Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Share resurse in Windows NT / 2k / XP / Vista / 7 / 10 / 11

- - - - -
  • Please log in to reply
295 replies to this topic

#289
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
Azi am luat un laptop nou-nout. Am configurat si cand am vrut sa copiez in retea fisierele din celelalte laptopuri... da cu virgula.
Elimin laptopul din ecuatie si raman la vechile laptopuri ACER si ASUS (de mai sus).

Am intrat si am sters toate acreditarile si am creat altele noi de genul ASUS/ASUS/asus respectiv ACER/ACER/acer pe fiecare dintre ele.
Attached File  2022-02-09.png   50.73K   19 downloads

De pe ASUS pot accesa fisierele din ACER insa nu si invers. Daca incerc sa accesez de pe ACER pe ASUS arata asa
Attached File  2022-02-09 (1).png   62.74K   18 downloads
si nu inteleg ce anume ar trebui pus acolo... Am incercat asus respectiv acer, cele doua parole, nimic, nu merge.
Cum naiba functioneaza chestiile astea si de ce merge doar intr-un sens, nu si in celalalt?
Setarile de partajare sunt corect facute si asemanatoare.

Ce rol au aceste acreditari pentru Windows? Daca sterg tot, cum ma conectez la celalalt laptop? Care e userul si parola, ce reprezinta ele? CARE user si CARE parola, are carui lucru???

#290
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,245
  • Înscris: 05.01.2006

View Postdanghetau, on 09 februarie 2022 - 19:35, said:

Care e userul si parola, ce reprezinta ele? CARE user si CARE parola, are carui lucru???
Conceptul de bază este același ca în trecut, aka citește acest mesaj din acest subiect:

View PostTyby, on 28 aprilie 2004 - 23:41, said:

A treia chestie: securitatea NTFS ...
Pentru accesul pe resurse sunt 2 variante: GUEST sau USER.
- pentru GUEST - trebuie activat userul GUEST (default este disabled) din Computer Management - Local Users and Groups. plus atribuirea unor drepturi din security policy - vezi mai jos (by default, GUEST NU are acces din retea!) ...

- pentru USER - acesta trebuie sa EXISTE sub ACELASI NUME, sa aiba PAROLA si sa aiba ACEEASI PAROLA si sa fie ACTIVAT. ATENTIE! USERUL TREBUIE SA AIBA O PAROLA! ORICE, dar sa NU fie empty! Altfel nu se face autentificarea.

Am subliniat si ACELASI / ACEEASI, pentru ca e o greseala des intalnita ... Daca brei sa intri ca user GIGI cu parola NELU, atunci pe computerul accesat trebuie sa existe userul GIGI cu parola NELU !!!


#291
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
Pana la urma am cautat pe internet si am gasit o explicatie simpla, am urmat-o si cel putin in cazul celor doua laptopuri a mers.
Am tastat ipconfig si am aflat adresa laptopului pe care doresc sa-l accesez, am tastat numele de utilizator apoi parola.

CONCRET ce am facut pe ASUS ca sa accesez ACER:
-pe ACER am tastat ipconfig si am aflat adresa IP4
apoi pe ASUS:
-am introdus acea adresa de forma 198.xxx.x.xx
-am introdus numele de forma ACER\Dan
-am pus parola acer

Aceleasi chestii le-am facut de pe ACER pentru ASUS, evident adresa IP4 a lui ASUS apoi numele ASUS\Dan si la final parola asus.

Vad ca acum la acreditari Windows am doua acreditari pentru acelasi laptop, pentru ACER am atat varianta cu adresa de retea cat si varianta cu ACER.

Oricum, am salvat pe partitia D in fisier criptat un folder in care am aceste setari, pentru fiecare laptop in parte.
Mai am de bagat si desktopul in retea dar ala poate sa mai astepte, nu e o urgenta.

#292
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
Ma dispera panarama asta de retea.

Am cumparat un laptop nou-nout Lenovo. Mai am unul Acer.
De pe Lenovo pot sa ma conectez la Acer (nu am creat nici o acreditare), a mers direct.
De pe Acer nu pot sa ma conectez pe Lenovo, imi cere user si parola.
De ce de pe Acer nu merge deloc desi de pe Lenovo a mers perfect?
Attached File  2022-03-08.png   11.75K   6 downloads
Daca pentru Acer am creat ceva de genul ACER apoi ACER\Dan iar la parola am pus acer, in cazul Lenovo nu am creat nimic. Bun, creez la fel, LENOVO15 apoi LENOVO15\Dan si la parola lenovo.
Ei bine, daca pun LENOVO 15 respectiv lenovo nu merge.
Am resetat si reteaua, de pe Acer nu merge pe Lenovo, invers a mers fara nimic, direct.
Care e problema?

Dupa o pauza am reincercat si am primit o atentionare suplimentara:
Attached File  2022-03-08 (1).png   7.58K   7 downloads

Edited by danghetau, 08 March 2022 - 14:13.


#293
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
Hai ca am rezolvat-o, pe laptopul Lenovo (cel nou) era activata protejarea prin parola, am dezactivat, am pus userul si parola, am dat sa memoreze acreditarile si merge. De pe fiecare pe celalalt.

#294
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
Cred ca exista un bug in W10/W11 ca nu imi afiseaza la Retea calculatorul pe care sunt activ.
Attached File  Captură de ecran 2023-08-26 124403.png   44.29K   10 downloads

Ar trebui sa apara ASUS dar nu apare.
Daca intru la setari de retea, debifez si bifez din nou activare retea, apare.
Attached File  Captură de ecran 2023-08-26 124209.png   20.64K   9 downloadsAttached File  Captură de ecran 2023-08-26 124759.png   54.06K   8 downloads

Nu are tinere de minte, o sa ii dau lecitina.

#295
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
In casa am 3 TV Panasonic, toate conectate la retea.
Doar unul dintre ele apare mereu si permanent, ca paduchele in frunte, la Retea si nu pot sa il elimin, nu stiu de unde. Mai am o imprimanta care apare corect.
De ce apare doar acest TV si nu apar si celelalte doua desi acestea sunt conectate la retea, nu stiu.

Attached File  Captură de ecran 2023-12-24 103732.png   99.28K   14 downloads

#296
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,773
  • Înscris: 21.08.2008
Situatia se mentine pe toate cele 3 dispozitive (laptop si desktop) si dupa reinstalare de Win pe curat.
Reapare la retea dispozitivul pe care sunt doar daca dezactivez si reactivez descoperire retea sau daca resetez reteaua dar nu tine mult.
Setarile sunt corecte. Exista oare vreo rezolvare?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate