectiv din Deny access this computer from network (Deny are INTOTDEUNA prioritate in fata lui ALLOW!)
Dupa toata minunea asta - unii pasi sunt facuti (in general) automat de OS in cursul setarilor, dar e bine sa verificati ... macar prima data cand faceti asta - sa "va dati mana"   :cool:

Acum trebuie adaugat user-ul si la drepturile shareurilor respective: click dreapta pe resursa sharata --> Sharing and Security, si verificati existenta lui GUEST sau USER_X:
- in lista de le sharing permisions
- in lista de la NTFS (security) permisions
fiecare cu drepturile pe care vreti sa le aiba local / din retea ...
Pentru Windows XP Professional - Atentie: default e activata optiunea Use simple file sharing. RECOMAND cu multa caldura scoaterea acesteia (My computer - open - tools - folder Options - View - Use simple file sharing DEBIFATI!).
Cam asta e ... daca nu merge, inseamna ca ati facut unul din pasi AIUREA si o luati de la capat. (sau sistemul de operare e crapat definitiv ... si atunci o luati chiar de la capat).
PS: pentru a verifica cu ce drepturi intra cineva la voi:
start - run: fsmgmt.msc .. si la SESSIONS aveti un tab in dreapta USER ... acolo vedeti credentials pentru cel conectat ...
Sper ca am fost clear enough ... nu de alta, dar de usurare ca am terminat, am impins aproape un pahar de PEPSI in tastatura ... din greseala, evident ... un pahar MARE   :ciocan:
Succes!

deci intrebare mea este urmatoare si as dori un raspuns cat de poate de complet...vad ca te pricepi

deci...am un FILESERVER pe un windows Xp prof sp2 sa ii zicem 192.168.0.1
aici am dat share pe un director sa zicem FILME
am pus permit la userul TEST cu parola TEST care exista si ca user pe acest server
l-am adaugat si la secuity.

bun...acum

accesez acest server dupo o statie locala sa zicem 192.168.0.2 care are numele CONTABILITATE se logheaza cu userul CONTA si parola CONTA

acum...cum fac eu sa nu incerce sa acceseze serverul 192.168.0.1 tot cu CONTA CONTA si sa intre cu userul pe care l-am facut eu pe server?

este vreo posibilitate?

#40
ionut_p71

ionut_p71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 18.08.2006
Un link de ajutor: http://compnetworkin...ht/winxpsfs.htm

#41
takistes

takistes

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 04.02.2007

View Postmufă, on May 16 2006, 14:33, said:

Cel mai simplu cred că e să faci un user gigi cu ce parolă vrei tu și la share permission să-l lași doar pe gigi :)
sal am si eu o problema daca ma puteti ajuta
Am 2 calculatoare si vreau sa fac retea intre ele,am facut conexiunea si nu merge nu se vede share,imi zice ca contact amdministrator acces denied

#42
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001

View PostTyby, on Jan 26 2007, 23:04, said:

da' cititi fratilor si prima pagina!


#43
calinux

calinux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 19.09.2002
home LAN: cum sa pornesc sharing intre PC-home-XP/SP1-workgroup si Laptop-work-XP/SP2-ActiveDirectory.

- raspund la ping dupa IP
- nu se vad prin NetworkNeighborhood, nici prin search computer sau ping dupa nume
- sunt legate prin switch-router adsl care are dhcp

voi incerca diseara sa fac un user (cu parola!) pe PC-Home, trebuie sa fac vreun user local (ev. acelasi) si pe Laptop-work?
de asemenea mai trebuie sa umblu la simple file sharing pe PC-home, apoi share noi

pe Laptop-work folosesc user/psw din AD care nu este creat si local.

mai este vreun detaliu care mi-a scapat?

#44
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
setarile de domeniu si / sau workgroup nu conteaza in cazul tau, doar daca ar fi ceva policyuri aberante de retea aplicate pe domeniul ala. In rest, trebuie sa ai IP-uri din aceeasi clasa pe ambele, sa setezi sharing-ul pe desktop si sa setezi GW / DNS pe notebook. Evident, daca nu ai activat un DHCP in LAN, atunci trebuie sa ai drepturi de administrator pe notebook, pentru a-i putea modifica setarile de retea.

Cel mai bine iti intrebi administratorul de la job, ar trebui sa fie in stare sa-ti explice ...

#45
ato

ato

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 21.10.2002
Cum pot sa vad in XP cate conexiuni concomitente se pot face la un shere? eventual sa pot stabili un anumit numar, explicit.

#46
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
ai max. 10 conexiuni pe sharing ...

#47
keeekeeess

keeekeeess

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,405
  • Înscris: 05.10.2005
Am un router wireless, un laptop conectat wireless si un PC conectat prin lan. Cand dau click dreapta pe un folder sunt gri casutele cu 'share this folder over the network' ca si cum nu as fi in retea (stiu ca asa dadeam share cand eram la scoala). Cum pot face share intre cele doua calculatoare ?

#48
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 16.10.2006

View PostTyby, on Apr 29 2004, 00:41, said:

... hai sa mai explic o data! Tu'i securitatea NTului mamii lui  /thinkso?/  ... ca de n-am explicat de cateva zeci de ori ... da' poate ramane batuta in cuie ... daca nu ramane, o bat io ...  /sHit ...
Am ajuns la vorba unui uzer de p'aici "tu-i securizarea masii" ....
Tot incerc setarile de dcateva zile de-mi vine sa reformatez amble PC-uri pe WIN32. deja chiar bagasem cd-ul cu win xp ..sa refac  macar o partitie insa m-am razgandit.
DECI.
Am 2 pc-uri : 1. WIN XP SP2 3 partitii NTFS. dualcore 2*1,83Gz ;    2. WIN XP (fara SP-URI) 3 partitii NTFS AMD 2000+.
Ambele au placa de retea onboard.
Pe primul nu mi-a aparut iconul de la LAN in Netork Conectors iplicit nici in bara de jos, doar la al doilea, inasa la primul mi-a aparut 1394 Conection Asta e in loc de LAN ? . PC 2 vede cand PC 1 se deschide/inchide  dand mes la LAN   ca este sau nu conectat  (.. ,  cabe is unpluget).
PC 2 cand ii dau sa intre in workgroup dupa cateva sec spune ca workgroup-ul respectiv nu e accesibil, si ca nu are o listare a serverelor.
PC 1 vede WORKGROUPUL insa numai pe PC 1 in workgroup.

Am debifat share simplu, am bagat guest sI users la amblel calculatoare, le-am dat si permisii la greu, LA Deny nu era nici unul pe nici un PC; am bagat si IP-urile, unul cu 1 si altul cu 2 in coada, workgroupul e acelasi.
PS 2 are OS-ul bagat de cateva zile deci e curat fara balarii, isr PC 1  re cateva luni insa a fost curatat si oricum nu asvea muylte balarii.

Nu mai am mult si reformatez ambele pc-uri si da nu mai bag SP2 si NTFS in viata mea daca fac retea. Si adaca nu mewrge nici asa .. Win Me va merged sigur ca a mai mers.

Mai aveti vre-o idee ?  VA ROG MUULT.

#49
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 16.10.2006
Ar putea fi de vina CABLUL   ?  al meu e cablu normal de lan cu patru fire desi mufa ar permite maxim 8.
FireWire 400 (IEEE 1394) nu se inteleg cu cablul meu ?, imi trebuie cumva cablu cu firewire cu sase conectori  ?

Marea mea neclaritate este de ce WIN XP SP2 sau/si placa de baza dotata cu IEEE 1394 nu suporta si LAN-ul standard, cu cablul standard ?

Attached Files


Edited by IONUT_ONILL, 13 September 2007 - 20:38.


#50
IONUT_ONILL

IONUT_ONILL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 16.10.2006
S-A REZOLVAT.   :console: MULTUMESC TUTUROR CELAOR CARE AU DAT O MARE MANA DE AJUTOR  !!!

Se bulise driverul de la LAN.. insa nu dadea conflict cu triunghiul galben.. si, de fiecare data vedeam in DEVICE MANAGER ca este Placa de retea, insa era doar IEEE 1394 astfel nu intram sa vad cate sunt. Faza e ca am bagat cd-ul cu driverele placii de baza si imi dadea 100% instalate la verificare. Indata ce am instalat driverul pc-urile se vad "ca-n palma", multumita lui TYBY aveam deja setarile de securitate .. inclusiv la NTFS.. acum fiind prima oara cand fac si NTFS-ul ca setari.

Pana ieri imi venea  :ciocan:    ...     aaazzzziiiii :    :cheers:  

Multumesc tuturor.  

Dumnezeu sa va mantuiasca !

#51
dalu364

dalu364

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,193
  • Înscris: 21.02.2006

View PostTyby, on Apr 29 2004, 00:41, said:

pentru ca l-am facut in alta parte, si cred ca am explicat destul de bine, voi pune aici postul cu copy-paste ... si-l voi face sticky ...
sper sa nu fi gresit ...
_________________________________
hai sa mai explic o data! Tu'i securitatea NTului mamii lui  /thinkso?/  ... ca de n-am explicat de cateva zeci de ori ... da' poate ramane batuta in cuie ... daca nu ramane, o bat io ...  /sHit
Buuun .... vrei sa accesezi resurse de pe un computer cu NT (fisiere, foldere, printere etc). Si NU exista un domain facut pe AD controlat de DC ... ca atunci ar fi fost mai simplu ... shtia adminu' ce sa faca  :drac:
Prima chestie de care trebuie sa treci este conexiunea fizica ... dar sarim peste asta, ca daca nu-i, nu-i ... si tre' sa o faci.   :P
A doua chestie: accesul din retea. Adica si anume pe resursele sharate de acel computer. Acces stabilit de catre administratorul acelui computer.
A treia chestie: securitatea NTFS ...
Pentru accesul pe resurse sunt 2 variante: GUEST sau USER.
- pentru GUEST - trebuie activat userul GUEST (default este disabled) din Computer Management - Local Users and Groups. plus atribuirea unor drepturi din security policy - vezi mai jos (by default, GUEST NU are acces din retea!) ...
- pentru USER - acesta trebuie sa EXISTE sub ACELASI NUME, sa aiba PAROLA si sa aiba ACEEASI PAROLA si sa fie ACTIVAT. ATENTIE! USERUL TREBUIE SA AIBA O PAROLA! ORICE, dar sa NU fie empty! Altfel nu se face autentificarea.
Am subliniat si ACELASI / ACEEASI, pentru ca e o greseala des intalnita ... Daca brei sa intri ca user GIGI cu parola NELU, atunci pe computerul accesat trebuie sa existe userul GIGI cu parola NELU !!!
De asemenea, si USERUL trebuie setat cu niste drepturi din security policy (mai degraba verificate aceste drepturi de acces din retea, pentru ca grupul USERS are acces implicit).
- pentru Security policy: Start - RUN: secpol.msc --> Local Policies -> User Rights Assignment ->
a. adaugat GUEST sau USERUL respectiv la Acces this computer from network
b. sters GUEST sau UESRUL respectiv din Deny access this computer from network (Deny are INTOTDEUNA prioritate in fata lui ALLOW!)
Dupa toata minunea asta - unii pasi sunt facuti (in general) automat de OS in cursul setarilor, dar e bine sa verificati ... macar prima data cand faceti asta - sa "va dati mana"   :cool:

Acum trebuie adaugat user-ul si la drepturile shareurilor respective: click dreapta pe resursa sharata --> Sharing and Security, si verificati existenta lui GUEST sau USER_X:
- in lista de le sharing permisions
- in lista de la NTFS (security) permisions
fiecare cu drepturile pe care vreti sa le aiba local / din retea ...
Pentru Windows XP Professional - Atentie: default e activata optiunea Use simple file sharing. RECOMAND cu multa caldura scoaterea acesteia (My computer - open - tools - folder Options - View - Use simple file sharing DEBIFATI!).
Cam asta e ... daca nu merge, inseamna ca ati facut unul din pasi AIUREA si o luati de la capat. (sau sistemul de operare e crapat definitiv ... si atunci o luati chiar de la capat).
PS: pentru a verifica cu ce drepturi intra cineva la voi:
start - run: fsmgmt.msc .. si la SESSIONS aveti un tab in dreapta USER ... acolo vedeti credentials pentru cel conectat ...
Sper ca am fost clear enough ... nu de alta, dar de usurare ca am terminat, am impins aproape un pahar de PEPSI in tastatura ... din greseala, evident ... un pahar MARE   :ciocan:
Succes!


  Un mod de a explica atat de ***** :thumbdown: :no:   si o exemplificare pe masura nu am mai intalnit. :thumbdown: . Dom` SUPERMODERATOR, daca noi astia care nu stim si intrebam , te oripilam atat de mult , de ce Dumnezeu mai stai pe functia aia pompoasa....lasa tata pe altu` care stie....sau fa-te ca n-ai vazut topicu` respectiv. Sper sa nu primesc avertisment pentru postul asta, dar de doua zile incerc sa fac conexiunea intre un laptop si un desktop  dupa explicatiile supermoderatorului....dar  nu merge de nici o culoare. Rog mult pe cineva care stie CU ADEVARAT cum se face acest lucru si care are rabdare sa explice unor novici, sa posteze. :worthy:

#52
dalu364

dalu364

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,193
  • Înscris: 21.02.2006

View Postdalu364, on Oct 3 2007, 11:07, said:

Un mod de a explica atat de ***** :thumbdown: :no:   si o exemplificare pe masura nu am mai intalnit. :thumbdown: . Dom` SUPERMODERATOR, daca noi astia care nu stim si intrebam , te oripilam atat de mult , de ce Dumnezeu mai stai pe functia aia pompoasa....lasa tata pe altu` care stie....sau fa-te ca n-ai vazut topicu` respectiv. Sper sa nu primesc avertisment pentru postul asta, dar de doua zile incerc sa fac conexiunea intre un laptop si un desktop  dupa explicatiile supermoderatorului....dar  nu merge de nici o culoare. Rog mult pe cineva care stie CU ADEVARAT cum se face acest lucru si care are rabdare sa explice unor novici, sa posteze. :worthy:

  Regret cele postate mai sus .Te rog sa ma scuzi pentru cele scrise. Eram extrem de nervos si foarte obosit cand am debitat prostiile de mai sus, desi sant constient ca asta nu-i o scuza.
:worthy: :worthy: :worthy:

#53
dianaistrouble

dianaistrouble

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.01.2007
am citit posturile voastre de mai sus si m-ai fost de folos, dar mai am o intrebare pt voi. am un calculator pe care am si internet. mai nou colegul de apt si-a luat calculator si am vrea sa impartim internetul. avem deja o retea locala intre cele doua calculatoare dar nu stiu cum sa ii dau si lui acces la internet.

#54
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
asta banuiesc ca nu ai citit:

http://forum.softped...showtopic=21911

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate