Ansambluri rezidentiale in Iasi

Posted 05 June 2023 - 13:17

Am mers zilele astea si am vazut un apartament in q residence, nimic wow. Am vazut o mica problema si nu stiu daca e grava sau nu.
M-am dus in parcare lor subterana si am vazut un zid lateral care pare sa fie plin de apa, care mi-a dat impresia ca sunt infiltratii, ar avea logica sa ma ingrijorez sau nu ? |
Posted 05 June 2023 - 14:41

Am mers zilele astea si am vazut un apartament in q residence, nimic wow. Am vazut o mica problema si nu stiu daca e grava sau nu. M-am dus in parcare lor subterana si am vazut un zid lateral care pare sa fie plin de apa, care mi-a dat impresia ca sunt infiltratii, ar avea logica sa ma ingrijorez sau nu ? Pentru ceva nou construit să apară deja probleme... Nici apartamentele nu par spațioase, la 36/54 mp. Cel de 54 merge, pentru 2-3 persoane, dar cel cu 1 cameră de 36mp, cam la limită. Edited by Vlad_22, 05 June 2023 - 14:43. |
Posted 05 June 2023 - 15:20

... Ma uitam pe la Silk ca au apartamente cu 2 camere in jurul la 110-120k fara TVA ...
... Asta de la Silk e fix la limita cu apartamentul de 119k euro (119.890 Euro + TVA mai exact): daca e sa dau maine un avans de 15% si restul de 85% in septembrie si cumva se duce in cap cursul pana in septembrie, cat TVA platesc? ... Preturile despre care ati pomenit sunt pentru apartamentele din faza 1 sau faza 2/3? |
Posted 05 June 2023 - 15:25

Ambele; sunt mai multe preturi in functie de plan si etaj atat in Faza1 cat si Faza2 aproape de suma de ~120k (au apartamente la 118.950 si 119.920).
Pentru locul de parcare au zis ca fac un contract separat (de tip rent to buy). Tot nu mi-e clar cu TVA-ul asta de 5% la sumele astea: ei vor 15% avans acum din valoarea contractului (apartament + parcare), inca 15% in septembrie din valoarea contractului urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata la final cand se va semna contractul de vanzare. Cand platesc avansul asta de 15% la semnarea antecontractului cum vor ei, platesc cu sau fara TVA?! ce se intampla daca eu semnez azi antecontractul pe suma de 119.920 si creste euro la 5.1 maine? Edited by sirronkcuhc, 05 June 2023 - 15:39. |
Posted 05 June 2023 - 15:54

Ok nu e, nu știu... Știu că și la Conest Residence sau cum se numește ansamblul din spatele Kaufland și Lidl din Tudor, mai apar infiltrații în parcarea subterană și nu numai. Pentru ceva nou construit să apară deja probleme... Nici apartamentele nu par spațioase, la 36/54 mp. Cel de 54 merge, pentru 2-3 persoane, dar cel cu 1 cameră de 36mp, cam la limită. Astea le-am văzut la mezanin: https://yourimagesha...m/ib/q0cnaXVgvy https://yourimagesha...m/ib/wzqb0jh3ZK https://yourimagesha...m/ib/QNKAH7jS4O Și astea sunt de afara + din parcare subterana: https://yourimagesha...m/ib/yx2ve7cyOm https://yourimagesha...m/ib/F5g1kYyzUi https://yourimagesha...m/ib/D8qI6FSmDI Și in parcarea subterana sunt multe pete de astea pe jos: https://yourimagesha...m/ib/O9yIHUPgA1 Încă ma gândesc dacă merita sa dau 2080 euro pe mp sau sa zic pas. |
Posted 05 June 2023 - 16:17

Ambele; sunt mai multe preturi in functie de plan si etaj atat in Faza1 cat si Faza2 aproape de suma de ~120k (au apartamente la 118.950 si 119.920). Pentru locul de parcare au zis ca fac un contract separat (de tip rent to buy). Tot nu mi-e clar cu TVA-ul asta de 5% la sumele astea: ei vor 15% avans acum din valoarea contractului (apartament + parcare), inca 15% in septembrie din valoarea contractului urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata la final cand se va semna contractul de vanzare. Cand platesc avansul asta de 15% la semnarea antecontractului cum vor ei, platesc cu sau fara TVA?! ce se intampla daca eu semnez azi antecontractul pe suma de 119.920 si creste euro la 5.1 maine? Platesti cu TVA la antecontract, iti calculeaza suma totala cu TVA si la antecontract platesti 15% din acea suma la valoarea euro din ziua respectiva. Pentru restul de 85% platesti in lei la valoarea din ziua cand inchei contractul de vanzare cumparare. |
Posted 06 June 2023 - 11:38

sirronkcuhc, on 05 iunie 2023 - 15:25, said:
Ambele; sunt mai multe preturi in functie de plan si etaj atat in Faza1 cat si Faza2 aproape de suma de ~120k (au apartamente la 118.950 si 119.920). Pentru locul de parcare au zis ca fac un contract separat (de tip rent to buy). Tot nu mi-e clar cu TVA-ul asta de 5% la sumele astea: ei vor 15% avans acum din valoarea contractului (apartament + parcare), inca 15% in septembrie din valoarea contractului urmand ca diferenta de 70% sa fie achitata la final cand se va semna contractul de vanzare. Cand platesc avansul asta de 15% la semnarea antecontractului cum vor ei, platesc cu sau fara TVA?! ce se intampla daca eu semnez azi antecontractul pe suma de 119.920 si creste euro la 5.1 maine? Nici mie nu mi-e 100% clar. Eu am platit avans de 10%+5% in 2022, cu TVA de 5%. Totusi in antecontract scrie ceva de genul Quote nicio schimbare neprevăzută a circumstanțelor nu va afecta obligațiile Cumpărătorului sau răspunderea acestuia pentru îndeplinirea în totalitate a tuturor obligațiilor în maniera în care și la data la care acestea devin scadente, chiar dacă astfel de schimbare neprevăzută poate determina o majorare a obligațiilor de plată sau transformarea acestora într-unele mai oneroase, ca urmare a acestui fapt. Quote În măsura în care transferurile pot fi efectuate în mod valabil în EUR, sumele denominate in RON vor fi convertite in EUR în baza acelorași principii ca cele menționate mai sus. Cumpărătorul acceptă riscul fluctuației cursului de schimb. Quote Toate costurile, comisioanele, taxele sau cheltuielile bancare, inclusiv diferențele apărute ca urmare a fluctuației cursului de schimb valutar între datele scadente de plată și data la care sumele datorate în temeiul prezentului Contract sunt efectiv plătite și stinse, sunt pe cheltuiala și datorate de către Cumpărător. Pentru evitarea oricărui dubiu, Vânzătorul are dreptul să factureze Cumpărătorului diferențele, costurile sau comisioanele rezultate ca urmare a aplicării prezentei clauze Quote Toate costurile, comisioanele, taxele sau cheltuielile bancare, inclusiv diferențele apărute ca urmare a fluctuației cursului de schimb valutar între datele scadente de plată și data la care sumele datorate în temeiul prezentului Contract sunt efectiv plătite și stinse, sunt pe cheltuiala și datorate de către Cumpărător. Pentru evitarea oricărui dubiu, Vânzătorul are dreptul să factureze Cumpărătorului diferențele, costurile sau comisioanele rezultate ca urmare a aplicării prezentei clauze De fapt asta raspunde cred la intrebarea ta. (dar le-am lasat si pe celelalte, daca tot le-am cautat/gasit) Deci cel mai probabil s-ar putea ca la final, daca in urma cresterii cursului valutar (sau alte cauze) suma finala in RON sa depaseasca plafonul din codul fiscal, atunci sa platesti/platim 19% TVA. Chiar daca la avansuri am dat 5% TVA. Cel putin eu asa(cu 19%) mi-am facut/imi fac calculele. Pt ca si eu sunt la limita. Oricum, cum spuneam si in potarile anterioare, Silk sunt foarte rigizi si cam netrasparenti/necomunicativi. Trebuie sa scoti cu carligul informatiile de la ei. Si nici atunci nu ti le dau clare. |
Posted 06 June 2023 - 14:45

I-am intrebat din nou si am incercat sa pun putin diferit intrebarea; raspunsul a venit azi.
Cica fix din aceasta cauza au modificat preturile la unele unitati care erau aproape de limita si astfel cel de 119.890 euro de care ziceam mai sus a fost ajustat de astazi la 117.530 euro. Edited by sirronkcuhc, 06 June 2023 - 14:54. |
Posted 13 June 2023 - 21:57

Stie cineva ceva despre ansamblul rezidențial Sirajardin?
|
Posted 15 June 2023 - 08:01

Mie mi se pare fooarte scump Sirajadin, pretul e 2807 euro/mp. Mie unul mi se pare muult prea mult, ca pret cred ca sunt similari cu cei de la Tatami Seven, care este facut de Iulius
Edited by Dandu01, 15 June 2023 - 08:03. |
|
Posted 18 June 2023 - 20:41

Maine o sa ma duc intr-o vizita la Unirea towers sa vedem ce oferte au pe acolo, m-am lasat pagubas cu Q residence si Arka residence. Am vazut ceva poza pe redic ca o placa era fisurata la Arka.
La unirea towers aveti vreo idee cine construieste ? |
Posted 18 June 2023 - 21:05

https://apix.ro/foto...a-din-nicolina/
Maine o sa ma duc intr-o vizita la Unirea towers sa vedem ce oferte au pe acolo, m-am lasat pagubas cu Q residence si Arka residence. Am vazut ceva poza pe redic ca o placa era fisurata la Arka. La unirea towers aveti vreo idee cine construieste ? |
Posted 19 June 2023 - 08:16

DIn ce am vazut pirin articol daca o sa le mearga celor de la Sticknet Investment SRL acolo o sa fie un super cartier si o sa fie plin de praf cu siguranta.
https://www.bzi.ro/p...-dulute-4474193 Cam asa vor cei de la Sticknet sa arate zona: http://www.buildproj...olina-park-ia-i |
Posted 19 June 2023 - 09:28

Au mai vrut si altii sa arate cumva aceea zona si pana la urma au vandut terenul.
Si eu mi-as dori sa fie un parc in aceea zona, doar ca e cam scump terenul pentru Primaria Iasi. |
Posted 19 June 2023 - 17:58

Am fost astazi la Unirea toweres, chiar pare ca lucreaza calitativ. Izolat mai test tot cum trebuie, geamuri bune, centrala la fel. Numai ca nu stiu ce o sa fie ca zona aia stiu ca are probleme cu apa
|
|
Posted 19 June 2023 - 20:44

Dandu01, on 19 iunie 2023 - 17:58, said:
Am fost astazi la Unirea toweres, chiar pare ca lucreaza calitativ. Izolat mai test tot cum trebuie, geamuri bune, centrala la fel. Numai ca nu stiu ce o sa fie ca zona aia stiu ca are probleme cu apa Am exprimat si eu ingrijorari referitoare la apa celor de la Unirea. Gasisem info ca au fost forari si au gasit apa aproape de suprafata. Mi-au spus ca tocmai din cauza asta au proiectat si executat o fundatie care adreseaza aceste ingrijorari. Intr-un fel ma bucur. Ma gandesc ca n-au dat spaga sa masluiasca rezultate si chiar au luat masuri. Poti sa le ceri si tu mai multe detali. Mi-e mi-au dat inclusiv numele companiilor (contractorilor) care s-au ocupat de proiectare si executie. Referitor la vecinii care au planuri de dezvoltare in zona, la praf... m-am gandit si la asta. Eu m-as bucura sa se investeasca, Daca se dezvolta semnificativ in acea zona, creste si valoarea apartamentelor. Praf/ poluare este in tot orasul... Daca nu e o dezvoltare in zona nu insemna ca respiram aer de munte. |
Posted 20 June 2023 - 07:33

Mi-a aratat si mie detaliile astea dar nefiind expert in domeniu nu ma pot pronunta. M-a plimbat omul si pe santier, au si un loc anti bomba atomica, nu am mai vazut asa ceva in complexuri noi. O sa dau draftul contractului la analizat unui jurist ceva si apoi sa vad daca il iau cash sau cu avans 50%.
Dumneavoastra ati achizitionat acolo ? omuhigh1, on 19 iunie 2023 - 20:44, said:
Am exprimat si eu ingrijorari referitoare la apa celor de la Unirea. Gasisem info ca au fost forari si au gasit apa aproape de suprafata. Mi-au spus ca tocmai din cauza asta au proiectat si executat o fundatie care adreseaza aceste ingrijorari. Intr-un fel ma bucur. Ma gandesc ca n-au dat spaga sa masluiasca rezultate si chiar au luat masuri. Poti sa le ceri si tu mai multe detali. Mi-e mi-au dat inclusiv numele companiilor (contractorilor) care s-au ocupat de proiectare si executie. Referitor la vecinii care au planuri de dezvoltare in zona, la praf... m-am gandit si la asta. Eu m-as bucura sa se investeasca, Daca se dezvolta semnificativ in acea zona, creste si valoarea apartamentelor. Praf/ poluare este in tot orasul... Daca nu e o dezvoltare in zona nu insemna ca respiram aer de munte. Mi-a aratat si mie detaliile astea dar nefiind expert in domeniu nu ma pot pronunta. M-a plimbat omul si pe santier, au si un loc anti bomba atomica, nu am mai vazut asa ceva in complexuri noi. O sa dau draftul contractului la analizat unui jurist ceva si apoi sa vad daca il iau cash sau cu avans 50%. Dumneavoastra ati achizitionat acolo ? Edited by Dandu01, 20 June 2023 - 07:32. |
Posted 20 June 2023 - 07:57

Da, eu am dat avans și semnat antecontract la ei.
Eu am analizat singur antecontract ul. Dacă găsește ceva bizar juristul tău da un semn. Prin comparație cu alte antecontracte pe care le am văzut, este acceptabil. Pana în momentul asta nu regret decizia pe care am luat-o. Dandu01, on 20 iunie 2023 - 07:33, said:
Mi-a aratat si mie detaliile astea dar nefiind expert in domeniu nu ma pot pronunta. M-a plimbat omul si pe santier, au si un loc anti bomba atomica, nu am mai vazut asa ceva in complexuri noi. O sa dau draftul contractului la analizat unui jurist ceva si apoi sa vad daca il iau cash sau cu avans 50%. Dumneavoastra ati achizitionat acolo ? Mi-a aratat si mie detaliile astea dar nefiind expert in domeniu nu ma pot pronunta. M-a plimbat omul si pe santier, au si un loc anti bomba atomica, nu am mai vazut asa ceva in complexuri noi. O sa dau draftul contractului la analizat unui jurist ceva si apoi sa vad daca il iau cash sau cu avans 50%. Dumneavoastra ati achizitionat acolo ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users