Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Ansambluri rezidentiale in Iasi

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
1986 replies to this topic

#1819
in_the_soup

in_the_soup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 19.08.2021

View Postelectronic_festival, on 30 martie 2023 - 10:02, said:

Da, e exact unde ai pus tu link pe google maps. Cred ca unele au fost terminate dupa 90, si se spune ca au fost construite pentru securisti. Ai putini vecini in bloc, au fost construite bine, in 5 minute pe jos ajungi in Piata Unirii. Zona Garii in orice oras cred ca e mai dubioasa, dar ma gandesc ca s-a mai curatat? Nu prea sunt asa multe variante in Iasi sa ai si spatii verzi, si blocuri mai noi si vecini buni, si fara aglomeratie si cu acces facil spre centru. Dar daca are cineva vreo sugestie, chiar ar fi interesant

Unele blocuri de pe Arcu se afla langa vecini selecti, din "lumea mondena/ highlife-ul iesean".

https://www.ziarulde...ot--312063.html

O fi chiar aici?! https://www.google.r...!7i16384!8i8192

Trecand peste informatia de mai sus, cand vine vreo ploaie serioasa stiu ca anumite zone de pe Arcu erau un pic "inundate".

E o zona ravnita. Unele scari de acolo n-au mai vazut un var de vreo 20-30 de ani. Apartamentele-s peste medie - compartimentare faina, ziduri groase, etc.

#1820
iuliancst

iuliancst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.11.2007
Bună ziua!
Ce pareri aveți de Conest pe strada Rampei? Am văzut de mai multe ori locul și am fost atras de:
-apartament cu 2 cam apropiat de viziunea mea, ceva mai clasic.
-structura de beton atât din poze cât și văzută în timpul construcției
-apropierea de Canta și mijloacele de transport de acolo
-marimea relativ mica a complexului
-numărul mic de etaje al blocului fata de ce vad in ultima vreme
-lidl / piata
-este finalizat
Defecte găsite:
-acces pe o strada îngustă sau pe o strada distrusa, la alegere.
-zona
-cale ferata (deși ar putea fi și un atu pt ca pe ea nu cresc blocuri)
-traficul prezent și viitor
-corecții de facut la interior.
Dacă ați analizat și voi sau dacă știți ceva, rog o părere.
Mulțumesc



#1821
migaci83

migaci83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.06.2021

View Postiuliancst, on 30 martie 2023 - 21:31, said:

Bună ziua!
Ce pareri aveți de Conest pe strada Rampei? Am văzut de mai multe ori locul și am fost atras de:
-apartament cu 2 cam apropiat de viziunea mea, ceva mai clasic.
-structura de beton atât din poze cât și văzută în timpul construcției
-apropierea de Canta și mijloacele de transport de acolo
-marimea relativ mica a complexului
-numărul mic de etaje al blocului fata de ce vad in ultima vreme
-lidl / piata
-este finalizat
Defecte găsite:
-acces pe o strada îngustă sau pe o strada distrusa, la alegere.
-zona
-cale ferata (deși ar putea fi și un atu pt ca pe ea nu cresc blocuri)
-traficul prezent și viitor
-corecții de facut la interior.
Dacă ați analizat și voi sau dacă știți ceva, rog o părere.
Mulțumesc

Trec relativ des prin zona.
Cred ca ai punctat bine avantajele si dezavantajele.
La partea cu calea ferata si "nu cresc blocuri", la ce te-ai referit mai exact? Daca vrei sa iti iei spre calea ferata, as zice sa faci o vizita de cateva ore si sa vezi daca te deranjeaza zgomotul facut de sirenele trenurilor. O fi geam tripan (cel putin asa cred, e totusi 2023) dar nu cred ca atenueaza foarte mult zgomotul sirenelor de tren. Si, cam toate trenurile care trec prin zona semnalizeaza acustic.(cum spuneam, trec relativ des prin zona) Daca se va face si vreo trecere peste calea ferata cu atat mai mult se vor mari numarul de semnalizari acustice.

De asemenea, partea cu traficul e de luat in calcul. Tine cont ca mai sunt 2 asambluri, fiecare de cel putin 2 ori mai mare, care se construiesc in zona. Chiar nu stiu cum va suporta cele 2 stradute, Rampei si Lupitei, traficul rezultant. La fel si pt. Str. Tabacului. Am inteles ca in viitor se va face un pod peste Bahlui, la intrarea in Iasi, si parte din traficul care intra pe Pacurari si Canta va fi deviat pe Str. Tabacului si Dacia. Deci va creste traficul si pe Tabacului. Acum e trafic redus pt ca e o fundatura. Dar cand se va da drumul.. Ma refer ca va fi greu de iesit/ajuns la complex, in zona, nu neaparat de intrat in el odata ce ai ajuns in zona.

La "corectii de facut la interior", la ce te-ai referit mai exact? Ce nu e ok?

De asemenea, m-am uitat putin peste pozele de pe site si am observat urmatoarea
https://conestevolut...rie-2021-05.jpg
Ai idee ce este? E fosa septica sau ce e?

Si cam ce preturi sunt?

#1822
migaci83

migaci83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.06.2021

View Postvestale, on 27 martie 2023 - 10:42, said:

@migaci83 ai citit antecontracte si de la alti 'dezvoltatori"?
Sunt lucuri absolut normale ... pentru ei.
Pentru ei, dar nu si pentru clienti si pentru oameni normali. :)
N-am citit f. multe ante/contracte, pt ca n-am ajuns in faze atat de avansate. As fi vrut, dar n-am avut bani :)
Dar sincer, antecontractul la celalalt ap. era mult mai ok decat cel de la Silk. In afara de clauza abuziva adaugata in contract, restul antecontractului si contractului mi s-au parut ok. La Silk in schimb, m-a luat durerea de cap. Am pierdut o zi intreaga sa il citesc de 2 ori. O multime de chestii redundante, repetate si puse parca anume sa te ameteasca. Au creat o jungla de clauze, parca exact asta a fost scopul: sa te pierzi printre clauze.

View Postvrajitoruldinoz, on 27 martie 2023 - 16:40, said:

E foarte simplu: dacă nu ar fi reușit sa vinda din cauza contractelor abuzive, le-ar fi schimbat. Dar dacă contractele nu fac o diferența majora in vânzări, nu schimba nimic ca nu au de ce.
Ăla mai maleabil probabil a băgat o clauza care și el știa ca nu rezista in justiție. Sau poate voia sa vândă cit mai rapid și sa nu piardă un client, nu știu.

Din cite am văzut eu in Iasi nu e așa mare concurenta și o mulțime de dezvoltatori in zone bune, deci clientul nu are cine știe ce de ales.
Sunt pe un grup si am vorbit cu vreo 3 persoane care au renuntat in final, tocmai din cauza conditiilor din antecontracte. Iar altele, si-au dat seama ca antecontractul e unul dezavantajos pt client, dar au mers in continuare, ca si mine, chiar daca erau constienti ca risca. Au fost si persoane care au aratat un optimism nejustificat, dupa parerea mea, sau care si-au justificat decizia prin credinte de genul "sunt dezvoltatori mari", "nu isi vor permite sa activeze clauzele din antecontracte" etc. De parca Silk a adaugat clauzele acelea, asa, de "flori de cuc". Ca se plictiseau.
Deci sunt clienti care au renuntat, clienti care sunt optimisti exagerat, dar doar pt ca nu si-au dat seama de dezavantajele, in mod real, ale antecontractului, si clienti, ca si mine, care au mers mai departe dar doar din "speranta ca va fi bine".

View Postelectronic_festival, on 27 martie 2023 - 19:08, said:

Cred ca migaci83 are dreptate, eu am fost cu antecontractul la un avocat care se pricepe destul de bine la imobiliare si mi-a spus ca e printre cele mai dezechilibrate pe care le-a vazut. Si intr-adevar nu au dorit sa schimbe mai nimic tocmai pentru ca au fost oameni dispusi sa semneze in conditiile alea. Pentru ca s-a investit mult in marketing, pt ca e un proiect deosebit pt Iasi, pentru ca nu au inteles toate riscurile pe care si le asuma, pt ca vremurile erau mai bune, etc…

Cred ca vanzarile au mers bine cat timp dobanzile erau mici si era frenezie pe piata. Acum nu mai e cazul si asta e motivul pentru care au amanat faza trei.

Sunt foarte curios cum o sa iasa raportat la alte proiecte din Iasi, cum ar fi Conest, Rivers. Daca au o izolatie fonica decenta intre apartamente si proiectul e mai aerisit, pe bune daca nu merita platit un premium.
Le-am si atras atentia la semnarea antecontractului, la o clauza, ca nu era pusa o virgula cum trebuie. Si lipsa virgulei schimba in totalitate sensul frazei/clauzei, in avantajul lor. Cand le-am atras atentia agentul s-a facut ca nu intelege (sau poate chiar nu intelegea). Dar notarul a dat din cap ca aveam dreptate. Pana la urma am lasat clauza asa cum era, ca nu era f. importanta pentru mine. Dar ideea e ca nu doar fondul e de asa natura incat sa fie dezavantajos pt clienti, ci si forma. Si stim ca in justitie conteaza orice virgula si locul unde este pusa. Semantica si sintaxa e foarte importanta in gramatica si intelesul limbii romane.
Legat de "aerisire", sincer nu mi se (mai) pare foarte aerisit. In afara de apartamentele dinspre sud, care si acelea au priveliste spre ghetouri, la restul ai priveliste ori spre birouri, ori spre blocurile vecine. O sa stai tot timpul cu jaluzelele trase, ca se uita cei din birouri sau blocurile vecine la tine in casa.


View Postelectronic_festival, on 27 martie 2023 - 19:54, said:

Pentru ca iti iei un apartament cu doua camere renovat misto in zona Garii, din 1985. Esti mai aproape de Centru, esti aproape si de Copou, si esti mult mai sigur cand o sa fie urmatorul cutremur. De fapt, daca e un cutremur mai puternic si se resimte in Iasi mai puternic decat in Bucuresti, am citit ca au mai fost asa, atunci nu pierzi toata investitia?
Legat de Cutremur si Copou (dealuri), din ce am inteles, la noi in Iasi, structura solului e de asa natura incat in cazul unui cutremur sunt avantajate cladirile de pe dealuri. Problema celor de pe dealuri e cu alunecarile de teren, care pot surveni in urma inundatiilor/ploilor/infiltratiilor. Dar daca ai scapate de acele probleme, in cazul unui cutremur e mai bine sa ai bloc pe deal, decat in lunca Bahluiului, unde terenul e nisipos si instabil.

View PostWarpS, on 28 martie 2023 - 17:12, said:

Primit newsletter-ul de la Silk:

Suntem încântați să vă anunțăm astăzi că un nou stoc de apartamente Silk District urmează să fie scos la vânzare din Fazele 1 și 2 ale proiectului, aflate în plin proces de construcție.

În total, peste 150 de apartamente cu termen de finalizare începând cu sfârșitul acestui an, vor fi disponibile pentru vânzare.
În cadrul noii noastre oferte veți găsi o varietate de apartamente, de la cele mai simple și practice până la cele mai mari și elegante. Suntem mândri să spunem că toate apartamentele noastre sunt realizate cu atenție la detalii și cu o mare grijă pentru calitate.

Astfel, în funcție de preferințe și nevoi, puteți alege între:

• 7 tipologii diferite de studiouri
• 11 tipologii de apartamente cu 2 camere
• 8 tipologii de apartamente cu 3 camere
• 4 tipologii de apartamente cu 4 camere
• 14 tipologii de duplexuri
L-am primit si eu pe mail, si il vazusem inainte si pe Facebook.
Si acest fapt denota putin neprofesionalism si netransparenta. Desi Silk cu asta se lauda: profesionalism si transparenta. Cand am rezervat, am intrebat de anumite tipologii de apartamente, altele decat cel care l-am rezervat in final. Si raspunsul a fost ca nu mai sunt. Ca s-au rezervat. Acum aflu ca de fapt mai aveau in stoc 70/80 de apartamente. Ca si client, ma simt putin pacalit. Ca si client, vreau sa vad de la inceput toata oferta de apartamente, fiecare cu pretul lui, diferit, daca e cazul, in functie de valoare/pozitie/etc, si sa decid eu daca vreau ap. X sau Y. Nu sa imi impuna Silk, indirect, ce apartamente sa iau. Simt ca am facut o alegere intre apartamentele cele mai proaste, expuse in prima faza de Silk, iar acum, din cauza ca am semnat antecontractul, nici nu pot sa renunt la el si sa aleg pe altul din lotul scos la vanzare. Chiar si cu noul pret.
Iar ca fapt divers, nu inteleg acest tip de marketing. Ce sens are sa imi trimiti mail mie, care am deja un antecontract pt un ap. si nici nu mi-am aratat intentia de a mai cumpara unul!?! Banui ca cei care au vrut sa mai cumpere al 2/3/n-lea ap., in aceleasi faze, 1&2, i-au contatat pe Silk sau le-a spus sa fie contactati. Puteau sa le trimita doar la aceia. Dar nu mie, care nu mi-am aratat intentia sa mai iau unul in aceiasi faza. Nu mai zic ca nici pe asta rezervat nu stiu daca o sa il iau in final.(nu din cauza mea, ci din cauza Silk si antecontractului minune) Par ori cam neprofesionisti, ori cam disperati sa vanda, si fac publicitate pe orice canal avut la dispozitie. Oricum, in cazul meu, din motivele enumerate mai sus, nu prea au gasit canalul potrivit. Nu am sa-i recomand la nimeni :D

#1823
iuliancst

iuliancst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.11.2007

 migaci83, on 30 martie 2023 - 23:16, said:


La "corectii de facut la interior", la ce te-ai referit mai exact? Ce nu e ok?

De asemenea, m-am uitat putin peste pozele de pe site si am observat urmatoarea
https://conestevolut...rie-2021-05.jpg
Ai idee ce este? E fosa septica sau ce e?

Si cam ce preturi sunt?

Multumesc pentru implicare!

Finisajele necesita retusuri; destul de multe si e pacat ca nu iese din prima bine.

Acel rezervor este pentru apa de incendiu. Blocurile au propria rezerva de apa de incendiu, hidranti, pompe, generator.

Pretul actual e de 85000 pentru doua camere 52-54mp util + balcon de 3-5mp.

Daca mai exista si alte puncte de vedere rog completati.
O zi buna!

#1824
SilverBlue25

SilverBlue25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.10.2010
Si eu am spus pas la Silk cand am vazut antecontractul. Intr-adevar e jale.

La Conest si mie imi plac compartimentarile, dar zona nu ma incanta. Locatia e imprejmuita total iar la iesirea de pe partea cu calea ferata este doar acces auto, daca vrei sa iesi pietonal poti doar printre spatiul dintre bariera si stalp, daca are sens ce zic. O fi pe partea cealalta, dar nu am reusit sa ajung acolo ca am facut cale intoarsa din cauza cainilor. Pentru cine iese cu masina din complex poate ca nu-i mare lucru, dar eu fiind adeptul mersului pe jos, e cam dezolant. Iar de rasarit blocuri, urmeaza. Terenul de langa de la est si nord de Lidl e a lui MCM parca.

#1825
iuliancst

iuliancst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.11.2007

 SilverBlue25, on 31 martie 2023 - 17:19, said:

Si eu am spus pas la Silk cand am vazut antecontractul. Intr-adevar e jale.

Și eu m-am blocat în antecontractul Silk. Eforturile pentru Silk păreau sa merite, dar antecontractul m-a adus pe pământ. Cumva trebuia sa garantez profitul lor si sa preiau doar riscuri.

#1826
dinoro

dinoro

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 23.11.2020
iuliancst
În luna decembrie a anului trecut, am văzut câteva apartamente făcute de  Conest în strada Rampei.
La prima vedere, finisajele interioare păreau de o calitate slabă, plinte desprinse, faianța și gresia nu erau pe gustul meu, o impresie generală nu foarte bună. În schimb aveau instalate centrale Vaillant, din ce știu eu sunt destul de bune.
Compartimentarea era pe gustul meu, însă întrarea în living nu avea ușa, se întra direct din hol, s-ar fi putut pune mai târziu, lipsă geam baie, au fost numai câteva apartamente cu geam care s-au dat primele.
Lucrau acolo niște muncitori asiatici, noi am rămas fără meseriași.
Agentul cu care am discutat, mi-a spus că se va face un acces pietonal prin parcarea de la Lidl.
Locul de parcare, se cumpără aparte, cost 10000euro(situat in corp separat, parter și un etaj) sunt și câteva locuri în fața blocurilor, dar s-au dat primele, cost 8000euro.
Ieșirea auto din complex, se face pe o stradă/culoar, ce duce către strada Tabacului care are o bandă pe sens. Am ieșit cu agentul într-o zi nelucrătoare și am așteptat un pic până am prins liber, mă gândesc cum ar fi  în zi lucrătoare dimineața și cu întreg complexul ocupat, poate ar merge instalat un semafor, chiar nu știu cum s-ar putea facilita ieșirea.
Că să ajungi ca pieton către zona Canda/Păcurari, ești nevoit să o faci peste șine, după părerea mea, nu este indicat pentru copii. Ar fi necesară construirea unei pasarele piatonale.
Ai cam puține optiuni de stații de transport în comun și la distanțe mari.
Am vazut și niște apartamente la QResidence și Arka, construite de ATC, primul impact vizual față de Conest a fost imens, finisaje interioare de calitate, din păcate mai erau câteva opțiuni disponibile de cumpărare, care nu m-au satisfacut pe deplin, păcat de amplasarea lor în zone foarte bune.
Nu sunt din Iași, dar sunt în căutarea unui apartament pentru fiica mea, care își dorește să studieze în Iași.

#1827
CptPix

CptPix

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 12.06.2019
Eu stau in zona garii(zona codreanu) si pot spune ca sunt avantaje si dezavantaje de a sta central.
Principalele avantaje ale zonei e ca ai absolut orice la parter sau daca nu la 5 min pe jos distanta+faptul ca poti renunta la masina.Transportul public fiind foarte facil si chiar daca nu un 10-12 lei de uber te arunca mai peste tot.Zona da e plina de dubiosi dar la un moment dat te obisnuiesti cu ei,nu boschetarii sunt problema ci ciorile.Zgomotul de la bulevard este destul de mare iar poluarea la fel.
De asemenea,blocurile sunt de prin 1985+ deci relativ noi cu structura pe cadre si diafragme care iti poate oferi locuinte cu camere mai mari.
Daca ar fi sa ma mut m-as muta undeva prin zona copou(stoicescu residence) dar doar daca ar avea 3 camere.

#1828
AXaxel

AXaxel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.03.2018
Salutări!
Sunt în căutare de un apartament de 2 camere pentru locuit. Căutând diferite variante am dat peste următorul ansamblu rezidențial:
https://proiecte-rez...city=5&fetch=18

Pentru mine bifează multe din cerintele pe care le-aș avea de la un apartament. Singurul dezavantaj ar fi zona care sa zicem ca nu e cea mai dezvoltată (încă), dar asta nu ar fi o problema foarte mare întrucât lucrez în mare parte de acasă iar pentru deplasări folosesc mașina.

Sunt curios dacă s-a mai interesat cineva de proiect. A făcut cineva o vizită? Știu ca o sa ziceți ca asta pot sa fac și eu, ceea ce e adevărat, doar ca pentru cineva ca mine, care nu are deloc experienta în imobiliare, multe lucruri pot scăpa din vedere. De asta as dori sa știu dinainte dacă s-a mai interesat cineva de proiect și poate știe și a verificat calitatea construcției, dezvoltatorul autorizațiile etc.

Daca nu, as aprecia dacă ma puteti ajuta măcar cu câteva informații despre ce anume sa cer de la dezvoltator în momentul în care fac o vizită. Ce acte să cer, ce verificări minimale sa fac înainte de a semna promisiunea etc.
Orice părere e binevenită!
Mulțumesc!


#1829
meagain4

meagain4

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.08.2018
Salut, am citit aproape toate comentariile din 2020 încoace si am sa încerc sa fiu scurt.
Sunt nou pe partea de investiții, lucrez pe salariul mediu net, nu am fler de afacerist, pe bursa ma sperie puțin sa pun toți banii pe care i-am strans cu soția pana acum, de aceea ma uitam ca prima investiție sa fie ca tot romanul în ceva tangibil ca imobiliarele, apoi sa diversific.
Cu buget în jur de 70000e cash, inițial ma uitam in zone mai ok (Alexandru, pacurari, podul de fier, gara, tatarasi dispecer) la 2 garsoniere sau un ap 2 camere vechi, dar nu am văzut ceva care sa mi se para ca merita, la bugetul asta toate ori erau înainte de 1980 ori necesita renovare serioasa.
Acum încep sa oscilez spre o garsoniera în bloc nou pentru ca as vrea sa fie pe termen lung, știu ca se pot schimba multe între timp dar nu as vrea sa nu stau cu grija ca peste 10 ani are bulina și nu mai poate fi închiriat sau mai știu eu ce.
Am tot urmărit anunțuri de la Newton (cerea peste 80k pentru 33mp) rivers (am văzut unul ok dar fără intabulare și cu promisiunea ca în maxim 5 luni o sa apară) și grand residence (aici nu am văzut), apoi m-am uitat la arka residence a cerut 76k pe cea mai ieftina varianta, q residence a cerut 1950mp, conest Evolution 74k cu tot cu parcare (nu prea îmi place cum pe pozitionat între calea ferata spălătorie auto și stație de betoane) și unique residence pentru care deja ar trebui sa ma împrumut... (am văzut pe înăuntru cum a fost construit unique office și as avea încredere în constructor ca face treaba ca la carte).
As vrea informații, păreri, idei, alta perspectiva de la oameni cu mai multa experienta (nu prea am pe partea aceasta de investiții). Oare merita sa dai 80k pe o garsoniera și sa o închiriezi cu 350/400, mi se pare randament foarte slab, mai mult te bazezi pe aprecierea apartamentului, dar cât poate sa mai crească, și asa mi se pare enorm prețul.
Sa rămân pe ideea de nou și dau toate economiile din casa, sau o garsoniera veche mai buna în Nicolina sau podul de fier la 50 si ceva 60 de mii, sau ce varianta bună mai e? Mai vine criza aia odată sa scadă preturile :))?

#1830
sirronkcuhc

sirronkcuhc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,223
  • Înscris: 05.10.2022

 meagain4, on 06 aprilie 2023 - 15:27, said:

Mai vine criza aia odată sa scadă preturile Posted Image)?
Eu nu cred ca or sa scada prea mult preturile si daca va fi ceva, cateva procente.
Inflatia se va reduce dar asta inseamna ca preturile nu vor mai creste asa cum a fost pana acum; pe timp lung (5-10-15 ani) imobiliarele se vor duce tot mai sus pe masura ce economia tarii creste (salarii mai mari, job-uri mai multe, imigranti care deja incep sa vina, etc).

(nu am eu vreun glob de cristal ci doar ma uit putin spre vest la tarile mai dezvoltate care sunt in directia in care vrem si noi sa ajungem)

Edited by sirronkcuhc, 06 April 2023 - 15:48.


#1831
electronic_festival

electronic_festival

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 07.05.2020
Referitor la Silk District, Prime Kapital, iata ce manevra se face prin Bucuresti de acelasi dezvoltator: https://marmuraresidence.ro/licitatie/ . Se iau apartamentele nevandute de 8 luni, se mai umfla pretul, apoi se face o licitatie cu pret de pornire la minus 30%. S-ar parea ca vanzarile nu merg asa bine. Ce ma amuza pe mine e faptul ca la Silk cer acelasi pret pe ceva nefinalizat cat era la Marmura finalizat inainte de manevra asta cu licitatia.

Sunt foarte curios daca o sa le dea teapa celor care au achizitionat in faza 1, teoretic e cel mai usor mod de a face bani in plus, si par cam disperati sa isi mentina marja de profit. Singurul lucru care ii opreste cred ca este faptul ca isi strica orice urma de reputatie….

Referitor la investitii in imobiliare, nu am pretentii ca sunt vreun expert, dar eu cel putin ma ghidez sa cumpar ceva ce imi place mie si in care as locui la un pret corect. Se gasesc oportunitati pe piata mai multe decat acum un an sau doi.

Referitor la crize imobiliare, acum 2-3 ani, pe forum, am prezis o mica scadere, dar nu am luat in considerare ca foarte multi au vrut sa faca un upgrade o data cu munca de acasa. Nu am luat in considerare impactul unor dobanzi de referinta minim istorice si fenomenul de FOMO, turma, etc.

Pe termen lung as zice ca tendinta normala ar fi de crestere, pentru ca o sa mai recuperam din ecartul economic fata de vestul Europei. Dar, pana sa ajungem acolo, mi se pare ca suntem pe un teren minat si oportunitati de a lua decizii proaste sunt multiple. In primul rand, o decizie foarte proasta a fost deja supra indatorarea la dobanzi minim istorice pentru preturi maxim istorice. Achzitionezi la niste dobanzi teaser si te astepti sa ramana la fel pentru ca asa au fost in ultimii 8 ani. Nu vreau sa ma gandesc cum e sa fii supra indatorat in vremurile astea de incertitudine.

Apoi toleranta la risc a romanilor e ceva ce ma surprinde mereu, merg mereu pe un singur scenariu si nu se gandesc ca exista sanse in procente pentru ca orice sa se intample. De exemplu, la Silk sunt apartamente de 2 camere care se vand la 118-119k euro + tva, momentan te incadrezi la 5%, dar o mica schimbare de curs de 15 bani pana in toamna, iarna cand se finalizeaza si ajungi sa platesti 140k pe 2 camere. Nu face banii astia, si celor de la Silk normal ca le convine sa semneze acum, cat inca nu a bubuit nimic, decat sa incerce sa vanda pe un curs de 5.1 sau 5.3. Tot riscul e la cumparator.

As vrea sa nu vina o criza majora, imi convine asa, mie imi merge bine. Dar nu e doar cum ne dorim, sau cum a fost in ultimii ani, din cand in cand trebuie corectate excesele. Si o da, cate excese si decizii proaste s-au facut… Lucrurile sunt subrede, s-a marit dobanda de referinta la 7% si aproape ca nu se vede deloc o scadere a inflatiei. Doar sperante de la Bnr ca o sa scada, dar daca Fed-ul sau Bce o sa continue sa creasca dobanzile, Bnr ce poate sa faca? Ori creste si el si baga tara in faliment, ori nu mai poate tine cursul stabil si ai si inflatie scapata de sub control. Apoi Credit Suisse, una din cele mai mari banci din lume a trebuit sa fie salvata de guvern printr-o achizitie fortata, Deutche Bank nu o duce cu mult mai grozav si din nou e una din cele mai mari banci din lume. Acum un an se spunea ca sistemul bancar e foarte solid, si ca nu se poate compara cu 2008. Deci sa te comporti de parca nu e posibil sa vina o criza mare mi se pare prostesc. Consider ca are cele mai mari sanse sa se intample? Nu, cred ca sunt ma mari sansele sa se amane, sa se arunce cartoful fierbinte pentru mai tarziu si sa fie o criza mai mica. Dar as da macar un 10-15% sanse ca acea bubuitura economica sa se intample.

Exista si momente in care e oportun sa risti, sa speculezi, sa te arunci, dar sunt destul de sigur ca nu este in momentul de fata.

#1832
migaci83

migaci83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.06.2021

 electronic_festival, on 07 aprilie 2023 - 09:23, said:

Referitor la Silk District, Prime Kapital, iata ce manevra se face prin Bucuresti de acelasi dezvoltator: https://marmuraresidence.ro/licitatie/ . Se iau apartamentele nevandute de 8 luni, se mai umfla
...

Total de acord cu ce ai scris.
Mai putin partea cu Silk si Faza 1.
Cei care au semnat antecontracte in Faza 1, nu au clauza cu cost material constructii. Asa ca teoretic, daca ajung in instanta, cred ca ar putea castiga. Ma refer la clienti.

Despre cei din faza 2 (cum sunt si eu) nu prea pot zice acelasi lucru. Mai mult ca sigur o sa fie cum zici tu.
Eu deja m-am cam resemnat, si o sa incep sa caut alte oportunitati.

Sper doar ca Silk sa imi faca o surpriza placuta si sa mentina pretul agreat in antecontract, eventual cu mici adjustari, pana in 5-8%.(desi chiar si acest lucru ma dezavantajeaza).
Speranta moare ultima...

#1833
black dragon

black dragon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 29.04.2004
80k pentru 33mp la Newton viseaza frumos tare. Parerea mea e ca nu va vinde la pretul asta in urmatorii 5 ani. Indiferent ce va fi peste 5 ani, oricum in momentul asta 2400euro/mp la Newton e foarte mult.

Am vazut o "oferta de Paste" la Freya, 1400 ce e in constructie si 1690 pe ce e deja finalizat. Cereau acum cateva luni 1500 si 1800. E clar ca nu sunt atat de religiosi incat sa faca o reducere de peste 100euro la mp daca nu era si problema vanzarilor.

Dat fiind ca ai cash, vorbeste direct la dezvoltatori, majoritatea mai au apartamente care nu sunt vandute si o plata rapida poate face pretul sa se duca in jos.

#1834
sergiuhusca

sergiuhusca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 771
  • Înscris: 06.03.2009
Pot sa spun doar atat.Discutand in ultima vreme cu multi dezvoltatori intrucat cautam si noi un apartament, marea majoritate ne-au confirmat nonsalant ca au marje intre 25 si 30%.Asta inseamna ca in piata exista cerere.Noi ne vom orienta catre ceva periferic.Capat Cug sau Pacurari.Mi se pare bataie de joc sa dai 60k - 70k pe o garsoniera pe care poti obtine 350€/ luna, cand poti da spre exemplu 80k pe 2 si sa obtii 500€/luna.Asta referitor la randamente.

#1835
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,664
  • Înscris: 21.06.2016
25-30% nu prea are sens decit dacă include costurile de finantare, deși nici așa nu e grozav. Probabil dau o cifra minima ca sa nu se enerveze cumpărătorul. Ca la noi sa ai o afacere de succes nu e motiv de admirație, ci de pus mina pe furci și dat foc.

#1836
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015
Cei de la Poitiers Towers nu răspund la mail, vis-a-vis seriozitatea și profesionalismul cu care suntem toată ziua-n gură. Le-am scris ceva, nu mai știu, parcă legat de data de finalizare a blocurilor, pe site-ul lor la formularul de contact, acum 2-3 săptămâni.

Stadiul șantierului, din nou, din mai 2022 nu a mai fost actualizat.

Edited by Vlad_22, 10 April 2023 - 14:01.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate