Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
plante aromatice si condimente la ghiveci
Last Updated: Jun 12 2017 09:23, Started by
mindulita
, Jun 12 2007 15:11
·
0
#19
Posted 03 August 2009 - 18:00
asa arata acum, mie mi se pare ca au inceput sa dea frunze noi
Attached Files |
#20
Posted 12 August 2009 - 20:30
azi i-am transplantat fiecare in ghiveci separat...aveau niste radacini lungi 15-20 cm si multe...cred ca am mai si rupt din ele ca n-am reusit sa-i scot prea usor.
cat au inradacinat am tinut pamantul permanent ud, acum cred ca le raresc udarea. |
#22
Posted 06 September 2009 - 17:42
mi-am luat si eu - de la reduse , rosmarin . are tulpina lemnificata bine si de fapt sunt vre-o 6-7 , cred ca e destul de batran . din greseala a cazut un alt ghiveci si s-a rupt o ramura lemnificata de vre-o 20 cm si am pus-o in nisip umed - ca aveam , dar am si pamant , ce fac ?
azi mi-am luat si un ghiveci cu dafini , 1 are 1,50 m si altii 17 au diferite marimi .am scos 2 cu radacini si i-am plantat separat .asta era 40 de lei la brico , dar la 18 plante ar insemna tot cam la reduse . |
#23
Posted 06 September 2009 - 17:50
dafinii nu intra la reduse, intra la pomana.
scoate-i pe toti acum si pune-i in ghivece separate. o sa pierzi 2-3 dar restul o sa fie plantute frumoase. si la primavara ii tunzi virful aluia mare si ai un copacel extra. lasa rosmariunul acolo, ai sanse sa se prinda. din cite am vazut in nisp se prind mai repede, dar mie nu imi place sa umblu la radacini si daia nu folosesc. |
#24
Posted 08 September 2009 - 18:52
dafinii i-am despartit mai de dimineata . ce a fost mai verde am putut sa-i desprind usor , totusi intr-un singur ghiveci au ramas 6 care erau uniti / lemnificati intre ei . firul cel mai mare este deja taiat la varf dupa cum si unii care au fost mai mari - banuiesc dupa modul de rupere ca au fost rupti pentru lastari . intr-un ghiveci am pus 2 fire si mai sunt alti 3 , pe langa cei din poza .
Attached FilesEdited by HADE 61, 08 September 2009 - 18:54. |
#25
Posted 12 September 2009 - 17:13
verdeturile mele pregatite pentru iarna, inclusiv citeva fire de rozmarin.
Attached Files |
#26
Posted 19 September 2009 - 14:21
gomez , ce-ti fac dafinii ? sunt off topic rau ?
ai mei au frunzele uscate si tulpina pare verde , elastica . cei care au ramas impreuna , desi le-am schimbat pamantul , curatat radacinile , sunt oarecum ok . adica sunt ca la cumparare . |
#27
Posted 19 September 2009 - 14:30
Am descoperit pe la fundul paginilor un topic cu busuioc la ghiveci, parca. Ce ziceti, sa unesc si sa fac un topic mare cu plante aromatice si condimente la ghiveci pe care sa-l si redenumesc asa? Sau sa las asa?
|
#28
Posted 19 September 2009 - 19:06
reuneste-le, mie imi pare logic "condimente la ghiveci"
|
|
#29
Posted 19 September 2009 - 20:44
HADE 61, on 19th September 2009, 15:21, said: gomez , ce-ti fac dafinii ? sunt off topic rau ? ai mei au frunzele uscate si tulpina pare verde , elastica . cei care au ramas impreuna , desi le-am schimbat pamantul , curatat radacinile , sunt oarecum ok . adica sunt ca la cumparare . |
#30
Posted 19 September 2009 - 21:06
diorama, on 19th September 2009, 15:30, said: Am descoperit pe la fundul paginilor un topic cu busuioc la ghiveci, parca. Ce ziceti, sa unesc si sa fac un topic mare cu plante aromatice si condimente la ghiveci pe care sa-l si redenumesc asa? Sau sa las asa? Oho, doamna moderator , acus am vazut noutatile, si eu zic sa le uniti. gomez, arata bine verdeturile tale. Aveam si eu rasaduri frumoase crescute cu grija mai bine de o luna. As' vara le-am pus pe pervaz la bucatarie, a venit o vijelie strasnica si au prins aripi (ca la redbull). Acu' doream sa prind din nou cateva din seminte. Sper sa mearga si la iarna, ca oricum am balconul inchis. Verdeturi.JPG 820.85K 312 downloads |
#31
Posted 19 September 2009 - 21:16
Am unit, sa traiti! Foarte organizate ghivecele tale, imi place. Eu deja am recoltat busuioc pe anul asta si mai astept seminte de la inca o tulpina. Maghiranul meu e doar sub forma de frunze, deci probabil ca o sa-l toc si-l bag la congelator, ca nu stiu cum se conserva buruienile astea. Edited by diorama, 19 September 2009 - 21:18. |
#32
Posted 19 September 2009 - 21:37
Multumesc
Maghiranul merge si uscat. Eu mananc aromaticele pe cat pot verzi. Busuioc pun in special la salate si ciorbe de rosii dar si la altele daca am supraproductie. De pilda menta am intr-o jardiniera si se tot inmulteste. Cum s-ar spune pot sa frec menta non-stop ca am cu ce Pun cate 1-2-3 frunzulite pe fiecare sfert / jumatate de sandwich cu branza / cascacaval, dimineata. |
#33
Posted 19 September 2009 - 22:45
unii au reactii adverse la mirosurile naturale (in sensul ca le considera depasite) dar macar ca experiment, inainte si dupa masa treceti cu mina umeda peste buchetul de busuioc sau menta.
|
|
#34
Posted 20 September 2009 - 21:16
gomez, de ce? (eu n-am...inca...menta si busuioc la ghiveci, dar chiar vreau sa stiu de ce!)
|
#35
Posted 20 September 2009 - 22:00
Eu o fac cand ud ghiveciul cu busuioc si ma izbeste mirosul. Pur si simplu ating fara sa vreau cu mana si miroase puternic. Dar imi place.
Edited by diorama, 20 September 2009 - 23:49. |
#36
Posted 20 September 2009 - 23:13
se simte mirosul plantei mai puternic si e placut in special dupa ce au fost multe mirosuri de mincare in bucatarie. pe de alta parte, in timp se imprima mirosul in piele si inlatura mirosul de transpiratie sau de grasime. pielea incepe sa miroasa "firesc" a menta.
se obisnuieste sa se puna pe masa un bol cu apa si citeva felii de lamiine atunci cind semaninca oui sau pui sau peste, care in multe cazuri se maninca cu mina. apap cu lamie indeparteaza grasimea de pe mina si mirosul. daca pui si citeva frunze de menta e si mai bine. e drept ca unii exegeti spun ca lamiia e mai discreta si mirosul ei nu interactioneaza neplacut cu mirosul mincarii. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users