Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata

Recomandare tastatura
 Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office

USB-C obligatoriu pe toate dispoz...
 Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informații despre VOYO !

VUNK - Felicitari, ai reusit!

AMPShare: Scule de marci diferite...
 

Share resurse in Windows NT / 2k / XP / Vista / 7 / 10 / 11

- - - - -
  • Please log in to reply
292 replies to this topic

#1
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003
[EDITED] EXPLICATIE amanuntita despre ce si cum cateva randuri mai jos ... [/EDITED]

Am 2 calculatoare conectate direct in retea si vreau sa dau share la partitii pe ambele sisteme. La unu din ele totul e OK dar la celalalt doar o partitie poate fi accesata. Cealalta merge doar sa vezi directoarele din radacina. Au absolut aceleasi setari, nu este nici o diferenta intre ele (cel putin care sa o vad eu). Am pus o poza cu drepturile de share la fiecare din partitii si eroarea care o primesc la accesarea unui director din D, cea cu probleme.

Attached Files


Edited by Tyby, 16 September 2004 - 00:42.


#2
marioo007

marioo007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 07.01.2004
am patit la fel !
la mine partitia care mergea era fat 32  pe win 98
iar cea cu care aveam problema era ntfs pe win XP

din XP mergea partitia de pe calculatorul cu win 98 iar de pe win 98 nu mergea patitia de pe calculatorul cu win XP !
solutia a fost convertirea partitiei din ntfs in fat 32 (ca sa o vada si 98-ul  ;)  )

poate si la tine e ceva asemanator! ;)

#3
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003
Am uitat sa precizez. Partitiile sunt ntfs si este instalat Windows Xp pe ambele sisteme.

#4
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
intrucat ai NTFS, cel mai probabil permisiunile la nivel NTFS sunt problema. Tu ai dat access pe share, dar trebuie sa verifici si accesul la nivel NTFS.

da un search, Tyby a mai explicat asta odata ...

#5
azertiti

azertiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 03.08.2003
Mersi. Se pare ca de la security era. Nu stiu de ce ca nu am umblat la majoritatea directoarelor. Practic setarile erau default. Am dat access full la everyone dupa care am restrictionat ce trebuie :)

#6
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
pentru ca l-am facut in alta parte, si cred ca am explicat destul de bine, voi pune aici postul cu copy-paste ... si-l voi face sticky ...

sper sa nu fi gresit ...
_________________________________

hai sa mai explic o data! Tu'i securitatea NTului mamii lui  /thinkso?/  ... ca de n-am explicat de cateva zeci de ori ... da' poate ramane batuta in cuie ... daca nu ramane, o bat io ...  /sHit

Buuun .... vrei sa accesezi resurse de pe un computer cu NT (fisiere, foldere, printere etc). Si NU exista un domain facut pe AD controlat de DC ... ca atunci ar fi fost mai simplu ... shtia adminu' ce sa faca  :drac:

Prima chestie de care trebuie sa treci este conexiunea fizica ... dar sarim peste asta, ca daca nu-i, nu-i ... si tre' sa o faci.   :P

A doua chestie: accesul din retea. Adica si anume pe resursele sharate de acel computer. Acces stabilit de catre administratorul acelui computer.

A treia chestie: securitatea NTFS ...


Pentru accesul pe resurse sunt 2 variante: GUEST sau USER.

- pentru GUEST - trebuie activat userul GUEST (default este disabled) din Computer Management - Local Users and Groups. plus atribuirea unor drepturi din security policy - vezi mai jos (by default, GUEST NU are acces din retea!) ...

- pentru USER - acesta trebuie sa EXISTE sub ACELASI NUME, sa aiba PAROLA si sa aiba ACEEASI PAROLA si sa fie ACTIVAT. ATENTIE! USERUL TREBUIE SA AIBA O PAROLA! ORICE, dar sa NU fie empty! Altfel nu se face autentificarea.

Am subliniat si ACELASI / ACEEASI, pentru ca e o greseala des intalnita ... Daca brei sa intri ca user GIGI cu parola NELU, atunci pe computerul accesat trebuie sa existe userul GIGI cu parola NELU !!!

De asemenea, si USERUL trebuie setat cu niste drepturi din security policy (mai degraba verificate aceste drepturi de acces din retea, pentru ca grupul USERS are acces implicit).

- pentru Security policy: Start - RUN: secpol.msc --> Local Policies -> User Rights Assignment ->

a. adaugat GUEST sau USERUL respectiv la Acces this computer from network

b. sters GUEST sau UESRUL respectiv din Deny access this computer from network (Deny are INTOTDEUNA prioritate in fata lui ALLOW!)

Dupa toata minunea asta - unii pasi sunt facuti (in general) automat de OS in cursul setarilor, dar e bine sa verificati ... macar prima data cand faceti asta - sa "va dati mana"   :cool:

Acum trebuie adaugat user-ul si la drepturile shareurilor respective: click dreapta pe resursa sharata --> Sharing and Security, si verificati existenta lui GUEST sau USER_X:

- in lista de le sharing permisions
- in lista de la NTFS (security) permisions

fiecare cu drepturile pe care vreti sa le aiba local / din retea ...

Pentru Windows XP Professional - Atentie: default e activata optiunea Use simple file sharing. RECOMAND cu multa caldura scoaterea acesteia (My computer - open - tools - folder Options - View - Use simple file sharing DEBIFATI!).

Cam asta e ... daca nu merge, inseamna ca ati facut unul din pasi AIUREA si o luati de la capat. (sau sistemul de operare e crapat definitiv ... si atunci o luati chiar de la capat).

PS: pentru a verifica cu ce drepturi intra cineva la voi:

start - run: fsmgmt.msc .. si la SESSIONS aveti un tab in dreapta USER ... acolo vedeti credentials pentru cel conectat ...

Sper ca am fost clear enough ... nu de alta, dar de usurare ca am terminat, am impins aproape un pahar de PEPSI in tastatura ... din greseala, evident ... un pahar MARE   :ciocan:

Succes!

#7
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,225
  • Înscris: 29.11.2001
si, pentru cine NU a inteles si / sau NU crede - o gasit la sectiunea windoz un link destul de fain, cu poze & stuff:

http://www.practical...aring/whole.htm

#8
Cris_ti

Cris_ti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.11.2004

azertiti, on Apr 23 2004, 16:58, said:

[EDITED] EXPLICATIE amanuntita despre ce si cum cateva randuri mai jos ... [/EDITED]

Am 2 calculatoare conectate direct in retea si vreau sa dau share la partitii pe ambele sisteme. La unu din ele totul e OK dar la celalalt doar o partitie poate fi accesata. Cealalta merge doar sa vezi directoarele din radacina. Au absolut aceleasi setari, nu este nici o diferenta intre ele (cel putin care sa o vad eu). Am pus o poza cu drepturile de share la fiecare din partitii si eroarea care o primesc la accesarea unui director din D, cea cu probleme.

<{POST_SNAPBACK}>

Sunt si eu intr-o retea numai 1 are 98 restul win xp,partiti ntfs ,simple file sharing, am share problema este ca ceilalti nu imi vad share-ul, am avut firewall am zis ca nu l-am configurat bine si l-am scos..intrebarea este am aceeasi problema? cu securitatea NTFS sau poate sa fie si altceva, am pus si o poza cu eroarea care o au cei care vor sa intre la mine

Attached Files



#9
lg

lg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 20.08.2004
mesajul tau de eroare este "network path not found". deci, inainte de a avea (eventual) problemele de acces la nivel ntfs, tu nu ai adresa calculatorului "buna". toate calculatoarele dintr-o retea trebuie sa faca parte din acelasi grup (ex. "workgroup") si sa aiba adrese compatibile (ex. 192.168.10.1 si 192.168.10.2).

#10
Cris_ti

Cris_ti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.11.2004

lg, on Nov 22 2004, 13:46, said:

mesajul tau de eroare este "network path not found". deci, inainte de a avea (eventual) problemele de acces la nivel ntfs, tu nu ai adresa calculatorului "buna". toate calculatoarele dintr-o retea trebuie sa faca parte din acelasi grup (ex. "workgroup") si sa aiba adrese compatibile (ex. 192.168.10.1 si 192.168.10.2).

<{POST_SNAPBACK}>

Toate calculatoarele fac parte din acelasi grup, avem router-ul si ip-uri pe automat,si adresele sunt cum ai dat tu ex. ,altceva? de la ce mai poate sa fie?mai mentionez ca dupa formatare a mers f bine,dupa o perioada nimeni nu mai poate sa imi vada share-ul se poate rezolva fare reinstalare de win ?

#11
danieli

danieli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 15.01.2004
Explicatia lui TYBY este foarte detaliata, sper ca si functioneaza  :notangel:

O sa testez diseara sa vad daca rezolv problema mea.

Multumesc si eu!

#12
t0mi

t0mi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 328
  • Înscris: 13.11.2003

Tyby, on Apr 28 2004, 23:41, said:

- pentru Security policy: Start - RUN: secpol.msc --> Local Policies -> User Rights Assignment ->
a. adaugat GUEST sau USERUL respectiv la Acces this computer from network
b. sters GUEST sau UESRUL respectiv din Deny access this computer from network (Deny are INTOTDEUNA prioritate in fata lui ALLOW!)

<{POST_SNAPBACK}>


Am executat chestia asta dar dupa ce inchid consola imi dispare userul de la "Acces this computer from network". de fiecare data trebuie sa-l scriu "la mana". Ce sa fac ca sa se apstreze setarea?

#13
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003

t0mi, on Jul 6 2005, 13:51, said:

Am executat chestia asta dar dupa ce inchid consola imi dispare userul de la "Acces this computer from network". de fiecare data trebuie sa-l scriu "la mana". Ce sa fac ca sa se apstreze setarea?

<{POST_SNAPBACK}>


ai dat un restart ? faci parte dintr-un domeniu de Active Directory ?

#14
t0mi

t0mi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 328
  • Înscris: 13.11.2003

PreTXT, on Jul 6 2005, 13:13, said:

ai dat un restart ? faci parte dintr-un domeniu de Active Directory ?

<{POST_SNAPBACK}>


Nu. Am o retea crossover, un xp pro si un 98 SE. Nu reusesc de nici o culoare sa ma loghez cu 98 pe xp, am incercat variantele lui tyby si merge doar cat am consola deschisa, "sa vad cu ochii mei" ca scrie la "Acces this computer from network" userul respectiv, dupa aceea pauza, nu mai merge. Nu e nici un active directory.  :mellow:

#15
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
uita-te in event log daca ai vreo eroare legata de Group Policy

#16
vlanca

vlanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 03.07.2003
Am si eu aceeasi problema ca la azertiti, dar nu se rezolva dupa cum a zis tyby......  :cursing:

Faza e asa: am un 2 pc-uri toate cu windxpp cu sp2 si partitii ntfs fiecare cu cate un user administrator cu parola (sa zicem pc1 cu user1, pc2 cu user2), care nu sunt in active directory!

Acum de pe pc1 pot intra pe pc2 sharuit cu user2, dar de pe pc2 pe pc1 nu pot intra cu user1(acelasi mesaj ca la azertiti), cu toate ca am verificat de nenumarate ori:
1) pe ambele pc-uri am debifat optiunea Simple File Sharing
2) am creat pe fiecare pc un share, i-am dat share permission - full control pt.user-ul de pe pc-ul respectiv si am sters din permission userii guest si everyone
3) imi apar userii resp. in lista de la sharing si in lista de la security (si nu apar guest si everyone)!
4) am verificat si ce a zis tyby - in security policy (apare user1/user2 la acces this... si nu apar la Deny acces this...)

Cand am instalat windowzu pe ele si le-am bagat in retea imi aduc aminte ca pe unul din ele am dat share si drept de citire+scriere pt. diversi useri aparea o avertizare de genul ca daca imi asum riscurile partajand calculatorul in retea, iar pe celalalt am zis nu (do not allow...)!

Pliz help ca-mi vine sa-l sinucid...

A... si inca ceva: de pe pc2, desi nu pot sa accesez discul "c" al pc1, pot sa intru cu user1 prin remote desktop connection !...

#17
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
ai verificat setarile de firewall pe pc1 ?

#18
vlanca

vlanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 03.07.2003
da, am scos firewall-ul windows xp de pe ambele pc-uri, iar alt firewall nu am instalat...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate